X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, poczekam i to jeszcze nie wiem czy do jutra czy jeszcze później. Czekam na wypłatę :D od 5:00 nie spałam, obudził mnie ból piersi, na brzuchu nie da rady...

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, myslalam, ze mysl o wyplacie nie dała Ci spać ;) a jak piersi, to jest to dobry znak :)
    Mój mąż nie może wyjść z podziwu dla moich, jakie to cuda się dzieją z nimi :D

Brychra, ja mam długie cykle, w dniu przed @, wyszła mi już dość wyraźna zaróżowiona kreska, zaś na drugim tescie z tego samego moczu baaaardzo blada, wiedziałam, gdzie jej szukać, dlatego ją znalazłam i zobaczyłam. Popatrz dobrze na swój albo jutro powtórz test innym rodzajem innej firmy.
    Co do biegunki, to ja przed @ często ją miałam...

Igor - nasze szczęście <3 ur. 9.12.2016 r. <3 3430 g <3 54 cm <3
  • Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dzięki za słowa otuchy, tak się cieszę że mogę z kimś pogadać tak otwarcie.

Mnie praktycznie piersi nie bolą już :( także zapewne progesteron spada no bo co?
    Według jednego kalendarza powinnam dziś dostać @ a owu wytyczył na jutro.

Tak czy inaczej piersi są wyznacznikiem że dupa... Nie mam co wmawiać że jest i będzie dobrze.

Marta idź na betę, ja czuję że Ty jesteś w ciąży :)

Wianna też miałam takie fajne piersi, jak sztuczne a teraz mam znowu rogaliki babuni hahahahahha

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, no tego bólu nie mogłabym sobie wmówić :( A kiedy idziesz do lekarza? :D

Shantelle, na nas zawsze można liczyć :D poczekam jeszcze z tą beta, zrobię sobie za jakieś dwa dni test może, chyba że nie wytrzymam :D

Brychra, zawsze warto powtórzyć test :)powodzenia!

• wianna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, mój biust dopiero puszczał razem z okresem...
    Ale czekaj, czekaj. Ty chyba jesteś dopiero na początku starań, Twój organizm musi się przyzwyczaić i przygotować do zmian :D chyba b.rzadko udaje się zajść w pierwszym czy drugim cyklu...

Rogaliki babuni hahaha :D poczucie humoru Cię nie opuszcza :D :D :D

Wizytę mam 16 kwietnia... Jeszcze tyle trzeba czekać! Te staranie i ciąża to ogromna nauczka cieprliwości, tylko sie czeka: na okres, na owulacje, na testowanie, na wyniki bety, na wizyty u lekarza. o losie. A ja jestem nerwus i raptus! chce juz wszystko, teraz, natychmiast i jak tu być cierpliwym i wytrzymać...

• Doronia89 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusza wrote:
    Na pewno się odezwę :) a tymczasem relaks, więc urywam się z forum na dziś. Trzymaj się ciepło :)

Dzisiaj z porannego moczu na teście wyszła blada druga kreska ale jeszcze jaśniejsza niż poprzednia, musiałam dobrze się wpatrywać żeby ją zobaczyć i dopiero po ok 10 minutach się pojawiła, taki cień tylko tej kreski, także nie wiem co o tym wszystkim myśleć, czy jest sens dziś na betę jechać. Jak myślisz jest jakaś nadzieja? Dzis jest 13dzień po pregnylu

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Wianna to piątka, ja jestem jeszcze większą nerwuską... Na już to i tak za długo czekania :D

No ale czekać trzeba. I tak, jest to drugi cykl starań.
    A moja koleżanka dasz wiarę że zaszła za pierwszym razem!! :)

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi całkowicie wszelkie objawy prawie przeszły- plamienia są, lekko mdliło mnie rano,a le może głodna byłam... Temp skacze jak pijana. Zero piersi, zero już bólów brzucha. Wczoraj koszmarna biegunka. Jak dziś okresu nie będzie, to jutro testuje (dzień spodz @).

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • agusza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wianna, wiem o czym mówisz. Też jestem w gorącej wodzie kąpana i już już jak najszybciej chciałabym wszystko wiedzieć:)

A dzisiaj rano testowałam i niestety narazie nic. Brzuch mnie od rana boli jak na @ więc pewnie nic z tego. Jakby co, to poczekam do piątku i polecę na betę :)

Doronia89 a Ty jak? Wyszła dzisiaj trochę bardziej widoczna kreska?:)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
    Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości
  • wianna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shantelle, ta Twoja kolezanka jest wyjątkiem potwierdzającym regułę :) To mój 4 cs, poprzedni ten z biochemiczną dał mi mega nauczkę i pokorę, w sumie w każdym cyklu odkrywałam coś nowego w sobie, w swoim ciele :) u Ciebie też tak będzie szybciutko, no a wyjątkiem Ty nie możesz być w tej kwestii, wystarczy, że błyszczysz w innych dziedzinach, np. sportu :D :*

Hehe, same nerwuski z nas :) i jak tu zajść spokojnie w ciążę, a potem ją szczęsliwie donosić :P

• marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w klubie nerwuski :D cud ze udaje mi się pazurki mieć długie hahaha :D

• marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę naprawdę jak ktoś za pierwszym razem zajdzie.. ja już czekam 7 cykl i nie zanosi się na dzidzie

• agusza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doronia89, myślę że narazie szkoda kasy i nerwów na betę skoro kreska jest jaśniejsza. Poczekaj do piątku i wtedy zrób betę. Tak będzie chyba najrozsądniej:) a osobiście uważam że pregnyl jeśli już miałby być jeszcze w Twoim organizmie to tylko beta mogłaby go pokazać. :)

Doronia89 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • agusza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Zazdroszczę naprawdę jak ktoś za pierwszym razem zajdzie.. ja już czekam 7 cykl i nie zanosi się na dzidzie
    7 cykl to jeszcze nie tak długo :) uszy do góry :)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza, wiem ale dla mnie to wieczność....

• agusza Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak to już jest ze każdy miesiąc dłuży nam się niemiłosiernie. No ale mówię, nie martw się kochana bo to jeszcze nie tak najgorzej:):)

Cukrzyca t1, OPI, ChGB
    Agusza.
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście niedługo powinno się wszystko wyjasnic :) dzięki agusza :):)

• Shantelle Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej, taka jestem oszalała że widzę w kalendarz iż mam jutro mieć @ i oba to pokazują haha.
    Masakra, no nic. Cza czekać.

dqpr82c3ifg4d39u.png
    3jgx43r8ff2ms451.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szalona :D :P
    Piękna pogoda! A ja dzisiaj się dowiedziałam, że mojego ojczyma mama zmarła..i w czwartek pewnie pogrzeb, tak bardzo nie lubię chodzić na pogrzeby :( :(

• Doronia89 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusza nie wytrzymam, dziś pojade zrobić i wszystko się wyjaśni, dziś mam 25 dzień cyklu to beta powinna pokazać ciąże (jeśli jest oczywiście), nie zniose tej niepewności ;/

‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ