X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    No i u mnie negatyw dzisiaj :-) możliwe , że za szybko zrobiłam :-)
    ja też nie wytrzymałam, miałam zwyklego 25 z rossmana (musze kupić chyba ten 10 nie?)i wyszła jedna piękna tłusta krecha hehe. U mnie też ta nadzieja gaśnie... I jeszcze chyba mi się infekcja przypelętała... co polecacie?bo lekarz dopiero we wtorek a i tak nie wiem czy @ wtedy nie będę miała...
    oprócz tego wczoraj na majtkach zobaczyłam kropeczke wielkości główki szpilki krwi, i w śluzie taka sama, nie drapałam się więc to nie podrażnienie (tak sobie myślę że może to zagnieżdżenie choć wybijam szybko z głowy żeby się nie nakręcać)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    U mnie też lekarz podejrzewał PCOS z wyników hormonów (2-krotnie zwiększony testosteron) prolaktyna wysoka, no i małe pęcherzyki czy torbiele ale po leczeniu unormowało się wszystko i znikło. Ostatnio robiłam kontrolnie badania hormonów i niby są w granicach normy ale mogłyby być lepsze.
    Muszę jeszcze zrobić sobie badania na tarczycę teraz mam urlop i muszę się za to wziąść.

Warto zrobić tarczycę ... według mojej endokrynolog najlepszy poziom TSH powinien oscylować wokół 1 ( ja obecnie przy leczeniu mam 0,657... Powiem Ci, że jak mi w pierwszym badaniu wyszło 2,9 to endo i tak wysłała mnie na badanie ft4 ( to przy ewentualnej niedoczynności powinno być w granicach normy - nigdy powyżej czy poniżej) i przeciwciał antyTPO i antyTG - bo z objawów wynikało ze mogę mieć Hashimoto - no i wyszło...

okazało się ze TSH 2,9 u mnie stanowiło subkliniczną niedoczynność ( tzn . niby hormony w normie a jednak objawy książkowe)

ja już dziś nie jestem tak optymistycznie nastawiona jak wczoraj...

na wszelki wypadek powtórzyłam test ciążowy z innej firmy i wyszła druga baardzo bladziutka kreseczka ... i tempka spadła do 36,6 :(
    niby tylko jedna kreska ale człowiek zaczyna myśleć... okresu nadal nie ma, nic nie zapowiada żeby przyszedł na szczęście ale...

przy hashimoto czasami trudno utrzymać ciążę :( - wiem co mówię bo prawdopodobnie chorowałam już w czasie pierwszej ciąży ( miałam krwawienia w zasadzie od początku ciąży do ok 15 tygodnia - dopiero potem ustały i ciąża przebiegała już do konca wzorowo (poza niewielkim nadciśnieniem pod koniec ciąży) cały czas byłam w szpitalu na podtrzymaniu ...nikt wówczas nie wpadł na pomysł ze to może tarczyca... na szczęście synuś urodził się zdrowiutki

16udyx8ds2v62v88.png

niedoczynność tarczycy - euthyrox 100mg 3x w tyg i 125 mg 4 x w tyg :/

moje pierwsze szczęście ma już ponad 4 latka i jest wesołym łobuziakiem :)
  • agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna 85 no najlepsze są te testy o czułości 10 chyba , że się robi po terminie@ to te z 25 też pokaża:-) ale ja nie należe do tych cierpliwych ♥♥
    A który u Ciebie dzień cyklu? no plamienie może świadczyć o implantacji ale nie musi ♥

Nika 1982
    Ja w tamtym roku zaszłam w ciążę ale w 6tyg 4 dni okazało się , że ciąża obumarła i nadal nie wiem co było przyczyną :-( lekarz mówił , że tak się zdarza dlatego żadnych badań nie robiłam dodatkowych.

A tarczycę to nie wiem jaką mam bo nie badałam. Kiedyś tam samo tsh zrobiłam ale nie pamiętam nawet jaki był wynik , dawno temu.

Dużo kobiet ma problemy z tarczycą i jak wiedzą o tym i biorą leki to udaję się im zajść i dotrzymać ciąży. Ale tarczycą może być powodem poronienia.
    Znajoma poroniła a póżniej się okazało , że tarczyca no ale było za póżno już :-(

Kochana temperaturą się nie martw raz spada potem wzrasta:-) idż najlepiej na Betę bo testy to różnie wychodzą. Ja przy Becie 46 miałam słabą kreskę na teście ciążowym:-)

• NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    No i u mnie negatyw dzisiaj :-) możliwe , że za szybko zrobiłam :-)

nie ma co się stresować ... powiem Ci że w pierwszej ciąży ( 5 lat temu) test zrobiłam 23.01 czyli 5/6 tygodni po owulacji a kreseczka druga była ledwo widoczna !!!! na drugi dzień beta hcg 782, kolejny dzień po becie test zrobiłam już z czystej ciekawości i na pamiątkę - kreska taka słabiuteńka ze myslałam ze test wadliwy ...

16udyx8ds2v62v88.png

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie te testy czasami oszukują !:-)

NIKA1982 lubi tę wiadomość

• NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1290

wybiorę się jutro .., dziś nie mogłam rano wyjść z domu a w laboratorium w którym robię badania (mam jedno aby móc porównywać wyniki - aby nie było różnic pomiarowych) w dniu dzisiejszym materiał do badań pobierali tylko do 11.

Lecę jutro z samego rana i ok 11-12 będą wyniki ... jakby co dam znać :)

16udyx8ds2v62v88.png

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a powiedzcie mi ile czasu od zagnieżdżenia test powinien wyjść dodatni?

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA 1982 no czekam na wyniki bety i Trzymam kciuki:-)

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    dziewczyny a powiedzcie mi ile czasu od zagnieżdżenia test powinien wyjść dodatni?

Po 48 godzin od zagnieżdżenia już w organizmie wytwarza się Hormon BHCG

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    Justyna 85 no najlepsze są te testy o czułości 10 chyba , że się robi po terminie@ to te z 25 też pokaża:-) ale ja nie należe do tych cierpliwych ♥♥
    A który u Ciebie dzień cyklu? no plamienie może świadczyć o implantacji ale nie musi ♥
    ehh 26 dc, nie mierzyłam od początku temp ale tak:

13dc wyszedł mi poz test owulacyjny (ale w tamtym miesiącu miałam monitoring i owulke miałam dopiero za 3 doby od poz.testu owu.
    18 dc zaczęłam mierzyć temp i już była wysoka, 15 i 17dc były plusy.

dzisiaj rano test 25 wyszła jedna krecha. Jade kupić 10 i jutro powtórka.
    wcześniej przebadałam sie, monit czy owulka jest wszystko ok, tarczyca ustawiona. A i tak coś czuje że nic z tego:( bo tak jest że jak się chce to się fige ma:(
    z pierworodną w 27 miałam bladziocha i beta 50 (właśnie ogladałam testy i robiłam 25 wtedy).

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya 85
    Ciężko interpretować wykres jak od samego początku nie ma temp. A śluz czy szyjkę badasz??
    To w takim razie byłby u Ciebie 13 dpo:-) Ważne jest jak długa masz fazę lutealną.

Jak masz 14 i jutro powinien być @@ to testy powinny Ci już wyjść. A implantacja zazwyczaj jest od 5 dnia do 12 dpo, chociaż zdażają się wyjątki:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 17:37

• Justya85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnieszka1290 wrote:
    Justya 85
    Ciężko interpretować wykres jak od samego początku nie ma temp. A śluz czy szyjkę badasz??
    To w takim razie byłby u Ciebie 13 dpo:-) Ważne jest jak długa masz fazę lutealną.

Jak masz 14 i jutro powinien być @@ to testy powinny Ci już wyjść. A implantacja zazwyczaj jest od 5 dnia do 12 dpo, chociaż zdażają się wyjątki:-)

szyjki nie badam nie umiem, śluz mniej więcej obczajam :) wg mnie owulka (tak jak w tamtym miesiącu) była 16dc więc jest teraz 10dpo, ale to tak jak mówie teoretycznie więc różnie może być. Zrobiłam dzisiaj test owu bo czytałam że może "przepowiadać" i mam bladziutką kreskę no ale wiadomo że to żaden znak. Jutro zrobie z rana test 10. Z pierwszą w 27dc mi wyszedł bladzioch więc zobaczymy. Najgorsze to czekanie, ale to nasz pierwszy cykl więc co ja mogę mówić w porównaniu do kilkuletnich starań...

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)

Wysłany: 10 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następny cykl bardziej obserwuj chociaż życzę Ci aby nie był konieczny :-)

Ja już oddałam krew wyniki po 18 :-)

• NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki beta hcg

10.11 wynik 48,43 mIU/ml !!

Znów ciąża "niespodzianka"

Agnieszka1290

a co słychać u Ciebie?

agnieszka1290 lubi tę wiadomość

16udyx8ds2v62v88.png

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIKA1982 wrote:
    Odebrałam wyniki beta hcg

10.11 wynik 48,43 mIU/ml !!

Znów ciąża "niespodzianka"

Agnieszka1290

a co słychać u Ciebie?

Gratuluję Kochana :-) życzę nudnych 9 miesięcy!♥♥ Do lekarza kiedy się wybierasz?

Ja dzisiaj robiłam badania na tarczycę i bete zrobiłam przy okazji :-) nie liczę , że się udało :-( zero objawów

• NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1290

wizytę umówiłam na 26.11 ( raz że wcześniej raczej i tak nic by nie zobaczył, dwa że wcześniejsze terminy mi nie pasowały w ogóle ) ..

daj koniecznie znać co i jak :)

brak objawów jeszcze o niczym nie świadczy... wierz mi ... ja pamiętam swoje początki w pierwszej ciąży... ZERO objawów tylko moja mama "czarownica" zmusiła mnie do zrobienia testu ... bo jak twierdziła ona po prostu "wiedziała" ze to ciąża

16udyx8ds2v62v88.png

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w 6 tyg widać serduszko albo czasami i póżniej dlatego nie ma co szybciej jechać :-)

Wywaliło mi opryszczkę ( wielgaśną) a o trądziku nie wspomnę:-) ostatnio opryszczkę miałam w ciąży he he lubię się pocieszać ♥♥

Mojej przyjaciółki babcia tylko jak ją zobaczyła to powiedziała , ze w ciąży a ta jeszcze nie bardzo wiedziała:-) nie mam pojęcia po czym to poznają:-)

• NIKA1982 Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka1290

w poprzedniej ciąży pierwsze usg miałam robione w 5 tyg 3 dniu - serducho biło jak dzwon ...

moja mama tak wszystkim dziewczynom z naszej rodziny przepowiadała ... zawsze wiedziała .. nie wiem skąd... nie wiem jak ... po prostu wiedziała i już...

mi też buzię zsypało... jak nastolatkę heheh ...

agnieszka1290 lubi tę wiadomość

16udyx8ds2v62v88.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa, staralismy się moim ukochanym wcześniej o dziecko. Od trzech cykli odpuscilismy sobie-co będzie to będzie. I właśnie chyba zaczynam wariowac. Mam nieregularne miesiaczki (problemy hormonalne) i ciężko jest u mnie wyznaczyć ovu. No i właśnie w tym cyklu już bez żadnej obserwacji ani bez monitoringu wydaje mi się, ze mogło się udać. Teraz kompletnie nie wiem kiedy testować. jestem w 35dc ( A mogą trwać nawet 50 kilka) . Dwa dni temu (33dc) strasznie doskwieralo mi zmeczenie, przez caly dzien, a gdy wróciłam do domu zauważyłam brunatne plamki na bieliźnie. Jeden jedyny raz, @ się nie rokrecila A myślałam ze tak będzie . Wczoraj też chroniczne zmęczenie i cmienie wieczorem w prawym jajniku i czasem w całym podbrzuszu. Od rana zawroty glowy . Po prostu każda próba wstawia z krzesła kończyła się wielką impreza w głowie. I potworne nudności wieczorem. Jak myślicie? Kiedy zatestować żeby było wiarygodnie?

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko coś doradzić skoro masz nieregularne @@@

A może to u Ciebie owulacja dopiero się pojawiła??:-)

‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ