X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • wannahaveababy Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Audobrandessa - 'żal się'! :) Ja chętnie posłucham! :)
    Ja dzisiaj po tym negatywie też usiadłam poryczana, mąż odsypiał nocną zmianę i tak przejrzałam telefon komu by tu się wyżalić i stwierdziłam, że do kogokolwiek nie napiszę, to pewnie przewróci oczam i powie: o nie ta znowu to samo.... :D
    a żebyś wiedziała, że tak jest. albo usłyszysz macie czas, ludzie latami się starają. przecież to wszystko wiem... ale nie zrozumie ten kto tego nie przechodzi.

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy - zaciekawił mnie ten Preseed - jak go oceniasz? Dostałaś jakąś rekomendację w sprawie tego żelu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Zycze zeby nie przyszla. A wg twojego normalnego cyklu kiedy to kiedy mialaby byc?
    zazwyczaj mam cykle 32-34 dniowe, choć czasami zdarzają się 36 a przy wielkim stresie nawet 41. w tym cyklu zdezorientował mnie ten śluz płodny miałam go długo z odstępem 4 dniowym

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 11:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Czytalam opinie o nim na ebay i amazonie, bylo wiele pozytywnych, np "staralam sie rok a pierwszy raz uzylam tego zelu i zaszlam w ciaze." oczywiscie podchodze do nich sceptycznie ale ze u nas sahara i bez lubrykantu w ogole nie damy rady wiec musialam i tak zakupic jakis, ktory nie spowalnia plemnikow. Osobiscie nikogo nie znam kto by go stosowal. Wg mnie jest ok ale trzeba zaaplikowac go sobie do srodka aplikatorem przed seksem, na poczatku uzywalismy go tak tylko "zewnetrznie" ale strasznie szybko wysychal. Tutaj widzialam ze dziewczyny uzywaja Conceive Plus - to chyba prawie to samo
    conceive plus daje fajny poślizg i mimo nie tak dużej tubki jest wydajny.jak dla mnie najważniejsze, że nie ma zapachu, no i nie wybija plemników ;)

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Tule.. :(
    Wracaj do zdrowia a na pewno wkrotce sie uda
    Nie mam zamiaru już się starać. Straciłam drugie dziecko więc widocznie tak ma być :( nie jest mi dane zostać mamą i nie będę tego zmieniać na siłę. Kolejnej straty nie przeżyje, mąż też jest załamany i boję się że kolejna strata go zrujnuje do końca. Podszedł z dystansem do tej ciąży a i tak bardzo zabolało to co się stało. Może kiedyś zaliczę wpadkę jak będzie już ten dobry czas...

Nadzieja umiera ostatnia!
  • pietruszek Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info! Cena jest hmmm ciekawa, więc dla pewności poczekam do @ zanim się rzucę na doz.pl :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    No niestety tak to jest z naszymi organizmami ze nie zawsze jest ksiazkowo. Ja np zawsze wiedzialam kiedy mialam owulke wlasnie po sluzie i potwierdzaly to testy owulacyjne. Wczoraj byl 7dc i mialam rozciagliwy a dzis rozciagliwy i troch tez wodnisty tak wiec calkiem jestem tym zdziwiona i nie wiem o co chodzi. (Mialam troche stresow ostatnio to fakt, ale zeby az taki wplyw to mialo) A na testy owulacyjne jeszcze za wczesnie, przewaznie robie od 11-12 dc. A ty probowalas takich testow?
    może wcześniej Ci się zaczęły dni płodne, do dzieła kochana :) tak używałam testów, ale w tym miesiący miałam wrzucić na luz, no i mam ten luz.... nawet nie wiem kiedy owulka była

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

Audobrandessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszek wrote:
    Dzięki za info! Cena jest hmmm ciekawa, więc dla pewności poczekam do @ zanim się rzucę na doz.pl :)
    cena trochę wygórowana. lepiej opłaca się ten w tubce, skład ma chyba ten sam co w aplikatorach, a jest go więcej

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypowiem się co do objawów mam dwa porównania i w pierwszej ciąży nie czułam nic, w drugiej miałam wszystkie możliwe objawy więc nie ma co się nimi sugerować. Czułam że z tą ciążą może być coś nie tak, za dużo tych objawów i to dało mi do myślenia niestety za późno...

• Zagubiona... Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy wrote:
    Rozumiem cie choc nie wiem przez co przechodzisz, na pewno jest to bardzo trudne. Musimy byc silne, wspierac sie nawzajem z naszymi mezczyznami i czekac..
    Moze kiedys przyjdzie i na nas pora zeby wziac w ramiona nasze kruszynki..
    Oby tak bylo..
    Wież mi że ciężko jest dojść do siebie po stracie. Niby jeszcze nie czuje się ruchów, nie widać serduszka a już wytwarza się silna więź z maluchem. Te II kreseczki na teście sprawiają że kobieta zakochuje się bez opamiętania.

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    del

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona - świat się dzisiaj zawalił, ale nie skończył. Czy lekarz wspominał coś, od kiedy możecie ponowić starania? Tzn pod kątem medycznym?

• pietruszek Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannahaveababy - około 80 zł

Zagubiona - może to dziwnie zabrzmi, ale zazdroszczę Ci tego uczucia zakochania... Moj umysł nie potrafi sobie tego wyobrazić - sięgam 'w przód' z emocjami uczuciami i nastrojem tylko do momentu zobaczenia tych kresek - potem jest to dla mnie wielka tajemnica... i coś, czego nie jestem w stanie sobie wyobrazić

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagubiona... wrote:
    Wież mi że ciężko jest dojść do siebie po stracie. Niby jeszcze nie czuje się ruchów, nie widać serduszka a już wytwarza się silna więź z maluchem. Te II kreseczki na teście sprawiają że kobieta zakochuje się bez opamiętania.
    wiem co czujesz ja tez straciłam pierwsze dziecko w 6tc 15 grudnia minie lat a ja pamietam ta chwile jak dziś gdy ujrzałam 2 kreseczki i chwile gdy straciłam maluszka to był 1 styczeń 2011 mieliśmy wplanach podzielić sie radosna nowiną z rodzinką a musieliśmy powiedzieć co sie stało to boli i to bardzo nawet jak tak na prawde nie widzieliśmy maluszka na usg nie słyszelismy bicia serduszka mi dochodzenie do siebie zajęło 8 miesięcy wtedy tez przez przypadek nie wiem jakim cudem zasząłm w ciąze i tylko mój maż wmawiał mi ciaze bo zachowywałam sie tak samo jak w 1 ciazy i miał rację niby czas leczy rany ale każdy nowy rok to dla mnie cięzki dzień tego nie da się zapomnieć trzymaj się

‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ