X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexx Masz jakieś objawy ?

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo!! Mi się płakać chce jak się dowiedziałam niedawno że dziewczyna która jest naprawdę moim wrogiem zaszła w ciąże.. I ciągle ktoś z moich znajomych zachodzi w ciążę co doprowadza mnie do szału, oczywiście życzę im szczęścia ale doprowadza mnie do szału to ze mi się nie udaje...@alexxx ja za ciebie tez trzymam kciuki, nie poddawaj się!

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musimy być twarde i miec dużo siły damy radę :)
    Alexx nie dostałaś neszcze @ wiec nic nie jest stracone ja miałam jakieś dziwne plamienie / krwawienie na tydzień przed @ objawy ciazowe test 19 był negatywny tez siedze jak na szpoklach ale staram sie nie mysleć o tym bo bym oszalała

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 co do objawów to podchodze do tego bardzo sceptycznie, nie chce sobie urajać :( na dzien dzisiejszy na lewej brodawce wokół sutka wyszły ciemne, grube żyłki, sutki nie bolą, jednie całe piersi przy dotyku ale to tak bardzo delikatnie, sluz biały, rozciągliwy. Brak drazliwości i ochoty na słodkie co zawsze przed @ było. Ale to moze juz z nerwów....a Ty??
    Czekoladowa_mama ja to samo mam jak widze na fb ze co chwilę ktoś ze znajomych jest w ciązy :( mam wrażenie, że wszyscy wokół są w ciązy tylko nie ja...
    Najgorsze jest to, że o niczym innym nie myślę, co chwilę wchodzę na forum, czytam, czekam na objawy...niepotrzebnie ten test robiłam :(nie umiem się niczym innym zając a tu obrona za chwile...to juz jest choroba chyba :(
    Karola0704 ! czekoladowa_mama ! trzymam kciuki, damy radę !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 21:58

2 lipca 2016r. Marcel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to jest dziwna sprawa bo @ miaam 9 września cykle tak co 37 dni planowana @ powinna być koło 15-17 października ale 10 miałam rózowy sluz gdzie nigdy takiego nie widziałam 11 zaczęłam krwawic ale bardzo delikatnie przez 2 kolejne dni było plamienie nie bolał mnie brzuch tak jak na @ zawsze miałam od kilku dni objawy takie jak cholernie spiaca jestem zaraz tez ide spac bo ledwie siedze w dzień tez zasypaim gdzoe popadnie do tego mdłosci lekka zgaga bolą delikatnie piersi za to mocno bola mnie plecy , krzyż nie moge długo stać tezt ciazowy 19 października negatywny i zawsze po takim teście objawy zanikały teraz sie trzymają planowana @ na 10 -12 listopada czekam cierpliwie zobaczymy co z tego bedzie

dziewczyny musimy dać radę nie mamy wyjscia :)

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 28 października 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 to może akurat to jest to :) oby Ci sie udalo :) ten śluz to moze zagniezdzenie?? mi tez po teście objawy nie znikły (!) i jeszcze dzisiaj ból brzucha jak na @ ale taki troszkę inny, takie jakby bulgotanie ? dziwne uczucie, ale to pewnie ze stresu..@ sie zbliza. Jeszcze ten pink test negatywny, niby wykrywa po 6 dniach a tu nawet cienia nie ma.

ale kiedyś przyjdzie ta pora :) nie tracę nadzieji :D

2 lipca 2016r. Marcel
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to że na testach pisze że wykrywa po 6 dniach to totalna bzdura i nie ma co się tym martwić. Bardzo rzadko tak szybko można ciążę wykryć. Ja robiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i to z porannego moczu a wyszła druga kreska bardzo słaba praktycznie cień cienia, po 2 dniach już była mocniejsza. Więc głowa do góry i cierpliwie czekać na datę @, trzymam kciuki :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png

Wysłany: 28 października 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @alexx poczekaj jeszcze do terminu @, nic straconego!! Ja lecę spać, bo zaraz padne, znów mam delikatną zgage ale to może wymysł lub psychika plata figle. Dobranoc kobietki, snijcie o 2 kreseczkach! ;)

w4squgpjeu3zkukf.png

Wysłany: 29 października 2015, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać, śniło mi się że robiłam test ciążowy i były na nim dwie kreski i obok niego był taki dziwny licznik bhcg i było coś ponad 3 tysiące i później.on zaczął spadać i spadać zmiejszac się poszłam do łazienki i zaczęłam krwawic czyli okres. Obudziłam się przerażona, nie mogę zasnąć....

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa mama daj na luz ;) bo oszalejesz ja tez mam dziwne sny o ciazy o testach już nie zwracam na to uwagi ;) co do testów jak byłam w ciazy z córka 4 lata temu zobiłam test 12 dni po terminie @ z porannego moczu i co kreseczka była bardzo słaba na 2 dzień byłam u lekarza na usg była małeńka fasolka ale że wcześniej poroniłam dostałam skierowanie na oddział na nastepny dzień rano zrobiłam tezt kreski były już 2 bardzo grube i co dziennie miałam robiona bete w szpitalu na szczeście rosła ale co nerwów zjadłam to tylko ja i maz wiemy także w dupe z tymi testami ja juz nie robie czekam cierpliwie do 10 listopada i wtedy pójde na betę no chyba że zacznie sie wredna @

Wysłany: 29 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karola0704 masz rację muszę dać na luz...Wciąż w głowie siedzą mi słowa mojego M... Jutro przewidywany termin @, chodź jak zerknelam w kalendarzyk to dostawałam czasem miesiączkę w 30 dc, ale poczekam do jutra 31 dc i jak @ się nie pojawi to poczekam jeszcze bo wydaje kupę kasy na te pieprzone testy.

w4squgpjeu3zkukf.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Heathera Też tak właśnie myślę, tym bardziej że test był robiony koło 16 i to nie w dzień spodziewanej @. Dopóki nie ma @ to mam nadzieję :)

@czekoladowa_mama wyluzuj (wiem, że łatwo mówić) bo się wykończysz :( ja właśnie mogę spać bo wtedy już jest kolejny dzień i czas szybciej leci :D chociaż nie ukrywam że dzieci i różne sny z nimi mam co raz częściej...
    Ja czekam do terminu @, nie robie już żadnych testów bo nie dość, że zbankrutuje to się bede załamywac..co ma być to będzie..dopóki nie ma @ to jest szansa ;)
    Głowy do góry !!! :)

czekoladowa_mama lubi tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel

Wysłany: 29 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexxx ja fixuje. Mi się wydaje że się nie udało,piersi mnie wcale nie bolą, wcale się nie powiększyły więc marne szanse... :(

w4squgpjeu3zkukf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dosyć. Ciągle na coś się czeka. Najpierw na owulacje potem aż będzie po owulacji następnie na testowanie a potem już na okres.... Ile to można :( brzuch mnie nie boli, czasami jajniki delikatnie odczuwam więc się nie udało. Podobno zagnieżdżanie boli więc u mnie nie ma juz szans. Planowana @ na sobotę lub niedzielę. Nawet po testy nie ide bo to bez sensu

• Heathera Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa od kogo Ty słyszałaś, że zagnieżdżenie boli ? o.O To bzdura

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od znajomej. Podobno tak ja brzuch bolał że aż leki rozkurczowe brała. A ty jak się czułas przed samym terminem @? Bolało Cie coś tak wybitnie?

• Heathera Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Od znajomej. Podobno tak ja brzuch bolał że aż leki rozkurczowe brała. A ty jak się czułas przed samym terminem @? Bolało Cie coś tak wybitnie?
    To widocznie jednorazowy przypadek. Każdy organizm jest inny ale o bólach na zagnieżdżenie nigdy o takich nie słyszałam.

W pierwszej ciąży- przed terminem @ nic nie czułam miałam wtedy trochę stresów z resztą o dziecko tak na prawdę się nie staraliśmy i dopiero po 2 tygodniach zaczęłam się czuć jak na grypę (ból głowy, telepało mnie z zimna) nawet wzięłam aspirynę, później doszły poranne mdłości i się zorientowałam że okres mi się spóźnia.

W tej ciąży- staraliśmy się miesiąc. Jakoś tydzień przed @ miałam przeczucie że jestem w ciąży zrobiłam test ale wyszedł negatywny. W miarę jak było bliżej terminu @ zaczął boleć mnie brzuch normalnie jak na okres i krzyż (z tym że o wiele mocniej niż jak zawsze przed @), piersi mnie zaczęły tez boleć (ale tak jak zawsze przed @) i częściej siku mi się chciało.

Tak na prawdę każdy organizm jest inny i czasem w ogóle może nie być żadnych objawów na ciążę więc nie ma co się doszukiwać i się załamywać tylko czekać na termin @ i zrobić test (chociaż wiem, że to trudne).

Tylko właśnie trzeba zrobić z porannego moczu bo wtedy najlepiej wychodzi. Czasem nawet w dniu @ w dzień może nie być widoczna kreska bo ciążą może być np o 2 tygodnie młodsza. Jak ja w pierwszej ciąży zrobiłam ten test po 2 tygodniach w dzień to byłą kreska ale nie mocno gruba wiec żebym zrobiła np tydzień wcześniej w dzień to pewnie w ogóle by nie było kreski.

Wysłany: 29 października 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam,że moja znajoma zaszła w ciąże. Jestem załamana

w4squgpjeu3zkukf.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    Właśnie się dowiedziałam,że moja znajoma zaszła w ciąże. Jestem załamana

bolą najbardziej tzw. wpadki małolatów..

Ja się staram dopiero od 2 mcy, cykle regularne, owulacja zawsze odczuwalna, myślałam, że pójdzie łatwo, a tu proszę tsh 3,5, już jestem na lekach od endokrynologa, progeteronie po owulacji i zobaczymy jak będzie dalej.

A jak Twoje wyniki?
    Pozdrawiam i nie łam się :):)

16ud43r8bgfa44ek.png

Wysłany: 29 października 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki są ok ale wątpię że się udało, tylko się nakręciłam bez sensu.

w4squgpjeu3zkukf.png
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ