X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym boli mnie jajnik i tak dziwnie promieniuje na podbrzusze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem że za wcześnie ale mając test w domu już kilka razy go trzymałam ale odkładałam ;) no włąśnie mnie tez bardziej boli podbrzusze i jakby macica sama nie wiem musze czekać tylko ile ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czekanie najgorsze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    to czekanie najgorsze ;)
    dokladnie jak już gdzieś pisałam kobieta w ciązy powinna sikać na niebiesko i by nie było czekania i problemów gdybania doszukiwania się objawów ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak tak ;) to by było super rozwiazanie.

Karola0704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak mówi moja koleżanka która bardzo nam kibicuje mowi że w zyciu nie ma nic łatwego ;) zawsze jej mówiłam o moich odczuciach objawach bólach teraz nic nie mówie czekam aż mi sama cospowie czy sie zmienam

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie byłoby sie tak "zmieniać" ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno kobiety w ciazy maja błysk w oku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam zawsze błyszczace oczy w drugiej fazie cyklu. wiec to nie reguła ;) dzieje się tak, ponieważ temp sie podwyzsza i to taka niby "goraczka"

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to widzisz tego nie wiedziałam hehe ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na poniedziałek. Dziś już testowałam bo nie wytrzymałam.ale na razie 1kreska. Co do objawów to piersi mnie bolą i sucho w ustach. Ale jakoś nie wierzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysunia32 wrote:
    Ja mam termin na poniedziałek. Dziś już testowałam bo nie wytrzymałam.ale na razie 1kreska. Co do objawów to piersi mnie bolą i sucho w ustach. Ale jakoś nie wierzę.
    trzeba mieć nadzieję ja tez nie wierzę że mi sie uda ale zobaczymy jak to bedzie jeszcze nie ma 21 a mi sie juz oczy zamykają a jeszcze tydzień temu mogłam siedzieć do 24

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    ja mam podobnie tylko mój śluz jest kremowo-wodnisty. też się bałam, ze dzisiaj dostałam... ponad to strasznie chce mi się pić od kilku dni, ciągle mam sucho w ustach. jutro będzie mój 36 dc czyli taki standardowy termin choć czasami zdarzają się 41. nie wiem czy testowac, boje się, że znowu będzie negatyw. a Ty testujesz jutro?

W sumie tak myślę, że łagodnie wszystko idzie, bo wczoraj skończyłam 2 cykl z duphastonem. Lekarz mówił, że PMS może być łagodniejsze, a @ mniej obfita. W poprzednim cyklu @ dostałam 2 dni prędzej w ost. dzień duphastonu (biorę 2 dni po owulacji przez 10 dni) także nawet nie zdążyłam zastestować.

Miałam w domu jakiś test, nie wytrzymałam i zrobiłam spontanicznie we wtorek (10 dni po owu) ale negatyw. Chyba kupię test, najwyżej znów poczeka na swoją kolej. Jak jutro @ nie przyjdzie to w niedzielę albo poniedziałek.

Ale w sumie nie spodziewam się raczej 2 kresek, jakoś tak czuję..

a TSH niech spada na drzewo.. :) po 6 tyg euthyroxu 25 z 3,4 spadło do 2,9, zwiększona dawka na 37,5.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    Karola trochę za wcześnie. dzisiaj kupiłam test najczulszy jaki mieli bo 10, ale bardzo się boję. a zwykle było tak że chciałam testowac nawet codziennie. nie wiem czy się wstrzymać do niedzieli

A termin @ kiedy wypada? Mi jutro eh eh

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze tak siedzę sobie przegladam strony w necie i cos dziwnego sie dzieje mam takie pieczenie goraco w macicy czegos takiego nie miałam jeszcze nigdy masakra jakaś i jak tu wytrzymać do 11 grudnia z testem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cykle mam zazwyczaj 32-36 dniowe, ale zdarzaja sie czasami przy duzych nerwach 41. w tym miesiacu nie mialam stresów wiec termin na jutro ale kto wie, moze cos sie przesunelo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek32 wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój 28 dc (11 dpo) objawy mam typowo ciążowe: mrowienie w piersiach, kłucie w brzuchu, zawroty głowy... czy leki clo+duphaston mogą powodować takie objawy??
    na duho miałam podobne objawy
    zawrotów chyba nie ale reszta mi pasowała ciążowo.
    niestety to był tylko dupho...

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    kurcze tak siedzę sobie przegladam strony w necie i cos dziwnego sie dzieje mam takie pieczenie goraco w macicy czegos takiego nie miałam jeszcze nigdy masakra jakaś i jak tu wytrzymać do 11 grudnia z testem

Karola, ile jesteś po owulacji?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tego dokładnie nie wiem sluz płodny mocno rozciagliwy miałam od 17 do do 20 dc i własnie w tym 20 miałam go najwiecej masakra to była aż ze mnie wypływało

• Martek32 Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni555 wrote:
    na duho miałam podobne objawy
    zawrotów chyba nie ale reszta mi pasowała ciążowo.
    niestety to był tylko dupho...

obawiam się, że tak właśnie będzie... cholerne leki, dają takie złudne nadzieje :( przy luteinie nie miałam tak, przy pierwszym cyklu z duphastonem też nie... teraz miałam pierwszy z clo i to chyba stąd moje ciążowe samopoczucie....

p19uskjoanbl0vs1.png[/url]
    Mama wspaniałego pięciolatka.
    Starania o rodzeństwo od stycznia 2015.
    „Jeśli czegoś bardzo pragniesz wszechświat będzie ci sprzyjał”
‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ