PIERWSZE OBJAWY
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, też jestem tu nowa. Trochę zaczynam panikowac czekając na testowanie. Może coś poradzicie, albo któraś z Was miała podobnie ? Są to moje 6 miesięczne starania. W pierwszej ciąży poroniłam 6tyg-samoistnie. Od tego czasu 2cykle bezsutecznych starań. Aleeee... no właśnie, okres miałam 02.12 owu(test owu i objawy) wszystko zgodnie z wykresem i samoobserwacja wskazywało na 13.12. Dziś mam lekkie ciągnięcia w podbrzusza, kłocie w piersiach, wczoraj spałam 3godziny i miałam okropny ból głowy. Kiedy polecacie zrobić test ? Któraś z Was tak miała lub podobnie ? Chyba za bardzo pragnę i może zbytnio się wyczuwam i poszukuję... sama nie wiem, ale niczego na ten moment nie chce bardziej..
-
nick nieaktualnyDobrej myśli wrote:Cześć dziewczyny, też jestem tu nowa. Trochę zaczynam panikowac czekając na testowanie. Może coś poradzicie, albo któraś z Was miała podobnie ? Są to moje 6 miesięczne starania. W pierwszej ciąży poroniłam 6tyg-samoistnie. Od tego czasu 2cykle bezsutecznych starań. Aleeee... no właśnie, okres miałam 02.12 owu(test owu i objawy) wszystko zgodnie z wykresem i samoobserwacja wskazywało na 13.12. Dziś mam lekkie ciągnięcia w podbrzusza, kłocie w piersiach, wczoraj spałam 3godziny i miałam okropny ból głowy. Kiedy polecacie zrobić test ? Któraś z Was tak miała lub podobnie ? Chyba za bardzo pragnę i może zbytnio się wyczuwam i poszukuję... sama nie wiem, ale niczego na ten moment nie chce bardziej..
Witaj. Ja poroniłam w 8tc samoistnie w listopadzie. Tez owulacje miałam ok 13/14.12. Od dwóch trzech dni boli mnie brzuch jak na miesiączkę i krzyż i czasami kłuje w jajniku. Nie wiem co się dzieje. Jak nie przyjdzie okres to będę robić test ciążowy w dniu spodziewanej miesiączki albo kilka dni po. Najwcześniej jak zrobiłam test to było to 25dc i pokazał ale chyba miałam farta. Lepiej w okolicach dnia spodziewanej miesiączki zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2020, 19:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny , Fajnie ze ktos tutaj do nas dolacza 🥰
Ja jestem tutaj juz swoj 3 cykl i chce byc z wami bo dajecie Mi wiare
'DOBREJ MYSLI'- jesli 13 mialas owulke to jakby dopiero 6 dni, implantacja nastepuje po okolo 10 a nawet do 12 dni ...
Jesli sie bardzo nakrecasz to te objawy moga ci sie same wytwarzac w glowie itp. Ale moze byc tak tez ze jestes bardzo czula na swoj organizm i juz cos tam czujesz.
My z dziewczynami tutaj juz tez to przerabialysmy i od kiedy zaczelysmy starania to nialysmy objawy bardzo podobne, doszlysmy potem do wniosku ze cykle staran sa bardzo intesnywnei nasz organizm to odczowa
Zycze ci kochana aby tez balonik sie zagniezdzil i doszlo do implantacji 🥰 jesli masz te super czule testy to mozesz zaczynac testowac od 11dni po Owulce. Z rana.
A jesli zeykly test to w dniu @ 🥰 trzymam kliuki👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Niewyspana, gratulacje! Na pewno wszystko dobrze się ułoży, mocno trzymam kciuki ❤
A ja zrobiłam test i sama nie wiem. Szczerze mówiąc to mój pierwszy test 😱 zawsze cierpliwie czekałam do terminu @ A że zawsze mam jak w zegarku to się doczekiwalam. A teraz termin dziś i jeszcze nic. Podbrzusze pobolewa ale lekko, dodatkowo to plamienie.. A test wygląda jak poniżej. Powiedzcie, proszę, co sądzicie.. Czy ta kreska jest jednak zbyt blada?
https://zapodaj.net/6dca1393a399e.jpg.html
Luna i jakie mamy wiesci?
Intrygujace jest to ze mialas piekna blada kreche ciazowa w dniu miesiaczki..
Powiedz co tam? 😍🥰🥰 ciemnieje?👩 31l. + 👱♂️ 31l.
Luna33 wrote:Niewyspana, super!! Gratulacje jeszcze raz 🥰
A u mnie dziś test powtórzony, wczoraj czułość 20 dziś 25. Efekt jak poniżej
https://zapodaj.net/c50f0b0739422.jpg.html
Czyli chyyyba powoli mogę mieć nadzieję?? 😍
Najwyraźniej nasi Panowie pięknie strzelili 😁😂 -
nick nieaktualnyMarienn wrote:Czesc dziewczyny , Fajnie ze ktos tutaj do nas dolacza 🥰
Ja jestem tutaj juz swoj 3 cykl i chce byc z wami bo dajecie Mi wiare
'DOBREJ MYSLI'- jesli 13 mialas owulke to jakby dopiero 6 dni, implantacja nastepuje po okolo 10 a nawet do 12 dni ...
Jesli sie bardzo nakrecasz to te objawy moga ci sie same wytwarzac w glowie itp. Ale moze byc tak tez ze jestes bardzo czula na swoj organizm i juz cos tam czujesz.
My z dziewczynami tutaj juz tez to przerabialysmy i od kiedy zaczelysmy starania to nialysmy objawy bardzo podobne, doszlysmy potem do wniosku ze cykle staran sa bardzo intesnywnei nasz organizm to odczowa
Zycze ci kochana aby tez balonik sie zagniezdzil i doszlo do implantacji 🥰 jesli masz te super czule testy to mozesz zaczynac testowac od 11dni po Owulce. Z rana.
A jesli zeykly test to w dniu @ 🥰 trzymam kliuki
Dzięki, fajnie z kimś pogadać kto jest w podobnej sytuacji. Dziś rano miałam silne mdłości i zawroty głowy, ale to też może zmęczenie ogranizmu, stres lub inne czynniki. Dzięki za wsparcie. Chyba tego mi było trzeba! 😊 -
Luna33 wrote:Dziewczyny, właśnie czytam że do ginekologa powinna zgłosić się kobieta po 2-3 tyg od dnia @ która się nie pojawiła. Lepiej jeszcze poczekać czy jednak iść od razu? Jestem zupełnie nowa w temacie i trochę zagubiona
Po ok 2 tygodniach od spodziewanej @ lekarz będzie w stanie stwierdzić że jesteś w ciąży, po 3-4 już chyba nawet zobaczysz serduszko 💛
Gratuluję wszystkim dwóch kreseczek 🎊💚💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 12:51
-
Ja jak bylam w ciazy to nie wiedzialam o tym , spoznil mi sie @ i po kilku dniach zrobilam test i byla slaba kreska ,nie wiedzialam czemu taka blada wiec odrazu tego samego dnia zadzeonilam do Gina, powiedziala zebym przyszla za 3 tyg ,ale jak to ja panikara mowie ze jak to? O matko czemu? Hahaha no i ona mowi ok prosze przyjsc za 5 dni...
Poszlam zaplacilam dostalam duphaston i prosze sie nie cieszyc jeszcze bo za wczesnie, wrazie wuu zadzwonic i wrocic za 2 tyg.
Poronilam samoistnie tydzien pozniej ale bylam zla bo mogla mi powiedziec o co chodzi a nie tak dziwnie mowic, a ja glupia nie domyslalam sie ze te wlasnie nie ciemniejace kreski zle mi wroza. No ale coz...
Takze teraz juz wiem ze nie ma co wybierac sie do Gina za wczesnie bo dopiero od 6tyg ciazy czyli od 6 tyg od dnia miesiaczki bedzie serducho wiec jakby wlasnie jakies 3tyg od implantacji... wczesniej nie ma co sie rwac nie ma okresu to dobry znak, wazne aby krecha na tescie byla pelna.
Kochane zazdroszcze wam tych kresek.... ale ciesze sie z wami niezmiernie i czekam na swoja kolejke ! Bedziemy mieli staranka w Swieta wiec pod choinka hahaaha👩 31l. + 👱♂️ 31l.
nick nieaktualnyOkres powinnam dostać 27 lub 28 grudnia. Kilka dni bolał mnie brzuch już jak na okres. Ból dziś jest słabszy. Za to mam wrażenie jakbym miała na dole mokro. Jajniki kłuja od czasu do czasu. To czekanie na testowanie jest okropne. Czas się tak dłuży.... 😢
-
Dzięki za odpowiedzi W takim razie wybiorę się za jakieś 1.5-2 tygodnie. Plamienie były 2 dni z rzędu wieczorami, kilka kropel, wczoraj był termin @ i już zero plamien. Tylko baaardzo delikatne bóle podbrzusza momentami i ogromna senność, ciągle ziewam 😂
A robienie bety teraz obowiązkowe? Czy poczekać do wizyty u gina I wtedy wszystko zrobić? Może głupie pytania ale będę wdzięczna za porady
Marienn, trzymam mocno kciuki ✊ w świątecznej atmosferze musi się udać haha 😃 -
Luna33 wrote:Dzięki za odpowiedzi W takim razie wybiorę się za jakieś 1.5-2 tygodnie. Plamienie były 2 dni z rzędu wieczorami, kilka kropel, wczoraj był termin @ i już zero plamien. Tylko baaardzo delikatne bóle podbrzusza momentami i ogromna senność, ciągle ziewam 😂
A robienie bety teraz obowiązkowe? Czy poczekać do wizyty u gina I wtedy wszystko zrobić? Może głupie pytania ale będę wdzięczna za porady
Marienn, trzymam mocno kciuki ✊ w świątecznej atmosferze musi się udać haha 😃
Niekoniecznie obowiazkowe, zależy od Ciebie.
Jeżeli się zdecydujesz to należy zrobić takie badanie, potem powtórzyć po 48h i znowu powtórzyć po 48h aby sprawdzić przyrost. Przyrost powinien wynosić co najmniej 66%. Wtedy będziesz wiedzieć czy ciąża się prawidłowo rozwija, czy beta rośnie czy spada i ciąża niestety obumiera. Z drugiej strony do 6 tyg może stać się wszystko i nawet lekarz nie ma za bardzo co zrobić żeby ciąże uratować.
W niektórych krajach nie można zrobić sobie bety ot tak, jak w PL, a lekarze nawet nie uznają tak wczesnej ciazy..
Więc jeżeli chcesz wiedzieć na tym etapie czy z ciążą wszystko ok to zrób bete ale jak będzie coś nie tak, to i tak nic z tym nie zrobisz, jedynie się przygotujesz psychicznie i będziesz mogła porozmawiać z lekarzem, może znajdzie rozwiązanie.
Są tez przypadki gdzie na takim etapie beta przyrasta zbyt wolno i kobietki się mega stresują, a potem jest wszystko ok..
Tak więc naprawdę zależy to od Ciebie 😊 Trzymam kciuki, żeby wszystko było u Ciebie dobrze 🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 14:35
-
Dominique, wiem o czym mówisz.. I dla mnie najgorsze są weekendy, czas się dłuży jeszcze bardziej, dużo czasu do myślenia i doszukiwania się nowych objawów 😂 ale mam nadzieję że jak w końcu doczekasz się terminu, zobaczysz 2 kreseczki 🥰
Beza, dziękuję 😊 chyba zaczekam w takim razie, to będzie dla mnie mniej stresujące. Oby było dobrze i lekarz to potwierdzi.. jesteście kochane z tym wsparciem i radami 😍Demonique86 lubi tę wiadomość