Pierwsze objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Ropuszka wrote:Tak tak wiem, że to moje słowa... ale niestety ta beta rozwiała moje nadzieję 😥 chyba że na prawdę jakoś późno się zagnieżdża ale to małoprawdopodobne
Może się wszystki poprzesuwało, stres itd. -
Nie nie miałam potwierdzonej ale na bank wiem kiedy była... śluz, ból jajnikow. 8 stycznia powinnam dostać @ ale 6 stycznia właśnie wykryłam u siebie mega śluz płodny i bol jajnikow do tego 2 dni przed plamienia przedowulacyjne. Więc stąd wiem że była opóźniona tą owulacja. Apka pokazała mi że dziś powinnam dostać @
-
Ropuszka wrote:Nie nie miałam potwierdzonej ale na bank wiem kiedy była... śluz, ból jajnikow. 8 stycznia powinnam dostać @ ale 6 stycznia właśnie wykryłam u siebie mega śluz płodny i bol jajnikow do tego 2 dni przed plamienia przedowulacyjne. Więc stąd wiem że była opóźniona tą owulacja. Apka pokazała mi że dziś powinnam dostać @
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRopuszka wrote:Może to zapalenie przydadków ?
Też o tym myślałam,ale wydaje mi się, że nie,nie mam żadnych upławów a przy tym to występuje.
Temp. 37.2 i nie spada
I po naciśnięciu podbrzusza nic mnie nie boli,kłucie co jakiś czas,ale bardziej bóle jak na @
No nie wiem,poczekam parę dni i zrobię test,jak będzie negatywny to wybiorę się do gina. -
Dziewczyny i jak u Was?
Ja właśnie czekam na wyniki badań krwi, a jutro pierwsze USG...
Choć póki co objawów brak, tak myślę. Jestem senna, w pracy ledwo wytrzymuję do końca dnia jeśli nie mam aż tylu zajęć. Czasami poczuję takie mdlące uczucie od żołądka, a poza tym nic...
Niby brak złych objawów to dobry objaw, ale znając moje skłonności do wymiotów spodziewałam się co najmniej armagedonu! -
strigo wrote:Dziewczyny i jak u Was?
Ja właśnie czekam na wyniki badań krwi, a jutro pierwsze USG...
Choć póki co objawów brak, tak myślę. Jestem senna, w pracy ledwo wytrzymuję do końca dnia jeśli nie mam aż tylu zajęć. Czasami poczuję takie mdlące uczucie od żołądka, a poza tym nic...
Niby brak złych objawów to dobry objaw, ale znając moje skłonności do wymiotów spodziewałam się co najmniej armagedonu!
Jeśli masz termin na wrzesien to zapraszam po potwierdzeniu ciąży na wrześniowe mamy na bellybestfriend codziennie dyskutujemy jakie objawy itp -
Muszka1 wrote:Jeśli masz termin na wrzesien to zapraszam po potwierdzeniu ciąży na wrześniowe mamy na bellybestfriend codziennie dyskutujemy jakie objawy itp
właśnie odebrałam wyniki badań krwi, beta prawie 13 tysięcy, progesteron 33,7.
A jutro chwila prawdyMuszka1 lubi tę wiadomość
-
Såsen wrote:Ja zazdroszczę tym co czuły się na prawdę dobrze w pierwszym trymestrze 😃
Mnie znikąd zaczęło mdlic i 🤮🤮 przez cały dzień ponad 2 tygodnie 😳 na szczęście teraz się trochę uspokoiło 🙏🏼🤞🏻
Wiec Stigo ciesz się póki możesz haha 😄 -
Hmm, Myślicie, ze mogę pozytywnie myśleć, jeśli boli mnie brzuch jak na okres, a okresu mam jeszcze tydzień? Zawsze brzuch mnie boli tego samego dnia, co okres mam dostać. Do tego skurcze macicy (ale takie przez parę sekund, jak zazwyczaj mam przy okresie), ciagniecie jajnikow. Mam wrażenie uczucia takiej pełności. I ciągle mi się jakby przelewa w brzuchu (jeslita?). To jest 8 dzień po owulacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 19:54
-
Fciak wrote:Matko ja w 1 ciazy miałam mdłości 3 msc i rzygałam jak kot. Bałam się 2 ciąży z tego powodu a teraz dość spokojnie. Lekkie mdłości
Dobrze, ze tym razem masz lekkie mdłości 😊 a to moja 1 ciąża wiec nie wiem czego mogę się spodziewać 🤷🏼♀️
-
Hej Dziewczyny,
Mogę się dołączyć?
my z mężem staramy się ponad rok. Przestałam się łudzic, że bez specjalistycznego leczenia cokolwiek wskóramy po kolejnych kiepskich wynikach męża. Moja gin zasugerowała kontakt z lekarzem od niepłodności i wspomniała o inseminacji. Mój mąż nie bardzo może się zmobilizować, chyba mu nie zależy więc nic na siłę i tak lecimy a " luzie" któryś miesiąc z kolei. Odpuściłam..... Ten miesiąc był inny niż zwykle. Chorowaliśmy na początku stycznia, później pojawiło się plamienie tak jakby owulacyjne, tylko 3 dni, ale test owu nie wyszedł. Akurat dzień przed plamieniem serduszkowaliśmy i znów pojawiła się nadzieja, że może akurat.... Dzisiaj 8 dzień od tego momentu,a ja bije się z myślami czy zrobić test czy nie ma sensu tak wcześnie. Może poczekać do @?
Od razu mówię, że temperatury nie mierzę bo mi się nie sprawdza w ogóle ta metoda😊
Pozdrawiam Was serdecznie 😘
Starania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl -
Wa123 wrote:Dzisiaj 8 dzień od tego momentu,a ja bije się z myślami czy zrobić test czy nie ma sensu tak wcześnie. Może poczekać do @?
Ja bym zaczekała. Choć sama wiem po sobie, jakie to trudne i nawet skusiłam się na jego zrobienie. Nic nie wyszło. Najwcześniej to 10 dpo. Jak nie wyjdzie, to bym powtórzyła jeszcze 12/13 dpo. Ja tak planuje zrobic.Wa123 lubi tę wiadomość
-
Wa123 wrote:Hej Dziewczyny,
Mogę się dołączyć?
my z mężem staramy się ponad rok. Przestałam się łudzic, że bez specjalistycznego leczenia cokolwiek wskóramy po kolejnych kiepskich wynikach męża. Moja gin zasugerowała kontakt z lekarzem od niepłodności i wspomniała o inseminacji. Mój mąż nie bardzo może się zmobilizować, chyba mu nie zależy więc nic na siłę i tak lecimy a " luzie" któryś miesiąc z kolei. Odpuściłam..... Ten miesiąc był inny niż zwykle. Chorowaliśmy na początku stycznia, później pojawiło się plamienie tak jakby owulacyjne, tylko 3 dni, ale test owu nie wyszedł. Akurat dzień przed plamieniem serduszkowaliśmy i znów pojawiła się nadzieja, że może akurat.... Dzisiaj 8 dzień od tego momentu,a ja bije się z myślami czy zrobić test czy nie ma sensu tak wcześnie. Może poczekać do @?
Od razu mówię, że temperatury nie mierzę bo mi się nie sprawdza w ogóle ta metoda😊
Pozdrawiam Was serdecznie 😘Wa123 lubi tę wiadomość
-
Aga.f wrote:Poczekaj do tego 12 dnia ja ostatnio robiłam tak wcześnie i tylko pełno stressu miałam niepotrzebnie. Albo po 10 na betęStarania od 10/2021 👶
👩 29 lat+🧑35 lat
Przedwczesne wygaszanie czynności jajników
PCOS
nieregularne cykle
mutacja MTHFR-hetero w A1298C i C677T
PRL po MTC 291,65
Białko S-61%
KIR Bx z delekcją 2DL5,2DS3 i 4
Hashimoto + niedoczynność tarczycy
Od czerwca 2023 leczenie w Klinice
09/2023- pierwszy stymulowany cykl Ovitrelle-nieudany😩
10/2023- stymulacja Lametta 2x2-brak reakcji jajników-nieudany😢
11/2023- w planie stymulacja 2x2 Lametta+ 2x2 CLO- 11dc pęcherzyk dominujący 11mm, 17 dc brak pęcherzyka, prawdopodobnie się wchłonął- nieudany 😩
09/2024 kwalifikacja do rządowego programu in vitro
10/2024 rozpoczęcie stymulacji - pierwsza procedura- brak reakcji jajników na stymulację-czekamy na kolejny cykl