PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tak samo!! Mi się płakać chce jak się dowiedziałam niedawno że dziewczyna która jest naprawdę moim wrogiem zaszła w ciąże.. I ciągle ktoś z moich znajomych zachodzi w ciążę co doprowadza mnie do szału, oczywiście życzę im szczęścia ale doprowadza mnie do szału to ze mi się nie udaje...@alexxx ja za ciebie tez trzymam kciuki, nie poddawaj się!
-
nick nieaktualnymusimy być twarde i miec dużo siły damy radę
Alexx nie dostałaś neszcze @ wiec nic nie jest stracone ja miałam jakieś dziwne plamienie / krwawienie na tydzień przed @ objawy ciazowe test 19 był negatywny tez siedze jak na szpoklach ale staram sie nie mysleć o tym bo bym oszalała -
Karola0704 co do objawów to podchodze do tego bardzo sceptycznie, nie chce sobie urajać
na dzien dzisiejszy na lewej brodawce wokół sutka wyszły ciemne, grube żyłki, sutki nie bolą, jednie całe piersi przy dotyku ale to tak bardzo delikatnie, sluz biały, rozciągliwy. Brak drazliwości i ochoty na słodkie co zawsze przed @ było. Ale to moze juz z nerwów....a Ty??
Czekoladowa_mama ja to samo mam jak widze na fb ze co chwilę ktoś ze znajomych jest w ciązymam wrażenie, że wszyscy wokół są w ciązy tylko nie ja...
Najgorsze jest to, że o niczym innym nie myślę, co chwilę wchodzę na forum, czytam, czekam na objawy...niepotrzebnie ten test robiłam :(nie umiem się niczym innym zając a tu obrona za chwile...to juz jest choroba chyba
Karola0704 ! czekoladowa_mama ! trzymam kciuki, damy radę !Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:58
2 lipca 2016r. Marcel -
nick nieaktualnyu mnie to jest dziwna sprawa bo @ miaam 9 września cykle tak co 37 dni planowana @ powinna być koło 15-17 października ale 10 miałam rózowy sluz gdzie nigdy takiego nie widziałam 11 zaczęłam krwawic ale bardzo delikatnie przez 2 kolejne dni było plamienie nie bolał mnie brzuch tak jak na @ zawsze miałam od kilku dni objawy takie jak cholernie spiaca jestem zaraz tez ide spac bo ledwie siedze w dzień tez zasypaim gdzoe popadnie do tego mdłosci lekka zgaga bolą delikatnie piersi za to mocno bola mnie plecy , krzyż nie moge długo stać tezt ciazowy 19 października negatywny i zawsze po takim teście objawy zanikały teraz sie trzymają planowana @ na 10 -12 listopada czekam cierpliwie zobaczymy co z tego bedzie
dziewczyny musimy dać radę nie mamy wyjscia -
Karola0704 to może akurat to jest to
oby Ci sie udalo
ten śluz to moze zagniezdzenie?? mi tez po teście objawy nie znikły (!) i jeszcze dzisiaj ból brzucha jak na @ ale taki troszkę inny, takie jakby bulgotanie ? dziwne uczucie, ale to pewnie ze stresu..@ sie zbliza. Jeszcze ten pink test negatywny, niby wykrywa po 6 dniach a tu nawet cienia nie ma.
ale kiedyś przyjdzie ta poranie tracę nadzieji
2 lipca 2016r. Marcel -
Dziewczyny, to że na testach pisze że wykrywa po 6 dniach to totalna bzdura i nie ma co się tym martwić. Bardzo rzadko tak szybko można ciążę wykryć. Ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i to z porannego moczu a wyszła druga kreska bardzo słaba praktycznie cień cienia, po 2 dniach już była mocniejsza. Więc głowa do góry i cierpliwie czekać na datę @, trzymam kciuki
-
Nie mogę spać, śniło mi się że robiłam test ciążowy i były na nim dwie kreski i obok niego był taki dziwny licznik bhcg i było coś ponad 3 tysiące i później.on zaczął spadać i spadać zmiejszac się poszłam do łazienki i zaczęłam krwawic czyli okres. Obudziłam się przerażona, nie mogę zasnąć....
-
nick nieaktualnyczekoladowa mama daj na luz
bo oszalejesz ja tez mam dziwne sny o ciazy o testach już nie zwracam na to uwagi
co do testów jak byłam w ciazy z córka 4 lata temu zobiłam test 12 dni po terminie @ z porannego moczu i co kreseczka była bardzo słaba na 2 dzień byłam u lekarza na usg była małeńka fasolka ale że wcześniej poroniłam dostałam skierowanie na oddział na nastepny dzień rano zrobiłam tezt kreski były już 2 bardzo grube i co dziennie miałam robiona bete w szpitalu na szczeście rosła ale co nerwów zjadłam to tylko ja i maz wiemy także w dupe z tymi testami ja juz nie robie czekam cierpliwie do 10 listopada i wtedy pójde na betę no chyba że zacznie sie wredna @
-
@Karola0704 masz rację muszę dać na luz...Wciąż w głowie siedzą mi słowa mojego M... Jutro przewidywany termin @, chodź jak zerknelam w kalendarzyk to dostawałam czasem miesiączkę w 30 dc, ale poczekam do jutra 31 dc i jak @ się nie pojawi to poczekam jeszcze bo wydaje kupę kasy na te pieprzone testy.
-
@Heathera Też tak właśnie myślę, tym bardziej że test był robiony koło 16 i to nie w dzień spodziewanej @. Dopóki nie ma @ to mam nadzieję
@czekoladowa_mama wyluzuj (wiem, że łatwo mówić) bo się wykończyszja właśnie mogę spać bo wtedy już jest kolejny dzień i czas szybciej leci
chociaż nie ukrywam że dzieci i różne sny z nimi mam co raz częściej...
Ja czekam do terminu @, nie robie już żadnych testów bo nie dość, że zbankrutuje to się bede załamywac..co ma być to będzie..dopóki nie ma @ to jest szansa
Głowy do góry !!!czekoladowa_mama lubi tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
nick nieaktualnyJa już mam dosyć. Ciągle na coś się czeka. Najpierw na owulacje potem aż będzie po owulacji następnie na testowanie a potem już na okres.... Ile to można
brzuch mnie nie boli, czasami jajniki delikatnie odczuwam więc się nie udało. Podobno zagnieżdżanie boli więc u mnie nie ma juz szans. Planowana @ na sobotę lub niedzielę. Nawet po testy nie ide bo to bez sensu
-
nick nieaktualny
-
Audobrandessa wrote:Od znajomej. Podobno tak ja brzuch bolał że aż leki rozkurczowe brała. A ty jak się czułas przed samym terminem @? Bolało Cie coś tak wybitnie?
W pierwszej ciąży- przed terminem @ nic nie czułam miałam wtedy trochę stresów z resztą o dziecko tak na prawdę się nie staraliśmy i dopiero po 2 tygodniach zaczęłam się czuć jak na grypę (ból głowy, telepało mnie z zimna) nawet wzięłam aspirynę, później doszły poranne mdłości i się zorientowałam że okres mi się spóźnia.
W tej ciąży- staraliśmy się miesiąc. Jakoś tydzień przed @ miałam przeczucie że jestem w ciąży zrobiłam test ale wyszedł negatywny. W miarę jak było bliżej terminu @ zaczął boleć mnie brzuch normalnie jak na okres i krzyż (z tym że o wiele mocniej niż jak zawsze przed @), piersi mnie zaczęły tez boleć (ale tak jak zawsze przed @) i częściej siku mi się chciało.
Tak na prawdę każdy organizm jest inny i czasem w ogóle może nie być żadnych objawów na ciążę więc nie ma co się doszukiwać i się załamywać tylko czekać na termin @ i zrobić test (chociaż wiem, że to trudne).
Tylko właśnie trzeba zrobić z porannego moczu bo wtedy najlepiej wychodzi. Czasem nawet w dniu @ w dzień może nie być widoczna kreska bo ciążą może być np o 2 tygodnie młodsza. Jak ja w pierwszej ciąży zrobiłam ten test po 2 tygodniach w dzień to byłą kreska ale nie mocno gruba wiec żebym zrobiła np tydzień wcześniej w dzień to pewnie w ogóle by nie było kreski. -
czekoladowa_mama wrote:Właśnie się dowiedziałam,że moja znajoma zaszła w ciąże. Jestem załamana
bolą najbardziej tzw. wpadki małolatów..
Ja się staram dopiero od 2 mcy, cykle regularne, owulacja zawsze odczuwalna, myślałam, że pójdzie łatwo, a tu proszę tsh 3,5, już jestem na lekach od endokrynologa, progeteronie po owulacji i zobaczymy jak będzie dalej.
A jak Twoje wyniki?
Pozdrawiam i nie łam się