X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem wzrost może być, ale nie tylko jednodniowy tylko jak np. podskoczy do poziomu 37 i tak zostanie to może być coś na rzeczy ;)

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz racje....nadzieja matką....

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka u Ciebie ładnie to wygląda ;) Trzymam kciuki za zielonego kropka :*

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony jak autorytet tak mówi to znowu mam nadzieję :)

    Dzięki i wzajemnie! Może się uda w końcu.

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 23 czerwca 2016, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*

    Haha tym autorytetem lepiej się nie sugeruj. W wielu rzeczach nadal jestem zielona i ciągle się uczę, dowiaduję nowych rzeczy ;)

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Zieziulka Autorytet
    Postów: 1017 930

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jestem 9dpo i nic nie czuje, czy któraś tak miała, że mimo braku objawów była w ciąży ? Martwi mnie ten brak bólu piersi, sutków szczególnie, bo to się chyba najczęściej powtarza. Mama mnie pociesza, że nie czuła nic jak była ze mną w ciąży, może mam to po niej...oby.

    ⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

    🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

  • Figulina Autorytet
    Postów: 1159 552

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    Kurcze, jestem 9dpo i nic nie czuje, czy któraś tak miała, że mimo braku objawów była w ciąży ? Martwi mnie ten brak bólu piersi, sutków szczególnie, bo to się chyba najczęściej powtarza. Mama mnie pociesza, że nie czuła nic jak była ze mną w ciąży, może mam to po niej...oby.

    Każda kobieta jest inna, jedna odczuwa dolegliwości już od zagnieżdzenia, inna nic nie czuje przez wiele tygodni, więc nie stresuj się :) nie m nic gorszego jak szukanie objawów na siłę, można wtedy popaść w paranoję :)

    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto

    03.02.2018 - trzecia inseminacja :)
    iv09bd3mz2x39jc3.png
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 137

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyniki progesteronu 7dpo☺

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz już jakieś objawy skorpionku?

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 137

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    A masz już jakieś objawy skorpionku?
    Z objawów to jedyne to czasem jest mi niedobrze taki dziwny smak. niestety niski poziom progesteronu 8.63

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie dość niski wynik progesteronu. Najlepiej w przyszłym cyklu skonsultować to z lekarzem. Pewnie trzeba będzie znów przyjmować duphaston w drugiej części cyklu.

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 137

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Faktycznie dość niski wynik progesteronu. Najlepiej w przyszłym cyklu skonsultować to z lekarzem. Pewnie trzeba będzie znów przyjmować duphaston w drugiej części cyklu.

    Myślisz że nie ma szans na ciążę z takim wynikiem progesteronu? Przy wyniku mam jeszcze podane w fazie lutealnej1.83-23,9 I trymestr 11-44,3
    II trymestr 25,4-83,3, III trymestr 58,7-214
    tsh 1,7 I trymestr 001-2,32

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • coola Koleżanka
    Postów: 33 5

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja w tym miesiącu kochałam się z partnerem bez niczego i do końca w 9, 11 i 15 i 16 dniu cyklu. Mój ma przeciętnie 25 dni i owulacja niby przypada na 12 dzień cyklu. Nie spinam się, tym bardziej że mam pco i pewnie szansę marne bo się nie wspomagam. Co ma być to będzie :) zastanawiam się tylko, czy może jest mała szansa... Powinnam dostać okres za 5-6 dni, narazie czasem pobolewa mnie delikatnie brzuch i po ostatnim stosunku mam tkliwe sutki, stercza często twarde i bolą przy dotyku, a także mam apetyty na różne rzeczy. Ale wmawiam sobie ze to normalne przed okresem żeby nie zwariować :-D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 16:23

  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Myślisz że nie ma szans na ciążę z takim wynikiem progesteronu? Przy wyniku mam jeszcze podane w fazie lutealnej1.83-23,9 I trymestr 11-44,3
    II trymestr 25,4-83,3, III trymestr 58,7-214
    tsh 1,7 I trymestr 001-2,32

    Zrób betę np. w 11-12dpo. Jeśli wyjdzie pozytywna to potrzebna będzie suplementacja duphastonem. Obserwuj też czy nie pojawiają się jakieś plamienia.
    TSH masz dość przyzwoite.

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 137

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Zrób betę np. w 11-12dpo. Jeśli wyjdzie pozytywna to potrzebna będzie suplementacja duphastonem. Obserwuj też czy nie pojawiają się jakieś plamienia.
    TSH masz dość przyzwoite.
    Myślisz że te plamienia mogą sugerować za niski poziom progesteronu czy ewentualnie coś innego?

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • BitterSweetSymphony Autorytet
    Postów: 2574 1638

    Wysłany: 24 czerwca 2016, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Takie plamienia to na pewno znak, że poziom progesteronu jest za niski.

    km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

    15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

    02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry Staraczki!!! Zajrzałam tu do Was i mało co nie padłam! Zacznę od początku.... Po ostatnim cyklu - nie muszę dodawac, że nieudanym - postanowiłam nie doszukiwać się objawów, których nie było lub, które były, ale mogły tak naprawdę świadczyć o wszystkim ;) Nawet jak dostałam plamienia, to doszukałam się, że inne ciężarne też tak miały! ;) Okres i dwa negatywne testy ostatecznie rozstrzygnęły kwestię.

    W tym miesiącu całkiem na luzie! Nie szukam, na nic nie liczę, czekam! Jedyne co mnie trochę zastanawiało to codzienny, biały, kremowy w konsystencji śluz po owulce. Ale nie szukałam info, które by mi pomogły to zinterpretować na korzyść ciąży, bo przecież miałam nie naginać faktów! Aż tu czytam u Was tę informację:

    leczymysie.pl/objawy-ciazy/ napisała:
    "Oprócz krwawienia, kobieta może zaobserwować białą, mleczną wydzielinę z pochwy. Jest to związane z pogrubianiem się ścian pochwy rozpoczynającym się niemal natychmiast po poczęciu. Zwiększony wzrost komórek wyściełających pochwę powoduje właśnie pojawienie się wydzieliny.

    Wydzielina ta, która może pojawiać się przez cały okres ciąży, jest zazwyczaj nieszkodliwa i nie wymaga leczenia. Jednak jeśli doświadczysz nieprzyjemnego zapachu lub pieczenia i swędzenia to należy poinformować o tym lekarza, aby mógł sprawdzić czy przypadkiem nie nabawiłaś się infekcji."

    I jak tu być normalnym, nadzieje się wzmocniły. A co z Waszym śluzem? Testowała już któraś?

    3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Figulina Autorytet
    Postów: 1159 552

    Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, czytałam trochę na ten temat i z tego co zauważyłam taki biały śluz zmoże być zarówno obecny po zapłodnieniu, jak i jest charakterystyczny dla fazy lutealnej, czyli dla dni niepłodnych. Ja co miesiąc przed okresem mam taki śluz, w tym miesiącu jest go może trochę więcej, ale ja bym podeszła do tematu spokojnie, nie ma co się nakręcać :)

    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto

    03.02.2018 - trzecia inseminacja :)
    iv09bd3mz2x39jc3.png
  • marciaa Autorytet
    Postów: 4265 1266

    Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie mam w środku sucho, właśnie w fazie lutealnej mam taki śluz.

  • Roza86 Ekspertka
    Postów: 231 159

    Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sprowadziłyście mnie na ziemię! I dobrze, bo obiecałam sobie nie schizować tym razem. I pochwalę się, że nie najgorzej mi idzie... Spędzam jedynie PÓŁ dnia przed kompem i czytam ;)

    3jgxikgnd94s7ub1.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ