X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Kami25 Debiutantka

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade :) wkoncu sie uda! Trzymam za nas kciuki :) ja nqrazie czekam z beta. Chyba ze jutro nie wytrzymam i podjade :p

Córcia Tosia 17.02.2009
    Synek Gabryś 17.07.2011
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada gratulacje i zdrówka dla was :)

Potrzebuję coś na oparzenie wrzątkiem (jest to noga) jakieś sprawdzone sposoby?

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona dobry na oparzenia jest opatrunek żelowy. Jest rewelacyjny, w aptece jedna sztuka kosztuje jakieś 8 zł.

Karola uszy do góry, myśl o starankach, bo już prawie czas. ;)

Ada89 ja bym jednak poszła po luteinę. Tez poroniłam, dlatego kolejny raz lekarka mówiła, test pozytywny, zaraz luteina. Teraz mówiła to samo, lepiej nie czekać.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

SurfGirl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:
    Zagubiona dobry na oparzenia jest opatrunek żelowy. Jest rewelacyjny, w aptece jedna sztuka kosztuje jakieś 8 zł.

Karola uszy do góry, myśl o starankach, bo już prawie czas. ;)

Ada89 ja bym jednak poszła po luteinę. Tez poroniłam, dlatego kolejny raz lekarka mówiła, test pozytywny, zaraz luteina. Teraz mówiła to samo, lepiej nie czekać.

Pozdrawiam Was wszystkie :)
    juz zaczeliśmy bo od2 dni bola mnie już jajniki a własciwie prawy nie wiem czy to juz owu ale tak szybko by była dziś mam 8dc no ale zaczeliśmy by potem nie okazało sie że jest za późno ;)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Dawno mnie tu nie było. Ja troche opzniona przy Was jestem. Wy juz po kolei będziecie 2 kreseczki oglądać a ja może dopiero starania rozpocznę. Póki co luteinę biorę na wywołanie okresu więc nie wiem czy w tym cyklu który ma się dopiero rozpocząć coś wyjdzie.
    Kasia1407 co tam u Ciebie?
    Bo u Karoli widze starania pełną para się rozpoczynaja:)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Hej hej. Dawno mnie tu nie było. Ja troche opzniona przy Was jestem. Wy juz po kolei będziecie 2 kreseczki oglądać a ja może dopiero starania rozpocznę. Póki co luteinę biorę na wywołanie okresu więc nie wiem czy w tym cyklu który ma się dopiero rozpocząć coś wyjdzie.
    Kasia1407 co tam u Ciebie?
    Bo u Karoli widze starania pełną para się rozpoczynaja:)
    trzeba kuć żelazo puki gorące ;) gdzies wyczytałam że nawet w 7-8 dc może być owulacja więc działamy ;) nie wiem co z tego wyjdzie nie nakrecam się i zobaczymy

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 wrote:

:)

Z plastrami będzie ciężko bo mam całą nogę poparzoną i jest to obszerne ale mąż wymyślił ze worek na śmieci troszkę zwilżył i zamroził :D było będzie bosko dopóki nie stopił się lód :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku to co ty zrobiłaś że cala noge sobie poparzyłaś ?

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dawno się nie udzielałam ale to nie oznacza że nie zaglądam do was bo jestem tutaj codziennie.

Zagubiona a co z twoją betą miała być dzisiaj? Jak u ciebie z objawami ?
    Oprócz twojej biednej nóżki :( Niestety ja oprócz sudokremu nie znam nic na oparzenia jeszcze jakaś pianka podobno jest dobra.

Sskorka a u ciebie jak z tą @ przyszła już czy jeszcze? Nie martw się u mnie płodne teoretycznie zaczną się dopiero za 20 dni więc sama nie zostaniesz :) Jeszcze czekoladowa mama miała być z nami ale coś nas tutaj niestety nie odwiedza.

Karola widzę, że staranka zaczynają się pełną parą u ciebie no i bardzo dobrze oby owocnie :)

U mnie dziewczynki nic za bardzo ciekawego nie słychać. Jedyne co mnie zastanawia to mój śluz który jest dziwny w takich wczesnych dniach cyklu. Ale może inofolic zaczyna działać coś ponieważ ponownie lekarz kazał mi go ponownie brać. Mam 12dc a ja mam taki wodnisto-rozciągliwy śluz ale jeszcze nie taki typowo płodny. Nie wiem jakiś taki dziwny ;)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Po 5 miesiącach starań po poronieniu dzisiaj w dniu spodziewanej miesiączki ujrzałam dwie kreski. Nie wiem czy więcej we mnie radości czy obaw... Nie chce, żeby skończyło się tak jak wcześniej. Nie chcę też od razu lecieć do lekarza. Wstrzymam się tydzien/połtora i zobacze jak sytuacja się rozwinie. Poprzednia ciąża skończyła się bardzo szybko...
    Gratulacje!!!!! Super :)
    I bardzo proszę ciesz się ponieważ zamartwianie nic ci nie da a jedynie może zaszkodzić.

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kami25 trzymam mocno kciuki za pozytywną betę. I informuj nas jak tam się sprawy mają ;)

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasieńka no tak starania sie zaczęły miałam dzis taka ochote że bym chyba wszystko .... co sie rusza chłop nie miał wyjscia hehe sluz sie zaczyna chyba robić bo juz czuje mokro i jest taki jakby gesty biały ale nie ma go za dużo jajniki troszke pobolewają zobaczymy jak to bedzie bo to dopiero 8dc mam nadziejeże bedzie owocny cykl teraz i na świeta bedzie niespodzianka

SurfGirl lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola mam ogromną nadzieję że tak będzie. Teraz to tylko cieszcie się starankami i jak najwięcej serduszkujcie :D I oby ta ochotka pozostała do końca płodnych dni :)
    Ja też już u mnie tych dni się doczekać nie mogę :)

201707271556.png
    200710144670.png

• _analiza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo długo na to czekałam - ale się doczekałam:)

Moje pierwsze objawy
    -kolo 10 dpo przeziebienie i okropna opryszczka
    -dzień przed spodziewana @ bóle jak na okres cały dzień
    -dzień @ - bóle menstruacyjne i lekka zgaga
    -wrażliwość piersi na dotyk

teraz czyli kilka dni po @

- bóle podbrzusza takie kłucio-puchnięcio-ciągnięcia
    -wzrost apetytu co 1.5h łapie mnie ssanie żołądka jakbym nie jadła tydzień
    -zgaga zwłaszcza wieczorem

Ale ogólnie jeśli mogę wam coś poradzić - nie ma co liczyć na to, że wyczujecie po kłuciu podbrzusza, że to TO. Nawet piersi miałam już nieraz wrażliwe i okazywało się klapą. Tak naprawdę do terminu @ żadnych nadzwyczajnych odczuć nie miałam i nie ma na co liczyć bo beta jeszcze jest za niska żeby mieszać w organizmie.

Jedyny prawdziwy objaw który dał mi do myślenia to przeziębienie i opryszczka. Nigdy tak szybko mi nie wychodziła ani tak bardzo mi nie puchła warga...

Trzymam kciuki za wasze starania;)

madziara0080, SurfGirl, Reni555 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Piszę ten post 4 raz :D

No więc co do objawów i mojej bety, objawy się utrzymują, do tego doszło pragnienie, śpię jak zabita, temp w pochwie 36,87*C (przy normie 35,7-36,5) wieczorami stany podgorączkowe temp pod pachą mam ok 36,7- 36,9. Nie zrobiłam bety, bo czuję że te objawy świadczą o nadchodzącej grypie a nie ciąży. Czekam do wtorku i zrobię test :) jak coś się pokaże to idę na betę :P

Z nogą wyszło to tak, że mieszałam herbatę w dzbanku szklanym i pękł mi, a że stałam bokiem to cała prawa noga oparzona :) znalazłam wczoraj w domowej aptece sprej na oparzenia zwykłe jak i słoneczne i jakoś dzisiaj jest ciut lepiej :)

Na jednym wątku już się pochwaliłam ale wam też się pochwalę jakie stroiki na święta zrobiłam :D

70ae713398669321med.jpg

3f6aba7e6ccf25ffmed.jpg

Miłego dnia życzę :)

Kami25, SurfGirl lubią tę wiadomość

• Kami25 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona piekne stroiki :)) ja robilam jesienny stroik takie różyczki z liści tez fajnie wyszlo :) Czytalam Twoj pamietnik, ogromnie wspolczuje :( pamietam jak ja przy córci budzilam sie w nocy i sprawdzalam czy oddycha! Taka paranoja ze potrafilam nie spac w nocy. Teraz moja klusia ma prawie 7 lat (w lutym urodzinki) mialam 18 lat jak sie urodzila. Teraz staramy sie o trzeciego łobuza bo takie bylo nasze marzenie - duza rodzinka. Trzymam kciuki zeby sie nam wszystkim udalo. Zagubiona jestem z Toba :):* nie poddawaj sie!

Córcia Tosia 17.02.2009
    Synek Gabryś 17.07.2011
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety po porodzie nie byłam w stanie wstawać co 5 min :( i zawiniłam powinnam była siedzieć nad nią i pilnować. Ale czasu nie cofnę, a tylko została lekcja na przyszłość... Dziękuję za miłe słowa wsparcia :)

• Kami25 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona to nie Twoja wina! Tak mialo byc. Nic by nie dalo siedzenie i patrzenie czy wszystko w porAdku. Bóg wie co robi. Choc my nie jestesmy w stanie tego pojac. Ja bylam po cesarce cala obolala mąż sie opiekowal corcia ja nie bylam w stanie mialam straszna depresje i schiza na punkcie patrzenia na nia w nocy... nie bylo nam lekko jako mlodemu malzenatwu. Przetrwalismy re ciezkie czas. Potem druga cesarka i juz bylo zupelnie inaczej :) zemdlalam w szpitalu :/ poprosilam zeby mi synka zostawily w mojej sali i idac do ubikacji odlecialam :p

Córcia Tosia 17.02.2009
    Synek Gabryś 17.07.2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja ostatnia @ była 24 października i trwała 5 dni. 7.11 współżyłam bez ,,finału,, natomiast z finałem 11.11. Moje cykle trwają zazwyczaj koło 30 dni a czasami dłużej.Jaka jest szansa ciąży? Dodam,że ból brzucha który mam jest nieco inny niż ten przepowiadający okres,takie jakby zakwasy.Dodatkowo mam także ból piersi,a na całym ciele bolą mnie mięśnie.Wcześniej występowały lekkie zawroty głowy,natomiast ból głowy utrzymuje się cały czas.Temperaturę w pochwie rano mam 37-37,3.Za 3 dni według kalendarzyka ma być miesiączka.Jak myślicie?Może coś z tego być?

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sharadise wrote:
    Hej dziewczyny! Moja ostatnia @ była 24 października i trwała 5 dni. 7.11 współżyłam bez ,,finału,, natomiast z finałem 11.11. Moje cykle trwają zazwyczaj koło 30 dni a czasami dłużej.Jaka jest szansa ciąży? Dodam,że ból brzucha który mam jest nieco inny niż ten przepowiadający okres,takie jakby zakwasy.Dodatkowo mam także ból piersi,a na całym ciele bolą mnie mięśnie.Wcześniej występowały lekkie zawroty głowy,natomiast ból głowy utrzymuje się cały czas.Temperaturę w pochwie rano mam 37-37,3.Za 3 dni według kalendarzyka ma być miesiączka.Jak myślicie?Może coś z tego być?
    dopóki nie ma @ zawsze jest nadzieja :) trzymam kciuki :)

Kami niby tak, ale mogłam jakoś zareagować. Zorientowałam się za późno. Zamknijmy ten temat. Nie jest dla mnie łatwy :(

‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ