PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
mycha89 wrote:zgaga nie występuje na początku ciąży. występuje gdy dziecko jest duże i z macicą uciska na żółądek co powoduje cofanie się soków czy czegoś ale na bank w zaawansowanej ciąży jest zgaga..
Kofeina, bbee, dobuska lubią tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Nieprawda. Może wystąpić już na początku ciąży w zwiazku z podwyższonym poziomem progesteronu. Poczytaj.
-
Hej dziewczynki. Mam do Was takie pytanie. Ostatni okres miałam 29 lipca, cykle mam co 28 dni. kochałam się z mężem 9 sierpnia a 11-12 wychodziła owulacja, teraz spóźnia mi sie okres 3 dni, test niestety negatywny. do lekarza jeszcze nie ide, poczekam jakis tydzien. co wy myslicie? moze byc to ciaza?Ania
-
Trapa - niestety rozczarowanie jest jednym z często nieodłącznych elementów starania się o dzidziusia. Ale zobacz - wolisz się kilka razy rozczarować a potem ucieszyć? Bo jedynym chyba sposobem na to, żeby się NIE rozczarowywać co miesiąc jest... nie starać się w ogóle uszy do góry, w końcu każdej z nas zaskoczy!
Ja wiem, że często piszę co mi mówił lekarz, ale ja tego mojego to traktuję jak wyrocznię Mianowicie - nie współżyć jak szalone, dziewczyny! ;P Mój gin wspomniał, że często, a nawet bardzo często tak się dzieje, że kobitki współżyją zbyt często w okresie owulacji i przez to drastycznie spada jakość nasienia nawet u zdrowych facetów - i takie ciąże są bardzo często wcześnie ronione, ponieważ ten plemnik jest za słaby!
Mnie też brzuch bolał jak na okres, który jednak nie przyszedł. Bądź dobrej myśli i zrób test w terminie @ -
Pietruszek, chyba juz nie warto. Poszłam siusiu, a na papierze była ciemna krew... duzo. Bez skrzepów ale.. po prostu krew. Boli cały czas. mam wizyte 9 wrzesnia u gina, moze cos mi powie, moze to nie okres.. moze.
Dziekuje Wam bardzo, że wspieracie ;*Ania
-
U mnie powtórka z poprzedniego cyklu z biochemiczną ;/ spadek temperatury, potop mlecznego śluzu, szalejący jajnik, z którego była owulacja i bóle na @. W ostatnim cyklu po spadku było plamienie, jak teraz będzie to samo to będę wiedziała, że ,,coś" jest na rzeczy.Mikołaj 25.04.2011
-
To pierwszy cykl pijąc Inofem. Muszę go pochwalić. W poprzednim cyklu prawdopodobnie nie było owulacji, myślałam, że testy owulacyjne były wadliwe. W tym miesiącu czuję się lepiej, testy owulacyjne wyszły pozytywne i dwa dni po nich już odczuwam konsekwencje progesteronu. Wszystko przez moje pcos.
-
pietruszek wrote:Ja wiem, że często piszę co mi mówił lekarz, ale ja tego mojego to traktuję jak wyrocznię Mianowicie - nie współżyć jak szalone, dziewczyny! ;P Mój gin wspomniał, że często, a nawet bardzo często tak się dzieje, że kobitki współżyją zbyt często w okresie owulacji i przez to drastycznie spada jakość nasienia nawet u zdrowych facetów - i takie ciąże są bardzo często wcześnie ronione, ponieważ ten plemnik jest za słaby!
Hmm.. A ja ostatnio czytałam, że badania z ostatnich 10lat nie potwierdzają tej teorii i statystycznie najwięcej ciąż jest u par współżyjących codziennie (37%). Pisali też, że codzienne współżycie poprawia jakość spermy u mężczyzn z oligozoospermią. (info stąd: http://npr.pl//index.php/content/view/317/42/).
Przez te sprzeczne informacje wychodzę z założenia, że najlepiej się kochać tak często jak ma się na to ochotę - w któreś "zalecenia" się trafiJosephine lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:U mnie powtórka z poprzedniego cyklu z biochemiczną ;/ spadek temperatury, potop mlecznego śluzu, szalejący jajnik, z którego była owulacja i bóle na @. W ostatnim cyklu po spadku było plamienie, jak teraz będzie to samo to będę wiedziała, że ,,coś" jest na rzeczy.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
cyce bolą mnie tak, że nie jestem w stanie położyć się na brzuchu, na siedząco też problem bo czuje jakbym je miała przy kostkach. a nigdy nie bolą.
no poza ostatnim cyklem, kiedy miałam najazd śluzu i cycki większe o rozmiar do tego z wielkimi ciemnymi brodawami. jak temp jutro nie spadnie to pierwsze testowanie.
chociaż po ostatnim cyklu i milionie objawów stawiam, że jeśli ciąża to znów urojonainnamorata88, Kofeina lubią tę wiadomość
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
drugi dzień spadku temperatury 37,05, 36,77, dziś 36,61
test negatywny
koniec złudzeń w tym cyklu. czekam na @Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 08:37
Córcia 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Maciejowa wrote:Po co się tak nakręcasz? Spadek temperatury i od razu uznajesz, że to ciąża biochemiczna?Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Może źle to ujęłam - objawy kropka w kropkę jak z zeszłego cyklu. I nie chodzi mi o ciąże (bynajmniej nie biochemiczną). Gdzieś tam mam nadzieję i przeczucia jak ostatnio, że mogło się udać.
innamorata88 lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...