PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
sskorka24 wrote:U mnie 11 dzień cyklu i narazie żadnych objawów obu żadnego klocia jajników.temp skacze ale to dla tego że walczę z mega przeziebieniem. Ovufriend zaznaczyli mi ovulke jakieś 3 dni temu ale raczej wątpię. Czekam co będzie dalej. Karola a z tą Twoją cytologia się wyjaśniło byłaś wtedy u lekarza?
co ma byc to bedzie czas pokaże -
Karola koniecznie powtórz cytologię u swojej lekarki, lepiej dmuchać na zimne. Masz wizytę dopiero 8 marca?
Czekoladowa mama przykro mi. Test miałaś taki wyraźny. Moja beta wyniosła 3, organizm się później sam oczyścił. Czy twój mąż pracuje w Niemczech, że tam się wyprowadziliście? Musisz się trzymać, musi się w końcu udać. -
tak powtórze u mojej gin do tamtej nie miałąm zaufania w końcu pójde do mojej tak mam na 8 marca bo najpierw miałam na 15 ale wybłagałam połozną na 8 mówiła że kobietki sie same nakrecają robiąc testy przed @ i chca odrazu usg ona rozumie że ja sie boję bo wcześniej poroniłam a 2 ciąza była zagrożona ale organizm sam wie co ma robic i skoro udało się bez leków to albo się utrzyma albo nie ale nic na siłę w tym tyg jakbm poszła to o tak by nic nie widzieli a po co tam ingerować lepiej poczekać by zarodek spokojnie się tam zadomowił jesli by się coś działo to mam przyjść ale jest jak na razie ok a ja wierzę że 8 marca zobaczę i usłyszę bijące serduszko
-
madziaw88 to 1 usg masz w 8 tyg ? ja tez będę mieć w 8 tyg 8 marca i tez się boje jeszcze 2 tyg . Ale wierze że bedzie ok i czekam na wieści od Ciebie jak tam groszek ?
-
tto ja mam tak samo a powiedz mi tez mam uczusie że dostałaś @ ja co chwile sprawdzam bo tak mam mokro ale tam w środku bo na wkładce sucho oszaleje do tego 8 no ja na NFZ ale do ginekologa do której chodziłam prywatnie z córka teraz mnie na to nie stać więc umówiłam sie do nie j na kase chorych
-
Tak, czasem też mam takie wrażenie, ale na szczęście to śluz. To dobrze, że masz zaufaną lekarkę, natemat mmojej nfz są różne opinie, ale sprawdzę sama. Ciąże prowadzą 2 kobietki, ta moja i Jakas inna, do której chodzi koleżanka, może się do niej przenios ę. Poproszę też o pilne skierowanie do endo, bo chodziłam prywatnie, zeby szybko zacząć brać leki, mam jeszcze zapas euthyroxu ale teraz będę chodzić tylkona nfz. Mam stres, wizyta na 10:00, mam nadzieję, że zobaczę kropka na usg. I biorę l4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 16:38
-
bierz bierz tez bym brała l4 ale już nie musze jestem na bezrobociu ale co zrobić jak byłam jeszcze na wychowawczym i chcieliśmy bąbla to nie wychodziło a jak musiałam sie zwolnić bo nie maiął kto zostać z córką to bach i sie udało a wcale tego nie chcieliśmy ale co zrobić teraz najważniejsze by kropek był zdrowy
-
Ja mam umowę na czas nieokreślony, dużo zaległego urlopu, ale i tak myślę nad zmianą pracy. Jak będzie już dziecko, zawsze łatwiej, bo ono już będzie, a w nowej pracy umowę na spokojne zaciążenie zanim dadzą to też ile czasu.. Mam stresująca pracę, najlepiej przez 8 godz nie jeść, nie wychodzić bo cały czas ktoś nie coś chce
-
no ja tez miałam na czas nie określony ale na dzień dobry po wychowawczym miałam 3 tyg na popołudnie i mąz ma też 3 zmiany i nie miałam z kim zostawić małej myslałam że znajde cos i dopiero zaciaze na spokojnie ale zycie płata figle ja pracowałam w biedronce i jedyne czego złauje to pakietu socjalnego ale co nie będe płakac nad rozlanym mlekiem stało się i mam nadzieje że maluszek jeśli tam we mnie na prawdę siedzi to jest z nim wszystko ok fonansowo jakos sobie poradzimy ale co bedzie za kilkanaście lat teraz o tym nie mysle ale potem będzie problem ale co zrobić bedzie dobrze musi być
-
Szyszka1 wrote:Wianna, wlasnie mialam Cie wywolac do odpowiedzi ale znalazlam Twoje posty;)
Ja chyba slyszalam, ze facelki sa ok za to ja dwa razy mialam zle doswiadczenia z aptecznym testem o czulosci 10 - nazywa sie chyba Ladymax czy jakos tak. Nie polecam- u niego negatywny wynik nie jest na pewno czysta biela jak w innych testach, nigdy wiecej... Wianna- moze kup inny test np bobotest tez jest w rossmannie i powtorz jutro? U mnie dzis tempka nizej niz wczoraj i smuteczek...
Mam juz pink test.. nie wiem, czy jutro już testować, skoro dzisiaj bladziocha, to może i coś tam wyjdzie na tym drugim, czy się wstrzymać do czwartku/piątku, zeby ewentualna kreska była ciemniejsza... Objawów jako takich nie ma nowych, coś dziwnego czuje jedynie w dolnej części brzucha, raz jakieś kłucia, raz ból jak na okres, dziwne takie, ale może schizuję... piersi nabrzmiałe od owulacji jak były tak są...śluzu niby mokro w środku, ale na zewnątrz dość sucho...siusiu może i częściej robię, ale też i może trochę więcej piję... staram się na trzeźwo wszystko brać, każdy objaw, żeby nie szaleć z podnietą, a i wczoraj leciała mi krew z nosa, ale w poprzednim cyklu równo tydzień przed @ też mi leciała... tak więc są objawy ciąży, ale szybko gdzieś tam w mojej głowie pacyfikowane...
Mia13 bardzo przykro mi, nawet sobie nie wyobrażam, co się wtedy czuje... To musi być pkropne. Teraz przerwa w staraniach, żeby hormony się uspokoiły? Ściskamy cieplutko Cię wszystkie!Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
wianna wrote:Dziewczyny, jestem 9 dpo (wyliczanej), dziś robiłam test... Pokazała się bladziocha, ale... Coś mnie pokusilo i kupiłam test Facelle, pierwszy raz i niby jest ta bladziocha delikatna, mąż też widzi... Ale nie wiem jak te testy? Macie jakieś doświadczenia? Nie wiem co mnie pokusiło, zawsze używam pink test i tam doskonale wiem jak wygląda jedna jedyna kreska... Wrrrrrr!!! Jestem zła na siebie...
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja robiłam Facelle (kilka) i jak najbardziej polecam! Cień pokazaly juz w 8dpo. Tak naprawdę ciemniały z każdym kolejnym dniem. W 10 dpo robilam i rano i wieczorem i też widziałam różnicę w zabarwieniu.
ooo KURCZE!! Teraz to mi dałaś kopa motywacyjnego! Testuję jutro ))NiecierpliwaKarolina, Szyszka1 lubią tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
skorpionek82 wrote:Ja chyba zrobię w czwartek test to będzie 7 lub 8 dpo☺wiem ze może być za wcześnie na test
Szyszka1 lubi tę wiadomość
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm -
Wianna - czekam na Twoja ciemniejszą niż dzisiaj kreskę jutro:)
A ja mam taka awersję do tych pojedynczych kresek, że chyba - choć sama jeszcze do końca nie wierze tu w swa silna wolę - doczekam do ewentualnego okresu. Jest mi o tyle łatwej, że biorąc pod uwagę wczesną owulacje w tym cyklu, @ powinna przyjść juz w jego 24 dniu. Oczywiście - mimo braku objawów - dalej mam nadzieję, że nie przyjdzie. Aha, jeszcze mogę wcześniej zorientować się po większym spadku temperatury....
A kto jeszcze jutro testuje? -
Dziewczyny, dziś PINK testem płytkowy, jedna krecha, no dobra przyznam się jakiś zwid tam jest, ale raczej to zwid, bo ta wczorajsza bladziocha z facelle, była dużo ciemniejsza. Czy wiecie jaką czułość ma pink test? Facelle na opakowaniu ma 25, a tu nie mogę znaleźć takiej info. Kupić na jutro inny test?? Czy na chwile obecną nie testować... jutro 11 dpo. A na weeknd mamy jechać na narty... na Kasprowy... Wiec górka wymagająca, nie chce zjeżdżać ze świadomością, że może jestem w ciąży bo cokolwiek potem by sie wydarzyło, to mogłoby być przez te narty..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 06:36
Igor - nasze szczęście ur. 9.12.2016 r. 3430 g 54 cm