Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 2976 4709

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 06:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge bardzo mi przykro Z powodu babci 🙁

    Alis, masz świetne amh, oddaj mi troszkę pliz 😝

    Moni, kciuki za dobre wyniki.

    Zapytałam wczoraj mojej bratowej o ten cukier, ona nie robiła krzywej tylko cukier + insulina na czczo, a potem jej dr wyliczył jakiś współczynnik i na tej podstawie wyliczył jej stan przedcukrzycowy. Dostała dietę plus gluckophage.

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dziś na badanie progesteronu i sobie jeszcze pakiet tarczycowy strzelę. Temperatura skoczyła, ale nie podniecajmy się, bo to pewnie dlatego, że ta ba zewnątrz spadła ;)
    Biorę się za nadrabianie, bo nie nadążyłam :D

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 75 220

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, bardzo mi przykro z powodu Twojej babci. Mocno Cię ściskam.
    Dziewczyny, dzisiaj mam 10 dpo i po raz drugi w życiu zobaczyłam dwie kreseczki na teście. Cały dół brzucha mnie boli w ten sam sposób, co w poprzedniej ciąży, która się skończyła na biochemie, więc staram się nie cieszyć i nie robić sobie nadziei. Dzisiaj i w poniedziałek zrobię betę. Oby tym razem moje złe przeczucia się nie sprawdziły...

    szona, Malgonia, agge, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, Kittinka83, Gosiek1993, buba123, Maria87 lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2485 3770

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiezniczka- tak, bratowa mówiła o wskaźniku HOMA IR który oblicza się z wartości insuliny i glukozy na czczo, natomiast ja uważam ze jest sens zrobić cała krzywa glukozowa i insulinowa, ponieważ one pokażą jak się i glukoza i insulina zachowują po obciążeniu- ponieważ często występuje dodatkowo hiperglikemia reaktywna albo hiperinsulinemia i tego nie wykryjesz samym badaniem na czczo, a również jest to ważne. Tak samo jeśli homa ir wyjdzie ok, to nie znaczy to ze insulina czy glukoza po godzinie czy po dwóch zachowuje się prawidłowo, wiec na Twoim miejscu zrobiłabym Krzywe tak czy tak.😘

    Agge- bardzo ale to bardzo mi przykro :( to straszne jak bliska nam osoba odchodzi i musimy na to patrzeć oraz nie możemy nic zrobić, ta bezsilność jest w tym wszystkim najgorsza :(

    Melissa93- to cudownie, gratulacje!!! Wstaw nam tutaj swoją kreseczkę, my trzymamy mocno kciuki i sprawdzaj betę! Masz możliwość jeszcze dzisiaj iść do labo? ✊🏼✊🏼✊🏼

    Dzulka- wiecie na czym stoicie, teraz już będzie tylko dobrze!!

    Moni- zdrowka kochana.. jak się dzisiaj czujesz po nocy? 😘

    MonikA- dzisiaj mówisz ze będziesz lżejsza o pare litrów krwi? Kciuki za wyniki trzymam ✊🏼✊🏼✊🏼

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 08:36

    Melissa93, moni05, ElfiaKsiężniczka lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    —————————
    Pcos, insulinooporność, LUF- lametta, ovitrelle, metformax
    On: morfologia 2%
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 75 220

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia, właśnie czekam w kolejce na pobranie. Od razu sprawdzę też progesteron (:
    Co do zdjęcia, to spróbuję je wrzucić jak już będę w domu (;

    Mama_Zuzia, szona lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2114 2866

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge bardzo mi przykro z powodu babci. Tak niestety jest ,że nasze ukochane osoby odchodzą. Mocno Cię tule. Trzymaj się.😘

    Melissa93 super ! Gratulacje. Oczywiście trzymam bardzo mocno kciuki , żeby dobrze się skończyło. ✊

    Madziandzia w takim razie trzymam kciuki za badania i oby temperatura szła do góry.😘

    Monika kciuki za badania.😘
    Dzulka dobrze, że wiecie na czym stoicie i możecie już konkretnie działać. Kciuki kochana.😘

    Ja dziś zrobiłam test oczywiście biało, ale na to liczyłam. Nie wiem czemu musiałam zrobić, jakoś mi to siedziało w głowie i nie dawało spokoju. Może przez to plamienie ,małe krwawienie zamiast normalnej @. Czyli oficjalnie zaczynamy następny cykl starań. Mam nadzieje, że bedzie już normalny.Miłego dnia kochane ! 😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 08:51

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    21.05 - 2967 g 😍
    04.06 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 75 220

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bladzioszek (:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d133d60ffdf3.jpg

    moni05, Pati96, kasiasiasia28, okularnica91, APrzybylska, Niercierpliwa v2.0, szona, Mama_Zuzia, Malgonia, agge, Arashe, eemmiilliiaa, Malinaa90, Ania_85_, ElfiaKsiężniczka, Szczesliwa_mamusia, Kittinka83, MonikA_89!, Gosiek1993, Madziandzia, buba123, Magduullina, Karolina, Ochmanka, 5ylwian, moyeu, Maria87 lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • moni05 Autorytet
    Postów: 3882 5946

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, dziękuje kochana 😘 rozkręca mi się, chociaż gardło już podleczylam, to katar nieziemski. Ale zatoki się odblokowały i przynajmniej leci, wiec nie będzie z tego problemu. Jeszcze na początku tyg pisałyśmy tu, ze razem zaczynamy nowe tygodnie a tu już kolejny za rogiem. Rany 😱

    Melissa, piękny bladzioszek. Wyraźnie widać dwie kreski 😊

    Miłego dnia piękne! ❤️

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3 CB
  • kasiasiasia28 Ekspertka
    Postów: 208 298

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa93 wrote:
    Mój bladzioszek (:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d133d60ffdf3.jpg
    Gratulacje! Tym razem na pewno wszystko będzie dobrze 😊

    Melissa93, Magduullina lubią tę wiadomość

    Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    Proszę maluchu zostań ze mną ❤️
    thgfgov3vr6yv1w9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa piękny bladzioszek 😊 trzymam kciuki za Was.

    Melissa93 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5154 12116

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, gratulacje! Teraz wszystko musi być dobrze ✊

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2485 3770

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa, teraz będzie już tylko dobrze! Gratulacje mamusiu :*

    Moni- te tygodnie lecą jak szalone. Ale Ty zaczynasz w niedziele a ja we wtorek, wiec ja jeszcze chwile muszę poczekać haha :D a kiedy masz wizytę? Ja mam kontrolna 10lipca i już się doczekać nie mogę mimo ze wczoraj miałam haha
    Sprobuj kochana sobie zrobić miksturę z tego przepisu, udrożni Ci skutecznie nosek!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02bca8faf86d.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 09:21

    Melissa93, Magduullina lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    —————————
    Pcos, insulinooporność, LUF- lametta, ovitrelle, metformax
    On: morfologia 2%
  • moni05 Autorytet
    Postów: 3882 5946

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia, tym się właśnie leczę 😊 któraś z Was tu podawała daaawno temu podobny przepis.

    Mama_Zuzia, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3 CB
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7445 11375

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa gratuluje po cichutku :)

    Pati tule, nie na takie wiesci czekamy :(

    Melissa93, Pati96 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2485 3770

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati- liczyłam na ten Twój cykl :( przykro mi.. ale tego kolejnego już przecież nie odpuścimy, co? 😘

    Moni- no widzisz, to bardzo bardzo dobrze :*

    Pati96 lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    —————————
    Pcos, insulinooporność, LUF- lametta, ovitrelle, metformax
    On: morfologia 2%
  • szona Autorytet
    Postów: 5154 12116

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, tulę mocno. Mignęła mi gdzieś Twoja uaktualniona stopka :( Bardzo mi przykro :( Jak się trzymasz?

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • agge Autorytet
    Postów: 3694 4868

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa, trzymam kciuki!

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2114 2866

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, Mama Zuzia dziękuję. 😘 Takiego dzisiejszego testu się spodziewałam także luz. Trzeba zacząć nowy cykl ,cóż zrobimy. Zamówiłam już witaminki, od tego cyklu będę brać ich więcej, nordy też zamówiłam. Mam tylko na dzieje ,że ten cykl nie będzie mi płatał takich figli jak poprzedni. Takiej @ jak teraz mam to jeszcze nigdy nie miałam, prawie nic nie leci i nawet brzuch nie boli ,a zawsze od dzieciaka co miesiąc zwijałam się z bólu. Może rodzaj @ zmienił mi się po poronieniu ? Nie wiem.🤔 Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jesteście niezastąpione! 😘❤

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 09:54

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    21.05 - 2967 g 😍
    04.06 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • szona Autorytet
    Postów: 5154 12116

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 09:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Malgonia, Mama Zuzia dziękuję. 😘 Takiego dzisiejszego testu się spodziewałam także luz. Trzeba zacząć nowy cykl ,cóż zrobimy. Zamówiłam już witaminki, od tego cyklu będę brać ich więcej, nordy też zamówiłam. Mam tylko na dzieje ,że ten cykl nie będzie mi płatał takich figli jak poprzedni. Takiej @ jak teraz mam to jeszcze nigdy nie miałam, prawie nic nie leci i nawet brzuch nie boli ,a zawsze od dzieciaka co miesiąc zwijałam się z bólu. Może rodzaj @ zmienił mi się po poronieniu ? Nie wiem.🤔 Jeszcze raz dziękuję Wam wszystkim za wsparcie. Jesteście niezastąpione! 😘❤

    Może to wina cyklu bezowulacyjnego? Mam nadzieję, że w lipcu wszystko wróci do normy ;*

    Pati96 lubi tę wiadomość

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
  • szona Autorytet
    Postów: 5154 12116

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka miesięcy temu miałam kwas foliowy przy górnej granicy. Wtedy zaczęłam brać metylowany.

    Teraz mam taki 😳 Co mam zrobić?

    Zbadać homocysteinę? Wrócić do normalnej formy kwasu? :P aktualnie biorę swanson (folian quatrefolic 400ug)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/927ae759f5dd.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 10:30

    10 cs po cb.
    Dzieciaku, dlaczego upór masz po matce...

    ▪️Lh, Fsh, Estradiol, Prolaktyna, Progesteron, Testosteron ✔️
    ▪️Mycoplasma, Chlamydia, Ureaplasma ✔️
    ▪️HBs, antyHCV, różyczka, toxo, VDRL, antyHBc, cytomegalia - ✔️
    ▪️P/c p. kardiolipinie IgG/IgM - ✔️
    ▪️P/c p. beta-2 glikoproteinie-1 IgG/IgM - ✔️
    ▪️Antykoagulant toczniowy - ✔️
    ▪️Kariotypy - ✔️
    ▪️białko C i S - ✔️
    ▪️ASA i AOA - ✔️
    ▪️sonoHSG - 10.2019r. - oba jajowody drożne - ✔️
    ▪️helicobacter pylori - ❓
    🔺Homocysteina: ok. 7
    🔺AMH - 2,83
    🔺TSH: 1,3
    🔺ft4: 1,07 (0,7-1,48)
    🔺aTPO: 5,16 (0,00-5,61)
    🔺aTG 1,58 (0,00-4,11)
    🔺żelazo 137 (50-170)
    🔺glukoza 88, insulina 3,7, homa IR - 0,8
    ✖️MTHFR C677T - homo
    ✖️PAI-1 4G/5G - hetero
    ✖️Torbiel 14 mm - endometrioza?

    🚀 morfologia - 4%->11%->28%
    /ruch/ilość/koncentracja - ok

    Maj: ANA4
    Czerwiec: subpopulacje limfocytów
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.