X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona super wieści :) gratuluję ;)

• Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_91 wrote:
    Gratulacje Zagubiona :* Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka :)
    Mnie od 19 dc bolał brzuch jak na okres, dzisiaj 29 dc, niestety boli trochę mocniej więc chyba i w tym miesiącu nic z tego. Okres pewnie przyjdzie za 3 dni. Tak czy siak dla Ciebie jeszcze raz serdeczne gratulacje :*

No to jesteśmy we 2 mnie też brzuch boli i @ chyba nadchodZi

Justysia2111
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reeetyyyy!!! Gratulacje zagubiona :D :D :D Ściskam mocno i trzymam kciuki za bete ;)

Buziaki i miłego starania się :*
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona gratuluję!!! I skrycie zazdroszczę :P:P

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam dużo mlecznego śluzu i co chwile mam wrażenie, że @ przyszła. Brzuch boli co raz to mocniej, jednakże nie aż tak jak zwykle mocno przed okresem. :( Ale i to nie wróży niczego dobrego.
    Justysia, w następnym cyklu się uda! :)

Staramy się o dwie krechy od maja 2015r
    październik 2015r. badanie nasienia - bez zastrzeżeń
    grudzień 2015r. TSH, FT3, FT4 - bez zastrzeżeń
    styczeń 2016r. HSG - jajowody drożne
    styczeń 2017r.- laparoskopia - usunięcie ognisk endometriozy
    AMH - 5,06
    kwiecień, maj IUI :(
    czerwiec Lametta 1x1
  • Justysia2111 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mam jeszcze cicha nadzieję na ten cykl., ale tylko sobie pomyślę i za chwilę pukam się w głowę :p

madziaw88 lubi tę wiadomość

Justysia2111
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona gratulację kurczę poryczałam się ;) troszę z rdości troszkę z zazdrości że to nie ja
    Ja włąśnie doszłam do wniosku że mam już to wszystko w .... mam dość odpuszczam mąz mnie wku.... na maksa więc ja wracam w styczniu do pracy aon niech zapier... i w robocie i w domu jak ja będe w pracy nie będzie tak jak teraz że wracająż z rannej zmiany o 15 miał obiadek i w d... wszystko i mógł sobie leżeć do 18 a ja wszystko robiłam w domu i zajmowałam się dzieckiem od stycznia ja idę na 14 do pracy a on niech robi obiadki idzie po dziecko kąpie szykuję do przedszkola sprząta pierze mam już tego wszystkiego dosyć wiecznie jest wszystko źle
    do tego jak dziś zakręciło mi sie w głowie nawet nie zareagował bo spał a ja nie chcę isc teraz na badania bo mam katar więc OB i inne wyniki i tak bedą źlę poczekam do poniedziałku aż mi przejdzie i wtedy pójdę
    Do ginekologa mam na 18 maja a prywatnie w tej chwili mnie nie stać

MamaFilipka lubi tę wiadomość

• Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia2111 wrote:
    Ja tam mam jeszcze cicha nadzieję na ten cykl., ale tylko sobie pomyślę i za chwilę pukam się w głowę :p

Ja też... Zawsze póki nie zobaczę @ wciąż wierzę, że może te bóle wcale jej nie zwiastują, a może po prostu coś tam się "rozciąga" dla dzidzi :D
    Później przychodzi @, jestem zawiedziona i załamana.

madziaw88 lubi tę wiadomość

AMH - 5,06
    czerwiec Lametta 1x1
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola_91 wrote:
    Ja też... Zawsze póki nie zobaczę @ wciąż wierzę, że może te bóle wcale jej nie zwiastują, a może po prostu coś tam się "rozciąga" dla dzidzi :D
    Później przychodzi @, jestem zawiedziona i załamana.

Mam tak samo, w tym cyklu miałam iść na spontan, rzadziej zaglądać na forum, żeby się nie nakrecac a mimo, że mało się udzielam to kilka razy dziennie wchodzę i poczytuję. Owulacja wypadała w sobotę, przytulanie było we wtorek, czwartek, niedzielę i poniedzialek. Od dziś biorę duphaston ale myślę, że znowu się nie udało a jednocześnie już jestem ciekawa testu a @ wypada 5.12 cykle mam ok. 34 dniowe. Eh ahh ciężki nasz los..

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz... najgorsze (najlepsze?) w tym wszystkim jest to, że ja wiem, że jestem zdrowa, wiem, że mąż jest zdrowy (robiliśmy badanie nasienia) i wciąż nic :( Ginekolog powiedziała, że jeśli do końca roku się nie uda zaciążyć, w styczniu mam się zgłosić na HSG. Dostałam już skierowanie :(

A momentami po prostu myślę, że zaczynam popadać w obsesję i dlatego się nie udaje :(

AMH - 5,06
    czerwiec Lametta 1x1
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczęściej jest tak, że "wpadki" wychodzą ze spontanów, bez stresu a nie ciągłego wyliczania, obserwowania organizmu i łatwo mówić, że trzeba się wyluzować. To nie wiem, na cały mc bym musiała wyjechać gdzieś na super wakacje z mega atrakcjami, żeby nie myśleć. Ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:52

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) beta 31,2 :D za 2 dni powtórka :D

i ślę te wiruski ciążowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 22:16

Pola_91 lubi tę wiadomość

Nadzieja umiera ostatnia!
  • Pola_91 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja chyba też musiałabym wyjechać. Ale u mnie to nie jest możliwe, pracuje w Policji i niestety nie mogę wziąć sobie urlopu od tak. Wszystko na 2016 mam już zaplanowane w tym roku. Masakra :( Pracuje w weekendy i święta, w dodatku u mnie dochodzi jeszcze stres związany z pracą. A po przyjściu do domu martwię się jeszcze o to, że się nie udaje zajść w ciąże.

AMH - 5,06
    czerwiec Lametta 1x1
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona cały dzień w pracy wchodziłam sprawdzić jaki masz wynik testu jak zobaczyłam że wyszły ci dwie kreseczki to aż ciary na ciele miałam.
    Bardzo ale to Bardzo ci gratuluje i cieszę się jak nie wiem co że ci się udało :D
    A teraz dbaj kochana a siebie i fasoleczkę :)

I nam wszystkim tutaj się uda dziewczynki tylko przedewszystkim musimy troszeczkę wyluzować. Wiem o tym że jest bardzo ciężko bo ja choć tak mówię to i tak codziennie sprawdzam, mierzę, badam i to jest silniejsze ode mnie. Choć w tym miesiącu mam praktycznie cały czas kremowo-wodnisto-rozciągliwy śluz i z tego nic kompletnie nie rozumiem.

A po za tym odebrałam wyniki i dziewczynki prolaktyna wyszła mi dużo poniżej normy i powiedzcie mi to chyba dobrze nie? I wydaje mi się że leki aż za dobrze podziałały ;)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie dołaczam do gartulacji Zagubiona:)) dużo zdrówka dla Was:)
    Dlugo mnie tu nie było i juz takie dobre wieści:)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie dziewczynki co tutaj takie pustki? Codziennie wchodzę na forum ale takich pustek nie widziałam?

U mnie dziewczynki dzisiaj pierwszy teścik ovu pozytywny a mój M niestety na noc do pracy poszedł :( Ale jutro będziemy rano działać :) Choć powiem wam że wydaję mi się że to jeszcze nie ten dzień choć jajniczki już pobolewają ale śluz nie do końca taki w 100% płodny choć że tak powiem uczucie wilgotności jest :D

201707271556.png
    200710144670.png

• SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, pewnie, serduszkuj ;) żołnierze mogą się zaczaić i przeczekać :P Pustki pewnie dlatego, że czekamy na ovu :/

Kasia1407 lubi tę wiadomość

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej serduszkowalam :) Dzis ból jajników dość mi dokucza ale daje rade :) Uwielbiam ten okres w ciągu cyklu ponieważ sa nadzieje i milo spędza sie czas z moim M :-) Choc ovufriend wyznaczył mi juz dawno temu owulacje ale nie wierzę ze wtedy miałam poniewaz żadnych objawów oprócz śluzu nie miałam :-)

201707271556.png
    200710144670.png

• SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż tyle nam matka natura dała, że w okolicy ovu czujemy się wspaniale (jak jest jakiś fajny facet w pobliżu :P ). To trzymam kciuki, żeby te plemniczki znalazły się z jajeczkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kasia to walczymy razem ja mam nadzieje że moj mąż znajdzie dziś troszkę siły i bedzie małe co nieco to to są te dni a boję się że w sobote może juz być po wszystkim no nie zaszkodzi jeszcze w sobote poprawić ale od 3 dni mam już dosć dużo śluzu płodnego i bola mnie jajniki i takie dziwne uczucie takie bulgotanie jak na poczatku ciązy gdy córcia zaczynała mi dawć znaki z kopniakami heh

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ