X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym boli mnie jajnik i tak dziwnie promieniuje na podbrzusze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że za wcześnie ale mając test w domu już kilka razy go trzymałam ale odkładałam ;) no włąśnie mnie tez bardziej boli podbrzusze i jakby macica sama nie wiem musze czekać tylko ile ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekanie najgorsze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    to czekanie najgorsze ;)
    dokladnie jak już gdzieś pisałam kobieta w ciązy powinna sikać na niebiesko i by nie było czekania i problemów gdybania doszukiwania się objawów ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak ;) to by było super rozwiazanie.

Karola0704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak mówi moja koleżanka która bardzo nam kibicuje mowi że w zyciu nie ma nic łatwego ;) zawsze jej mówiłam o moich odczuciach objawach bólach teraz nic nie mówie czekam aż mi sama cospowie czy sie zmienam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie byłoby sie tak "zmieniać" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno kobiety w ciazy maja błysk w oku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze błyszczace oczy w drugiej fazie cyklu. wiec to nie reguła ;) dzieje się tak, ponieważ temp sie podwyzsza i to taka niby "goraczka"

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to widzisz tego nie wiedziałam hehe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na poniedziałek. Dziś już testowałam bo nie wytrzymałam.ale na razie 1kreska. Co do objawów to piersi mnie bolą i sucho w ustach. Ale jakoś nie wierzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysunia32 wrote:
    Ja mam termin na poniedziałek. Dziś już testowałam bo nie wytrzymałam.ale na razie 1kreska. Co do objawów to piersi mnie bolą i sucho w ustach. Ale jakoś nie wierzę.
    trzeba mieć nadzieję ja tez nie wierzę że mi sie uda ale zobaczymy jak to bedzie jeszcze nie ma 21 a mi sie juz oczy zamykają a jeszcze tydzień temu mogłam siedzieć do 24

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    ja mam podobnie tylko mój śluz jest kremowo-wodnisty. też się bałam, ze dzisiaj dostałam... ponad to strasznie chce mi się pić od kilku dni, ciągle mam sucho w ustach. jutro będzie mój 36 dc czyli taki standardowy termin choć czasami zdarzają się 41. nie wiem czy testowac, boje się, że znowu będzie negatyw. a Ty testujesz jutro?

W sumie tak myślę, że łagodnie wszystko idzie, bo wczoraj skończyłam 2 cykl z duphastonem. Lekarz mówił, że PMS może być łagodniejsze, a @ mniej obfita. W poprzednim cyklu @ dostałam 2 dni prędzej w ost. dzień duphastonu (biorę 2 dni po owulacji przez 10 dni) także nawet nie zdążyłam zastestować.

Miałam w domu jakiś test, nie wytrzymałam i zrobiłam spontanicznie we wtorek (10 dni po owu) ale negatyw. Chyba kupię test, najwyżej znów poczeka na swoją kolej. Jak jutro @ nie przyjdzie to w niedzielę albo poniedziałek.

Ale w sumie nie spodziewam się raczej 2 kresek, jakoś tak czuję..

a TSH niech spada na drzewo.. :) po 6 tyg euthyroxu 25 z 3,4 spadło do 2,9, zwiększona dawka na 37,5.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Karola trochę za wcześnie. dzisiaj kupiłam test najczulszy jaki mieli bo 10, ale bardzo się boję. a zwykle było tak że chciałam testowac nawet codziennie. nie wiem czy się wstrzymać do niedzieli

A termin @ kiedy wypada? Mi jutro eh eh

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak siedzę sobie przegladam strony w necie i cos dziwnego sie dzieje mam takie pieczenie goraco w macicy czegos takiego nie miałam jeszcze nigdy masakra jakaś i jak tu wytrzymać do 11 grudnia z testem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle mam zazwyczaj 32-36 dniowe, ale zdarzaja sie czasami przy duzych nerwach 41. w tym miesiacu nie mialam stresów wiec termin na jutro ale kto wie, moze cos sie przesunelo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój 28 dc (11 dpo) objawy mam typowo ciążowe: mrowienie w piersiach, kłucie w brzuchu, zawroty głowy... czy leki clo+duphaston mogą powodować takie objawy??
    na duho miałam podobne objawy
    zawrotów chyba nie ale reszta mi pasowała ciążowo.
    niestety to był tylko dupho...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    kurcze tak siedzę sobie przegladam strony w necie i cos dziwnego sie dzieje mam takie pieczenie goraco w macicy czegos takiego nie miałam jeszcze nigdy masakra jakaś i jak tu wytrzymać do 11 grudnia z testem

Karola, ile jesteś po owulacji?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego dokładnie nie wiem sluz płodny mocno rozciagliwy miałam od 17 do do 20 dc i własnie w tym 20 miałam go najwiecej masakra to była aż ze mnie wypływało

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    na duho miałam podobne objawy
    zawrotów chyba nie ale reszta mi pasowała ciążowo.
    niestety to był tylko dupho...

obawiam się, że tak właśnie będzie... cholerne leki, dają takie złudne nadzieje :( przy luteinie nie miałam tak, przy pierwszym cyklu z duphastonem też nie... teraz miałam pierwszy z clo i to chyba stąd moje ciążowe samopoczucie....

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ