plamienie implantacyjne :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie o plamienie implantacyjne czytałam, że jest brązowawe lub różowe ale czy któraś z Was miała obfite plamienie? Nie dostałam jeszcze miesiączki a plamienie brązowe trwa już cztery dni. Jest bardzo obfite ale miesiączka to na pewno nie jest. Robiłam testy kilka dni temu i wyszedł negatywny. Ciekawa jestem czy to może być jeszcze plamienie czy coś niedobrego się dzieje z moim organizmem.
-
Test nie wyjdzie Ci pozytywny przed implantacją, bo do organizmu nie jest uwalniane Bhcg. A test dodatni z krwi wychodzi mniej wiecej 2 dni po implantacji, o ile teraz taka trwa.A sikany to wogóle może później. Co do samej implantacji, to Ci nic nie powiem, bo w ciąży jeszcze nie byłam, ew co sama wiem, czyli tyle co ty:p ale widzialam tu na forum watek o implantacji
-
ag194 wrote:Test nie wyjdzie Ci pozytywny przed implantacją, bo do organizmu nie jest uwalniane Bhcg. A test dodatni z krwi wychodzi mniej wiecej 2 dni po implantacji, o ile teraz taka trwa.A sikany to wogóle może później. Co do samej implantacji, to Ci nic nie powiem, bo w ciąży jeszcze nie byłam, ew co sama wiem, czyli tyle co ty:p ale widzialam tu na forum watek o implantacji
ag194 lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
zacytuję lekarza z portalu abczdrowie ,, Wykrywalne stężenie HCG ( 1 mIU/ml) w surowicy krwi ma miejsce w 48 godzin po implantacji zarodka, która ma z kolei miejsce w 6-8 dobie po owulacji. Z tego też względu zalecane jest wykonanie testu z krwi nie wcześniej niż w 8-10 dobie po ewentualnym poczęciu.'' już teraz nie wiem. to jak to jest?? bo sama jestem teraz ciekawa mniej czekania jesli jest tak, jak mówisz Inna
-
ag194 wrote:zacytuję lekarza z portalu abczdrowie ,, Wykrywalne stężenie HCG ( 1 mIU/ml) w surowicy krwi ma miejsce w 48 godzin po implantacji zarodka, która ma z kolei miejsce w 6-8 dobie po owulacji. Z tego też względu zalecane jest wykonanie testu z krwi nie wcześniej niż w 8-10 dobie po ewentualnym poczęciu.'' już teraz nie wiem. to jak to jest?? bo sama jestem teraz ciekawa mniej czekania jesli jest tak, jak mówisz Inna
Ro lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
-
No to śluz raczej wskazuje, że dopiero szykujesz się do owulacji. A nie ma szans, żebyś mierzyła temperaturę o stałej godzinie? Ja mam ustawiony budzik na 7 (ponoć powinno się mierzyć najpóźniej o 7.30, bo potem już wzrasta temp. ciała i mogą być zachwiania), mierzę i idę dalej spać.
-
Ostatnio jak byłam w Polsce i bardzo późno kładłam się spać to mierzyłam właśnie standardowo (wtedy była to godzina 8 ) i potem jak się budziłam to ponownie, np. o 9 lub 10. Potrafiło być 0,5st. różnicy! Oczekiwałam wtedy już skoku owulacyjnego i nie wiedziałam jak to interpretować, bo pomiary o 8 były na poziomie niższych temp., a te późniejsze na poziomie wyższych. No i jakiś tydzień później przyszedł faktyczny skok, więc wiarygodne były temp. mierzone o stałej godzinie, mimo krótszego snu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 12:47
-
Hej, ja miałam w tym miesiącu cos co idealnie pasuje na krwawienie implantacyjne - 21dc zauważyłam wieczorem bardzo bardzo jasna ślady krwi w śluzie. To było ledwo widoczne ale na pewno było byłam pare dni wcześniej u lekarza i wykluczyliśmy i fekcje oraz potwierdziliśmy owulacje ok 15dc. Dzisiaj jest mój 25dc robiłam test domowy i wyszedł negatywny ale sie tym nie przejmuje bo na test domowy wiem ze jest za wcześnie (ale jakoś nie mogłam sie powstrzymać :p) jutro albo we wtorek chce iść na betę, myślicie ze jak doszło do zagniezdzeńia ok 21-22dc to juz jutro powinna beta wyjsć pozytywna? Czy powinnam dłużej poczekać?
Zapraszam do swojego wykresu, chętnie przyjmę wszystkie Wasze interpretacje i opinieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 14:11
olilen lubi tę wiadomość
-
innamorata88 wrote:BHCG wychodzi jeszcze przed implantacją - jest uwalniany z zagnieżdżającego się zarodka
https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/w-oczekiwaniu-na-testowanie,13.html#80Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 14:11
Klara Wysocka, Malinka96 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem jakieś 5 dpo. (mniej więcej bo ovu mi zmienia date).dzisiaj przy badaniu szyjki na palcu był kremowy sluz z niteczka krwi i jasno brązowy sluz. Zmartwilam się trochę. Implantacjaa? Chyba za szybko ale @ tym bardziej... co to może być??23.06.2016. <*> 6tc.
3 cykl starań. -szczęśliwy ! -
Iza1308 wrote:Dziewczyny jestem jakieś 5 dpo. (mniej więcej bo ovu mi zmienia date).dzisiaj przy badaniu szyjki na palcu był kremowy sluz z niteczka krwi i jasno brązowy sluz. Zmartwilam się trochę. Implantacjaa? Chyba za szybko ale @ tym bardziej... co to może być??Mikołaj 25.04.2011