PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, dzięki dziewczynki za słowa nadziei
wczoraj aby zaplamiłam raz to było koło 12 i od tamtej pory nic ale strasznie dziwnie boli mnie brzuch, odchodzi i przychodzi, potem po godzinie przychodzi poboli parę sekund i odchodzi. takie dziwne. czy któraś tak miała??
Magic gratulację tak wogóle. długo się staraliście??8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
kejt90 wrote:hej, dzięki dziewczynki za słowa nadziei
wczoraj aby zaplamiłam raz to było koło 12 i od tamtej pory nic ale strasznie dziwnie boli mnie brzuch, odchodzi i przychodzi, potem po godzinie przychodzi poboli parę sekund i odchodzi. takie dziwne. czy któraś tak miała??
Magic gratulację tak wogóle. długo się staraliście??
Ja tak mam teraz, @ powinna być w środę.
Dodatkowo jestem katastrofalnie senna, non stop śpię- wiem, że to za wcześnie na jakieś objawy, ale od 3 dni odstawiam śpiącą królewnę. Brzuch mnie pobolewa tak jak opisała to kejt90.
Tempki są obiecujące.
No i do pełnego obrazu musicie wiedzieć że mam pcos, niedoczynność tarczycy i jedną biochem za sobą. Teraz boję się sprawdzać czy jest czy nie ma.... -
Idia ja też mam pcos i niedoczynność dodatkowo we krwi mam przeciwciała przeciw witce plemnika ;( tzn wiadomo o co chodzi moja krew zabija witkę ehh
ale mam nadzieje, że uda się, 2 lata czekania, więc coraz bardziej się pragnie ;( taka piękna pogoda pochodziłby z brzusiem albo wózeczkiem eeeh ;(
wierzę ,że bedzie dobrze, Idia trzymam kciuki ;*
ja jutro o 8 lecę na betę, wiem że od 16 będzie kupa płaczu i okresu dostanę ale trudno, nawet jakby ciąża poleciała, to widać będzie i tak podwyższone hcg.... dobranoc8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
Dziewczyny jestem tu nowa...Proszę niech się ktoś odezwie... Zwariować można. Jeśli o mnie chodzi sprawa wygląda następująco. Mam zdiagnozowane PCOS i masę dodatkowych schorzeń z tym związanych. Od początku roku brałam Metformax 500, Inofolic i Luteinę by wyregulować cykle. Dwa poprzednie były bardzo krótkie - 21 i 25 dni. Ostatnia miesiączka 10.02. a więc dziś jest 28 dzień cyklu. W piątek 21.02 robiłam test owulacyjny, wyszedł pozytywny. Już sama nie wiem czy to tylko moja psychika, ale naprawdę od ubiegłej soboty pobolewa mnie podbrzusze, jakbym zaraz miała dostać miesiączkę. Trwa to już 9 dzień. Czy to możliwe, by tak długo trwały bóle menstruacyjne? Dodam, ze w tym miesiącu zrezygnowałam z Luteiny za poradą lekarza, który mówił, że jeśli była owulacja to miesiączka się pojawi. Czy w moim przypadku to wogóle możliwe, bym mogła tak poprostu zajść w ciąże? Dodam, że przed wspomnianą owulacją mieliśmy z mężem przymusowy post z powodu wykrycia ureaplasmy. Współżyliśmy ze sobą po 20 dniach postu dokładnie 20.02, 21.02 oraz 24.02, czyli w dni płodne. Jeśli nie dostanę do jutra miesiączki czy test ciążowy może wykryć tak wczesną ciążę?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
chmurreczkaa jeśli wspołżyłaś w dniach 20 luty , 21 luty i 24 luty i w tym czasie miałaś owulację to szansa jest
ja współzyłam 22-24 luty i miałam owulację (potw.monitoringiem) więc możesz zrobić test ale najlepiej beta hcg, tak jak ja, robię jutro bo miesiączkę powinnam mieć dzisiaj i mam okropne bóle miesiączkowe ale wyraźnie inaczej się czuję
8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
chmurreczkaa wrote:Dziewczyny jestem tu nowa...Proszę niech się ktoś odezwie... Zwariować można. Jeśli o mnie chodzi sprawa wygląda następująco. Mam zdiagnozowane PCOS i masę dodatkowych schorzeń z tym związanych.
Hej, wejdź na forum:https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/pco-zespol-policystycznych-jajnikow,10,184.html
Tu Ci dziewczyny wszystkie wątpliwości rozwieją. Powodzenia! -
kejt90 wrote:hejka kochane.
odebralam wynik bhcg - 22mIU/ml
niby wskazuje na 2-3 tydzień.
czy ktoras tak miała??? mam powtórzyć betę za dwa dni. dodam ,ze 8 marca najprawdopodobniej doszlo do zagniezdzenia.
czy mam jakieś szanse??
Kej90, mogę spyta w którym dc robiłaś betę? -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
Jestem tu nowa. W ubiegły czwartek dostałam zastrzyk z pregnalu i jestem praktycznie pewna, że jeszcze tego samego dnia miałam owulację (temperatura poszła ślicznie do góry, silne ukłucie w jajniku, zmiana śluzu na niepłodny).
Dziś jest 4dpo. I od 4 dni mam potworne dreszcze. Ciągle mi zimno!
Czy któraś z Was w początkowych dniach ciąży miała ciągłe uczucie zimna? A może to efekt pregnalu? -
Kejt90 my sie staralismy 2 miesiace ale od wrzesnia do grudnia mialam zakaz zachodzenia w ciaze z racji operacji usuniecia torbielki i ciazy pozamacicznej, ktorej przy operacji i tak nie znalezi takze szybko nam sie udalo ale przeszlam przez pieklo... a z bety wychodzi ze to bardzo wczesna ciaza ) gratuluje kejt :*
KMK musze ci przyznac ze tak mialam choc u mnie to nie bylo jedynym objawem ciazy... kolotanie serca, dusznosc, po malym spacerze czulam sie jak po maratonie, zawroty glowy... bylo tego ale tak czy inaczej 3mam kcika za CiebieLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
KOCHANE JA DZIŚ NIE WYTRZYMAŁAM I ZROBIŁAM 2, NAPRAWDĘ 2 TESTY CIĄŻOWE. OBA NEGATYWNE OCZYWIŚCIE. dziś 29dc,@ nadal nie ma... może dlatego mi się okres przesunął bo nie stosowałam w tym miesiącu luteiny... była owulacja i moja gin kazała odstawić luteinkę, że niby @ nusi się pojawić... czekamRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
KEJT90, gratuluję Oby wszystko skończyło się dobrzeRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
Gajka wrote:Mówi sie ze sutki w ciąży brązowieją, a co oznacza jak są czerwone (bardziej niż zwykle) i na przemian swędzą i bola lekko i są dość wrażliwe?
Ciemnieją na późnym etapie ciąży, gdzieś tak dopiero od połowy ponoć. Nic poza faktem, że są wysokie hormony, ale to dzieje się i w ciąży i przed @ -
nick nieaktualny
-
A ja gdzies czytalam, ze z sutkami to roznie, znaczy bola od poczatku, a nie ktorym dziewczyna brazowieja od poczatku, a niektorym pozniej, napewno nie ma reguly.
Ja z kolei czuje sie jak piekarnik od tygodnia, non stop mi goraco i sie nadmiernie poce, na dworze zimno a ja z rozpieta kurtka chodze. Sutki mnie bola niemilosiernie i moje kochanie ostatnio sie mnie spytal "czemu masz takie wielkie brodawki?" Staram sie jednak nie nastawiac, bo jak juz gdzies wczesniej pisalam, ja co miesiac w ciazy jestem .
-
hej kochane.
dziś odebrałam wynik drugiej bety (minęły 2 doby) tamta była 22mIU/ml , natomiast dzisiaj 50mIU/ml.... ?Czy to jest dobrzE??? Od ostatniej miesiączki minęło praktycznie 4 tygodnie, czy to nie za mały przyrost?? Znowu panikuje
PS. co do objawów to oprócz bolących sutków nic się nie zmieniło.8.04.2014 [*] Mój aniołek ;*