X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Mała87 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI wrote:
    Dzieki dziewczyny za rady 😊🥰
    Wrzuciłam trochę na luz. Czuje się lepiej z tym. A i częściej chodzę siku, czasem mnie mdli cAsem nie :) faktycznie to loteria
    Super 😁 teraz Twój spokój jest najważniejszy, żeby dzieciątko tez było spokojne i zdrowe 😁
    Te dolegliwości we wczesnej ciąży to jest totalna loteria 😆

Ale powiem Ci że ja na poczatku też bardzo się stresowałam każdym objawem lub jak z dnia na dzień znikał ten objaw :) i mimo że jestem już w 6 miesiącu i dzieć zdrowiutki, to i tak na każde usg idę zestresowana :)

mlia lubi tę wiadomość

• Ewelape1504 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w poprzedniej ciąży : pikanie jajników,ból piersi , ból brzucha jak na @ a kilka dni przed @ był cień cienia na teście ❤️

Aktualnie z testowaniem jeszcze czekam ale objawy mam podobne tzn sutki mam wrażliwe , kłucia w podbrzuszu i lekkie ciągnięcie , czasami ból jak na @. Do miesiączki jeszcze tydzień , zobaczymy ;)

Mała87, casil lubią tę wiadomość

18.09 blada kreska na tescie
    21.09-13 dpo : Beta HCG 153
    24.09 dwie tłuste krechy❤️
    30.09Beta HCG 7490, widoczny pęcherzyk 8 mm i żółtkowy 4 mm.
    06.06.2021-na świat przyszedł Adaś ❤️
  • PaupauG Nowa

Wysłany: 31 lipca 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Jestem nowa ale stara.
    Kiedyś tu byłam.. w 2016 i 2017...
    O synka 2.5 roku starań.
    Córka wyszła szybko i przypadkiem.
    A teraz pierwszy cykl starań.
    Mam 27 dc.
    Objawów pełno. Owu 19/20 lipca.
    Pobolewa mnie podbrzusze ale test ujemny. Chyba się nie udało jednak...

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaupauG wrote:
    O synka 2.5 roku starań.
    Mam 27 dc.
    Może za wcześnie na testy:)

casil lubi tę wiadomość

• Karotka123 Koleżanka

Wysłany: 31 lipca 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaupauG wrote:
    O synka 2.5 roku starań.
    Mam 27 dc.
    Za szybko, ja też tak miałam owu i nie testuje jeszcze. Kiedy masz termin @?

• Nadiiaa Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam do Was pytanie, wiem że najlepiej zrobić testy ale nie mam w teraz takiej możliwości.

Niecały tydzień po owu (12/13.07) obudził mnie w nocy straszny ukłucie w brzuchu co trwało kilka minut i potem przeszło, a następnego dnia rano miałam straszne mdłości. Potem przez kolejny tydzień dopadło mnie znikąd przeziębienie, dosłownie z dnia na dzień. Poźniej w ciągu tygodnia czasami dopadały mnie mdłości, jednego dnia miałam biegunkę.. Czasem mam jeszcze takie niespodziewane ukłucia w jajnikach. Cykle mam zwykle 27 dniowe, +-2 dni, dzisiaj 33 dzień i brak @.. Śluz jest białawy, lepki i bez zapachu i nic nie wskazuje na to żeby przyszła @. Dzisiaj w nocy dodatkowo znowu mdłości a od rana biegunka.. Jeszcze byłam na spacerze to taka zadyszka jakbym z 10 km przebiegła :/

Czy któraś też tak miała? Mogą być to objawy ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2022, 12:08

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiiaa wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam do Was pytanie, wiem że najlepiej zrobić testy ale nie mam w teraz takiej możliwości.

Niecały tydzień po owu (12/13.07) obudził mnie w nocy straszny ukłucie w brzuchu co trwało kilka minut i potem przeszło, a następnego dnia rano miałam straszne mdłości. Potem przez kolejny tydzień dopadło mnie znikąd przeziębienie, dosłownie z dnia na dzień. Poźniej w ciągu tygodnia czasami dopadały mnie mdłości, jednego dnia miałam biegunkę.. Czasem mam jeszcze takie niespodziewane ukłucia w jajnikach. Cykle mam zwykle 27 dniowe, +-2 dni, dzisiaj 33 dzień i brak @.. Śluz jest białawy, lepki i bez zapachu i nic nie wskazuje na to żeby przyszła @. Dzisiaj w nocy dodatkowo znowu mdłości a od rana biegunka.. Jeszcze byłam na spacerze to taka zadyszka jakbym z 10 km przebiegła :/

Czy któraś też tak miała? Mogą być to objawy ciąży?
    Mogą ale nie muszą 😁 to takie gdybanie, jak będziesz miała możliwość to zrobić test 😁
    Ja mdłości, i zmęczenie odczułam dopiero około 7 tygodnia ciąży :) pierwsze objawy to było brak @ i zawroty głowy :) ale wiadomo, każda inaczej 😁
    Zrób test i daj znać 😁

Nadiiaa lubi tę wiadomość

• Nadiiaa Debiutantka

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki test polecacie? Chodzi mi o pełną nazwę żeby dokładnie wiedzieć jako kupić 😊

Dzisiaj wieczorem już coś powinno wyjść czy lepiej poczekać do rana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2022, 09:24

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiiaa wrote:
    A jaki test polecacie? Chodzi mi o pełną nazwę żeby dokładnie wiedzieć jako kupić 😊

Dzisiaj wieczorem już coś powinno wyjść czy lepiej poczekać do rana?
    Ja robiłam testy testeo i mnie nie oszukały, ale spotkałam się z opiniami na forum że pokazywały wynik fałszywy :)
    Zalecają robić test z siku porannego :) ale myślę że jeśli jest coś na rzeczy to z późniejszego tez powinno wyjść ;)
    Mi z porannego wyszły kreski bardzo wyraźne, a z popołudniowego ledwo widoczne :)

Nadiiaa lubi tę wiadomość

• Nowa97 Nowa

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🙂 jestem tutaj nowa i mam do was pytanie, jak to u was wyglada/wyglądało? Opiszę mniej więcej jak to u mnie wygląda. Cykle ok 30-32 dni. Ostatni okres dostałam 26 lipca, 24 i 25 lipca miałam delikatne plamienia różowe i brązowe. Podczas @ strasznie bolał mnie brzuch, krwi nie było jakoś bardzo dużo. Od zakończenia miesiączki codziennie boli mnie podbrzusze. Na początku odczuwałam to jako takie ciągnięcie w dół w okolicy lewego jajnika, teraz boli całe podbrzusze i dość mocno prawy jajnik. Czasami mam tam takie dziwne uczucie ciągnięcia, babelkowania. Dzisiaj rano bardzo mnie mdliło i zwymiotowałam. Od 3 dni jestem jakas słaba i mam wrażenie że cały czas bym spala. Wczoraj również zmierzyłam temperaturę 37,2. Zarówno ja, jak i partner zauważyliśmy powiększenie piersi, ale nie bolą. Wczoraj po pracy zrobiłam dla pewności test, ale wyszedł negatywny. Śluz mam taki mleczny / biały, gesty kleisty. Dodam że 20 lipca byłam u ginekologa, miałam wykonywane usg i wszystko było w porządku. Czy któraś z was miała jakoś podobnie i mogłaby coś po dowiedzieć? Z góry dziękuję 🙂

• mama3jki Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia 2022, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Witam się na tym wątku bo i ja planuje testować po niedzieli :) Przewidywany termin @ na czwartek 11.08
    Jestem mamą 3 synów. W obecnym cyklu poszaleliśmy z mężem 6 dnia cyklu ( cykle 25-26 dni). Teoretycznie nic nie powinno wyjść, ale jeśli owu była 10 dnia to opcja jakaś jest :D Ten cykl jakiś dziwny od początku. Zaraz po miesiączce od 7 dnia zaczęły się bóle owulacyjne.. Sluz rozciągliwy między 10 a 12 dniem ( może był i wcześniej w środku,ale nie sprawdzałam) . Od 13 dnia susza. W 17 dniu cyklu poranna biegunka, mdłości. Wczoraj na równy tydzien przed terminem @ męczyły mnie bóle typowo okresowe, ale takie które dostaje zawsze w dzień @ , a nie az tydzien przed. Az sie zastanawiałam czy nie przyjdzie szybciej :). Ogólnie od dni płodnych cały czas mam kłucia, pobolewania jajników na zmiane raz jeden raz drugi, pobolewania w krzyżu itp.
    Kurcze z jednej strony dzieci odchowane, ale z drugiej jak tak sobie myśle to chyba będę zawiedziona jak ta miesiączka przyjdzie :)

Trzymam kciuki za Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 10:19

preg.png
    2005 syn ❤
    2007 👼9tc
    2008 syn ❤
    2013 syn ❤
    05.01.2023 I USG prenatalne- czekamy na Marysie 😍😍😍
    02.03 II prenatalne
    Termin 17.07.2023😍
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama3jki wrote:
    Hej dziewczyny!

Witam się na tym wątku bo i ja planuje testować po niedzieli :) Przewidywany termin @ na czwartek 11.08
    Jestem mamą 3 synów. W obecnym cyklu poszaleliśmy z mężem 6 dnia cyklu ( cykle 25-26 dni). Teoretycznie nic nie powinno wyjść, ale jeśli owu była 10 dnia to opcja jakaś jest :D Ten cykl jakiś dziwny od początku. Zaraz po miesiączce od 7 dnia zaczęły się bóle owulacyjne.. Sluz rozciągliwy między 10 a 12 dniem ( może był i wcześniej w środku,ale nie sprawdzałam) . Od 13 dnia susza. W 17 dniu cyklu poranna biegunka, mdłości. Wczoraj na równy tydzien przed terminem @ męczyły mnie bóle typowo okresowe, ale takie które dostaje zawsze w dzień @ , a nie az tydzien przed. Az sie zastanawiałam czy nie przyjdzie szybciej :). Ogólnie od dni płodnych cały czas mam kłucia, pobolewania jajników na zmiane raz jeden raz drugi, pobolewania w krzyżu itp.
    Kurcze z jednej strony dzieci odchowane, ale z drugiej jak tak sobie myśle to chyba będę zawiedziona jak ta miesiączka przyjdzie :)

Trzymam kciuki za Was!
    Mam podobne objawy z tymi jajnikami, i jest to nieco zastanawiające, ale sama jeszcze czekam z testem tak jak ty do poniedzieli, to będziemy próbować szczęścia razem :D

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Boruś Nowa

Wysłany: 8 sierpnia 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak dzisiejsze testy ? Mam te same objawy. Termin miesiączki około środy. Boję się robić testu.

• Kits Znajoma

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Staramy się drugi cykl. Jestem prawdopodobnie 7 dpo (mogła być wcześniej bo 2 dni kłuły mnie jajniki i śluz był typowo owulacyjny). Jutro testuję. Z objawów to częstomocz i kłucie w podbrzuszu drugi dzień. Zobaczymy, czy się udało czy to tylko głową płata figle i doszukuje się objawów 😄

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kits wrote:
    Cześć dziewczyny! Staramy się drugi cykl. Jestem prawdopodobnie 7 dpo (mogła być wcześniej bo 2 dni kłuły mnie jajniki i śluz był typowo owulacyjny). Jutro testuję. Z objawów to częstomocz i kłucie w podbrzuszu drugi dzień. Zobaczymy, czy się udało czy to tylko głową płata figle i doszukuje się objawów 😄
    Trochę za wcześnie na testy :)
    Poczekaj do dnia miesiączki, bo jutro raczej nic nie wyjdzie :)

• Kessa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama3jki wrote:
    Hej dziewczyny!

Trzymam kciuki za Was!
    Aż jestem ciekawa co z tego wyszło 😁😁😁

Poczytuje wątek od kilku dni... mimo że obiecałam sobie kiedyś,że nie będę bo tylko zbędnie się nakręcam 🤷 i doszukuje u siebie czegokolwiek.

Powiem Wam tak, w cyklu, w którym zaszłam wszystko było dość podobnie jak w innych cyklach - ból jak na @ brzuch i trochę krzyż, ból piersi jak zawsze już na tydzień przed @. A potem dopiero przyszły mdłości i odrzucało mnie od kawy niesamowicie, nie dało się jej pić.
    Nie nacieszyliśmy się wtedy długo tym szczęściem, niestety... No ale walczymy dalej.
    Teraz jestem w 20 dc, czekam cierpliwie... Ale odnoszę wrażenie,że wszystko już mi się w głowie miesza...i co cykl widzę u siebie coś innego i nowego. 🤦

2,5 roku starań natural -> 09.23r. 💉start IVF; czynnik męski. Żadnych leków na stałe.
    10.23r. - zabieramy malucha do domu 🏡🍀🤞 9dpt beta 56.43 -> 10dpt 112.0 -> 12dpt 310.6 -> 16dpt 1436.3 -> 19dpt 4131.7 -> 23dpt mamy zarodek i migoczące ♥️
    8+1 -> 1,68cm maleństwa 🥰 13+1 -> prenatalne+pappa OK 💪 7,56 cm małego 🧸 21+0 -> połówkowe ok,420g 🎀 25+2 -> 903g małej królewny 🥰 30+0 -> 1730g pannicy ♥️ 34+2 -> 2960g 🎀
    40+3 -> Królewna jest z nami 😍 4070g,62cm 💕
    age.png
    Na feriach ❄️❄️❄️
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na okres z tym wyjątkiem, że nie ciągnęło mnie do słodyczy, a gdy już pojawiło się odrzucenie od zapachu pieczywa, to wiedziałam że coś jest na rzeczy 😂 żadnego bólu piersi, trochę uczucie jakbym chorobsku jakieś złapała...

Mammisima88 lubi tę wiadomość

♀️♂️'96

PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔

11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    14.10 - beta 86,81 🥹
    17.10 - beta 238,8 🍀
    19.10 - beta 466,2 przyrost 83,6%
    21.10 - beta 811,4 przyrost 78% 🥺
    24.10 - beta 2343 przyrost 109,1% 🥹
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    24.11 - jest ruchliwy arbuz 🍉
    08.12 - wizyta
    19.12 - niskie ryzyka, 🍉 ruchliwy, wszystko na swoim miejscu 🥹
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01.23 - czyżby chłop? 😏♂️
    19.01 - 203 gramy cudu 💫
    30.01 - prenatalne 2 trym. Wszystko w porządku, 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    23.03 - przekroczyliśmy granicę "torebki cukru" 😉 1034g żywego ognia!
    age.png
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Zapewne każda z nas w oczekiwaniu na ten moment kiedy test wyjdzie pozytywnie ,kiedy wszystko się wyjaśni, zastanawia się jakie mogą być te pierwsze wskazówki wysyłane przez nasz organizm , które generalnie nie są nigdzie zapisane ksiązkowo. A są i każda kobieta odczuwa to inaczej. Przecież ten cykl w którym dochodzi do zapłodnienia różni się od pozostałych. Bo przecież cały proces zaczyna się już zaraz po ovulacji. Jestem ciekawa waszych doświadczeń.

U mnie pierwsze co mnie zastanowiło 🤔 bardzo dziwne i niespotykane, mianowicie czułam zapach swojego potu nawet jak się myłam pod pryszniem 🤣 Zapachy, które wcześniej nie przeszkadzały nagle stały się drażniące. Bolało mnie podbrzusze, tak jak piszecie miałam też nabrzmiałe piersi i to były takie pierwsze symptomy a potem już nudności, wymioty... ☺ Cała gama 😜

• Agnieszka_s Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nigdy nie pisałam na tym wątku ale z mężem postanowiliśmy mieć drugie bobo ale już bez spiny i stymulacji. W pierwszej ciąży brak objawów jakichkolwiek jedynie co to na "2" latałam z 5x dziennie i nie plamilam jak przed każda miesiączka. Przez całą ciążę gdyby nie tycie bym nie wiedziała , że w niej jestem. Obecnie nadal karmię więc raczej i tak nie zaszłam ale testowanie jak się nic nie zmieni to w przyszłym tygodniu .

• Mała87 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_s wrote:
    Hej dziewczyny, nigdy nie pisałam na tym wątku ale z mężem postanowiliśmy mieć drugie bobo ale już bez spiny i stymulacji. W pierwszej ciąży brak objawów jakichkolwiek jedynie co to na "2" latałam z 5x dziennie i nie plamilam jak przed każda miesiączka. Przez całą ciążę gdyby nie tycie bym nie wiedziała , że w niej jestem. Obecnie nadal karmię więc raczej i tak nie zaszłam ale testowanie jak się nic nie zmieni to w przyszłym tygodniu .
    Powodzenia ;) trzymam kciuki 😁

‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ