X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje tez tak!!! ;)

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórzę,ciekawe co wyjdzie. W dodatku mam wizytę u pani ginekolog jak myślicie będzie mogła już coś się określić w razie jakbym była zafasolkowana??

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko zależy od wilu czynników ja np jak byłam w pierwszej ciaży to z krwi beta wychodziła na 2-3 tydzień i nc nie widziała niestety poroniłam :( potem jak byłam w ciazy z córcią to w 5 tyg widziała mały pęcherzyk tydzień w szpitalu i dla pewnosci co dziennie miałam robiona bete by wiedzieć czy ciaża rowija sie prawidłowo

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:53

Wysłany: 26 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wannahaveababy ja nie miałam monitoringu wiec nie wiem kiedy dokładnie była owulacja ale miałam już śluz płodny jak pisałam, ale praktycznie jestem 3 dni przed @ wiec to nie możliwe żeby była owulacja w dodatku szyjkę mam nisko, brak śluzu jakiegokolwiek.

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 26 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:54

Wysłany: 27 października 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wysłany: 27 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie wiem co myśleć, zawsze przed @ strasznie dużo jadłam i jadłam mnóstwo słodkiego a teraz mnie jakoś wcale nie ciągnie do tego. Robiłam test owulacjny i druga kreska juz nie jest tak wyraźna jak wczoraj może dlatego że nie robiłam o tej samej porze. Dodatkowo zazwyczaj przed @ miałam delikatnie mokro a teraz jest sucho. W dodatku u mnie też przyplątalo się jakieś cholerstwo kaszel mam i katar a przecież jakieś 3 tygodnie temu byłam już delikatnie przeziębiona. Wrrr jestem zła!

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 27 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wannahaveababy nie poddawaj się, musi w końcu być dobrze!

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja zasypiam na stojąco do tego mdli mnie dzis jak cholera pobolewa mnie brzuch jajnik kurcze zaczynam sie zastanawiać czy faktycznie tamto krwawienie to nie było zagnieżdżanie się zarodka koleżanka krwawiła kilka dni przez 4 miesiace ale mniej w okolicach miesiączki a była w ciazy ja testy robiłam zawsze wieczorem możezrobić rano ale kurcze pieniadze masakra nie moge teraz bo do 10 daleko a mam tyle co na jedzenie nie wiem już co mysleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jakieś 9 dni po owulacji wczoraj i dzisiaj zauważyłam biały śluz ale on był taki szklisty jak np podczas dni płodnych ale nie rozciagliwy... Zwariowac idzie z tym czekaniem. Poza tym bolą piersi i czasami delikatnie podbrzusze i jajnik. Tak bym chciała żeby się udalo... Ale pewnie @przyjdzie w terminie :(

• PatiT Nowa

Wysłany: 27 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) okres powinnam dostac w czwartek 22.10. W dniu spodziewanej miesiączki dostałam gorączkę która utrzymywała sie przez dwa dni do tego pojawiła sie biegunka kilka razy i osłabienie oraz ból krzyża oraz bóle w podbrzuszu. Gorączka , biegunka i bóle brzucha ustapily natomiast pozostal silny bol krzyza oraz do tego bol mięśni nóg. Mam również obfita wydzieline z pochwy oraz czasami słabe mdłości, szczegolnie wczoraj po siłowni dostałam silnych mdłości ale bez wymiotow i strasznie draznily mnie intensywne zapachy. Z chłopakiem współżyjemy bez zabezpieczenia lecz nigdy we mnie nie kończy.Czy mogę być w ciąży?

PatiT

Wysłany: 27 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

madziaw88 lubi tę wiadomość

• PatiT Nowa

Wysłany: 27 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też już wariuje, już nie raz mialalam podobne objawy a @ jednak przychodziła. Więc dzisiaj po pracy zrobie test i sie upewnie mam nadzieję że zobacze upragnione 2 kreski.

PatiT
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pisałaś że facet nie kończy w tobie a chcesz zobaczyć upragnione 2 kreski ? wannahaveababy ja też zawsze po negatywnym teście miałam tak że objawy ustepowały a teraz sie trzymają bola mnie plecy, krzyż ,całymi dniami bym spała mdli mnie mam jakb spuchnięty brzuch teraz gdyby liczyc od miesiączki która była 9 września to byłby już 6 tydzień mniej wiecej w tym samym czasie robiłam test 4 lata temu i był pozytywny ale tez była słaba kreska teraz jak robiłam 19 paxdziernika test był negatywny może jeszcze za szybko sama nie wiem

Wysłany: 27 października 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u pani ginekolog oczywiście mnie nie zbadała, powiedziała że to za wcześnie na stwierdzenie czegokolwiek, kazała zrobić test i wtedy jak będę w ciąży to do niej przyjść. Porażka! Kupiłam test ale za wcześnie żeby jeszcze go zrobiła bo spodziewana miesiączka za 3 dni...

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Byłam u pani ginekolog oczywiście mnie nie zbadała, powiedziała że to za wcześnie na stwierdzenie czegokolwiek, kazała zrobić test i wtedy jak będę w ciąży to do niej przyjść. Porażka! Kupiłam test ale za wcześnie żeby jeszcze go zrobiła bo spodziewana miesiączka za 3 dni...

Nie porażka, tylko dobrze Ci powiedziała. Sama twierdzisz, że na test jest za wcześnie, a od lekarza oczekujesz cudów? Zrób test za 3 dni, a do lekarza wybierz się dopiero około 2 tygodnie po spodziewanej miesiączce, bo dopóki lekarz nie zobaczy na USG serduszka to nawet nie założy Ci karty ciąży. Ja byłam u lekarza w cyklu ciążowym, nie wiedziałam jeszcze wtedy o ciąży. Byłam około 10dpo z wynikami, lekarka robiła mi USG i w macicy jeszcze nic nie było. Także zrelaksuj się i najpierw testuj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:

I jeszcze - Ty piszesz, że ten śluz Cię tak zalewa.. To może infekcja Ci się przyplątała? Właśnie jedynym objawem może być wodnisty śluz. W tak wczesnej ciąży jest raczej śluz kremowy biały bądź zółtawy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ja nadal mam dziwne objawy boli mnie nadal podbrzusze jajniki kują plecy krzyż nadal bili i takie dziwne uczucie w dole brzucha jakby zrobił sie twardy nad spojeniem łonowym piersi tez pobolewają no i ta sennosc wczoraj o 22 poszłam spac wstałam o 7 zaprowadziłam córke do przedszkola i położyłam sie spałam do 12 ;) i nadal chce mi sie spać mdli mnie i czasami kręcimi sie w głowie śluz biały lepki

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia87 wrote:
    Nie porażka, tylko dobrze Ci powiedziała. Sama twierdzisz, że na test jest za wcześnie, a od lekarza oczekujesz cudów? Zrób test za 3 dni, a do lekarza wybierz się dopiero około 2 tygodnie po spodziewanej miesiączce, bo dopóki lekarz nie zobaczy na USG serduszka to nawet nie założy Ci karty ciąży. Ja byłam u lekarza w cyklu ciążowym, nie wiedziałam jeszcze wtedy o ciąży. Byłam około 10dpo z wynikami, lekarka robiła mi USG i w macicy jeszcze nic nie było. Także zrelaksuj się i najpierw testuj.
    dokładnie ja jak byłam w ciazy którą poroniłam to na teście miałam bladziutka kreseczkę z krwi wyszło mniejwiecej 2-3 tc a na usg nic jeszcze nie było widać podobnie było w 2 ciazy poszłam na wizytę w 6 tyg to był jakis punkcik ze wzgledu że pierwsza ciązę poroniłam w 6 tc to przez tydzień leżałam w szpitalu i miałam co dziennie robione hcg z krwi ale kartę ciąży załażyła mi dopiero w 10 tc

‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ