X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cykle ok 34 dni i też to wazne czekanie jest najgorsze. 5.12 wypada @, oby nie.. biorę duphaston, Pruszczu tłum, dziś płakałam bez powodu, pobolewa prawy jajnik i to wszystko raczej na @:( eh Dobranoc Wam :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 34-35 dni. Do tej pory myślałam,że wszystko jest spoko jak wszystko działa regularnie. Zawsze miałam regularnie objawy na owulkę i w wakacje (jak jeszcze się nie starałam) moja gin na okresowych badaniach jakby potwierdziła mi, że owulkę miałam kilka dni wcześniej, mnniej więcej wtedy kiedy czułam objaawy i był śluz płodny. A miesiąc temu byłam u innej gin, która mi powiedziała że akurat dzień lub dwa dni temu miałam owulkę, kiedy objawy miałam 2tyg wcześniej... Czy to możliwe, żeby się pomyliła?
    Bo to oznaczałoby, że jednak moje cykle nie są takie fajne jak myślałam... Co mnie zmartwiło...Ale to dopiero 2 cykl starań. Zobaczymy. Za ok tydzień płodne, więc się trochę szykuję, wiecie: grejfruty, siemię lniane, olej z wiesiołka :P

Buziaki i miłego starania się :*
  • SurfGirl Koleżanka

Wysłany: 30 listopada 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a propos mojego ostatniego wpisu mam pytanie:
    Czy gin może pomylić owulację, która była na dniach z czymś innym? Bo miałam 2 tyg wcześniej wyrażne objawy owulki: kłucie, rozpierające podbrzusze, śluz jak kisiel, libido jak u kotów w rui... Poza tym aż tak nie ufam tej babce, boję się że chce mnie zafiksować na monitoring, a kosi sporo... Spotkałyście się z takimi naciągaczami?
    Dodam, że @ przyszła w terminie, czyli tak 3-4 dni po domniemanej ovulce (1 dzień po badaniu).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:59

Buziaki i miłego starania się :*
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie bo szaleje tzn. mój organizm. Od wczoraj bardzo bolą mnie piersi mam je wrażliwe i lekko nabrzmiałe nie mogę się w ogóle dotknąć nawet w nocy mi doskwierały. Myślę że to zdecydowanie za wcześnie jeżeli chodzi o miesiączkę. Nie wiem o co chodzi. Czy może jeszcze nie miałam ovu. Kurcze sama już nie wiem za wcześnie na jakiekolwiek objawy i w ogóle boli mnie dzisiaj podbrzusze normalnie czuję jak by organizm się do @ przygotowywał ale to wszystko za wcześnie. Co o tym myślicie?

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już czekam na @, raczej nic z tego. Brzuch i krzyż bolą :(

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja juz tez głupieje od tego wszystkiego cały tydzień bolał mnie prawy jajnik i miałam śluz płodny oczywiście serduszkowanie było ale śluzu juz nie ma ale za to boli mnie lewy jajnik az mam takie uczucie promnieniowania do nocgi o co tu chodzi ?

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja tak mialam teraz w dniu ovu ze mnie aż wszystko promieniowalo do nogi nie moglam ani siedziec ani chodzic ale juz mi wszystko przeszlo ale teraz mam tak jak napisalam wyżej.

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera już wie kiedy ta ovu jest była czy bedzie ja już głupieje mam nadzieję żesie uda a przypuszczając że ovu miałam w sobote serduszkowanie w sobote i niedzielę to kiedy mogłabym juz zrobic test by był już mozliwie dodatni?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie bo szaleje tzn. mój organizm. Od wczoraj bardzo bolą mnie piersi mam je wrażliwe i lekko nabrzmiałe nie mogę się w ogóle dotknąć nawet w nocy mi doskwierały. Myślę że to zdecydowanie za wcześnie jeżeli chodzi o miesiączkę. Nie wiem o co chodzi. Czy może jeszcze nie miałam ovu. Kurcze sama już nie wiem za wcześnie na jakiekolwiek objawy i w ogóle boli mnie dzisiaj podbrzusze normalnie czuję jak by organizm się do @ przygotowywał ale to wszystko za wcześnie. Co o tym myślicie?
    ja mam tak często. piersi zazwyczaj zaczynaja mnie boleć zaraz parę dni po owulacji. do dnia miesiączki czasami tak bolą, że ciężko wytrzymać. w tym cyklu o dziwo bolą same sutki i trochę po bokach

• Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny zaczęliśmy z mężem 12 cykl starań... ;/

od 10 dnia przytulanki... okolo 16 dnia cyklu zaczeły mnie bardzo ale to bardzo bolec piersi...są powiększone.. w sumie mogłyby takie pozostać:)

dziś 24 dzień cyklu i mój śluz był zabarwiony na brązowo;/
    co o tym myśleć???

cykle 30 dniowe ( za 6 dni termin @ )

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko_przyjdz wrote:
    Cześć, dziewczyny zaczęliśmy z mężem 12 cykl starań... ;/

od 10 dnia przytulanki... okolo 16 dnia cyklu zaczeły mnie bardzo ale to bardzo bolec piersi...są powiększone.. w sumie mogłyby takie pozostać:)

dziś 24 dzień cyklu i mój śluz był zabarwiony na brązowo;/
    co o tym myśleć???

cykle 30 dniowe ( za 6 dni termin @ )

Może implantacja?:)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam teraz podobnie jeszcze nie mialam tak zeby mnie tak wcześnie zaczely piersi boleć ze nie moge sie dotknąć. Choc w moim przypadku to nawet nie biorę pod uwagę tego ze to objaw ciąży ponieważ zdecydowanie bylo by to za wcześnie.
    Fasolko przyjdź mam nadzieję że u ciebie jest to objaw ciazy a plamienie to tak jak Madzia wspomniala implantacja :)

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie co tu tak pusto ? wszyscy się serduszkują czy jak ;) u mnie dziś 21 dc obudził mnie ból piersi a na @ jeszcze za wcześnie nie nakrecam się oczywisci doszłam do wniosku że nie ma sensu co ma byc to bedzie przed nami sieta w wymarzonym wiekszym mieszkanku a po nich bede się martwić powrotem do pracy

• Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie dzis tak boli jak zazwyczaj na okres... chociaż może too trochę inny ból... rano też miałam lekko zabarwiony śluz... mysle że może mam za niski progesteron? badań na to nie robiłam bo moja gin uznała że skoro mam regularne @ to wszystko z tymi hormonami jest ok... ale to czemu by tak tydz wcześniej takie plamienia... nie chce mi sie wierzyć, że coś z tego będzie.... ;/

A tak wogóle dziewczyny wiecie że jest takie chiński kalendarz planowania płci dziecka?? i myslę że ja się zablokowałam... bo mój rocznik do stycznia ma na chłopaka miesiące, a ja chcem bardzo dziewczynkę... nie wiem czy cos zrozumiałyście z tego.. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 32 dc, wg pierwszych objawów owulacji @ powinnam dostać dzisiaj albo jutro, wg drugich za 4-7 dni. ehhh ciekawe czy coś z tego będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od nocy bola piersi i to coraz bardziej ale @ dopiero ma byc koło 12-15 gródnia i to za wcześnie na tego typu bule a na objaw ciazy to tym bardziej za szybko chyba że sie mylę

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Nie mam dobrych wieści. Wróciłam dzisiaj ze szpitala nie miałam siły pisać. Beta słabo przyrastała, w szpitalu okazało się że to ciąża pozamaciczna i straciłam prawy jajowód :( do staranek mogę wrócić dopiero w okolicy lutego marca. Jest mi bardzo przykro i nie mam siły siedzieć tutaj :'( pozdrawiam gorąco i trzymam za was kciuki.

Nadzieja umiera ostatnia!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagubiona bardzo bardzo Ci współczuje. trzymam za Ciebie kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Witam. Nie mam dobrych wieści. Wróciłam dzisiaj ze szpitala nie miałam siły pisać. Beta słabo przyrastała, w szpitalu okazało się że to ciąża pozamaciczna i straciłam prawy jajowód :( do staranek mogę wrócić dopiero w okolicy lutego marca. Jest mi bardzo przykro i nie mam siły siedzieć tutaj :'( pozdrawiam gorąco i trzymam za was kciuki.
    bardzo mi przykro trzymaj się i pamietaj że tu jesteśmy i zawsze możesz nam się wypłakać ściskam mocno

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Po 10 miesiącac starań i regularnym (comiesięcznym) przeglądaniu forum OvuFriend postanowiłam dołączyć do tego grona.
    Staramy się z mężem od 10 miesięcy, z 2-miesięczną przerwą, więc teoretycznie 8 cykli. Niby mało, ale jednak...

Od tego cyklu pierwszy raz mierzę temperaturę, miałam skok w momencie owulacji o 02 stopnia i następnie skok o 0,3 stopnia 6 dni później. Od tego drugiego skoku bóle głowy, senność, uczucie ciężkości w brzuchu.

Dzisiaj, 24dc, test o czułości 10 negatywny (chociaż odczytany dopiero po minucie, może znowu będę grzebać w śmieciach żeby sprawdzić czy może się tam coś nie pojawiło...).

Byl płacz, nerwy i ogólne załamanie :(

‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ