X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ze wszystkim....
    Pociesz się, że progesteron jest wyrzucany "pulsacyjnie" więc i tak ciężko jest go jednoznacznie "zmierzyć"
    Stąd myślę, że pora dnia nie ma większego znaczenia.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Mia13 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny wpadłam się przywitać. Padam dzisiaj, jutro napisze więcej.

NiecierpliwaKarolina nie martw się, zmień lekarza, musisz czuć się przy nim bezpiecznie. To Twoja fasolka i ona się stresuje. :)

Skorpionek czekam na wieści trzymam kciuki, nie możemy się poddać. :)

Buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mia co tam?

NiecierpliwaKarolina nie stresuj się :* Meliske sobie zaparz i zmień lekarza najlepiej :* jak tam?

Skorpionek i jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj zalamke, tak ryczalam, że aż chrypke dostałam. Na szczęście Mąż był to mnie mógł uspokoić i pocieszyć :) dziś lepiej, zwłaszcza, że Tempka się utrzymała, a to mi się nie zdarza. I powiem Wam, że mam dziwne piersi. Takie twarde, i takie guzki w środku wyczuwam. I szyjke też mam zamknięta, chyba, ale nisko. Chociaż dziś rano jakby wyżej. I taki biały śluz. No i boli mnie brzuch od kilku dni jak w pierwszy dzień @, aż nospe dzisiaj wzięłam. Ech... niepewność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 07:25

• madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, Tymoteuszowa, dziś masz termin @ nie? Jest nadzieja :) Ja płakałam bardzo jak dostałam @ w grudniu i to 3 dni prędzej.
    Słyszałam, że progesteron można badać po południu, jednak ja zawsze robię badania na czczo.
    Skorpionek jak tam?

Ja walczę z przeziębieniem, dziś już 3 herbata z cytryną i miodem w pracy, zaraz płukanki wodą z solą i inhalacja. Jeszcze dziś przywożą nam meble, nawet nie pomogę ustawiać :/ Muszę jakoś przetrwać weekend w pracy i w pon wolne, do lekarza, jak dalej tak kiepsko się będę czuła to poproszę o zwolnienie bo teraz się naczytałam, że takie przeziębienie we wczesnej ciąży jest bardzo niebezpieczne :(

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Madzia, dziś godzina zero :p na razie szyjka zamknięta i temp z rana ponad ta niska linia, jest nadzieja. Testu nie robię, za bardzo się boję. A Ty się kochana Kuruj :* w Łóżku powinnaś leżeć i się grzać jak na mój nos, a nie w pracy siedzieć :p

• Mia13 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziaw kuruj się kochana. ja właśnie obawiam się, że przez infekcję nie utrzymałam ciąży. Gardło, gorączka, kaszel. Okropny kaszel, w sumie mam go do dziś. Antybiotyk, niby bezpieczny, ale jednak. Myślę, że dlatego mogło się nie udać i ten test był na +, a potem beta tylko 3... jak masz możliwość wygrzej się i odpocznij.

Tymoteuszowa ja czekam z niecierpliwością na test u Ciebie, skoro temperatura się spada to może powinnaś betę zrobić? :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bete IDE w środę, to postanowione! Oczywiście o ile @ nie przyjdzie ;P test w poniedziałek na takich samych warunkach :D

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze dni :) oby szybko minęło i @ nie przyszła...

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • madziaw88 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Tak Madzia, dziś godzina zero :p na razie szyjka zamknięta i temp z rana ponad ta niska linia, jest nadzieja. Testu nie robię, za bardzo się boję. A Ty się kochana Kuruj :* w Łóżku powinnaś leżeć i się grzać jak na mój nos, a nie w pracy siedzieć :p

Jesteśmy we 3, 1 koleżanka do niedzieli na urlopie, druga ma sesje w weekend i wypada moja kolej teraz w pracy :( dziś wracam i do razu pod pióra :( wypiłam w pracy już chyba z 6 herbat i płukałam gardło wodą z solą. Wykuruję się, muszę!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 11:39

16ud43r8bgfa44ek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją właśnie dziś skomczylam sesje, ostatni egzamin ;) teraz mam 2 tyg wolnego więc mogę się wylegiwac i wsluchiwac w brzuch bo boli... I krzyż. Nawet nospa na brzuch mi nie pomigla

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymoteuszowa wrote:
    Hej Mia co tam?

NiecierpliwaKarolina nie stresuj się :* Meliske sobie zaparz i zmień lekarza najlepiej :* jak tam?

Skorpionek i jak?

Poszukam jakiegoś z polecenia chyba. A wczoraj byłam u rodzinnego. Zwolnienie dostałam bez mruknięcia i dodatkowo pani dr stwierdziła nadciśnienie i skierowała na badania. We wtorek kontrola i postanowi czy włączyć leki.
    A przy okazji badań wczorajszych zrobilam też betę :-P wiem, jestem głupia. Ale w zasadzie automatycznie mi to wyszło z ust. A jak już powiedziałam to nie chciałam kręcić i odwoływać.
    Wynik z wczoraj 14 620,38. Chyba jest ok?
    Humorek dzisiaj lepszy, bo mąż wziął dzień wolny i nie siedzę sama :-)

Madzia kuruj się, bo to nie jest dobre dla Fasolki! W ogole to powinnaś już być w domu! Nie myśl o wszystkich wokół. Fasola najważniejsza teraz!

Tymoteuszowa tempka się utrzymuje :-) tym, że szyjka nisko to się w ogóle nie przejmuj. Ja w którymś momencie też tak miałam. Najważniejsze, ze zamknięta! Trzymam mocno kciuki <3

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    byłam dziś u endokrynologa i powiedziałam mu delikatnie, że chyba mam za wysokie TSH, a on stwierdził, że taka moja uroda.. po tych słowach wiem, że muszę zmienić lekarza.. powiedział mi jeszcze, że to nie ostatnie słowo mojej tarczycy i nie mam co liczyć na ciąże.. także dobił mnie niesamowicie.

• BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że trafić na dobrego i kompetentnego lekarza to cud. Ja się cieszę, że mój ginekolog i endokrynolog są z prawdziwego zdarzenia. Pomagają mi bardzo i może wspólnymi siłami uda się doprowadzić do szczęśliwego poczęcia.

Paaulik zacznij rozglądać się za innym lekarzem. Powodzenia i miłego wieczorku :*

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej bez jaj... Tuńczyk mi nie smakuje ;( zrobilam mezowi na obiad i chciałam też zjeść, bo lubię, z ryżem jemy i lipa :( aż mnie wykrzywilo...

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony, zazdroszczę Ci lekarza w takim razie :)
    Muszę popatrzeć na opinie i iść do jakiegoś konkretnego lekarza.
    Dziękuję i wzajemnie :)*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik z tym lekarzem wspolczuje... Takie mruki powinny już przejść na emeryturę czy mieć zakaz wykonywania zawodu za podejście do pacjenta :( życzę Ci znalezienia lepszego lekarza kochana ;*

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, cieszę się, że chociaż ginekologa mam ogarniętego.
    Dziękuję :*
    a jak Ty się czujesz Tymoteuszowa? :)

Tymoteuszowa lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik zmień endo koniecznie. Tsh powinnaś mieć niższe. A takie teksty są poniżej krytyki. Ja jeszcze raz coś podobnego usłyszę od lekarza to po prostu wyjdę, komentując w brzydki sposób.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaulik całkiem spoko ;) w sensie boli mnie dół, ale znaczy, że cos się dzieje ;) ciągnie mnie w jajnikach w ogóle jak kicham i to jest coś nowego :p

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ