X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziwna sprawa. masz rację, jeśli nie dostaniesz idz do gina. albo zrób bete za kilka dni

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoorka ja po odstawieniu luteiny dostawałam @ dopiero tak ok 10 dnia a ty kiedy odstawiłaś?
    Czarnula leć na betę albo powtórz teścik i daj znać jaki wynik. Trzymam mocno kciuki za dwie mocne kreseczki :)

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• missy83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja doszukuję się informacji na temat bólu szyjki macicy.
    Ból mam w kilka dni po owulacji, tak od ok. 5 dpo.
    Miewam takie bóle w pierwsze dni @...
    Od kiedy zaczęłam stosować luteinę dopochw.zaczęły się bóle, może jakieś uczulenie,a niże ten ból i luteina razem - to przypadek? Przecież ponoć od luteiny dopochw.nie powinno boleć.

Ale pytam ogólnie o objaw: ból w szyjce macicy.
    Czy któraś tak ma kilka dni po owulacji?

synek 6 lat <3 2010 r. [ 2011-[*],marzec 2015-[*].. ]
    synek ur. 18.08.2016 <3
    h84fwn15dqixvghy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dawno nie pisałam bo nie miałam na nic ochoty najdziwniejsze jest to że mam od kilku dni płodny sluz i to tyle go jest jak nigdy jajniki popolewają i tak dziwnie w dole brzucha ale inaczej niż na @ wczoraj miało byc przytulanko ale mąż powiedział że jakioś dziwnie mam zamknieta małą i nie mógł włożyć dziwne to wszytsko sama nie wiem o co chodzi czyję że to sa te dni ale nic nam nie wychodzi od tygodnia ryczę wieczorami szlak mnie juz trafia z tym wszytkim cycki mnie tez bolą nie wiem już o co chodzi brzuch mam jakis powiekszony nawet dziś robiłam test bo już zgłupiałam ale negatywny i co dziwniejsze nawet za bardzo nie mam ochoty na seks a dziś mam 17 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a słuchajcie mam jeszcze jedno pytanko może głupie ale ja już nic nie wiem chodzi mi kiedy jest jajeczkowanie czy wtedy gdy jest ten żluz czy dzień 2 po nim ?

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Skoorka ja po odstawieniu luteiny dostawałam @ dopiero tak ok 10 dnia a ty kiedy odstawiłaś?
    Odstawiłam dokładnie tydzień temu w sobote. W czwartek rrobiłam test bo już trochę wariujee. Nic będę czekać dalej.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka Ja też miałam kiedyś takie zawirowania bez wywoływania nie było szans żebym dostała @. A powiedz mi czy ty miałaś robione jakieś badania? Ponieważ to nie jest normalne że masz takie zawirowania. Proponuje szczegółowe badania i może rzeczywiście zmianę lekarza.

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja teraz mam takie dni że mam wrażenie że mi się tam wszystko ścisnęło nawet mój mężulek to stwierdził :) Z tego co wiem jajeczkowanie jest chyba dzień po tym największym śluzie a na 100% nie jestem pewna.

Dziewczynki a u mnie ovulka niby zaznaczona choć już usłyszałam że najprawdopodobniej jej nie było ponieważ mały skok tempki jest ale ja wierzę że była ale nadal nie zaprzestaje staranek :) Śluz mam kremowo- lepki szyjka się mocno obniżyłam rozpulchniła ale i też zamknęła, no i jak wspominałam wcześniej strasznie się tam ciasno zrobiło ;)
    Mam nadzieję że się udało ale nie mam zamiaru w tym cyklu tak wariować. W przyszłym tygodniu idę do gina zobaczymy co mi powie ponieważ kończę już leki a on mi powiedziałąm na otatniej wizycie że jak skończę leki to będę w ciąży :) Choć on sam wie że tego niestety nie może mi obiecać ale te słowa trzymają bardzo mocno na duchu :)

201707271556.png
    200710144670.png

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś byłam u ginekologa, a, w nocy i od rana do około południa tego dnia miałam wieelki śluz płodny. Wieczorem na usg lekarz powiedział, że już jestem po owulacji.Także też nie wiem.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki co byście bardziej brały pod uwagę odnośnie wystąpienia owulacji, silny ból jajników i podbrzusza plus w ten dzień odrobinę rozciągliwego śluzu czy to że po 3 dniach od tamtego bólu jajników pojawił się śluz płodny (kremowy i rozciągliwy), który trwał 7 dni i w tym czasie nie bolały jajniki ani podbrzusze ( no może raz mnie jajnik zakuł ale delikatnie). ten cykl nie monitorowałam testami i nie wiem co myśleć. :( piersi mnie nie bolą jak zwykle przed okresem, są powiększone i odrobinę bolą same sutki, natomiast otoczki sutków wydaje mi się, że pociemniały. No i wstręt do alkoholu. ehhhhh jakie to wszytko ciężkie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę napisać jak to było u mnie
    nadal jestem starająca się

ovulacja bolesna, zaczyna boleć jajnik, w którym jest ovu i jego okolice jeszcze przed pęknięciem jajeczka
    zaobserwowałam to podczas monitoringów ovulacji.
    po pęknięciu też jeszcze boli
    + śluz tzw płodny
    u mnie nie trwa to długo

a potem wyczekiwania pierwszych objawów
    mam kilka nieudanych starań, bolące piersi, nabrzmiałe, bóle podbrzusza, częste siku, huśtawki nastrojów, metaliczny posmak w ustach, czasem z niewiadomych przyczyn czułam drażniące mnie zapachy
    wszystko to chyba siedziało w mojej głowie
    bo tak naprawdę
    pierwszym objawem ciąży jest brak @ + pozytywna beta lub test ciążowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    Mogę napisać jak to było u mnie
    nadal jestem starająca się

ovulacja bolesna, zaczyna boleć jajnik, w którym jest ovu i jego okolice jeszcze przed pęknięciem jajeczka
    zaobserwowałam to podczas monitoringów ovulacji.
    po pęknięciu też jeszcze boli
    + śluz tzw płodny
    u mnie nie trwa to długo

a potem wyczekiwania pierwszych objawów
    mam kilka nieudanych starań, bolące piersi, nabrzmiałe, bóle podbrzusza, częste siku, huśtawki nastrojów, metaliczny posmak w ustach, czasem z niewiadomych przyczyn czułam drażniące mnie zapachy
    wszystko to chyba siedziało w mojej głowie
    bo tak naprawdę
    pierwszym objawem ciąży jest brak @ + pozytywna beta lub test ciążowy.
    Reni śluz u Ciebie występuje po pęknięciu pęcherzyka tak? dobrze zrozumiałam?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniej więcej tak

potem po tygodniu też się pojawiał

i dotąd falstarty były

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie robilam zadnych. Jak powiedzialam mu na wizycie ze zaczynamy starania to zlecil tylko takie podstawowe krwi i cos tam jeszcze i bylo wszystko ok. to bylo w lutym po poronieniu w czerwcu tez niby wszystko w porzadku. Nie wiem juz co myslec. Napewno poprosze ta lekarke do ktorej sie wybieram o jakies skierowanie. Mam nadzieje ze ona mi pomoze. Bylam juz u niej i ma calkiem inne podejscie niz moj gin. Tez chodze napieta i nabuzowana, z mezem kiepsko sie dogaduje ale chyba kazda z nas musi takie chwile przejsc.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam nasza Zagubiona przyszla mamusia? dawno sie nie odzywala

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    mniej więcej tak

potem po tygodniu też się pojawiał

i dotąd falstarty były
    u mnie do tej pory mniej więcej też tak wyglądało, nawet testy owu to potwierdziły. miałam mało śluzu więc brałam wiesiołek długi czas. w tym miesiącu chciałam na " spontana" i go odstawiłam, trochę zwariowany ten cykl. śluz mam teraz kremowy ale jakiś taki błyszczący myślałam, że jest z domieszką płodnego, ale się nie rozciąga.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też nie zawsze się rozciągał
    różnie z nim bywało

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Reni555 za informacje :) u mnie cykle są bardzo długie 32-36 a nawet (przy stresie) 42 więc to czekanie dobija. kiedyś mi to nie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie :)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam takie cykle i kiedyś jak sie nie staralam to potrafilam nie miec rok @ i wrecz bylam szczęśliwa a teraz jak mam cykle ok 45 albo i wiecej to jak dostaje @ to rycze bo wiem ze kolejne 1,5 miesiaca takiej niewiadomej i takiego oczekiwania gdzie inne dziewczyny dwa razy juz mialy okres. To jest przykre ale nic sie z tym nie da zrobić :(

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sskorka ja na twoim miejscu zmieniła lekarza ponieważ to nie jest normalne ze masz az tak dlugie cykle. Mam nadzieję że juz niedługo nadejdzie u ciebie @ i będziesz wiedziala na czym stoisz bo na dwie kreseczki to juz raczej szans nie ma.

Właśnie ta nasza zagubiona cos nic sie nie odzywa mam nadzieje że nie zostawila nas. Jestem ciekawa co u niej i jak tam fasoleczka sie rozwija :)

201707271556.png
    200710144670.png

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ