X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysunia32 wrote:
    Rozumiem cie. Też nie wytrzymuje i robię testy prędzej. Ja mam jutro termin okresu. Nadal sobie wmawiam że skoro temperatura spadła ale nie poniżej kreski to może jest nadzieja.
    nadzieja jest zawsze ja chciałabym wiedzieć wcześnie z tego powodu bo pierwszą ciazę straciłam 2 była zagrozona co prawda dowiedziałam sie o niej 12 dni po terminie b wtedy robiłam test ale wyladowałam w szpitalu i dostałam leki więc teraz sie boję ale jeszcze musze troche wytrzymać

Sysunia32 lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też testuje (27dc) choć głównie dlatego że mam wizytę u endo i może jak wyjdą dwie kreski to też lekarka weźmie to pod uwagę. Z jednej strony fajnie testować wcześniej jeśli oczekiwania się spełnią ale z drugiej strony wolałabym poczekać bo mam wrażenie że dłużej zylabym nadzieją że może jestem w ciąży ale jeszcze o tym nie wiem.

Najgorsze to, że zupełnie nie wiem jak w tym miesiącu miałam owulację. Mało śluzu w tym cyklu. Nie wiem też jak długi cykl będę miała bo ostatnio od sierpnia mam w kratkę :\

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
    Starania o pierwsze dzieciątko ❤
  • Kasia1407 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie zrobiłam sobie teścik powiem szczerze że tak z ciekawości oczywiście negatyw jak nic ale jakoś mnie to w ogóle nie dziwi ponieważ bylam na to nastawiona tak jak wyżej pisałam.

201707271556.png
    200710144670.png
    70 cykl starań.... I jaki szczęśliwy :D
    Nadzieja umiera ostatnia. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Ja jutro też testuje (27dc) choć głównie dlatego że mam wizytę u endo i może jak wyjdą dwie kreski to też lekarka weźmie to pod uwagę. Z jednej strony fajnie testować wcześniej jeśli oczekiwania się spełnią ale z drugiej strony wolałabym poczekać bo mam wrażenie że dłużej zylabym nadzieją że może jestem w ciąży ale jeszcze o tym nie wiem.

Najgorsze to, że zupełnie nie wiem jak w tym miesiącu miałam owulację. Mało śluzu w tym cyklu. Nie wiem też jak długi cykl będę miała bo ostatnio od sierpnia mam w kratkę :\
    ja właśnie w tym cyklu miałam tyle płodnego sluzu jak ngdy az musiałam mieć wkładke tak się ze mnie wylewało a teraz bola mnie tak dziwnie piersi ciagna w dół i franca mnie boli jak po dobrym długim seksie hehe

• Josephine Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    dawno się nie odzywałam ale zaglądam co raz. Męczy mnie małą zagadka otóż okres miałam 22-26.11 w piątek (13 dzień cyklu) maiałam lekkie krwawienie (chyba lekkie), taka jasno czerwona krew, w sobotę było już takie minimalne. Nie wiem czm mogło być spowodowane. Dostałam tego krwawienia jeszcze przed "weekednowym staraniem się". Czy któraś z was miała może takie krwawienie w trakcie cyklu ?

PS:Tydzień temu miałam prawdopodobnie owulację - wywnioskowałam to po śluzie, z temperaturą bywało różnie ale w tym miesiącu nie mogę się nią sgerować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2015, 23:33

11.10.2018 Naprotechnologia
    IO | Nietolerancje pokarmowe |Niedoczynność tarczycy | Hashimoto
    "Jeśli myślisz, że nic nie możesz zmienić - zmień myślenie! "
  • emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi nie bolą. Może czasami czuje delikatne uklucia. No i sutki sterczace. Jajniki sie odzywaja ale już rzadziej.
    Ciekawe co to z tego będzie. ;)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam włąśnie pod prysznicem i jeszcze sprawdzałam sluz to jest przeźroczysty z takimi kuleczkami białego cycusie nadal bola i to coraz bardziej cholera wie czy to na @ czy na ciaze

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    ja byłam włąśnie pod prysznicem i jeszcze sprawdzałam sluz to jest przeźroczysty z takimi kuleczkami białego cycusie nadal bola i to coraz bardziej cholera wie czy to na @ czy na ciaze

Ja mam cały czas bardzo niewiele i jest kremowy.Hmmm...

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie przypominam sobie bym miała z takimi kropkami no nic czekamy cierpliwie hehe nic innego nam nie zostało :)

emotka lubi tę wiadomość

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, czas pokaże:)

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny.

Dziś mój 22dc i wiem że to trochę głupie, ale zrobiłam test.
    Oto wynik:
    http://images77.fotosik.pl/139/2a2724593ae8cccbmed.jpg

Co o tym sądzicie?

Natalii00 lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Hey dziewczyny.

Oto wynik:

Co o tym sądzicie?

Hej, coś widać :) ale może zrób test jutro albo za 2 dni.

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej no cos tam jest ja mam dziś 27 dc i stchórzyłam hehe miałam dzis zatestować ale nie dałam rady cholera mdli mnie dzis jak nie wiem byłam rano w biedronce zrealizowac bony i kupiłam to czego nie miałam na liscie nie maiłam siły chodzić po sklepie brałam co popadło byle cenowo mi pasowało na szczeście koleżanka po mnie przyjechała zatargałam te toboły do domu na 2pietro i miałam dosyć ;) spać mi sie chce cycki bolą mniej ale bolą wieczorem daja o sobie znać dzis boli mnie trochę prawy jajnik i mała też jest jakby opuchnieta poczekam cierpliwie jeszcze 3 dni do 10 nochyba że jutro nie wytrzymam

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Hey dziewczyny.

Oto wynik:

Co o tym sądzicie?
    hej pewnie ze widac i jak ladnie hihi :) a ktory u Ciebie dpo?

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola0704 wrote:
    hej no cos tam jest ja mam dziś 27 dc i stchórzyłam hehe miałam dzis zatestować ale nie dałam rady cholera mdli mnie dzis jak nie wiem byłam rano w biedronce zrealizowac bony i kupiłam to czego nie miałam na liscie nie maiłam siły chodzić po sklepie brałam co popadło byle cenowo mi pasowało na szczeście koleżanka po mnie przyjechała zatargałam te toboły do domu na 2pietro i miałam dosyć ;) spać mi sie chce cycki bolą mniej ale bolą wieczorem daja o sobie znać dzis boli mnie trochę prawy jajnik i mała też jest jakby opuchnieta poczekam cierpliwie jeszcze 3 dni do 10 nochyba że jutro nie wytrzymam
    skoro widzisz ze jest cos nie tak to powinnas testowac a nie co chwile wypisywac ze cos jest na rzeczy... moze sama cos sobie wmawiasz bo czasem tez tak bywa ze jak cos bardzo pragniemy tak nasza podswiadomosc dziala

• emotka Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja dziś testowałam (27 dc) - niestety nie było widać drugiej kreski, nawet cień cienia. Od jutra do soboty w zasadzie każdego dnia może pojawić się @. Mam niestety ostatnio nieregularne cykle (od 28 do 33 dni). Z kolejnym testowaniem czekam tydzień (o ile nie pojawi się @ w tym tygodniu).
    Jestem po wizycie u endokrynologa - mam kontynuować branie eutyroxu ale ze zmniejszoną dawką 25.

Steffci lubi tę wiadomość

Astma - miflonide
    Tarczyca - euthyrox
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emotka wrote:
    Hej dziewczyny,

ja dziś testowałam (27 dc) - niestety nie było widać drugiej kreski, nawet cień cienia. Od jutra do soboty w zasadzie każdego dnia może pojawić się @. Mam niestety ostatnio nieregularne cykle (od 28 do 33 dni). Z kolejnym testowaniem czekam tydzień (o ile nie pojawi się @ w tym tygodniu).
    Jestem po wizycie u endokrynologa - mam kontynuować branie eutyroxu ale ze zmniejszoną dawką 25.
    mmiejmy nadzieje ze @ nie przyjdzie :) a ile dpo jestes?

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:

Jeśli się nie mylę to 9 dzień.

W środę idę na betę.

Wolę jeszcze nie okazywać radości. Boję się, że znów coś pójdzie nie tak :(

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    2). 03.10.19r. II Laparo

Moje ANIOŁKI:

22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:

Jeśli się nie mylę to 9 dzień.

W środę idę na betę.

Wolę jeszcze nie okazywać radości. Boję się, że znów coś pójdzie nie tak :(

km5sio4pjn03nphx.png
    2). 03.10.19r. II Laparo

Moje ANIOŁKI:

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony miałaś jakieś objawy?? co cię tknęło do zrobienia testu?
    Ja mam dziś 8dpo i tak bardzo chciałabym zobaczyć drugą kreseczkę :( Do tej pory same niepowodzenia :(
    Pierwszy cykl mam stymulowany i mam taką cichą nadzieję że może w końcu się uda.
    Objawów prawie żadnych. Tylko od czasu do czasu kłuje mnie jajnik, raz jeden, raz drugi... Mimo to staram się nie nakręcać

‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ