X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwiatKlau wrote:
    Hej,

Czytam wątki o pierwszych objawach od 2 dni i sama nie wiem czy sobie to wszystko wkręcam czy coś faktycznie się dzieje.
    Jestem 7dpo, a już odczuwam bolesność piersi widzę na nich żyły, których wcześniej nie było - mój mąż tez zauważyl inny wygląd piersi, do tego zawroty głowy i zmiany nastroju. Od 2 dni czuje skurcze i bóle jajników - nie są jakieś uciążliwe, ale zauważalne.
    Czy to jest możliwe, czy jestem już przewrażliwiona?

Będę wdzięczna za Wasze spostrzeżenia :)

Cześć :)
    Ja odkąd się z mężem zaczęliśmy starać widziałam wszystkie możliwe objawy w każdym (niestety nieudanym) cyklu, u Ciebie może być inaczej, ale ja już chyba staram się nie wkręcać sobie bo potem przychodzi 🐒 i jest smutek że organizm "mówił" co innego, a wyszło co innego :(
    Niemniej trzymam mocno kciuki! ✊
    Ja aktualnie jestem 9dpo i kompletnie zwyczajnie się czuje, nic nie dolega i niestety przeczucie, że znowu się nie udało. Nie wiem czy jest sens robić test wcześniej niż 14dpo. Myślałam o zrobieniu w 12dpo co myślicie? Robić czy czekać do dnia 🐒?

• Trottin Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    Ja odkąd się z mężem zaczęliśmy starać widziałam wszystkie możliwe objawy w każdym (niestety nieudanym) cyklu, u Ciebie może być inaczej, ale ja już chyba staram się nie wkręcać sobie bo potem przychodzi 🐒 i jest smutek że organizm "mówił" co innego, a wyszło co innego :(
    Ja aktualnie jestem 9dpo i kompletnie zwyczajnie się czuje, nic nie dolega i niestety przeczucie, że znowu się nie udało. Nie wiem czy jest sens robić test wcześniej niż 14dpo. Myślałam o zrobieniu w 12dpo co myślicie? Robić czy czekać do dnia 🐒?

Ja już za dużo testów robiłam 8dpo, 9dpo, 10dpo i to już nawet dwa razy dziennie, więc teraz przerzucam się minimum na 12dpo :) ja będę robić w 12dpo, także jeśli akurat Twoje przypada w piątek 18.11 to zapraszam do wspólnego testowania :)

• Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Ja już za dużo testów robiłam 8dpo, 9dpo, 10dpo i to już nawet dwa razy dziennie, więc teraz przerzucam się minimum na 12dpo :) ja będę robić w 12dpo, także jeśli akurat Twoje przypada w piątek 18.11 to zapraszam do wspólnego testowania :)

U mnie 12dpo wypada w czwartek, więc zrobię test albo w czwartek albo w piątek... Trzymam za nas kciuki ✊
    Koniecznie daj znać co u Ciebie wyszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2022, 23:22

Trottin lubi tę wiadomość

• Trottin Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    U mnie 12dpo wypada w czwartek, więc zrobię test albo w czwartek albo w piątek... Trzymam za nas kciuki ✊
    Koniecznie daj znać co u Ciebie wyszło :)
    A Ty koniecznie daj znać w czwartek! :) trzymam kciuki!

• KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:

Przestawiam zupełnie myślenie… kupiłam test już byłam prawie na becie, ale myśle sobie - poczekaj, poczekaj i wzięłam pare głębokich wdechów i zaczęłam sobie nad tym pracować. Ja musze poczekać do poniedziałku, ale kusi ten piątek 🤦🏽‍♀️😱

Trzymam kciuki za Ciebie, bo bardzo dużo dziewczyn pisało ze właśnie kompletnie noc się nie działo ✊🏼

Liw_wiL lubi tę wiadomość

1 Lamette
    2 Lamette + ovitrelle + utrogestan
  • KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:

Trzymam kciuki, daj znać jak poszło! ✊🏼

1 Lamette
  • Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    A Ty koniecznie daj znać w czwartek! :) trzymam kciuki!

Nie wytrzymałam do czwartku, zrobiłam dzisiaj rano test... Widziałam cień cienia....
    Poszłam na betę, wyszła 25 🥹 (a okres powinnam dostać dopiero w weekend)

KwiatKlau, Aga0801, Margolciaa, KasiaBe lubią tę wiadomość

• KwiatKlau Koleżanka

Wysłany: 16 listopada 2022, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    Nie wytrzymałam do czwartku, zrobiłam dzisiaj rano test... Widziałam cień cienia....

SUUUPER WIADOMOŚĆ! 🌟⭐️
    Gratulacje!

1 Lamette
  • Liw_wiL Znajoma

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KwiatKlau wrote:
    SUUUPER WIADOMOŚĆ! 🌟⭐️
    Gratulacje!

Dziękuję :)
    Daj znać też koniecznie jak u Ciebie wynik testu!

KwiatKlau lubi tę wiadomość

• Aga0801 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liw_wiL wrote:
    Gratulacje! 🥰

👩 27 👦 30

13.11.2022 ⏸️
    14.11.2022 beta 90 mIU/ml 😍
    16.11.2022 beta 232 mIU/ml 🥰
    07.12.2022 8mm i bijące serduszko ❤
    13.01.2023 USG prenatalne + test PAPP-A ✊️ Wszystko w normie 😊
    10.03.2023 USG połówkowe - 382g zdrowego Wiktorka 💙
    preg.png
  • Luna_Luna Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was miała może bóle piersi od razu po owulacji, które minęły w dniu spodziewanej @ po czym @ się nie pojawiła i cykl okazał się szczęśliwy?

• Gepardka Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2023, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, może dacie radę mi coś podpowiedzieć w oczekiwaniu na badania. Weekend długi przedemna i się mocno stresuje, a może ktoś miał podobne doświadczenia. Zgłupiałam już trochę ostatnio i odpuściłam, bo jak uznałam przyjechała @. Dopiero zaczynamy starania o dziecko, chodź nigdy wcześniej jakoś specjalnie nie uważaliśmy. Trafiliśmy na owulację i zaczęło się oczekiwanie. Miałam objawy jak ciężkie i bolące piersi, ciągnięcia w macicy oraz ból jajnika szczególnie lewego. Trochę zgagi trochę mnie mdliło. Objawy w sumie jak przed @. Nic nowego. Wyjątkowo tylko pojawiał się śluz jakby płodny.Szyjke dopiero zaczęłam badać ale sądzę że była cały czas wysoko i przed okresem chyba zamknięta i miekka.No i w poniedziałek przyjechała nie mile widziana i uznałam że na tym koniec w tym miesiącu. Ale okres był krótki 2 dni zazwyczaj tak do 4 dni trwa. Był mniej bolesny i znów sporo śluzu jakby płodnego. Coś mnie wczoraj pokusiło i zrobiłam test wieczorem i blada krecha. Powtórzyłam jeszcze 2 razy i to samo. Rano zrobiłam 2 i negatywne. A śluzu mam ciągle dużo co raczej u mnie jest mało spotykanym zjawiskiem. Czy może któraś z was miała podobnie ?:)

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wybierz się na badanie bety? Albo powtórz test innej firmy :).
    Beta jednak będzie lepsza :).

preg.png
  • Gepardka Nowa

Wysłany: 20 stycznia 2023, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem badanie jest w planach w poniedziałek :) tylko wytrzymać do tego czasu to już inna sprawa:) chyba pozostaje mi tylko poczekać

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno beta rozwieje Twoje wątpliwości 😊
    Trzymam kciuki ✊

• Pat95 Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie wiem czy sama sobie wkręcam czy coś może z tego być. Wydaje mi się, że 7 stycznia miałam owulację. Wskazywał na to śluz i ból prawego jajnika. Serduszkowalismy 6, 8 i 9. 8 wieczorem wyleciało ze mnie bardzo dużo śluzu o konsystencji białka jaja podbarwionego na różowo, wraz z różowymi niteczkami. Od 12 zanikł mi śluz, zaczęły boleć mnie piersi, i zaczęło się pobolewanie brzucha, wzdęcia i zaparcia. Od tej pory non stop czuję brzuch, co jakiś czas kłuje mnie prawy jajnik, mam bardzo wrażliwe sutki.
    Sęk w tym, że moje cykle wahają się od 26-34 dni. Dziś jest 31 dzień cyklu. Wczorajszy test był negatywny. Miesiączki brak. Martwi mnie to ciągłe pobolewanie brzucha. Czy to normalne żeby przed okresem bolało dzień w dzień? Zawsze bolało góra 3 dni wcześniej, a nie ponad tydzień. Czy wczorajszy test mógł się mylić czy jak negatywny to jednak negatywny i koniec?

• Beige Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2023, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy ta, którą zawsze bolą piersi po owulacji spotkała się z tym, że mimo tego bólu pojawiły się dwie kreski?
    To chyba moje ostatnie staranie i robię przerwę bo mnie to wykończy.. 😑 chyba mam gorszy dzień

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Fciak Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat95 wrote:
    Hej!
    Nie wiem czy sama sobie wkręcam czy coś może z tego być. Wydaje mi się, że 7 stycznia miałam owulację. Wskazywał na to śluz i ból prawego jajnika. Serduszkowalismy 6, 8 i 9. 8 wieczorem wyleciało ze mnie bardzo dużo śluzu o konsystencji białka jaja podbarwionego na różowo, wraz z różowymi niteczkami. Od 12 zanikł mi śluz, zaczęły boleć mnie piersi, i zaczęło się pobolewanie brzucha, wzdęcia i zaparcia. Od tej pory non stop czuję brzuch, co jakiś czas kłuje mnie prawy jajnik, mam bardzo wrażliwe sutki.
    Sęk w tym, że moje cykle wahają się od 26-34 dni. Dziś jest 31 dzień cyklu. Wczorajszy test był negatywny. Miesiączki brak. Martwi mnie to ciągłe pobolewanie brzucha. Czy to normalne żeby przed okresem bolało dzień w dzień? Zawsze bolało góra 3 dni wcześniej, a nie ponad tydzień. Czy wczorajszy test mógł się mylić czy jak negatywny to jednak negatywny i koniec?
    Hmm kazdy test moze się mylić, zalezy tez jaki test. Mi w 13 dniu po owulacji nie wyszło nic. 14 robilam pink i cień cienia a na bobo mocna krecha. :) takze powtorz jutro z rana ;)

• Beige Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się zastanawiać czy moja podświadomość, aż tak płata mi figę czy co. Wiem, że psychika może różne rzeczy wyczyniać. Przeczytałam już różne rzeczy na forum 😅 zawsze przed okresem bolały mnie piersi, były ciężkie a ból był okropny. Teraz nic 🤭 kiedyś stwierdzałem, że jak nie będę miała tych objawów to na stówę będę w ciąży 😂 pisze sobieb tutaj bo jak powiem mojej bliskiej koleżance to stwierdzi, że sobie wkręcam.. 🙂 No nic czekam na testowanie ☺️

Gepardka jak u ciebie?

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Hach Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba sobie wkręcam 🤣 chociaż staramy się bardzo krótko, to po grudniu stwierdziłam, że nie będę sobie nic wmawiać. I tak miałam trochę nerwowy cykl przy owulacji. Obecnie jestem 6 do, ale przez dwa dni pobolewanie mnie jajniki, podbrzusze. Dzis złapało mnie jakieś przeziębienie, czuje się osłabiona I obolała. I choć naprawdę nie mam większych nadziei, ze ten cykl będzie udany, to na wszelki wypadek zrobię sobie test w 10 dpo I zobaczymy.
    I tak się zastanawiam, jak silny potrafi być mozg, że może czasami on podsuwa fałszywe odczucia, że jest się w ciąży 🤔

Beige, Joanna.me lubią tę wiadomość

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
‹‹ 1188 1189 1190 1191 1192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ