X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie PIERWSZE OBJAWY
Odpowiedz

PIERWSZE OBJAWY

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, też jestem tu nowa. Trochę zaczynam panikowac czekając na testowanie. Może coś poradzicie, albo któraś z Was miała podobnie ? Są to moje 6 miesięczne starania. W pierwszej ciąży poroniłam 6tyg-samoistnie. Od tego czasu 2cykle bezsutecznych starań. Aleeee... no właśnie, okres miałam 02.12 owu(test owu i objawy) wszystko zgodnie z wykresem i samoobserwacja wskazywało na 13.12. Dziś mam lekkie ciągnięcia w podbrzusza, kłocie w piersiach, wczoraj spałam 3godziny i miałam okropny ból głowy. Kiedy polecacie zrobić test ? Któraś z Was tak miała lub podobnie ? Chyba za bardzo pragnę i może zbytnio się wyczuwam i poszukuję... sama nie wiem, ale niczego na ten moment nie chce bardziej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej myśli wrote:
    Cześć dziewczyny, też jestem tu nowa. Trochę zaczynam panikowac czekając na testowanie. Może coś poradzicie, albo któraś z Was miała podobnie ? Są to moje 6 miesięczne starania. W pierwszej ciąży poroniłam 6tyg-samoistnie. Od tego czasu 2cykle bezsutecznych starań. Aleeee... no właśnie, okres miałam 02.12 owu(test owu i objawy) wszystko zgodnie z wykresem i samoobserwacja wskazywało na 13.12. Dziś mam lekkie ciągnięcia w podbrzusza, kłocie w piersiach, wczoraj spałam 3godziny i miałam okropny ból głowy. Kiedy polecacie zrobić test ? Któraś z Was tak miała lub podobnie ? Chyba za bardzo pragnę i może zbytnio się wyczuwam i poszukuję... sama nie wiem, ale niczego na ten moment nie chce bardziej..

Witaj. Ja poroniłam w 8tc samoistnie w listopadzie. Tez owulacje miałam ok 13/14.12. Od dwóch trzech dni boli mnie brzuch jak na miesiączkę i krzyż i czasami kłuje w jajniku. Nie wiem co się dzieje. Jak nie przyjdzie okres to będę robić test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki albo kilka dni po. Najwcześniej jak zrobiłam test to było to 25dc i pokazał ale chyba miałam farta. Lepiej w okolicach dnia spodziewanej miesiączki zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique86
    Mam podobnie, trzymam kciuki żeby się tym razem udało. Daj znać jak wyniki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 20:23

Demonique86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej myśli wrote:
    Dominique86
    Mam podobnie, trzymam kciuki żeby się tym razem udało. Daj znać jak wyniki! :)

Dam znać na pewno! Dziekuje i trzymam i za Ciebie kciuki! Obyśmy zobaczyły dwie kreseczki! 💜😊

• Marienn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , Fajnie ze ktos tutaj do nas dolacza 🥰
    Ja jestem tutaj juz swoj 3 cykl i chce byc z wami bo dajecie Mi wiare :)

'DOBREJ MYSLI'- jesli 13 mialas owulke to jakby dopiero 6 dni, implantacja nastepuje po okolo 10 a nawet do 12 dni ...
    Jesli sie bardzo nakrecasz to te objawy moga ci sie same wytwarzac w glowie itp. Ale moze byc tak tez ze jestes bardzo czula na swoj organizm i juz cos tam czujesz.

My z dziewczynami tutaj juz tez to przerabialysmy i od kiedy zaczelysmy starania to nialysmy objawy bardzo podobne, doszlysmy potem do wniosku ze cykle staran sa bardzo intesnywnei nasz organizm to odczowa :)
    Zycze ci kochana aby tez balonik sie zagniezdzil i doszlo do implantacji 🥰 jesli masz te super czule testy to mozesz zaczynac testowac od 11dni po Owulce. Z rana.
    A jesli zeykly test to w dniu @ 🥰 trzymam kliuki

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, gratulacje! Na pewno wszystko dobrze się ułoży, mocno trzymam kciuki ❤

A ja zrobiłam test i sama nie wiem. Szczerze mówiąc to mój pierwszy test 😱 zawsze cierpliwie czekałam do terminu @ A że zawsze mam jak w zegarku to się doczekiwalam. A teraz termin dziś i jeszcze nic. Podbrzusze pobolewa ale lekko, dodatkowo to plamienie.. A test wygląda jak poniżej. Powiedzcie, proszę, co sądzicie.. Czy ta kreska jest jednak zbyt blada?

https://zapodaj.net/6dca1393a399e.jpg.html

Luna i jakie mamy wiesci?
    Intrygujace jest to ze mialas piekna blada kreche ciazowa w dniu miesiaczki..
    Powiedz co tam? 😍🥰🥰 ciemnieje?

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam pokażę, bo mi się aż wyrywa...
    Zrobiłam dzisiaj test o czułości 25, zawsze były 10, nadal mam dwa dni do okresu... Chyba rośniemy...

https://zapodaj.net/5cc217c9625fa.jpg.html

klz9krhm1wqtef7i.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Było wcześniej, bo termin @ jest dzisiaj. No pewnie jutro rano powtórzę, a jeśli znów wyjdzie pozytywny to w pon lecę do gina. Dzięki 🙂
    Czekam na zdjęcia testu!:)

klz9krhm1wqtef7i.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyspana, super!! Gratulacje jeszcze raz 🥰

A u mnie dziś test powtórzony, wczoraj czułość 20 dziś 25. Efekt jak poniżej

https://zapodaj.net/c50f0b0739422.jpg.html

Czyli chyyyba powoli mogę mieć nadzieję?? 😍

klz9df9h8o8dolch.png
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole to niesamowite, ale ja również stwierdziłam że to niemożliwe bo w grudniu "działania" podjęte były tylko 2 razy 😀 raz w terminie kalendarzykowej owulacji, drugi raz duuzo później. Czyżby aż takie szczęście? 😁

klz9df9h8o8dolch.png
  • niewyspana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Niewyspana, super!! Gratulacje jeszcze raz 🥰

A u mnie dziś test powtórzony, wczoraj czułość 20 dziś 25. Efekt jak poniżej

https://zapodaj.net/c50f0b0739422.jpg.html

Czyli chyyyba powoli mogę mieć nadzieję?? 😍
    Twoja fasolka właśnie do nas macha!!!! 😍😍😍

Najwyraźniej nasi Panowie pięknie strzelili 😁😂

klz9krhm1wqtef7i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marienn wrote:
    Czesc dziewczyny , Fajnie ze ktos tutaj do nas dolacza 🥰
    Ja jestem tutaj juz swoj 3 cykl i chce byc z wami bo dajecie Mi wiare :)

'DOBREJ MYSLI'- jesli 13 mialas owulke to jakby dopiero 6 dni, implantacja nastepuje po okolo 10 a nawet do 12 dni ...
    Jesli sie bardzo nakrecasz to te objawy moga ci sie same wytwarzac w glowie itp. Ale moze byc tak tez ze jestes bardzo czula na swoj organizm i juz cos tam czujesz.

My z dziewczynami tutaj juz tez to przerabialysmy i od kiedy zaczelysmy starania to nialysmy objawy bardzo podobne, doszlysmy potem do wniosku ze cykle staran sa bardzo intesnywnei nasz organizm to odczowa :)
    Zycze ci kochana aby tez balonik sie zagniezdzil i doszlo do implantacji 🥰 jesli masz te super czule testy to mozesz zaczynac testowac od 11dni po Owulce. Z rana.
    A jesli zeykly test to w dniu @ 🥰 trzymam kliuki

Dzięki, fajnie z kimś pogadać kto jest w podobnej sytuacji. Dziś rano miałam silne mdłości i zawroty głowy, ale to też może zmęczenie ogranizmu, stres lub inne czynniki. Dzięki za wsparcie. Chyba tego mi było trzeba! 😊

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie czytam że do ginekologa powinna zgłosić się kobieta po 2-3 tyg od dnia @ która się nie pojawiła. Lepiej jeszcze poczekać czy jednak iść od razu? Jestem zupełnie nowa w temacie i trochę zagubiona

klz9df9h8o8dolch.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Dziewczyny, właśnie czytam że do ginekologa powinna zgłosić się kobieta po 2-3 tyg od dnia @ która się nie pojawiła. Lepiej jeszcze poczekać czy jednak iść od razu? Jestem zupełnie nowa w temacie i trochę zagubiona
    Jeżeli pójdziesz wcześniej to lekarz po prostu nic nei zobaczy, na Usg nie będzie widać nawet czy jestes w ciąży. Jedynie może wysłać cie na badanie beta hcg i polecić jakieś leki, witaminy. Jeśli nie dzieje się niic niepokojącego tj. plamienia, bardzo duże bóle to nie ma sensu iść do lekarza, chyba że potrzebujesz porozmawiać o ciąży, suplementach itp.
    Po ok 2 tygodniach od spodziewanej @ lekarz będzie w stanie stwierdzić że jesteś w ciąży, po 3-4 już chyba nawet zobaczysz serduszko 💛

Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek 🎊💚💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 12:51

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Marienn Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bylam w ciazy to nie wiedzialam o tym , spoznil mi sie @ i po kilku dniach zrobilam test i byla slaba kreska ,nie wiedzialam czemu taka blada wiec odrazu tego samego dnia zadzeonilam do Gina, powiedziala zebym przyszla za 3 tyg ,ale jak to ja panikara mowie ze jak to? O matko czemu? Hahaha no i ona mowi ok prosze przyjsc za 5 dni...
    Poszlam zaplacilam dostalam duphaston i prosze sie nie cieszyc jeszcze bo za wczesnie, wrazie wuu zadzwonic i wrocic za 2 tyg.
    Poronilam samoistnie tydzien pozniej ale bylam zla bo mogla mi powiedziec o co chodzi a nie tak dziwnie mowic, a ja glupia nie domyslalam sie ze te wlasnie nie ciemniejace kreski zle mi wroza. No ale coz...

Takze teraz juz wiem ze nie ma co wybierac sie do Gina za wczesnie bo dopiero od 6tyg ciazy czyli od 6 tyg od dnia miesiaczki bedzie serducho wiec jakby wlasnie jakies 3tyg od implantacji... wczesniej nie ma co sie rwac :) nie ma okresu to dobry znak, wazne aby krecha na tescie byla pelna.

Kochane zazdroszcze wam tych kresek.... ale ciesze sie z wami niezmiernie i czekam na swoja kolejke ! Bedziemy mieli staranka w Swieta wiec pod choinka hahaaha

👩 31l. + 👱‍♂️ 31l.

3jvzuay3bzpctkp6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okres powinnam dostać 27 lub 28 grudnia. Kilka dni bolał mnie brzuch już jak na okres. Ból dziś jest słabszy. Za to mam wrażenie jakbym miała na dole mokro. Jajniki kłuja od czasu do czasu. To czekanie na testowanie jest okropne. Czas się tak dłuży.... 😢

• Luna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :) W takim razie wybiorę się za jakieś 1.5-2 tygodnie. Plamienie były 2 dni z rzędu wieczorami, kilka kropel, wczoraj był termin @ i już zero plamien. Tylko baaardzo delikatne bóle podbrzusza momentami i ogromna senność, ciągle ziewam 😂
    A robienie bety teraz obowiązkowe? Czy poczekać do wizyty u gina I wtedy wszystko zrobić? Może głupie pytania ale będę wdzięczna za porady :)

Marienn, trzymam mocno kciuki ✊ w świątecznej atmosferze musi się udać haha 😃

klz9df9h8o8dolch.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna33 wrote:
    Dzięki za odpowiedzi :) W takim razie wybiorę się za jakieś 1.5-2 tygodnie. Plamienie były 2 dni z rzędu wieczorami, kilka kropel, wczoraj był termin @ i już zero plamien. Tylko baaardzo delikatne bóle podbrzusza momentami i ogromna senność, ciągle ziewam 😂
    A robienie bety teraz obowiązkowe? Czy poczekać do wizyty u gina I wtedy wszystko zrobić? Może głupie pytania ale będę wdzięczna za porady :)

Marienn, trzymam mocno kciuki ✊ w świątecznej atmosferze musi się udać haha 😃

Niekoniecznie obowiazkowe, zależy od Ciebie.
    Jeżeli się zdecydujesz to należy zrobić takie badanie, potem powtórzyć po 48h i znowu powtórzyć po 48h aby sprawdzić przyrost. Przyrost powinien wynosić co najmniej 66%. Wtedy będziesz wiedzieć czy ciąża się prawidłowo rozwija, czy beta rośnie czy spada i ciąża niestety obumiera. Z drugiej strony do 6 tyg może stać się wszystko i nawet lekarz nie ma za bardzo co zrobić żeby ciąże uratować.
    W niektórych krajach nie można zrobić sobie bety ot tak, jak w PL, a lekarze nawet nie uznają tak wczesnej ciazy..

Więc jeżeli chcesz wiedzieć na tym etapie czy z ciążą wszystko ok to zrób bete ale jak będzie coś nie tak, to i tak nic z tym nie zrobisz, jedynie się przygotujesz psychicznie i będziesz mogła porozmawiać z lekarzem, może znajdzie rozwiązanie.
    Są tez przypadki gdzie na takim etapie beta przyrasta zbyt wolno i kobietki się mega stresują, a potem jest wszystko ok..
    Tak więc naprawdę zależy to od Ciebie 😊 Trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 14:35

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Luna33 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, wiem o czym mówisz.. I dla mnie najgorsze są weekendy, czas się dłuży jeszcze bardziej, dużo czasu do myślenia i doszukiwania się nowych objawów 😂 ale mam nadzieję że jak w końcu doczekasz się terminu, zobaczysz 2 kreseczki 🥰

Beza, dziękuję 😊 chyba zaczekam w takim razie, to będzie dla mnie mniej stresujące. Oby było dobrze i lekarz to potwierdzi.. jesteście kochane z tym wsparciem i radami 😍

klz9df9h8o8dolch.png
  • KamiKami Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ciesz e Waszym szczęściem, a jednocześnie zazdroszcze, że to juz:) Niech rosną fasolki, duże i silne:)
    Mi starania przypadają w Sylwestra (dobrze, że akurat zakaz wychodzenia z domu, to Mężowi nie daruje) :D

‹‹ 856 857 858 859 860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ