X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zagubiona :) a co do infekcji to miałam ja pierwszy raz w życiu właśnie przed różowymi plamieniami w tamtym cyklu. Może to była biochemiczna? Też już wyruszam na oddział haha

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się już tego nie dowiemy. Trzymam kciuki :D laseczki tak wg dzień dobry ja właśnie leżę w wyrku bo dopiero wstałam, no i o 5 rano pobudka na siku, coś di jedzenia i kubek herbatki :D

Nadzieja umiera ostatnia!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona ja tez byłam pewna na 90% Ba nawet moj maz był pewni i co i dupa dlatego ja już nie wierzę w żadne objawy dosyć czekam na @ jak nie bedzie robie test i tyle nie wpatruje sie już w objawy koniec . Oczywiście tobie zycze by to było TO

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Karola ja wiem, że nie powinnam się nakręcać i wg doszukiwać objawów, ale podchodzę do tego teraz jak do ognia. Nakręcił mnie mąż a ja się dałam :D no nic jeszcze 2 dni i wszystko się wyjaśni :)

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona apap możesz spokojnie brać, ostatnio sama brałam jak myślałam, że jestem w ciąży. Lekarka mi właśnie apap zaleciła przeciwgorączkowo w anginie. Kiedy testujesz albo robisz betę?

Audobrandessa ja właśnie ostatnio też mam dziwnie z tym śluzem. Płodnego nie widziałam wcale, nic, zero. 13-15 dc bóle jajników, cykl 30 dniowy. Dzisiaj zaczynam nowy. Zastanawiam się czy owulacja w ogóle była, skoro sluzu brak, a bóle jajników jednak były...

Karola to chyba taka senna pora roku. Ja to zasypiam wszędzie, czy się wyśpię czy nie. Bierzesz jakieś witaminy? Karola mi gin powiedziała, że kujące jajniki to objaw zbliżającej się owulki, także zacznij tulić męża. :D

wannahaveababy poczekaj z testem do terminu @, a może jeden dzień dłużej. Te kilka dni wytrzymasz. ;)

Kamilka23 mi w zeszłym cyklu okres spóźnił się 10 dni, miałam 40 dc. Myślę, że to psychika działała plus do tego angina. Dwa testy robiłam i każdy negatywny, a ja ciągle myślałam, że jednak i objawy widziałam... Może spróbuj zrobić betę z krwi...

Dziewczyny powiedzcie mi, jakie wybrać testy owulacyjne i czy je się robi codziennie czy co dwa dni? Chciałabym spróbować, a nie wiem jak się do tego zabrać..

Czy wiecie jak to wygląda z L4 w ciąży? Ja muszę dźwigać, i poszłabym od razu, ale czy jak to będzie np. 7 tydzień nie mogą mnie zwolnić? Słyszałam, że ochrona jest dopiero po 3 miesiącu i się przeraziłam... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 ja w pierwszej ciazy poszłam na L4 jak tylko sie dowiedziałam to był przełom 5-6 tc i na zwolnieniu byłam do samego końca potem macierzyński urlop i 3 lata wychowawczego który wąsnie mi sie kończy :( w styczniu mama wraca do pracy niestety :( no chyba że zdaży się cud :) no właśnie jajniki kuja mnie już od kulki dni a przytulankiem meczę męża tak co 2 dzień niby dni płodne wypadaja mi od jutra do końca tyg zobaczymy oj mezus bedzie miał przegwizdane ;)

Zagubiona mi tez dawł maz nadzieje i sasiadka moja przyjaciółka teraz powiedziałam sobie że nikomu nic teraz nie bede mówić o objawach i zobaczymy jak to bedzie jak zobaczę chociaz cień cienia na teście z 2 kreskami natychmiast jade na betę a potem do lekarza mam nadzieję że się uda

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia 13 od miesiąca biore Wta miner prenatal i jutro ide do lekarza rodzinnego niech mi da skierowanie na badanie krwi takie ogólne bo jz nie wiem co jest grane co jakis czas kręci mi sie w głowie ciagle chodze siku a przeziebiona nie jestem zobaczymy jak wyjda badania

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a może masz zapalenie dróg moczowych? Ja tak miałam i jak poszłam do lekarza to pierwsze pytanie to czy mogę mieć problemy z pęcherzem i okazało się że złe wyniki moczu miałam.
    Mia testuje we wtorek :) o ile @ nie przyjdzie :D jak narazie cisza niby 14 dpo a @ brak i cisza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nic mnie nie szczypi nie boli nie piecze i jest tak że jeden dzień latam co chwile a na 2 juz nie i tak w kratke ;) cholera wie co to może być zobaczymy jutro i we wtore jak bedą wyniki nie chce mi sie isc ale sasiadka mi żyć nie da sama mnie tam zawiezie jak nie pójde

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:55

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymam kciuki za dobre wyniki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie nie szłam do lekarza bo moja lekarka ma tydzień wolnego i pójdę w przyszły poniedziałek a do innego lekarza nie chce iśc bo zadaję 1000 pytań po co mi skierowanie na takie badanie masakra no nic przepekam i pójde za tydzień u mnie bez zmian dziś w miare nawet jajniki za bardzo nie bola ;) śluz biały lepki ale za to zaczęły mniedzis boleć cycki cholera wie czemu czy na owu tez cycki bolą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie kolejny dzień śluzu rozciągliwego. już sama nie wiem czy owulka była w 16 dc czy dopiero teraz. jajniki nie bolą bardzo tak jak zwykle przy owulacji. ehhhh

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a może już po owu i progesteron wpływa na piersi? Ja się już wg nie znam :) w tym cyklu zgłupiałam całkiem :D a jutro test :D będzie to mój 16 dpo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to jest dopiero moj 13 dc to już by było po ? kurcze nie za wcześnie no jakby tak było to przytulanko było zaliczone w 8 i 11 dc dzis mezuś nie miał siły ale jutro mu nie daruję

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ovu czasami dziewczyny mają nawet w 7 dc więc wszystko możliwe :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona trzymam mocno kciuki za dwie kreseczki. Jestem dobrej myśli :)
    Karola ja tez mam w tym miesiacu jakoś dziwnie śluz powiedzialabym ze wyglada jak przy płodnych szyjka wysoko miekka testy ovu negatywne i ja tez jestem w 99% pewna ze jeszcze płodnych nie mam a objawy jak by na to wskazują. Tobie to radzę isc w ogóle do lekarza bo może jakaś infekcja cie bierze a to niestety nie sprzyja owulacji :/

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję iż dnia dzisiejszego robiąc test ciążowy zobaczyłam II kreseczki :D

Teraz czekam na wynik bety, w piątek mam wizytę u lekarza. Nie zaznaczam nigdzie ciąży bo boję się, że może coś być nie tak...

więc moje objawy (wszystkie możliwe w ciąży) są ciążowe :D

madziara0080, kamika23, madziaw88, MamaFilipka lubią tę wiadomość

• wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:55

• Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Melduję iż dnia dzisiejszego robiąc test ciążowy zobaczyłam II kreseczki :D

Teraz czekam na wynik bety, w piątek mam wizytę u lekarza. Nie zaznaczam nigdzie ciąży bo boję się, że może coś być nie tak...

więc moje objawy (wszystkie możliwe w ciąży) są ciążowe :D

Gratulacje Zagubiona :* Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka :)
    Mnie od 19 dc bolał brzuch jak na okres, dzisiaj 29 dc, niestety boli trochę mocniej więc chyba i w tym miesiącu nic z tego. Okres pewnie przyjdzie za 3 dni. Tak czy siak dla Ciebie jeszcze raz serdeczne gratulacje :*

Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
    październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
    grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
    styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
    styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
    AMH - 5,06
    kwiecień, maj IUI :(
    czerwiec Lametta 1x1
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ