Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • Pyratka4 Autorytet
    Postów: 428 394

    Wysłany: 16 października 2019, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dzisiaj byłam na pobraniu, wynik powinien być jutro popołudniu :(

    2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

    9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 października 2019, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Tak, dzisiaj byłam na pobraniu, wynik powinien być jutro popołudniu :(
    To czekaj spokojnie do wyniku, nie każdej beta od razy szybuje wysoko. Może dopiero trafiłaś moment zaraz po implantacji, kciuki trzymam, daj znac jaki wynik

    Wiadomość wyedytowana przez autora 16 października 2019, 21:46

  • MartaChm. Koleżanka
    Postów: 54 6

    Wysłany: 18 października 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy 10 dni po zastrzyku ovitrelle powinien wyjść już test (wyszedł negatyw a miesiączka niby we wtorek ma być dzia koncxe duphaston i chciałam zobaczyć moze jednak się udało i siw zasmucilam

  • szona Autorytet
    Postów: 4336 10075

    Wysłany: 18 października 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaChm. wrote:
    Dziewczyny czy 10 dni po zastrzyku ovitrelle powinien wyjść już test (wyszedł negatyw a miesiączka niby we wtorek ma być dzia koncxe duphaston i chciałam zobaczyć moze jednak się udało i siw zasmucilam

    10 dni po zastrzyku- na teście wychodzą raczej pozostałości tego zastrzyku.

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • MartaChm. Koleżanka
    Postów: 54 6

    Wysłany: 18 października 2019, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    10 dni po zastrzyku- na teście wychodzą raczej pozostałości tego zastrzyku.
    Mk nawet one nie wyszły bo negatyw

  • Marta_43 Autorytet
    Postów: 302 373

    Wysłany: 20 października 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem 8dpo, od dwóch dni bolące sutki i ociężale piersi, uczucie napiętego podbrzusza. W 5dpo progesteron 33,5. Dziś od południa mam ból jajnika z którego był pęcherzyk. W tym cyklu miałam hsg, przepływ uzyskano po zwiększeniu ciśnienia.
    Czy któraś miała takie objawy? Skończyły się @ czy II?
    Szczególnie martwi mnie ten jajnik, boję się że mam torbiel.
    Albo ciążę urojona 🤣

    Starania od 8.2017
    4-5.2019 clo
    mąż wyniki ok
    7- 11.20192 lametta
    Drożność ok
    11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
    IVF Bocian Białystok
    ❄️❄️❄️❄️
  • szona Autorytet
    Postów: 4336 10075

    Wysłany: 20 października 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_43 wrote:
    Cześć! Jestem 8dpo, od dwóch dni bolące sutki i ociężale piersi, uczucie napiętego podbrzusza. W 5dpo progesteron 33,5. Dziś od południa mam ból jajnika z którego był pęcherzyk. W tym cyklu miałam hsg, przepływ uzyskano po zwiększeniu ciśnienia.
    Czy któraś miała takie objawy? Skończyły się @ czy II?
    Szczególnie martwi mnie ten jajnik, boję się że mam torbiel.
    Albo ciążę urojona 🤣

    Sutki to był mój pierwszy objaw :)

    Marta_43 lubi tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • Imagination Przyjaciółka
    Postów: 93 143

    Wysłany: 26 listopada 2019, 13:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś testowałam, 26 dzień cyklu, jak w poprzedniej ciąży, a cykle 28 dniowe.
    Czytałam wątek i zostawiam może się przyda
    -bol jajników, tak na zmianę
    -bol miesiączkowy
    -gazy i wzdęcia
    - jednodniowo, gdy ruszyłam się zbyt gwałtownie ból w okolicach jajników
    - bialy śluz, parę razy trafił się grudkowaty, ale przez większość czasu uczucie że że mnie leci ale mega sucho
    -od wczoraj czyli 25dc zgaga ?
    - dziś przed zjedzeniem śniadania mdliło mnie strasznie .

    To by było tyle, test wyszedł z popołudniowego moczu, blada krecha , ale widoczna gołym okiem na zdjęciu ♥️♥️ przesyłam Wiruski pozostałym :)

    Inga28, Starajacsieocud, Agape91, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    mhsv3e5ei02s4p3v.png

    3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 listopada 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj test, kreska blada, ale jest.
    Koło południa zaczęło mnie boleć podbrzusze, głównie po lewej stronie. Czuję takie ciągłe rozpieranie, trochę po lewej stronie, trochę na środku.
    Już się naczytałam o ciąży pozamacicznej...

    Czy któraś z Was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

  • szona Autorytet
    Postów: 4336 10075

    Wysłany: 28 listopada 2019, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test, kreska blada, ale jest.
    Koło południa zaczęło mnie boleć podbrzusze, głównie po lewej stronie. Czuję takie ciągłe rozpieranie, trochę po lewej stronie, trochę na środku.
    Już się naczytałam o ciąży pozamacicznej...

    Czy któraś z Was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

    Czytałam na ovu o wielu takich przypadkach :) Może z tamtego jajnika była owulacja? Będzie dobrze!

    Agape91, golonat lubią tę wiadomość

    8 cs po cb.

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️

    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8

    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?
    ➖dieta
    ➖26.03 - początek fizjoterapii uroginekologicznej

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Plan na marzec: ANA1, ASA, AOA
    Plan na kwiecień: komórki NK, znów Lametta
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2019, 05:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Czytałam na ovu o wielu takich przypadkach :) Może z tamtego jajnika była owulacja? Będzie dobrze!
    Dzięki Szona, Ty zawsze umiesz pocieszyć człowieka 😉
    Samym wieczorem ból brzucha ustał, więc jestem trochę spokojniejsza 😉

    szona lubi tę wiadomość

  • Marzenia Autorytet
    Postów: 423 253

    Wysłany: 28 listopada 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Zrobiłam dzisiaj test, kreska blada, ale jest.
    Koło południa zaczęło mnie boleć podbrzusze, głównie po lewej stronie. Czuję takie ciągłe rozpieranie, trochę po lewej stronie, trochę na środku.
    Już się naczytałam o ciąży pozamacicznej...

    Czy któraś z Was miała podobnie i skończyło się to dobrze?

    Ja tak miałam w pierwszej ciąży,4 dni po terminie pozytywny test i rozpierało podbrzusze,bóle troche jak na @.Skończyło się dobrze,synek ma 10 lat😁To normalne,macica się rozciąga

    Agape91 lubi tę wiadomość

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 listopada 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Ja tak miałam w pierwszej ciąży,4 dni po terminie pozytywny test i rozpierało podbrzusze,bóle troche jak na @.Skończyło się dobrze,synek ma 10 lat😁To normalne,macica się rozciąga
    Dzięki za pocieszenie 😉
    Dziś już tak nie boli 🙂

  • orzeszek Przyjaciółka
    Postów: 90 59

    Wysłany: 29 listopada 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dzisiaj zauważyłam na papierze lekką krew, na majtkach nie widziałam ani śladu, około 3 dni bolał mnie lewy jajnik - dopiero dzisiaj przestał. Zobaczymy co z tych starań wyjdzie 😅 jednak na razie się nie nakręcam bo to dopiero początek

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj tak strasznie mdli 🤢 i jestem na granicy 🤮 że aż mnie to przeraża 🤦

  • Edyciak Autorytet
    Postów: 414 240

    Wysłany: 30 listopada 2019, 05:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape91 wrote:
    Mnie dzisiaj tak strasznie mdli 🤢 i jestem na granicy 🤮 że aż mnie to przeraża 🤦
    Bo sobie wkręcasz, że ma cię mdlić. Mdłości ciążowe zaczynają się od około 8 tygodnia, wówczas faktycznie macica jest tyci rozciągnięta, że jelita i żołądek mogą poczuć, że coś je wypycha. Teraz jest na to stanowczo za wcześnie. Więc to jest objaw psychosomatyczny.

    08.2018 rozpoczęcie starań
    W 7 cs II kreski
    03.04.2019 [*] łyżeczkowanie, poronienie chybione (9 tydz)
    10 cykl starań - 02.03.2020 cb
    Aktualnie 12 cs
    Niedoczynność tarczycy, endometrioza
    Letrox 75 mg, Kwas foliowy, D3+K2, Wit. C, koenzym Q10, dong quai
    Ferrytyna 14 ng/ml; glukoza 3,6 mmol/l; insulina 9,0 uU/ml; LH 9,9 mIU/ml; prolaktyna 64,7 ng/ml; testosteron 0,17 ng/ml; estradiol 51,7 pg/ml; FSH 10,5 mIU/ml; HOMA-IR 1,44; LH:FSH= 0,94
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2019, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak wrote:
    Bo sobie wkręcasz, że ma cię mdlić. Mdłości ciążowe zaczynają się od około 8 tygodnia, wówczas faktycznie macica jest tyci rozciągnięta, że jelita i żołądek mogą poczuć, że coś je wypycha. Teraz jest na to stanowczo za wcześnie. Więc to jest objaw psychosomatyczny.
    Dobrze, że na tym świecie każdy może mieć swoje zdanie na wybrany temat 🙂

    Do wieczora zwróciłam uwagę na to, że jeśli czegoś nie zjem i jestem głodna, to wtedy mój organizm w ten sposób daje znać, że czas na posiłek.

    szona lubi tę wiadomość

  • papinana Znajoma
    Postów: 29 15

    Wysłany: 30 listopada 2019, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Działanie progesteronu też może powodować mdłości wiec jak najbardziej Twoje objawy Agape91 są rzeczywiste 🤗😊

    Agape91, szona, golonat lubią tę wiadomość

    PCOs, insulinooporność, minimalna hiperprolaktynemia, TSH delikatnie podwyższone

    Zaczęliśmy wspomaganie starań o dzidzie:
    09.19 - clo 2x1 - brak jajeczka dominującego
    10.19 - udało się uzyskać jajeczko, 29.10 zastrzyk z Ovitrelle, niestety na teście biało
    11.09 - po clo udało się uzyskać piękne endometrium i pęcherzyk pękł samoistnie!
    Czekamy na testowanie 9.12
  • Agnes92 Ekspertka
    Postów: 151 59

    Wysłany: 30 listopada 2019, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam testować 2 grudnia z krwi ale nie wytrzymalam i dzus 12 dni po ovitrelle i dwa dni przed terminem @ zrobiłam test sikany i zobaczcie..

    https://zapodaj.net/d598a78889150.jpg.html

    Agnes92
  • Marzenia Autorytet
    Postów: 423 253

    Wysłany: 30 listopada 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes92 wrote:
    Dziewczyny, mam testować 2 grudnia z krwi ale nie wytrzymalam i dzus 12 dni po ovitrelle i dwa dni przed terminem @ zrobiłam test sikany i zobaczcie..

    https://zapodaj.net/d598a78889150.jpg.html

    Jest cień,ale widać.Gratulacje!

    08.06.2009-wyczekany synek :)
    Od 2016 roku seks bez zabezpieczeń
    Konkretne starania od 09.2019
    Ona 38 lat:
    AMH 1,09
    TSH-1,768
    Hormony 09.2019
    Faza folikularna:
    FSH 6,99, LH 2,47
    Faza lutealna:
    Progesteron 15,3, PRL 13,9, Estradiol 61, Insulina 5,10, Glukoza 85

    Do zrobienia: badanie drożności jajowodów

    On 39 lat:
    07.2019-wyniki nasienia w normie
    orzechy brazylijskie

    Kwas foliowy, magnez+B6, wit c/rutinoscorbin, olej z wiesiołka do owu, potem tran. Ananas po owu
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)