X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetfire, to nie był fajny poranek. Test negatywny, po godzinie @, przyszła jak w zegarku :(

Zaczynam nowy cykl... A taka byłam pozytywnie nastawiona, bo piersi są nabrzmiałe.
    Muszę odbić się z tego dołka, smutno mi.

Ciekawe jak u Monikki? :)

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez negatyw, takze ja tez czekam na @.... piersi tez takie nabrzmiale ze hej.. nawet sie jakos tak nie przejmuje, w pracy mialam duzo duzo stresu, moze to wplynelo na owu. pojde w tym mc do nowego gina- w koncu prywatnie to i kompleksowo badania zrobie,zaczne sie przygotowywac od wlasciwej strony a moze i przy okazji samo sie stanie ?
    nie ma sie co łamać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy są tu takie co były święcie przekonane, że okres przylezie, bo tak jak co miesiąc miały identyczne odczucia a to była jednak ciąża?
    Ja co miesiąc mam te same objawy zbliżającej się @.
    Także po owulacji jak mnie już dopadają to już mam doła aż do @, że znowu się nie udało :(
    Czy któraś z Was zaciążonych tak miała, że brzuch, cycki itd bolały identycznie jak zawsze a okazało się, że był fasolek?

• sandra80 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella ja tak miałam w pierwszej ciąży, brzuch bolał jak na @ bardzo...i byłam pewna że przyjdzie, spóźniła się 1 dzień i test wyszedł pozytywny...w drugiej ciąży (biochemicznej) nic mnie nie bolało,niestety nie udało się:(

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam często skurcze macicy aż w końcu poroniłam. Nie wiem czy to nie ze stresu, bo poroniłam dzień po śmierci mojego ojca. Chorował i może to ze stresu ta ciąża się nie utrzymała?
    A w drugiej szczęśliwej ciąży bardzo bolały mnie piersi i miałam mega wzdęcia i rozciąganie w brzuchu. I to było dla mnie bardzo dziwne więc podejrzewałam, że chyba coś jest na rzeczy :)
    A teraz mam różne cyrki, wszystkie objawy świadczące o @ i o ciąży jednocześnie i po prostu mam co miesiąc mętlik w głowie, przeplatany załamką i nadzieją

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ja nie wiem co to są wrażliwe piersi... mnie chyba raz bolały ale raczej myślę że to był wymysł mojej wyobraźni:(

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella mam tak samo jak Ty...ta ciąża, którą poroniłam była miesiąc po śmierci mojej mamy:(chyba tak na dobicie), później trochę odpuściłam ze staraniami żeby dojść do siebie. Teraz staramy sie około rok, a ja już schizuję co miesiąc mam inne objawy potwierdzające...moje urojone ciąże...

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Bajeczka Debiutantka

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Jestem tutaj nowa i pierwszy raz wypowiadam się na forum, ale już jakiś czas śledzę ten czy inny wątek. W sumie to nie wiem od czego zacząć.... Staramy się z mężem o drugą dzidzię prawie rok, ale jak narazie bez skutków. Nie jest tak, że kładziemy na to wielki nacisk i co miesiąc jest jak w zegarku staranie się, tylko spokojnie do tego podchodzimy :) Oczywiście są pewne granice ;) w każdym razie rok temu odstawiłam tabletki i byłam pewna, że w ciągu góra pół roku zajdę w ciążę ale niestety przeliczyłam się. Cykle po tabletkach miałam regularne. W moim przypadku regularne to naprawdę wyczyn, bo co miesiąc moje cykle trwały 32-35 dni, tak więc norma. Problem w tym, że ten cykl jest "inny". Ostatni cykl rozpoczął mi się 2 października i trwa do teraz. Dzisiaj mija 20 dni odkąd nie mam okresu. Zapewne nie jedna osoba by powiedziała, abym zrobił test ciążowy i by wszystko było ok, ale problem w tym, że przy pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero, że noszę swoją córeczkę pod sercem będąc w trzecim miesiącu :) tak, tak :) i to przy zwyczajnej wizycie kontrolnej :)
    Nie miałam wtedy objawów wskazujących na ciążę, więc tym samym dzień kontroli u mojego ginekologa był wielkim zaskoczeniem jak i wielką niespodzianką :) Dodam, że testy ciążowe przy pierwszej ciąży wychodziły mi czas negatywne, dopiero pod koniec trzeciego miesiąca wyszły mi pozytywne i to druga kreseczka była bardzo cienka. Dziwne ale jak widać są i takie przypadki.
    Teraz okres spóźni mi się 20 dni i testy też wychodzą mi negatywne, ale kiedy robię testy owulacyjne wychodzą mi pozytywne. Nie wiem jak mam się ustosunkować do pozytywnych testów ovu, ponieważ przy pierwszej ciąży takich nie robiłam.
    Przy pierwszej ciąży mój ginekolog powiedział, że przy następnej ciąży też będę miała ten sam problem z "dowiedzeniem się" wcześniej czy jestem czy też nie jestem w ciąży. Tak więc tym razem postanowiłam pójść do lekarza ogólnego (było to w piątek) i dałam do badań swoje siusiu (napisałam siusiu bo to delikatniejsze od słowa mocz). Jutro mam mieć wyniki bety (z siuśków), a w czwartek będą mi robić badania krwi na hormony jeśli okaże się, że jednak nie jestem w ciąży (z racji, że mój cykl już trwa tyle czasu)..... Trochę się denerwuję, ale co ma być to będzie. Trzymajcie kciuki za mnie (za nas).
    Piszę do Was bo wiem, że jest Was tutaj dużo i oczywiście razem zawsze raźniej :) jak to się mówi- w kupie siła! Potrzebuję wsparcia i mam nadzieję, że je tutaj znajdę :)
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 00:14

Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny. Narysują słońce roześmiane, zbudują domek z klocków. Małe rączki potrafią napisać słowo MAMA, ocierając łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczka w takim razie powodzenia, trzymam kciuki żeby i tym razem się udało :)

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy objaw które zauważyłam to kucie w prawym jajniku i bolący brzuch tak jak na okres.
    Jestem w 4 tg :) Piersi w normie. Pozdrawiam :)

ila1987 lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• Bajeczka Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta nie-dziękuję ;)

Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny. Narysują słońce roześmiane, zbudują domek z klocków. Małe rączki potrafią napisać słowo MAMA, ocierając łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość.
  • sweetfire Znajoma

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja jestem dzień po terminie @, zrobiłam dziś rano test, jest negatywny, po 5 min dojrzałam cień ale dosłownie cień drugiej kreseczki jak sie naprawdę mocno wpatrzyłam, @ nie mam ale czuje się tak źle jak chyba nigdy:(od kilku dni mam wrażenie ze to właśnie jutro dostane okres bo jak pisałam mam mega nieregularne cykle, powtórzyć test juto czy moze poczekać do piątku? wtedy będzie 28 dni od ostatniej miesiączki, a tak długiego cyklu to nie miałam nigdy.. dziś pojawił też się taki dziwny śluz i mam pragnienie od kilku dni jakbym miała kaca cały czas.
    kurde aż tak źle to chyba początek ciąży nie wygląda? no chyba ze mam takie PMS w tym cyklu:( sory wiem, ze nie znacie odpowiedzi na moje pytania, ale musiałam się wypisać.

• Paolla Przyjaciółka

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak, że jednego miesiąca spóźnił mi się okres 6 dni, wykonałam test bo miałam objawy ciążowe ale wyszedł negatywny i na drugi dzień przyszła @. W następnym cyklu znów spóźnił mi się okres 6 dni (wcześniej zawsze miałam dokładnie co 28 dni) i postanowiłam nie robić testu. Po 10 dniach znów go nie było, zaczęło mnie ciągnąć pod pachami i jednorazowo lała mi się krew z nosa. I wtedy test wyszedł pozytywnie :) Już myślałam, że może mi się coś poprzestawiało, ale jednak nie ;)

sweetfire, ila1987 lubią tę wiadomość

o9u8iei.png

11tc Aniołek (*) 6.04.2014 r
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 15:22

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem 8 dpo: żadnych bóli i kłucia (a od dwóch cykli miałam), ciemne, powiększone obwódki piersi, wczoraj 7dpo pieczenie, swędzenie piersi, dzisiaj tylko lekkie swędzenie ( w poprzednich cyklach nie bolały ani nie swędziały). Zgaga trzy dni pod rzad (wieczorem i sama przechodziła), lekkie kołatanie serca. Śluzu troszkę kremowego przy szyjce, dzisiaj wodnisty i więcej go jest... ktoś doradzi? :) pozdrawiam ciepło.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

tt1ce913.aspx?&fake.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • dancerina Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 5 dzień po owu lekarz potwierdził owu moje sutki są wrażliwe test owulacyjny pozytywny ciążowy negatywny co w na to .??

2x1nxuun3b4lqpi4.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dancerina 5 dpo to za wcześnie na test ciążowy.

JusWik lubi tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki a czy u którejś objawem były zaparcia. Ja zawsze gładko z tym miałam i codziennie a w tym tyg coś mi nie idzie... Przepraszam za to pytanie ale kurcze coś jest na rzeczy. Testuję we wtorek ale w poniedziałek mam wizytę u gina i może coś mi szepnie już na uszko

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ