Pierwsze objawy ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowanna wrote:Ciężko powiedzieć. Najlepiej w tym początkowym okresie testy robić z porannego moczu.
Spróbuj jutro rano ❤️.
Wstręt do kawy ponoć występuje we wczesnej ciąży, ale wiadomo ze każdy organizm jest inny.
Daj znać jutro, jak wyszedł test 😊.
Powtórzyłam dziś test z samego rana i wyszedł negatywny. Także tak jak podejrzewałam, to nie ciąża. Może to ta "wspaniała" pogoda która do nas zawitała jest odpowiedzialna za kiepskie samopoczucie.
Życzę nam wszystkim dużo słoneczka!😊🌞 -
Carnen wrote:Powtórzyłam dziś test z samego rana i wyszedł negatywny. Także tak jak podejrzewałam, to nie ciąża. Może to ta "wspaniała" pogoda która do nas zawitała jest odpowiedzialna za kiepskie samopoczucie.
Życzę nam wszystkim dużo słoneczka!😊🌞
A teraz niestety jest tak grypowy wirusowy okres, że cuda się dzieją. Wszyscy wokół chorują, a objawy są różne, łącznie z tymi sugerującymi ciążę, mdłości, zmęczenie.
Ja właśnie ze względu na przeziębienie zrobiłam test - żeby wykluczyć ewentualną ciążę i wziąć leki na kaszel... no ale już nie wzięłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 13:48
-
Cześć dziewczyny 🙂 Przyjmiecie mnie do swojego grona? Mam prawie 32 lata i dwie córki na pokładzie. Jesteśmy w trakcie starań o 3 dzidzie🙂 To mój 21 dc, termin miesiączki na 25.01. Czuje, że znów nic z tego nie wyszło bo nie mam żadnych objawów . Raz czy dwa bylo mi mega niedobrze ale to przecież za wcześnie na mdłości 😁😂 Czekam na testowanie ale bez większych nadziei🙂
-
MałaNeonka wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Przyjmiecie mnie do swojego grona? Mam prawie 32 lata i dwie córki na pokładzie. Jesteśmy w trakcie starań o 3 dzidzie🙂 To mój 21 dc, termin miesiączki na 25.01. Czuje, że znów nic z tego nie wyszło bo nie mam żadnych objawów . Raz czy dwa bylo mi mega niedobrze ale to przecież za wcześnie na mdłości 😁😂 Czekam na testowanie ale bez większych nadziei🙂
-
MałaNeonka wrote:Cześć dziewczyny 🙂 Przyjmiecie mnie do swojego grona? Mam prawie 32 lata i dwie córki na pokładzie. Jesteśmy w trakcie starań o 3 dzidzie🙂 To mój 21 dc, termin miesiączki na 25.01. Czuje, że znów nic z tego nie wyszło bo nie mam żadnych objawów . Raz czy dwa bylo mi mega niedobrze ale to przecież za wcześnie na mdłości 😁😂 Czekam na testowanie ale bez większych nadziei🙂
POWODZENIA!Nowanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,jestem tu nowa czytam codziennie wasze wpisy 🤭
Jestem w 22dc, owu potwierdzona testem w 15dc,byłam 3msc na clo,ponieważ miałam cykle bezowulacyjne.
Czy możliwe już są bóle jajników ? Od 18dc mam lekkie kłucia,ale codziennie jakoś intensywniej. Wiem,że na test jest za wcześnie. Myślicie że po owu takie kłucia i uczucie ciężkości w podbrzuszu są normalne ?
Nie chcę się co prawda nakręcać,bo te rozczarowanie co miesiąc są najgorsze.
Edit: zaczęłam mierzyć temperaturę dziś rano miałam 37.2
W ostatnie dni była od 37.2 do 37.6(w sumie tylko wczoraj była 37.6) dziś już spadła do 37.2Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 15:55
-
Pozioommka wrote:Hej dziewczyny,jestem tu nowa czytam codziennie wasze wpisy 🤭
Jestem w 22dc, owu potwierdzona testem w 15dc,byłam 3msc na clo,ponieważ miałam cykle bezowulacyjne.
Czy możliwe już są bóle jajników ? Od 18dc mam lekkie kłucia,ale codziennie jakoś intensywniej. Wiem,że na test jest za wcześnie. Myślicie że po owu takie kłucia i uczucie ciężkości w podbrzuszu są normalne ?
Nie chcę się co prawda nakręcać,bo te rozczarowanie co miesiąc są najgorsze.
Edit: zaczęłam mierzyć temperaturę dziś rano miałam 37.2
W ostatnie dni była od 37.2 do 37.6(w sumie tylko wczoraj była 37.6) dziś już spadła do 37.2
Na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze przynajmniej 5 dni na zrobienie testu.
Ja też każde bulgnięcie w brzuchu i jakąkolwiek zmianę uważałam, że to może tym razem.
Choć ciężko sobie z tym poradzić, trzeba czekać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2023, 16:43
-
nick nieaktualnystrigo wrote:Bóle i uczucie ciężkości jest zupełnie normalne, kolejna faza cyklu przed miesiączką a tuż po owulacji, ciężkość, nabieranie wody.
Na Twoim miejscu poczekałabym jeszcze przynajmniej 5 dni na zrobienie testu.
Ja też każde bulgnięcie w brzuchu i jakąkolwiek zmianę uważałam, że to może tym razem.
Choć ciężko sobie z tym poradzić, trzeba czekać...
Co prawda z tą zatrzymana woda to tak średnio u mnie,bardziej kłuje mi w tych jajnikach jak nigdy ale czytałam że po stymulowanych cyklach tak jest.
Przed okresem zawroty głowy i zaparcia też możliwe ?
Nigdy nie miałam takich problemów 😄
Mówię wam już sobie wkręcam 🤣 -
Luna_Luna wrote:Cześć
Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was miała może bóle piersi od razu po owulacji, które minęły w dniu spodziewanej @ po czym @ się nie pojawiła i cykl okazał się szczęśliwy?
Każdy jest inny, ale akurat ja zawsze miałam bóle piersi zaczynające się kilka dni przed okresem, a tym razem w ogóle nie odczuwałam bólu, pojawił się on dopiero kilka dni po spodziewanym okresie, który oczywiście nie przyszedł 😃 -
Mam do sprzedania 2 opakowania neoparin 0,4, 2 opakowania progesteron besins 200 i 2 opakowania Utrogestan 200. Zapraszam do kontaktu [email protected]
-
Pozioommka wrote:Co prawda z tą zatrzymana woda to tak średnio u mnie,bardziej kłuje mi w tych jajnikach jak nigdy ale czytałam że po stymulowanych cyklach tak jest.
Przed okresem zawroty głowy i zaparcia też możliwe ?
Nigdy nie miałam takich problemów 😄
Mówię wam już sobie wkręcam 🤣
Stymulowanie cyklu również bardzo wiele zmienia i może powodować objawy co cykl to inne.
Do tego dochodzi psychika, stres, nerwy, czekanie, ciche dni, bo nikt nas nie rozumie co czujemy, przyjmujemy hormony, różnie na nie reagujemy.
A i z wiekiem zaczynają się pojawiać różne "dolegliwości" których nigdy nie miałyśmy -
Ropuszka wrote:Dziewczyny ja to chyba oszaleje po prostu dziś ten drugi termin @ a tu ani widu ani słuchu wczoraj wieczorem badałam szyjke i znów jest bardzo wysoko I twarda a przed wczoraj test z krwi negatywny 😪
U mnie taka sama sytuacja. Ale ból brzucha jak na okres i piersi przestały bolec jakieś 3 dni temu wiec nie wiem czy coś z tego będzie… a jak u Ciebie z bólem piersi i bólami brzucha? -
Luna_Luna wrote:U mnie taka sama sytuacja. Ale ból brzucha jak na okres i piersi przestały bolec jakieś 3 dni temu wiec nie wiem czy coś z tego będzie… a jak u Ciebie z bólem piersi i bólami brzucha?
Co jakiś czas czuje jakby mnie rwały taki ostry dyskomfort ale tak to przy dotyku tylko bolą.
Jajniki dają mi o sobie znać też co jakiś czas i krzyz ale jak u mnie zbliża się okres to już czuje od razu... szczególnie że ja zawsze dostaje z samego rana. -
Ropuszka wrote:Dziewczyny ja to chyba oszaleje po prostu dziś ten drugi termin @ a tu ani widu ani słuchu wczoraj wieczorem badałam szyjke i znów jest bardzo wysoko I twarda a przed wczoraj test z krwi negatywny 😪
Od dzisiaj ból brzucha, nie za mocny, w porównaniu do tych co przeważnie miewam na okres. Wczoraj bolały mnie piersi po bokach, na miesiączkę nigdy mnie nie bolały. Może coś ki się pozmieniało :p jeszcze ból w krzyżu i prawy jajnik pobolewa
Ropuszka, ściskam i jestem razem z Tobą! Jeszcze jest nadzieja dopóki nie ma 🐒. Twoje słowa 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 11:23