X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie dostać się na NFZ do ginekologa t jakaś masakra ja dzwoniłam w paxdzierniku to wizyte mam 18 maja 2016 a gdybym była w ciązy to przyjmą tylko z badaniem bety bo na testy ciazotowe już nie patrzą bo babki mówią że sa w ciazy a idą sie tylko przebadać to jest chore ja mam jeden test w szafce czeka na swoją kolej i mam nadzieje że bedzie pozytywny i tego wam zyczę

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis dzwonilam sie umowic na nfz i nawet nie jest tak zle na 14 grudnia . akurat skkonczy mi sie @ to pojde. zapytam o te badania

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin masz przyzwoity więc męcz go niech Ci da skierowanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie tam fajnie 14 grudnia u mnie w maju wymecz go o to skierowanie i tyle

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, widze ze u was staranka pełną parą, super ! :)
    Po tym co przeszłam chciałam trochę ochłonąć. W szpitalu kazano mi czekać na poronienie samoistne (w domu), gdyż ciąża się nie rozwijała (był pęcherzyk, natomiast brak ciałka zołtego i zarodka - to był 4/5 tydzien). Po tygodniu gdy poronienie nie nadeszło (miałam mieć zabieg) pojechałam do szpitala i okazało się, że jest serduszko i dzidziuś - 5 tydzien i 4 dzien. Troche sie lekarz pospieszył z diagnozą - w tygodniu 4/5 chciał juz miec dzidzie i serducho jak dzwon...chyba troszke za wczesnie na takie stwierdzenia? ...
    Dzisiaj to 9 tydzien :) ale po tych przejsciach nie potrafię sie cieszyc ciąza, zyje od wizyty do wizyty...
    CHodzę do dwóch lekarzy, mam krótkie usg co 2-3 tygodnie. Czy to nie szkodzi dziecku?

Buziaki dla was ! :)

2 lipca 2016r. Marcel
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to dobrze ze serducho bije :) ciaza mlodsza pewnie niz myslal bedzie ok zobaczysz:)

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze musimy troche poczekac ale dogonimy Cie:))

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxx ciarki mi przeszły jak można taką diagnozę postawić? Wybacz za wyrażanie, ale to idiota. Brak mi słów, dobrze, że jesteście cali. Trzymaj się ciepło. Ja miałam usg nawet co 2 tygodnie, nie martw się. :)

Karola jak starania?

Dziewczyny wracam późno do domu i jakoś brakuje'mi czasu na forum. Ja się martwię, że jak będę w ciąży to nie dostanę zwolnienia dopóki zarodka nie będzie, a do tego czasu będę musiała dźwigać. Od kiedy nie moga mnie zwolnić? Strasznie mnie to przejmuje....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko alexxx, ale historia. dobrze, ze wszystko w porządku. z tego co mi wiadomo to serduszko widać na usg ok 7 tyg. tyle nerwów musiało Cię to kosztować :( współczuję. teraz ciesz się ciążą, bo nerwy to ostatnia rzecz, która jest Ci teraz potrzebna. wiem, że się boisz, to zrozumiałe, uważaj na siebie. trzymam kciuki :)

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia 13 tez dzwigam w pracy.Pierwsza ciaze poronilam w 6 tyg i mam nadzieje ze lekarz wezmie to pod uwage jezeli uda mi sie zajsc w kolejna i nie bedzie problemu ze zwolnieniem. A Ty masz juz dzidzię?

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie serduszko z córcia było widać na przełomie 5-6 tc nawet moja ginekolog jak wzięła mnie na oddział tak profilaktycznie stwierdziła że jak widac serduszko na tym ich złomie ( aparat do usg) to bedzie ok i usg miałam robione srednio co 3 tyg więc nic sie nie martw dobrze że to sie tak skończyło a strach bedziesz miec do momentu aż nie zabierzesz maleństwa ze szpitala ja tak miałam kazde badanie to był strach ale bedzie dobrze :)

Mia13 staranka były i to pełna parą teraz czekam na pierwsze objawy jak na razie to chyba mnie przeziebienie łapie boli mnie gardło nie pamietam kiedy mnie tak bolało masakra a pic mi sie chce jakbym kaca miała już wydoiłam 1,5 litra wody szok

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia13 ja na L4 poszłam już od samego poczatku jak sie tylko dowiedziałam o 2 kreseczkach zadzwoniłam że chce urlop na żadanie na 2 dzień wizyta u lekarza i już L4 to był 5-6 tc

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24

jasne, ze dogonicie ! ja cały czas o was myślę i trzymam kciuki :) !!!

Mia13, Audobrandessa - tyle mnie to nerwów kosztowało, że mimo mojego nie największego wieku mam siwe włosy. Teraz nawet się nie denerwuje, mam ciągly lęk. Przed kazda wizyta jesem przygotowana na każdą ewentualność.

Dziekuje za miłe słowa :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 21:43

2 lipca 2016r. Marcel
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u gina i powiem tak znowu podtrzymał mnie na duchu :)
    Więc tak prolaktynę mam uśpioną i przepisał mi clo i dał leki już przygotowujące do ciąży tzn. przeciw jakichkolwiek infekcjom i na podtrzymanie w razie czego ciąży :)
    Niestety powiedział że jego zdaniem jak zajdę w ciążę to będę odrazu na podtrzymaniu i w ciąży wysokiego ryzyka ponieważ jedną ciążę straciłam a w drugą miałam bardzo zagrożoną. Ale nie ukrywam że jestem dobrej myśli powiedział że myśli że nasza kolejna wizyta już będzie w innym charakterze :)

Alex głowa do góry MUSI być dobrze :) I błagam nie stresuj się tak bo to nie sprzyja dzieciątku. I życzę tobie i kruszynce dużo dużo zdrówka.

Sskorka no nareszcie nadeszła @. Więc nowy cykl nowe możliwości :)
    A jeżeli chodzi o badania radziłabym wykonać Fsh, Lh, TSH, Prolaktynę. U mnie to mam co jakiś czas powtarzane te badania i oczywiście morfologię. Ale myślę że jak zmienisz lekarza to sam będzie ci kazał wykonać te badania :) I oczywiście trzymam kciuki za dwie kreseczki w tym cyklu ;)

SurfGirl lubi tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Dziewczyny byłam u gina i powiem tak znowu podtrzymał mnie na duchu :)
    Więc tak prolaktynę mam uśpioną i przepisał mi clo i dał leki już przygotowujące do ciąży tzn. przeciw jakichkolwiek infekcjom i na podtrzymanie w razie czego ciąży :)
    Niestety powiedział że jego zdaniem jak zajdę w ciążę to będę odrazu na podtrzymaniu i w ciąży wysokiego ryzyka ponieważ jedną ciążę straciłam a w drugą miałam bardzo zagrożoną. Ale nie ukrywam że jestem dobrej myśli powiedział że myśli że nasza kolejna wizyta już będzie w innym charakterze :)

Alex głowa do góry MUSI być dobrze :) I błagam nie stresuj się tak bo to nie sprzyja dzieciątku. I życzę tobie i kruszynce dużo dużo zdrówka.

Sskorka no nareszcie nadeszła @. Więc nowy cykl nowe możliwości :)
    A jeżeli chodzi o badania radziłabym wykonać Fsh, Lh, TSH, Prolaktynę. U mnie to mam co jakiś czas powtarzane te badania i oczywiście morfologię. Ale myślę że jak zmienisz lekarza to sam będzie ci kazał wykonać te badania :) I oczywiście trzymam kciuki za dwie kreseczki w tym cyklu ;)
    Kasia teraz musi być tylko z górki ;)

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    to czekamy na wiesci ale dzinowe masz cykle ? ja zawsze miałam długie 37 dniowe i dziwnym trafem odkad przestalismy się zabezpieczać cykle mam 30 32 dniowe nie wiem dlaczego
    Ja mam zazwyczaj 45 dniowe ale teraz jakoś wszystko się przyspieszyło z tą owulką no zobaczymy kiedy @ nadciągnie albo i nie nadciągnie :) Oby nie przyszła. Nie musiałabym znowu się faszerować tym clo.

201707271556.png
    200710144670.png

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Kasia teraz musi być tylko z górki ;)
    Oczywiście ;)

201707271556.png
    200710144670.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Ja mam zazwyczaj 45 dniowe ale teraz jakoś wszystko się przyspieszyło z tą owulką no zobaczymy kiedy @ nadciągnie albo i nie nadciągnie :) Oby nie przyszła. Nie musiałabym znowu się faszerować tym clo.
    oby nie nadciagneła ja mam taka nadzieje że i u mnie jej nie bedzie kurcze jestem już zmeczona cholera już wie o co chodzi

• sskorka24 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jezeli sam nie zleci to go wypytam o badania. Ale dzieki za rady. Starania i tak beda mimo wszystko niechy tylko pozegnam @:D Alex trzymaj sie:))

1usamg7yo3h3sz6b.png

pf0pxzdvu1j7ai74.png

34bwyx8dzyzole6u.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja trzymam za Was mocno kciuki. :)))

Karolcia powiedz kiedy powinnaś testować?
    Kasia napewno wszystko będzie dobrze. Ciąża zagrożona, ale wizyty częste to i spokojniejsza będziesz. :) Trzymam kciuki za dwie kreseczki. :)

Ja narazie w ciąży nie jestem starania zaczną się po świętach jak mój mąż przyjedzie do Polski. :) Lekarka mi mówiła, że pójdę na L4, chcę jeszcze urlopik, żeby wczasy pod gruszą dostać. Zwolnić nie mogą mnie od początku ciąży? Dźwigać chyba też nie muszę wg prawa wtedy?

Pozdrawiam i napiszę wieczorem, teraz w pracy jestem, to tak na szybko.

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ