Pierwsze objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ropuszka wrote:Cześć 😊 musisz zająć czymś głowę 😊 to czekanie każdej z nas chyba ciężko przetrwać ale nie mamy innego wyjścia 😊 ja jeszcze parę dni bo 3 do @( prawdopodobnie) dzisiaj bardziej wrażliwe piersi i sutki.
Jutro idę na betę ale coś czuję że nic z tego 😔
Trzymam kciuki .
Ostatnio całkiem dobrze idzie nam z aktywnościami, żeby tylko nie siedzieć w domu i coś robić. Inaczej bym tylko czytała fora, wątki o staraniach itd.
-
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, może znacie odpowiedz.
Jak to jest z tym bólem piersi po owulacji, a przed miesiączka?
Ogólnie zazwyczaj przed miesiączka mam ból piersi, natomiast nigdy nie zwracałam uwagi na to ile dni przed i czy to od razu po owulacji czy dużo po. Teraz jestem ciekawa ponieważ staramy się o dzidziusia i 3 dni po pozytywnym teście owulacyjnym boli mnie jedna pierś - zaczyna bolec. Piersi zaczynaja się robić pełne i cięższe.
Zastanawiam się czy:
1. Może to już być zapłodnienie (3dni po owu)?
2. Po owu zwiększa się poziom jakiegoś hormonu i stad ten ból?
Boli mnie delikatnie podbrzusze do tego, ale dziś np prawie wcale, wczoraj bardziej. Śluzu mało, zaczyna się robić biały.
Dziś ogólnie 22dc, w 19dc pozytywny test owu, w 17dc test owu miał dwie kreski, ale ta druga delikatnie bledsza.
No i jestem cały czas głodna .
A dla posmiania się dodam, ze zrobiłam test pink czułość 10 i jest negatywny . Druga kreskę widziałam tylko świecąc latarka z telefonu w test 😂.
Betę pewnie również należy robić w dniu spodziewanej miesiączki? -
Nowanna wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, może znacie odpowiedz.
Ogólnie zazwyczaj przed miesiączka mam ból piersi, natomiast nigdy nie zwracałam uwagi na to ile dni przed i czy to od razu po owulacji czy dużo po. Teraz jestem ciekawa ponieważ staramy się o dzidziusia i 3 dni po pozytywnym teście owulacyjnym boli mnie jedna pierś - zaczyna bolec. Piersi zaczynaja się robić pełne i cięższe.
Zastanawiam się czy:
Boli mnie delikatnie podbrzusze do tego, ale dziś np prawie wcale, wczoraj bardziej. Śluzu mało, zaczyna się robić biały.
Dziś ogólnie 22dc, w 19dc pozytywny test owu, w 17dc test owu miał dwie kreski, ale ta druga delikatnie bledsza.
A dla posmiania się dodam, ze zrobiłam test pink czułość 10 i jest negatywny . Druga kreskę widziałam tylko świecąc latarka z telefonu w test 😂.
Betę pewnie również należy robić w dniu spodziewanej miesiączki?
Po owulacji rośnie poziom progesteronu i on od razu po owulacji powoduje te wszystkie "objawy" ciąży bo jak jest wysoki to i będą bolały piersi, powiększą się, będą wrażliwe sutki, będą zawroty głowy a nawet delikatne mdłości. 3 dni po owulacji nie ma szans na objawy zapłodnienia. Wszystkie ciążowe dolegliwości związane są z wytwarzaniem bhcg, a bhcg wytwarzana jest w 48 h po zagnieżdżeniu zarodka. Do zagnieżdżenia dochodzi 6-14 dpo ☺️ a takie prawdziwe dolegliwości pojawiają się tak naprawdę dopiero koło 7 tc ☺️
Edit. Skoro pozytywny test owu wyszedł Ci w 19 dc a owulacja następuje 12-36h od piku czyli około 20-21 dc miałaś owulację to w jakim celu robić test ciążowy skoro dzisiaj jest 1-2 dpo i na bank nic nie wyjdzie. Najlepiej robić betę i testy w dniu spodziewanej miesiączki ale tak naprawdę możesz zacząć sobie testować koło 10 dpo ☺️ powiem Ci tak, z perspektywy czasu jeżeli nie przyjmujesz żadnego progesteronu ani nie musisz włączyć leków od pozytywnego testu to nie psuj sobie głowy nakręcaniem się ☺️ te wszystkie objawy które masz też miałaś wcześniej ale nie wsłuchiwałaś się w swój organizm. Życzę Ci żebyś jak najszybciej nie musiała wyszukiwać objawów bo będą one ewidentne i będziesz w ciąży ☺️ i pamiętaj pozytywny test owu nie świadczy o owulacji ☺️ nie następuje ona w dniu piku ☺️ jak jesteś na początku swojej drogi to polecam monitoringi ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2023, 10:15
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Nowanna wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, może znacie odpowiedz.
Zastanawiam się czy:
Betę pewnie również należy robić w dniu spodziewanej miesiączki?
Ja nie mam objawów na okres typu bolące piersi więc ciężko mi się wypowiedzieć w tej kwestii. Przy pierwszej ciąży jako objaw miałam ból piersi lekki -
Nowanna wrote:Dziękuję Dziewczyny ❤️.
Dzisiaj miałam tez pik temperatury - 36,9.
Zobaczymy co dalej.
Jeśli chodzi o monitoring to muszę poszukać ginekologa który to wykonuje, ponieważ moja prywatna opieka medyczna nie obejmuje monitoringu .
To najpewniej masz 1 dpo ☺️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Nowanna wrote:Czyli jeszcze dzisiejsze współżycie mogłoby przynieść pozytywne efekty?
Niewykluczone ☺️34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Ropuszka wrote:Cześć 😊 musisz zająć czymś głowę 😊 to czekanie każdej z nas chyba ciężko przetrwać ale nie mamy innego wyjścia 😊 ja jeszcze parę dni bo 3 do @( prawdopodobnie) dzisiaj bardziej wrażliwe piersi i sutki.
Jutro idę na betę ale coś czuję że nic z tego 😔1 Lamette
2 Lamette + ovitrelle + utrogestan -
Cześć Dziewczyny 😊
Słuchajcie, podpowiedzcie bo już głupieję.
Mam 23dc. 10dpo. Współżyłam 9dc wiec 4 dni przed owulacją. (potem partner miał straszną grypę).
I wyjątkowo dziwnie się czuję. Od 2 dni mam zawroty głowy, mdłości. Jak patrzę w dół na ekran telefonu to zaczyna mi się kołować w głowie.
Mdli mnie po kawie a do tej pory byłam totalnym kawopijcą.
Od 3 dni mam bolesne piersi.
Do spodziewanej @ zostało jakies 5 dni (mogą być 4 a może być 6).
Zrobiłam dziś test (nie z rannego moczu) i wyszedł negatywny.
Czy mimo wszystko mogą to być pierwsze objawy ciąży? Nie chcę sobie nic wkręcać ale czuję sie wybitnie kiepsko i nie wiem co myśleć.
Z drugiej strony to bardzo wczesny etap. Nie wiem czy nie za wcześnie na takie objawy.
Podzielcie się swoimi doświadczeniami 😊 -
Carnen wrote:Cześć Dziewczyny 😊
Mam 23dc. 10dpo. Współżyłam 9dc wiec 4 dni przed owulacją. (potem partner miał straszną grypę).
I wyjątkowo dziwnie się czuję. Od 2 dni mam zawroty głowy, mdłości. Jak patrzę w dół na ekran telefonu to zaczyna mi się kołować w głowie.
Czy mimo wszystko mogą to być pierwsze objawy ciąży? Nie chcę sobie nic wkręcać ale czuję sie wybitnie kiepsko i nie wiem co myśleć.
Z drugiej strony to bardzo wczesny etap. Nie wiem czy nie za wcześnie na takie objawy.
Podzielcie się swoimi doświadczeniami 😊
Ciężko powiedzieć. Najlepiej w tym początkowym okresie testy robić z porannego moczu.
Spróbuj jutro rano ❤️.
Wstręt do kawy ponoć występuje we wczesnej ciąży, ale wiadomo ze każdy organizm jest inny.
Daj znać jutro, jak wyszedł test 😊. -
Funkyfresh wrote:To piękna nowina 💕
Po ilu dniach od owu robiłaś pierwsza betę ? Ile pokazała ?Nowanna lubi tę wiadomość
-
Carnen wrote:Cześć Dziewczyny 😊
Podzielcie się swoimi doświadczeniami 😊
Wg obliczeń zaczęłam właśnie 5tc i poza bólem piersi od właściwie dnia owulacji 28 grudnia, nie mam żadnych objawów. No nie mam okresu jedynie
W Czwartek 26.01 idę na pierwsze USG a dzień przed badania krwi do powtórzenia.
Jestem przerażona tym co się dzieje!!