X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avonid wrote:
    Wyniki do 20 powinny być, ja cos czuje ze z moim szczęściem to @ przyjdzie przed wynikami 😅😂
    Czekamy z niecierpliwością rozumiem Twoje obawy ale staraj się czymś zająć i tak nie myśleć o tym bo to tylko przysporzy Ci dodatkowego stresu ☺️

Avonid lubi tę wiadomość

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusto. Przykro bardzo ale juz przynajmniej wiem na czym stoję. Może w maju 😊

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który jesteś DC przypomnij mi ?

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    A który jesteś DC przypomnij mi ?

13dpo, 28dc

• Lorena Nowa

Wysłany: 28 kwietnia 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Avonid daj znać oczywiście i trzymam mocno kciuki ☺️
    Lorena tak ja miałam ciałko krwotoczne i w następnym cyklu nie było po nim śladu więc nie denerwuj się to nic złego.
    Aga dziękuję Ci ślicznie i tfu tfu aby nie zapeszyc ☺️
    Z tym śluzem to praktycznie wszystko wyglądało u mnie tak samo tylko przed spodziewana małpa zmienił się na wodnisto kremowy 😉
    Jesli mogę spytać to czy podbrzusze z tej strony w której bylo ciałko, cały czas pobolewalo?

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak nawet podczas badania szyjki to od odczuwałam

Pimpuś lubi tę wiadomość

• Lorena Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, trochę ulżyło 😌

• Pimpuś Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny !

Jestem tu nowa. Z partnerem zaczęliśmy starania o dziecko. Cykle mam 25 dniowe. Za 5 dni ma pojawiać się @... Jednak liczę na to że ona nie nadejdzie bardzo bolą mnie piersi sa spuchnięta i pojawiają się niebieskie żyłki ( mam mały biust ). Nie wytrzymałam i zrobiłam test niestety negatywny. Czy jest to wgl możliwe aby się udało za pierwszym razem. Przeczytałam wszystkie wpisy i już sama nie wiem co mam myśleć 🤷.

Ona 24 <3
    On 24 <3
    Razem od 1.02.2017r.
    ⛪ 14.07.2023 r.

2 cs

25.05. ⏸️ <3
    30.05. Tłuściutkie ⏸️

Wizyta 12.06 🤞

"Zawsze trzeba mieć nadzieje"
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację ? 5 dni przed @ test moze nie wykryć ciąży

• Pimpuś Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację coś pomiędzy 17 a 20 kwietnia sama już nie wiem 🤷

Ona 24 <3
    On 24 <3
    Razem od 1.02.2017r.
    ⛪ 14.07.2023 r.

2 cs

25.05. ⏸️ <3
    30.05. Tłuściutkie ⏸️

Wizyta 12.06 🤞

• Pimpuś Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem niecierpliwa 5 dni to dla mnie wieczność 😔

Ona 24 <3
    On 24 <3
    Razem od 1.02.2017r.
    ⛪ 14.07.2023 r.

2 cs

25.05. ⏸️ <3
    30.05. Tłuściutkie ⏸️

Wizyta 12.06 🤞

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wyniki wszystkich badań.. d3 praktycznie nie mam 🤦‍♀️ reszta wskazuje na długotrwały stres, w którym zgadzam się że jestem i przed którym nie mogę uciec. Nic wskazującego na stan zapalny organizu.. powiedzcie mi czy jest szansa że problem z nqwracającymi infekcjami powoduje wlasnie stres?

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimpuś wrote:
    Niestety nie wiem kiedy dokładnie miałam owulację coś pomiędzy 17 a 20 kwietnia sama już nie wiem 🤷
    Więc tym bardziej może nie wyjść jeszcze skoro nie jesteś pewna kiedy dokładnie owulacja wystąpiła musisz niestety uzbroić się nie w cierpliwość ewentualnie zrobić betę bo ona wyjdzie najwcześniej

Pimpuś lubi tę wiadomość

• Neverfull Nowa

Wysłany: 29 kwietnia 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny …
    Jestem tu nowa, staramy się o drugiego malucha od października:) w lutym CB, w marcu na bank coś się działo bo miałam wszytskie objawów - dreszcze, uderzenia gorąca, bóle jajników itp
    W tym miesiacu to mój 25 dc, miesiączki mam 33-35 dni owulacja Ok 17-19 dzień wg testów owulacyjnych ale robiłam je piereszy raz 🙈 oczywiście już mam uderzenia gorąca, dreszcze, pobolewa mnie brzuch… zapobiegawczo wzięłam duphaston z racji tej CB … najgorzej jest mi czekac te kolejne dni na testy - w sumie chciałam się wygadać🙉 wiem ze głupota robić wcześniej niż tego 30 dc ale znam siebie bo testów mam cała szufladę 😵‍💫 czy wy tez robicie nałogowo testy wiedząc ze to przecież bez sensu/za wczesnie żeby mogło mieć jakikolwiek sens?

• Avonid Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia 2023, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neverfull wrote:
    Hej Dziewczyny …
    Jestem tu nowa, staramy się o drugiego malucha od października:) w lutym CB, w marcu na bank coś się działo bo miałam wszytskie objawów - dreszcze, uderzenia gorąca, bóle jajników itp
    W tym miesiacu to mój 25 dc, miesiączki mam 33-35 dni owulacja Ok 17-19 dzień wg testów owulacyjnych ale robiłam je piereszy raz 🙈 oczywiście już mam uderzenia gorąca, dreszcze, pobolewa mnie brzuch… zapobiegawczo wzięłam duphaston z racji tej CB … najgorzej jest mi czekac te kolejne dni na testy - w sumie chciałam się wygadać🙉 wiem ze głupota robić wcześniej niż tego 30 dc ale znam siebie bo testów mam cała szufladę 😵‍💫 czy wy tez robicie nałogowo testy wiedząc ze to przecież bez sensu/za wczesnie żeby mogło mieć jakikolwiek sens?

Tak 😅 ja zdecydowanie nałogowo robię testy i tez jestem z tych niecierpliwych. Teraz cały cykl przede mną a ja juz myślę o tym ze nie mogę doczekać się sprawdzania kolejnego miesiąca. Z tym że w moim przypadku dziala to na mnie destrukcyjnie. Cieszę się, że w kwietniu zrobilam betę przynajmniej okres mnie nie zaskoczył i przeszłam to ciut lepiej.

• Jagoda2222 Nowa

Wysłany: 3 maja 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od wczoraj wieczora bardzo boli mnie brzuch w podbrzuszu( najbardziej czuje kłucie prawego jajnika) czasami mam mdłości ale robiłam już 3 testy i nic, negatywne. Jutro ma być miesiączka ale nic się na nią nie zapowiada zbytnio. Brzuch mnie boli tak jakbym już miała 2-3 dzień jej.
    A śluz jasny kremowy. Piersi są troszeczkę tkliwe.
    Czy to mogłaby być ciąża ?

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda2222 wrote:
    Hej dziewczyny, od wczoraj wieczora bardzo boli mnie brzuch w podbrzuszu( najbardziej czuje kłucie prawego jajnika) czasami mam mdłości ale robiłam już 3 testy i nic, negatywne. Jutro ma być miesiączka ale nic się na nią nie zapowiada zbytnio. Brzuch mnie boli tak jakbym już miała 2-3 dzień jej.
    A śluz jasny kremowy. Piersi są troszeczkę tkliwe.
    Czy to mogłaby być ciąża ?
    Nie wydaje mi się , po prostu zaczyna się nowy cykl powoli

• Leikram Debiutantka

Wysłany: 3 maja 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Nie wydaje mi się , po prostu zaczyna się nowy cykl powoli

Jak rozpoznać czy to okres czy ciąża, kiedy wszystkie objawy mogą oznaczać i jedno i drugie 😅? Tu podłączam się do grona niecierpliwych, testy codziennie, szukam objawów których nie ma, ale w sumie czuję się tak samo jak w każdym nieudanym cyklu... Dziś 10 dpo, temperatura ciągle powyżej 37 st., ale test wyszedł negatywny i już nie liczę na nic więcej :( ciekawa jestem, jak to jest, kiedy się udaje, znam historie, że niektóre kobiety błyskawicznie czują, wiedzą, że są w ciąży. Miała tak któraś?

👩'92
    👨'88
    💒 04.06.22

19.12.23 ⏸ - czekamy na Janka 💙
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leikram wrote:
    Jak rozpoznać czy to okres czy ciąża, kiedy wszystkie objawy mogą oznaczać i jedno i drugie 😅? Tu podłączam się do grona niecierpliwych, testy codziennie, szukam objawów których nie ma, ale w sumie czuję się tak samo jak w każdym nieudanym cyklu... Dziś 10 dpo, temperatura ciągle powyżej 37 st., ale test wyszedł negatywny i już nie liczę na nic więcej :( ciekawa jestem, jak to jest, kiedy się udaje, znam historie, że niektóre kobiety błyskawicznie czują, wiedzą, że są w ciąży. Miała tak któraś?
    Śluz raczej jest takim pewniakiem, ale mogę się mylić bo lekarzem nie jestem
    Spokojnie 10 dpo całkiem wcześnie, poczekaj do 14 dpo nawet , masz pewność owulacji ?

No ja przy pierwszej ciąży czułam ze coś jest nie tak , myślałam ze mam infekcje bakteryjna dlatego mi się okres spóźnia i miałam zamiast śluzu takie grudki jakby ścięte białko jajka w jajecznicy 😜

• Leikram Debiutantka

Wysłany: 4 maja 2023, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvee27 wrote:
    Śluz raczej jest takim pewniakiem, ale mogę się mylić bo lekarzem nie jestem
    Spokojnie 10 dpo całkiem wcześnie, poczekaj do 14 dpo nawet , masz pewność owulacji ?

No ja przy pierwszej ciąży czułam ze coś jest nie tak , myślałam ze mam infekcje bakteryjna dlatego mi się okres spóźnia i miałam zamiast śluzu takie grudki jakby ścięte białko jajka w jajecznicy 😜

Monitora nie było, ale sądzę, że tak, wszystkie objawy książkowo 🤷‍♀️

👩'92
    👨'88
    💒 04.06.22

19.12.23 ⏸ - czekamy na Janka 💙
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ