X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pierwsze objawy ciąży
Odpowiedz

Pierwsze objawy ciąży

Oceń ten wątek:
  • Tojaa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Funkyfresh wrote:
    Mnie przez 4 dni bardzo bolaly piersi, a dziś kiedy zaraz idę na krew, wstaje a bólu brak.. sama nie wiem co myśleć. Staram się wyłączyć na dziś myślenie. Wynik sprawdzę po 21 jak wrócę do domu, bo chce to zrobić razem z partnerem.

Daj znac jak u Ciebie dziś.

Hej. Wczoraj dostałam prawdopodobnie plamienia, taki bardziej śluz zabarwiony na brązowo. I tak przez cały dzień co jakiś czas takie brązowe plamy. Dziś rano było tego trochę więcej i kolor trochę zmienił się w bardziej taki ciemno czerwony, później znów brązowy. Jeszcze bolą mnie piersi już od kilku dni. Planowo jutro @, która mam nadzieje nie nadejdzie. Robilam dziś rano test ale niestety jedna kreska. Co o tym sądzicie? Czy to na pewno plamienie? Czy @ sie zbliża? A jak plamienie to czemu test jeszcze nie wychodzi? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 11:31

• strigo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tojaa wrote:
    Hej. Wczoraj dostałam prawdopodobnie plamienia, taki bardziej śluz zabarwiony na brązowo. I tak przez cały dzień co jakiś czas takie brązowe plamy. Dziś rano było tego trochę więcej i kolor trochę zmienił się w bardziej taki ciemno czerwony, później znów brązowy. Jeszcze bolą mnie piersi już od kilku dni. Planowo jutro @, która mam nadzieje nie nadejdzie. Robilam dziś rano test ale niestety jedna kreska. Co o tym sądzicie? Czy to na pewno plamienie? Czy @ sie zbliża? A jak plamienie to czemu test jeszcze nie wychodzi? :(
    na swoim przykładzie Ci odpowiem,
    jeśli miałaś stymulowany cykl, a jutro spodziewana miesiączka i test jest negatywny to nie łudziłabym się :(
    ja również miałam takie plamienia przed samą właściwą miesiączką i za każdym razem nadzieje, że może to jednak plamienie a nie @.
    Jeśli jutro nie dostaniesz @ to odczekaj jeszcze dzień i dopiero zrób test. Wiem jak brzmi - poczekaj jeszcze jeden dzień. Naprawdę ja też to wszystko przechodzę

preg.png
  • Tojaa Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    na swoim przykładzie Ci odpowiem,
    jeśli miałaś stymulowany cykl, a jutro spodziewana miesiączka i test jest negatywny to nie łudziłabym się :(
    ja również miałam takie plamienia przed samą właściwą miesiączką i za każdym razem nadzieje, że może to jednak plamienie a nie @.
    Jeśli jutro nie dostaniesz @ to odczekaj jeszcze dzień i dopiero zrób test. Wiem jak brzmi - poczekaj jeszcze jeden dzień. Naprawdę ja też to wszystko przechodzę

Nie miałam stymulowanego cyklu

• strigo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie nie zostaje nic innego niż czekać. Niestety nie da się przyspieszyć wyniku :(

preg.png
  • krysia41 Nowa

Wysłany: 13 stycznia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tojaa wrote:

Miesiączka Ci się rozkręca. Czasami plamienia przed miesiączką występują kilka dni, znikają, a potem @. Jeśli test wychodzi negatywny to nie spodziewałabym się tu ciazy

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    30 grudnia miałam owulację (potwierdzona testem) więc korzystaliśmy z okazji. W nowy rok niestety obudziłam się z ogromną gorączka i przez następny tydzień byłam chora. Dzisiaj wypada dzień spodziewanej, narazie @ jeszcze nie przyszła 🤞 czuje lekkie pobolewanie w podbrzuszu ale wydaje mi się inne niż to zapowiadające @. Zazwyczaj na kilka dni przed @ czuje skurcze takie jak występują normalnie przy @ tylko bardzo delikatne teraz mam uczucie takiego lekkiego kłucia i jakby skręcania raz przy jednym raz przy drugim jajniku. Do tego lekki ból piersi zwłaszcza podczas chodzenia, ból pleców i od tygodnia ogromna senność, mogłabym spać cały dzień i całą noc. Nie wiem czy ta choroba zaraz po owulacji wszystkiego nie zepsuła. Wczoraj popołudniu robiłam test ale wyszedł negatywny, dzisiaj rano zaspałam do pracy więc testu nie zrobiłam i zastanawiam się czy robić po powrocie z pracy czy zaczekać do jutra o ile nie dostanę do tego czasu @. Trzymam kciuki, że może tym razem się uda, to już 15 cykl starań 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 14:06

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezuko wrote:
    30 grudnia miałam owulację (potwierdzona testem) więc korzystaliśmy z okazji. W nowy rok niestety obudziłam się z ogromną gorączka i przez następny tydzień byłam chora. Dzisiaj wypada dzień spodziewanej, narazie @ jeszcze nie przyszła 🤞 czuje lekkie pobolewanie w podbrzuszu ale wydaje mi się inne niż to zapowiadające @. Zazwyczaj na kilka dni przed @ czuje skurcze takie jak występują normalnie przy @ tylko bardzo delikatne teraz mam uczucie takiego lekkiego kłucia i jakby skręcania raz przy jednym raz przy drugim jajniku. Do tego lekki ból piersi zwłaszcza podczas chodzenia, ból pleców i od tygodnia ogromna senność, mogłabym spać cały dzień i całą noc. Nie wiem czy ta choroba zaraz po owulacji wszystkiego nie zepsuła. Wczoraj popołudniu robiłam test ale wyszedł negatywny, dzisiaj rano zaspałam do pracy więc testu nie zrobiłam i zastanawiam się czy robić po powrocie z pracy czy zaczekać do jutra o ile nie dostanę do tego czasu @. Trzymam kciuki, że może tym razem się uda, to już 15 cykl starań 🤞🤞
    Jak uda Ci się wytrzymać to zrób rano i oczywiście dawaj znać 🙂 ja też mam takie objawy jak Ty niestety mi się spoznia 5 dzień.. I cały czas czuje jakby miała przyjść i dalej nic a testy negatywne 😔

• strigo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezuko wrote:
    Niestety choroby też zaburzają cykl i towarzyszące miesiączce objawy.
    Z testem oczywiście poczekaj do rana, teraz to raczej bez sensu robić.

preg.png
  • Nezuko Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Jak uda Ci się wytrzymać to zrób rano i oczywiście dawaj znać 🙂 ja też mam takie objawy jak Ty niestety mi się spoznia 5 dzień.. I cały czas czuje jakby miała przyjść i dalej nic a testy negatywne 😔
    To trzymam kciuki za nas obie ✊✊ oby ta @ nie przyszła a za to pokazały się dwie kreski. Nie h ten nowy rok przyniesie jakieś szczęście 🤗

• strigo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymam za Was kciuki!!! ja mialam owulację w nocy 28-29.12 i już po drugiej becie jestem :) udalo sie!!!

Aga.f lubi tę wiadomość

preg.png
  • Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezuko wrote:
    To trzymam kciuki za nas obie ✊✊ oby ta @ nie przyszła a za to pokazały się dwie kreski. Nie h ten nowy rok przyniesie jakieś szczęście 🤗
    Dziękuję tak się cieszę że na tą grupę tu trafiłam tyle miesięcy w ciszy cierpiałam.
    Teraz z wami będzie raźniej oczekiwać ❤
    U mnie koniec przyszłego tygodnia decydujący będzie tak na prawdę... bo gdyby tą owulacjia rzeczywiście się przesunęła na 2 dni przed domniemaną miesiączką to w przyszłym tygodniu już coś powinno wyjść.. chociaż te testy w szafie tak kuszą 😥

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:
    dziewczyny trzymam za Was kciuki!!! ja mialam owulację w nocy 28-29.12 i już po drugiej becie jestem :) udalo sie!!!
    Super 🥳 gratulacje, wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka 🤗

strigo lubi tę wiadomość

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strigo wrote:

Długiej i nudnej ciąży Ci życzę ❤ gratulacje

strigo lubi tę wiadomość

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Dziękuję tak się cieszę że na tą grupę tu trafiłam tyle miesięcy w ciszy cierpiałam.
    Teraz z wami będzie raźniej oczekiwać ❤
    U mnie koniec przyszłego tygodnia decydujący będzie tak na prawdę... bo gdyby tą owulacjia rzeczywiście się przesunęła na 2 dni przed domniemaną miesiączką to w przyszłym tygodniu już coś powinno wyjść.. chociaż te testy w szafie tak kuszą 😥
    Oj kuszą. Ja co miesiąc obiecuje sobie, że nie kupię żadnego dopóki nie zacznie mi się spóźniać @ ale jeszcze mi się nie udało wytrwać w postanowieniu 😁 trzymam kciuki żeby się udało, jeśli nie teraz to w następnym cyklu ✊

• Ropuszka Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezuko wrote:
    Oj kuszą. Ja co miesiąc obiecuje sobie, że nie kupię żadnego dopóki nie zacznie mi się spóźniać @ ale jeszcze mi się nie udało wytrwać w postanowieniu 😁 trzymam kciuki żeby się udało, jeśli nie teraz to w następnym cyklu ✊

Ja nie kupowałam bo jeszcze mieliśmy miesiąc poczekać po tym poronieniu. Mąż mówił że uważał ale jak to mój gin powiedział chłopu nie wiara 😅 więc może coś mu się "ulało"
    Moja córka ma już 7 lat i cały czas dotyka brzucha kiedy już będzie ten Franio 😅

• strigo Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ropuszka wrote:
    Długiej i nudnej ciąży Ci życzę ❤ gratulacje
    sama sobie tego życzę :) dziękuję <3

oby to była przenudna ciąża i poród bez żadnych niespodzianek

preg.png
  • Beige Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę na tą grupę, tutaj żadna nie usłyszy, że się nakręca. Ja ostatnio zwierzyłam się koleżance myślałam, że zaszłam w ciąże a od niej usłyszałam że się nakręcam… finalnie w ciąże nie zaszłam, ale dodatkowo było to przykre. Teraz czekam na kolejną owulacje ☺️ tutaj jest fajnie 🙂 za każdą z was trzymam kciuki 🙂

👩🏽 31 l.
    👨🏽‍💻 33 l.

1.10.2023r - ⏸️
    2.10.2023r - beta HCG 439,54
    4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
    20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
    1.12.2023r - pierwsze prenatalne :) 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
    29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
    16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
    26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
    7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵‍💫
    Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
    20.02.2024r - glukoza 😥💦
    28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
    20.03.2024r - USG III trymestru
    25.03.2024r - kolejna wizyta
  • Nezuko Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam oczywiście i o 19 zrobiłam test i moim oczom ukazał się chyba bladzioch 🤯 już nie wiem czy sobie wkręciłam czy serio coś tam widać. Partner też coś widzi ale on nie jest wyznawcą bladziochów i dopóki nie zobaczy dwóch wyraźnych kresek to nie uwierzy zwłaszcza że latem jeden test nas tak oszukał ale wtedy ta kreska pokazała się po kilku godzinach a teraz po 3 minutach. Spójrzcie na fotkę i powiedzcie czy Wy coś widzicie czy ja mam zwidy

https://zapodaj.net/f397cd8bf6e2f.jpg.html

Jutro rano zrobię kolejny test ale ten nie daje mi spokoju.

• Fciak Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezuko wrote:
    Dziewczyny! Nie wytrzymałam oczywiście i o 19 zrobiłam test i moim oczom ukazał się chyba bladzioch 🤯 już nie wiem czy sobie wkręciłam czy serio coś tam widać. Partner też coś widzi ale on nie jest wyznawcą bladziochów i dopóki nie zobaczy dwóch wyraźnych kresek to nie uwierzy zwłaszcza że latem jeden test nas tak oszukał ale wtedy ta kreska pokazała się po kilku godzinach a teraz po 3 minutach. Spójrzcie na fotkę i powiedzcie czy Wy coś widzicie czy ja mam zwidy

https://zapodaj.net/f397cd8bf6e2f.jpg.html

Jutro rano zrobię kolejny test ale ten nie daje mi spokoju.
    Ja widzę :) trzymam kciuki ! Moze lec jutro na betę ?

Nezuko lubi tę wiadomość

• Nezuko Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fciak wrote:
    Ja widzę :) trzymam kciuki ! Moze lec jutro na betę ?
    Jeśli rano też coś wyjdzie to spróbuję gdzieś na BETE się dostać ☺️ trzymajcie kciuki, może tym razem w końcu się udało

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ