PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa jestem w 22 dc, cykle mam 29 dniowe.
Objawy:
-ciągnący jajnik,od owulacji
-ból pleców (odcinka lędźwiowego) jak na @,od 2 dni
-rozdrażnienie i senność,od 2 dni
-rozpulchniona szyjka (chociaż nie jestem pewna, czy dobrze ją obserwuję), od 3 dni
-nabrzmiałe piersi (ale bez bólu), od 3 dni
-wysyp pryszczy na twarzy (już przeszło prawie), od owulacji
-temperatura z dnia na dzień wyższa (niestety mierzę dopiero od 17 dc : 36,9; 37,0; 37,1; 37,1; 37,2; 37,3;)
Mam nadzieję że to to. -
MalaCzarna wrote:Ja jestem w 22 dc, cykle mam 29 dniowe.
Objawy:
-rozpulchniona szyjka (chociaż nie jestem pewna, czy dobrze ją obserwuję), od 3 dni
-temperatura z dnia na dzień wyższa (niestety mierzę dopiero od 17 dc : 36,9; 37,0; 37,1; 37,1; 37,2; 37,3;)
Mam nadzieję że to to. -
MalaCzarna wrote:Ja jestem w 22 dc, cykle mam 29 dniowe.
Objawy:
Mam nadzieję że to to.
Piekne objawy - kciuki zaciśniete :-)kiedy testujesz? -
nick nieaktualny
-
MalaCzarna to i tak dobrze, że mierzysz od 17dc ;P ja dopiero dzisiaj zaczęłam a dopiero mam 20dc a cykle mam 30 dniowe ale pocieszyłaś mnie, bo dziś moja tempka miała tylko 36,8... a w poprzedniej około 5 dni przed planowaną @ miałam 37,1 także jeszcze nie jest straconyLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyMagic wrote:MalaCzarna to i tak dobrze, że mierzysz od 17dc ;P ja dopiero dzisiaj zaczęłam a dopiero mam 20dc a cykle mam 30 dniowe ale pocieszyłaś mnie, bo dziś moja tempka miała tylko 36,8... a w poprzedniej około 5 dni przed planowaną @ miałam 37,1 także jeszcze nie jest stracony
Jeszcze może u Ciebie znacząco urosnąć. Ja teraz tylko się martwię żeby u mnie nie zmalała. -
Magic wrote:MalaCzarna to i tak dobrze, że mierzysz od 17dc ;P ja dopiero dzisiaj zaczęłam a dopiero mam 20dc a cykle mam 30 dniowe ale pocieszyłaś mnie, bo dziś moja tempka miała tylko 36,8... a w poprzedniej około 5 dni przed planowaną @ miałam 37,1 także jeszcze nie jest stracony
-
nick nieaktualnyAsha wrote:Temp trzeba mierzyc od poczatku cyklu, bo roznica miedzy 1 faza a druga jest wazna inaczej to nie ma znaczenia...bo tak naprawde to nie wiesz czy dla ciebie 36.8 to wysoko czy nisko dla ciebie
No tak, dlatego nie przywiązuję też wagi do temperatury, chociaż cieszy fakt że rośnie.
Skupiam się bardziej na objawach na @, a jej póki co brak. -
nick nieaktualny
-
zabka11 wrote:ja tez zaczęłam mierzyc tempe póżno, gdzie do połowy cyklu, i zawsze wieczorem. wczoraj, 26dc tempka 37,2....
-
zabka11 wrote:ja wiem ze ja źle mierzyłam, to moje pierwsze próby wiec się specjalnie nie przykładałam do tego postaram sie w kolejnym cyklu a jaki termometr polecacie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
Jak , czym i kiedy mierzycie te temperatury ? aaa i o której ? i od którego dnia cyklu ?
To jakis specjalny termomter?
Aaa i jeszcze może glupie pytanie , ale jaki macie kolor krwi podczas okresu ? Bo ja nigdy nie zwracałam na to uwagi , a teraz jakos tak mnie to zaciekawiło , bo mam taką czerwoną jasną. Nie brunatną tylko jasna.
Schizuje już i martwie sie czy to nie poronienie jakies czy coś ...
Dziś byłam na badaniach TSH i Estradiol. Po południu mam na maila dostac wyniki . Zobaczymy . Troche sie boję.
Szukam dalej dla męża kliniki na badanie nasienia , bo ciągle terminy nie pasuja nam albo oni mają urlopy albo mój nie dostanie na ten dzień -
Nelly1507 wrote:Hej
Jak , czym i kiedy mierzycie te temperatury ? aaa i o której ? i od którego dnia cyklu ?
To jakis specjalny termomter?
Aaa i jeszcze może glupie pytanie , ale jaki macie kolor krwi podczas okresu ? Bo ja nigdy nie zwracałam na to uwagi , a teraz jakos tak mnie to zaciekawiło , bo mam taką czerwoną jasną. Nie brunatną tylko jasna.
Schizuje już i martwie sie czy to nie poronienie jakies czy coś ...
Dziś byłam na badaniach TSH i Estradiol. Po południu mam na maila dostac wyniki . Zobaczymy . Troche sie boję.
Szukam dalej dla męża kliniki na badanie nasienia , bo ciągle terminy nie pasuja nam albo oni mają urlopy albo mój nie dostanie na ten dzień