X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Czytam wątki o pierwszych objawach od 2 dni i sama nie wiem czy sobie to wszystko wkręcam czy coś faktycznie się dzieje.
    Jestem 7dpo, a już odczuwam bolesność piersi widzę na nich żyły, których wcześniej nie było - mój mąż tez zauważyl inny wygląd piersi, do tego zawroty głowy i zmiany nastroju. Od 2 dni czuje skurcze i bóle jajników - nie są jakieś uciążliwe, ale zauważalne.
    Czy to jest możliwe, czy jestem już przewrażliwiona?

Będę wdzięczna za Wasze spostrzeżenia :)

1 Lamette
    2 Lamette + ovitrelle + utrogestan
  • Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwiatKlau wrote:
    Hej,

Czytam wątki o pierwszych objawach od 2 dni i sama nie wiem czy sobie to wszystko wkręcam czy coś faktycznie się dzieje.
    Jestem 7dpo, a już odczuwam bolesność piersi widzę na nich żyły, których wcześniej nie było - mój mąż tez zauważyl inny wygląd piersi, do tego zawroty głowy i zmiany nastroju. Od 2 dni czuje skurcze i bóle jajników - nie są jakieś uciążliwe, ale zauważalne.
    Czy to jest możliwe, czy jestem już przewrażliwiona?

Będę wdzięczna za Wasze spostrzeżenia :)

Cześć :)
    Ja odkąd się z mężem zaczęliśmy starać widziałam wszystkie możliwe objawy w każdym (niestety nieudanym) cyklu, u Ciebie może być inaczej, ale ja już chyba staram się nie wkręcać sobie bo potem przychodzi 🐒 i jest smutek że organizm "mówił" co innego, a wyszło co innego :(
    Niemniej trzymam mocno kciuki! ✊
    Ja aktualnie jestem 9dpo i kompletnie zwyczajnie się czuje, nic nie dolega i niestety przeczucie, że znowu się nie udało. Nie wiem czy jest sens robić test wcześniej niż 14dpo. Myślałam o zrobieniu w 12dpo co myślicie? Robić czy czekać do dnia 🐒?

• Trottin Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    Ja odkąd się z mężem zaczęliśmy starać widziałam wszystkie możliwe objawy w każdym (niestety nieudanym) cyklu, u Ciebie może być inaczej, ale ja już chyba staram się nie wkręcać sobie bo potem przychodzi 🐒 i jest smutek że organizm "mówił" co innego, a wyszło co innego :(
    Ja aktualnie jestem 9dpo i kompletnie zwyczajnie się czuje, nic nie dolega i niestety przeczucie, że znowu się nie udało. Nie wiem czy jest sens robić test wcześniej niż 14dpo. Myślałam o zrobieniu w 12dpo co myślicie? Robić czy czekać do dnia 🐒?

Ja już za dużo testów robiłam 8dpo, 9dpo, 10dpo i to już nawet dwa razy dziennie, więc teraz przerzucam się minimum na 12dpo :) ja będę robić w 12dpo, także jeśli akurat Twoje przypada w piątek 18.11 to zapraszam do wspólnego testowania :)

• Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Ja już za dużo testów robiłam 8dpo, 9dpo, 10dpo i to już nawet dwa razy dziennie, więc teraz przerzucam się minimum na 12dpo :) ja będę robić w 12dpo, także jeśli akurat Twoje przypada w piątek 18.11 to zapraszam do wspólnego testowania :)

U mnie 12dpo wypada w czwartek, więc zrobię test albo w czwartek albo w piątek... Trzymam za nas kciuki ✊
    Koniecznie daj znać co u Ciebie wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 23:22

Trottin lubi tę wiadomość

• Trottin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    U mnie 12dpo wypada w czwartek, więc zrobię test albo w czwartek albo w piątek... Trzymam za nas kciuki ✊
    Koniecznie daj znać co u Ciebie wyszło :)
    A Ty koniecznie daj znać w czwartek! :) trzymam kciuki!

• KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:

Przestawiam zupełnie myślenie… kupiłam test już byłam prawie na becie, ale myśle sobie - poczekaj, poczekaj i wzięłam pare głębokich wdechów i zaczęłam sobie nad tym pracować. Ja musze poczekać do poniedziałku, ale kusi ten piątek 🤦🏽‍♀️😱

Trzymam kciuki za Ciebie, bo bardzo dużo dziewczyn pisało ze właśnie kompletnie noc się nie działo ✊🏼

Liw_wiL lubi tę wiadomość

1 Lamette
  • KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:

Trzymam kciuki, daj znać jak poszło! ✊🏼

1 Lamette
  • Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    A Ty koniecznie daj znać w czwartek! :) trzymam kciuki!

Nie wytrzymałam do czwartku, zrobiłam dzisiaj rano test... Widziałam cień cienia....
    Poszłam na betę, wyszła 25 🥹 (a okres powinnam dostać dopiero w weekend)

KwiatKlau, Aga0801, Margolciaa, KasiaBe lubią tę wiadomość

• KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    Nie wytrzymałam do czwartku, zrobiłam dzisiaj rano test... Widziałam cień cienia....

SUUUPER WIADOMOŚĆ! 🌟⭐️
    Gratulacje!

1 Lamette
  • Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwiatKlau wrote:
    SUUUPER WIADOMOŚĆ! 🌟⭐️
    Gratulacje!

Dziękuję :)
    Daj znać też koniecznie jak u Ciebie wynik testu!

KwiatKlau lubi tę wiadomość

• Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    Gratulacje! 🥰

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    14.11.2022 beta 90 mIU/ml 😍
    16.11.2022 beta 232 mIU/ml 🥰
    07.12.2022 8mm i bijące serduszko ❤
    13.01.2023 USG prenatalne + test PAPP-A ✊️ Wszystko w normie 😊
    10.03.2023 USG połówkowe - 382g zdrowego Wiktorka 💙
    preg.png
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was miała może bóle piersi od razu po owulacji, które minęły w dniu spodziewanej @ po czym @ się nie pojawiła i cykl okazał się szczęśliwy?

• Gepardka Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, może dacie radę mi coś podpowiedzieć w oczekiwaniu na badania. Weekend długi przedemna i się mocno stresuje, a może ktoś miał podobne doświadczenia. Zgłupiałam już trochę ostatnio i odpuściłam, bo jak uznałam przyjechała @. Dopiero zaczynamy starania o dziecko, chodź nigdy wcześniej jakoś specjalnie nie uważaliśmy. Trafiliśmy na owulację i zaczęło się oczekiwanie. Miałam objawy jak ciężkie i bolące piersi, ciągnięcia w macicy oraz ból jajnika szczególnie lewego. Trochę zgagi trochę mnie mdliło. Objawy w sumie jak przed @. Nic nowego. Wyjątkowo tylko pojawiał się śluz jakby płodny.Szyjke dopiero zaczęłam badać ale sądzę że była cały czas wysoko i przed okresem chyba zamknięta i miekka.No i w poniedziałek przyjechała nie mile widziana i uznałam że na tym koniec w tym miesiącu. Ale okres był krótki 2 dni zazwyczaj tak do 4 dni trwa. Był mniej bolesny i znów sporo śluzu jakby płodnego. Coś mnie wczoraj pokusiło i zrobiłam test wieczorem i blada krecha. Powtórzyłam jeszcze 2 razy i to samo. Rano zrobiłam 2 i negatywne. A śluzu mam ciągle dużo co raczej u mnie jest mało spotykanym zjawiskiem. Czy może któraś z was miała podobnie ?:)

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wybierz się na badanie bety? Albo powtórz test innej firmy :).
    Beta jednak będzie lepsza :).

preg.png
  • Gepardka Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem badanie jest w planach w poniedziałek :) tylko wytrzymać do tego czasu to już inna sprawa:) chyba pozostaje mi tylko poczekać

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno beta rozwieje Twoje wątpliwości 😊
    Trzymam kciuki ✊

• Pat95 Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie wiem czy sama sobie wkręcam czy coś może z tego być. Wydaje mi się, że 7 stycznia miałam owulację. Wskazywał na to śluz i ból prawego jajnika. Serduszkowalismy 6, 8 i 9. 8 wieczorem wyleciało ze mnie bardzo dużo śluzu o konsystencji białka jaja podbarwionego na różowo, wraz z różowymi niteczkami. Od 12 zanikł mi śluz, zaczęły boleć mnie piersi, i zaczęło się pobolewanie brzucha, wzdęcia i zaparcia. Od tej pory non stop czuję brzuch, co jakiś czas kłuje mnie prawy jajnik, mam bardzo wrażliwe sutki.
    Sęk w tym, że moje cykle wahają się od 26-34 dni. Dziś jest 31 dzień cyklu. Wczorajszy test był negatywny. Miesiączki brak. Martwi mnie to ciągłe pobolewanie brzucha. Czy to normalne żeby przed okresem bolało dzień w dzień? Zawsze bolało góra 3 dni wcześniej, a nie ponad tydzień. Czy wczorajszy test mógł się mylić czy jak negatywny to jednak negatywny i koniec?

• Beige Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy ta, którą zawsze bolą piersi po owulacji spotkała się z tym, że mimo tego bólu pojawiły się dwie kreski?
    To chyba moje ostatnie staranie i robię przerwę bo mnie to wykończy.. 😑 chyba mam gorszy dzień

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Fciak Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat95 wrote:
    Hej!
    Nie wiem czy sama sobie wkręcam czy coś może z tego być. Wydaje mi się, że 7 stycznia miałam owulację. Wskazywał na to śluz i ból prawego jajnika. Serduszkowalismy 6, 8 i 9. 8 wieczorem wyleciało ze mnie bardzo dużo śluzu o konsystencji białka jaja podbarwionego na różowo, wraz z różowymi niteczkami. Od 12 zanikł mi śluz, zaczęły boleć mnie piersi, i zaczęło się pobolewanie brzucha, wzdęcia i zaparcia. Od tej pory non stop czuję brzuch, co jakiś czas kłuje mnie prawy jajnik, mam bardzo wrażliwe sutki.
    Sęk w tym, że moje cykle wahają się od 26-34 dni. Dziś jest 31 dzień cyklu. Wczorajszy test był negatywny. Miesiączki brak. Martwi mnie to ciągłe pobolewanie brzucha. Czy to normalne żeby przed okresem bolało dzień w dzień? Zawsze bolało góra 3 dni wcześniej, a nie ponad tydzień. Czy wczorajszy test mógł się mylić czy jak negatywny to jednak negatywny i koniec?
    Hmm kazdy test moze się mylić, zalezy tez jaki test. Mi w 13 dniu po owulacji nie wyszło nic. 14 robilam pink i cień cienia a na bobo mocna krecha. :) takze powtorz jutro z rana ;)

• Beige Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się zastanawiać czy moja podświadomość, aż tak płata mi figę czy co. Wiem, że psychika może różne rzeczy wyczyniać. Przeczytałam już różne rzeczy na forum 😅 zawsze przed okresem bolały mnie piersi, były ciężkie a ból był okropny. Teraz nic 🤭 kiedyś stwierdzałem, że jak nie będę miała tych objawów to na stówę będę w ciąży 😂 pisze sobieb tutaj bo jak powiem mojej bliskiej koleżance to stwierdzi, że sobie wkręcam.. 🙂 No nic czekam na testowanie ☺️

Gepardka jak u ciebie?

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ