X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj dziewczęta zrobiłam test, standardowo negatywny. nawet mnie to nie zdziwiło. zamiast płaczu i rozpaczy pojawiła się złość. eh
    Miłych Mikołajków Wam życzę dziewczynki :)

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sskorka24 łączę się w bólu @, dosłownie, wczoraj miałam taką migrenę, że wieczorem zwymiotowałam i cały dzień snułam się i spałam. Ale w grudniu damy czadu! :P

Audobrandessa, ja w sumie jakoś łagodnie podeszłam do tego, że znów się nie udało, nie wiem.. :/ TSH niech spada, może dlatego się nie udaje.. po @ i przed owulacją idę do ginekologa. Skończył mi się duphaston, @ miała być mniej obfita a jak tak dalej pójdzie to się wykrwawię. Może za mała dawka, 0,5 tabletki.

No nic, pozostaje tylko przeżyć te kilka ciężkich dni. W następnym tygodniu ubieram choinkę, wyjmę ozdoby świąteczne. Za tydz w sb okna, pierniczki i porządki.

Karola, może to ten szczęśliwy cykl? :)

Miłej niedzieli wszystkim :)

16ud43r8bgfa44ek.png
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 26 dc i od wczoraj właściwie ustal ból jajników i nie mam uczucia ciągniecia podbrzusza. To chyba nienajlepszy znak :-(
    Zrobilam w tym tygodniu kontrolnie Tsh i spadło mo przez 2 miesiace z 6,60 do 0,04. Odstawilam wiec od środy eutoryx. W poniedziałek idę do endo. Jutro rano zrobie test przed ta wizyta ale raczej nic z tego nie bedzie bo pewnie to jeszcze bedzie za wczesnie a poza tym czuje sie nad wyraz dobrze. Jadę wiec do Ikea żeby nie myśleć tylko o tym ze pewnie znowu nie wyszlo.

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie moj 26 dc nadal dziwnie promieniuje mnie jajnik prawy i takie dziwne uczucie w macicy nie wiem dlaczego może to dobry znak jestem zmęczona rozdrazniona piersi troszkę bolą i nadal mam te dziwne zawroty głowy do tego ciagle chce mi sie pić jakbym kaca miała no i bola mnie nogi ale to raczej nie objaw ciazy hehe kusi mnie by zrobic test ale wiem że tak czy siak nic nie pokaże poczekam jeszcze z 4 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie @ nadal brak, piersi bola po bokach, sutki też wrażliwe. zauważyłam sporo widocznych żyl na nich. wcześniej też miałam widoczne żyły ale nie az tak. na dodatek złapało mnie chyba przeziębienie, głowa boli, katar i ogólne rozbicie. już sie nie nastawiam na pozytywny test. jeśli @ wczoraj nie przyszła to przesunie się pewnie o 4 dni. pozostaje czekac

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jakby lekkie przeziebienie zlapałam i tez piersi delikatnie bola mnie po bkach odstrony rąk zobaczymy jak to bedzie 10 chce zrobic test to bedzie 30 dc a mam teraz 32 dniowe cykle i jak nie bedzie widać cienia cienia to umówie soe do gina prywatnie jescze chce przed miesiączką może mi sie uda zobaczymy jak to bedzie chociaż kusi mnie by już go zrobić bo co chwile latam siku ale staram się nie mysleć jutro myję okna w moim pokoju i w lazience wogóle mam zamiar posprzatać nasz pokój i łazienkę jak córci nie bedzie

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny
    BitterSweet mam podobną sytuację, też mam hashimoto. Pierwszą ciążę poroniłam, drugą donosiłam na duphastonie. Miałam lekko zawyżone tsh jak na II trymestr ciąży, ale lekarze mówili, że to może być spowodowane ciążą i wróci do normy. Hashimoto stwierdzono u mnie 2 lata temu. Miałam robione usg to wyszły faktycznie zwłóknienia tsh w sumie ok 5. Teraz od roku mam tsh w normie 3- 3,5. Lekarka mówiła, że ta choroba tak działa i dopóki wyniki w normie leków brać nie muszę. Planuje ciążę i się boję, bo skoro tsh w normie to przecież eutyroxu brać nie powinnam...

Powiedzcie mi dziewczyny od dwóch cykli nie widzę wcale ślubu rozciągliwego, ale 13-15 dc jajniki bolą bardzo. Lekarka mówiła, że to oznaka owulacji, ale bez śluzu? Wcześniej nie zwracałam na to uwagi...

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, dzięki dziewczyny za dobre słowa. To dodaje otuchy.
    Śluzu jakby więcej. Piersi nadal nabrzmiałe i bolące. Poza tym mam o wiele większy apetyt.

Mia13 moje hashimoto to w sumie świeża sprawa. Dowiedziałam się o nim zaledwie 4 miesiące temu. Niestety za późno by uniknąć tego przykrego wydarzenia jakim było poronienie. Leczę się, wyniki się poprawiłi, ale nadal czuję niewyobrażalny lęk o kolejną prawdopodobną ciąże. Ostatnio tyle nieszczęść się u nas w rodzinie zwaliło. A co jeśli znów stracę dziecko? Paraliżuje mnie ta myśl :(

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Coś rzadko się tutaj ostatnio udzielam ale codziennie do was zaglądam. Karola ja mam podobnie jak ty cały czas mi się pić chce jak bym miała kaca a do tego niestety jakieś mi się przeziebienie wdało wczoraj ostry ból gardła dzisiaj jak by ustało ale takie rozbicie pozostało :/ I podskoczyła mi tempka ale wydaje mi się że to skutek niestety infekcji. Powiem wam że mam przeczucie że w tym miesiącu się nie udało nie mam kompletnie żadnych oznak ani objaw więc raczej spisuje cykl na straty niby według ovu @ za 3 dni ale też jakoś to dziwnie ponieważ zazwyczaj mam cykle 45 dni czyli by wypadało na 22 grudnia. Jakieś to wszystko powalone niestety :/
    Takiego dzisiaj mam jakiegoś dołka :(

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audobrandessa wrote:
    u mnie @ nadal brak, piersi bola po bokach, sutki też wrażliwe. zauważyłam sporo widocznych żyl na nich. wcześniej też miałam widoczne żyły ale nie az tak. na dodatek złapało mnie chyba przeziębienie, głowa boli, katar i ogólne rozbicie. już sie nie nastawiam na pozytywny test. jeśli @ wczoraj nie przyszła to przesunie się pewnie o 4 dni. pozostaje czekac

Widzę że jedziemy na podobnym wózku :) Głowa do góry może się udało ;) Mi też się pojawiły żyłki ale wydaję mi się że to efekt tego że są nabrzmiałe przed @.
    Mam nadzieję dziewczynki że zobaczymy wszystkie dwie krechy na teście :)

Natalii00, Audobrandessa lubią tę wiadomość

201707271556.png
    200710144670.png

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Ja jestem w 26 dc i od wczoraj właściwie ustal ból jajników i nie mam uczucia ciągniecia podbrzusza. To chyba nienajlepszy znak :-(
    Zrobilam w tym tygodniu kontrolnie Tsh i spadło mo przez 2 miesiace z 6,60 do 0,04. Odstawilam wiec od środy eutoryx. W poniedziałek idę do endo. Jutro rano zrobie test przed ta wizyta ale raczej nic z tego nie bedzie bo pewnie to jeszcze bedzie za wczesnie a poza tym czuje sie nad wyraz dobrze. Jadę wiec do Ikea żeby nie myśleć tylko o tym ze pewnie znowu nie wyszlo.

jaką miałaś dawkę euthyroxu, że tak szybko spadł?

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1407 wrote:
    Hej dziewczyny :) Coś rzadko się tutaj ostatnio udzielam ale codziennie do was zaglądam. Karola ja mam podobnie jak ty cały czas mi się pić chce jak bym miała kaca a do tego niestety jakieś mi się przeziebienie wdało wczoraj ostry ból gardła dzisiaj jak by ustało ale takie rozbicie pozostało :/ I podskoczyła mi tempka ale wydaje mi się że to skutek niestety infekcji. Powiem wam że mam przeczucie że w tym miesiącu się nie udało nie mam kompletnie żadnych oznak ani objaw więc raczej spisuje cykl na straty niby według ovu @ za 3 dni ale też jakoś to dziwnie ponieważ zazwyczaj mam cykle 45 dni czyli by wypadało na 22 grudnia. Jakieś to wszystko powalone niestety :/
    Takiego dzisiaj mam jakiegoś dołka :(

ja miałam tak samo wczoraj wieczorem nie mogłam śliny przełknać tak mnie gardło bolało a dzię rano przeszło o 13.15 chciałam ogladać koncert dla M i zasnełam 15 minut później i niedawno wstałam ale jeszcze bym spała do tego wszystko mnie drażni masakra

• Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja miałam tak rano Karola co chwila drzemkę łapałam. Myslałam że to od przeziebienia ale teraz praktycznie wszystkie objawy przeszły tylko senność pozostała i takie rozbicie. Ale jak już powiedziałam nie doszukuję się w tym objaw ciąży ponieważ jestem pewna na 99% że się nie udało. W tym cyklu nie mam żadnych objaw. Szyjka od owulki cały czas nisko, jakby rozpulchniona i zamknięta a słyszłam że w ciąży jest wysoko twarda i zamknięta, śluzu praktycznie w ogóle żadnych bóli ani ciągnięcia brzucha nawet bóli na @ nie mam. Ale może w przyszłym miesiącu się uda. Wyjeżdżamy w góry na święta to będzie moment żeby się wyluzować i może coś zaskoczy a po za tym będę brała clo. Jestem dobrej myśli co do przyszłych cykli :)

201707271556.png
    200710144670.png

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw, moja dawka eutoryxu to pierwsze 3 tyg. 25 a potem od pn do pt 50, w sb i nd 75.
    Od czwartku przestałam brać. Ciekawe co jutro na to endo.
    Dodam ze biore tez na astme wziewy ktore posobno mogą zanizac wynik ale nie wiem czy istotnie.

madziaw88 lubi tę wiadomość

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie czuje taki dziwne uczucie tam na dole to nie jest ból ale takie dziwne uczucie nie wiem jak to napisać jakby coś tam mnie od srodka pompowało no nie umiem tego określić piersi bola szczególnie rano i wieczorami do tego latam ciagle siku ale to od tego picia i tez wolę mysleć że to od delikatnego przeziębienia ale pamietam że w ciazy jak poszłam na badania do szpitala to szłam zdrowa a wyszłam przeziebiona to był 6 tc kurcze kusi mnie by zrobić test ale w 26 dc raczej nie mozliwy by wyszedł nawet jutro to raczej niemozliwe jest

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ile iu Ciebie dni po owu? u mnie dopiero 5 a od 3 dni gradlo zaczelo mnie bolec-najbardziej dokucza pod wieczor

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co dokładnie nie wiem kiedy miałam ovu sluz płodny był od 14 do 18 dc i chyba wtych dniach była owu no ewentualnie 19 dc bo czytałam że owu jest dzień po sluzie więc sama już nie wiem teraz siedzę sobie przy laptopie i czuje jak mi cos leci przestraszylam sie że to czasami okres ale cholera za wcześnie ide do wc a tam mam śluz więcej go i jest przeźroczysty z takimi małymi plakami kremowego brzuch mnie delikatnie pobolewa ale nie tak jak na @ a dziś mam 26 dc myslicie czy jakbym zrobiła jutro rano test w 27 dc by mógł coś wykryć

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czyli jutro bylby 8dpo wiec nie ktorym juz cien wychodzi w tym dniu :) wiec zawsze sprobowac mozesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 19:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i chyba tak zrobie bo nie wiem czy wytrzymam do tego 12 masakra z tym czekaniem

Sysunia32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cie. Też nie wytrzymuje i robię testy prędzej. Ja mam jutro termin okresu. Nadal sobie wmawiam że skoro temperatura spadła ale nie poniżej kreski to może jest nadzieja.

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ