X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiem co myśleć zastanawia mnie tylko czy to normalne że jajniki bola mnie od mniej wiecej 7-8 dc do teraz ? a jest już 22 dc

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a którego miałaś owulacje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    a którego miałaś owulacje?
    a żebym ja to wiedziała ? śluz płodny miałam od 15 do 19 dc więc chyba w tych dniach była ovu

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jajniki bolały kilka dni przed owulką i potem aż do samej @. w tym cyklu bolały tylko w 16,17, 18 dc mam nadzieję, że wtedy właśnie była owulacja... a teraz cisza.... aż dziwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie własnie nigdy tak długo nie bolały czytałam troche o tym i są zdania podzielone jedni pisza że tak jest w bardzo wczesnej ciazy bo przygotowują sie do niej a inni że to ss oznaki poronienia torbieli i takich tam ale przeważnie przy tym jest krwawienie a ja nie krwawie

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 jak tam u lekarza? kiedy bedziesz ewentualnie testowac? U mnie nadszedł w koncu ten dzien i przyszla @:D Maz mnie juz uprzedza ze tym razem mam sobie na spokojnie to wziac.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Kasia1407 jak tam u lekarza? kiedy bedziesz ewentualnie testowac? U mnie nadszedł w koncu ten dzien i przyszla @:D Maz mnie juz uprzedza ze tym razem mam sobie na spokojnie to wziac.
    w końcu się doczekałaś ;) teraz, gdy @ sie skończy to do dzieła ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mi tez mów zawsze że wszystko na spokojnie że nic na siłe bo i tak nic z tego nie bedzie a jak serduszkowalismy teraz okażę się 15 grudnia ale raczej nie wytrzymam i zatestuję wcześniej 12 ?

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no naprawde juz sie nie mogąłam doczekać. I tak pójdę do lakarza sprawdzić bo to trochę nienormalne takie opoznienie ale mam nadzieję że staranka sie powiodą:))

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola znow to czekanie najgorsze znow nas bedziesz w niepewnosci trzymac jak ostatnio

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Karola znow to czekanie najgorsze znow nas bedziesz w niepewnosci trzymac jak ostatnio
    sama się juz boję ale jak tylko zobaczę cień cienia natychmiast lece na betę i jak byjdzie pozytywna szybko do lekarza bo mamwrażenie że wostatnim cyklu jednak była ciaza ale biochemiczna takie tez miałam zanim zaszłam w ciąze z córką więc teraz szybka wizyta u lekarza mnie ratuje i branie tabletek

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessaa a tak z ciekawosci badałas kiedys poziom prolaktyny?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 wrote:
    Audobrandessaa a tak z ciekawosci badałas kiedys poziom prolaktyny?
    tak ostatni raz 2 miesiące temu i miałam w normie. a dlaczego pytasz?

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nigdy nie robilam. Nie miałam tez problemow zadnych az do tej pory. Kasia1407 ostatnio mi zasugerowala zebym jakies badania zrobila i tak czytam o tym i widze ze zbyt wsyoka prolaktyna moze byc przyczyna.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piersza ciaze zaszlam bez mierzenia teperatury obserwacji sluzu itp. wiec jestem troche nie w temacie dlatego pytam.

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pare miesięcy temu brałam castagnus. to lek, ktory ma wyregulować cykl. niestety przed okresem na 5 a nawet 6 dni występowały plamienia. jak się okazało obniżył mi prolaktynę i stąd te plamienia. 2 miesiące temu byłam na wizycie u gina i on zlecił mi przebadanie: estradiolu, FSH, LH, progesteron, prolaktyny i TSH-3. miałam je wykonać o ile dobrze pamiętam od 22-26dc chyba.

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZięki. Postanowiłam zmienić lekarza. Mam nadzieję że teraz trafię na narmalnego i jak mu powiem ile trwał mój ostatni cykl to nie będzie problemu i zleci mi jakieś badania. A te wszystkie badania prywatnnie robiłaś?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies tam wcześniej wyczytałam ze miałaś testować 2 grudnia. Jak tam sytuacja u Ciebie?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety prywatnie. państwowo ciężko się dostać do ginekologa. a miałam wtedy bardzo długi cykl. dzisiaj jednak nie testowałam. apteki omijam szerokim łukiem żeby nie kusiło. zaczekam do soboty żeby było bardziej wiarygodnie, będzie to 36 dc. podejrzany dla mnie jest fakt, że zmieniły mi się piersi, nigdy tak nie miałam choć zawsze je obserwowalam w 2 fazie cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka może spróbuj tego castagnusa. brałam go przez 3 miesiące i z 39-41 moje cykle spadły na 32-34 czasami 36. choć przy dużym stresie mam i 41, ale zdarzają się rzadko. mojej znajomej też pomógł, ona nie plamiła akurat tak jak ja. poczytaj o nim

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ