Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 21:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisa gratulacje!!! :*

    Melissa93 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5496 12937

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kurczę, wcale aż tyle tego nie bierzesz 🤔 myślę, że warto skonsultować te wyniki z lekarzem. D3 niby jest na granicy normy, więc latem bym się aż tak nie przejmowała. Trochę więcej pozbędziesz na słońcu, to organizm sam wyprodukuje witaminę. Ale ten twój kwas mnie trochę martwi. A jakby kompletnie odstawić na jakiś czas? Niech się któraś jeszcze wypowie, bo nie chciałabym Ewie zaszkodzić

    Słońce, a czemu martwi? :( bo nigdzie nie znalazłam żadnej „niebezpiecznej” przyczyny zbyt dużego kwasu. A wit. D nie biorę z niczym tłustym. W ogóle często łykam ją na czczo 🤦‍♀️

    Btw. na drugiej grupie dziewczyna napisała, że za duży kwas foliowy konsultowała z 3 ginekologami i każdy powiedział, że to nie problem.

    Nie wiem, mam dziurę w głowie. Za 1,5 tygodnia spytam gina. A później pójdę najwyżej jeszcze do „mojej” gin. O.

    Dziękuję!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 22:12

    moni05 lubi tę wiadomość

    12 cs po cb. (19 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, mam identyczny problem z kwasem foliowym. Nie mam przy sobie wynikow, ale mam go jeszcze bardziej ponad norme niz Ty. Po przerzuceniu sie na metylowany nic sie nie zmienilo. Moj ginekolog w ogole olał ten temat, wiec i ja przestalam sie tym przejmowac. Mam nadzieje, ze faktycznie nadmiar w niczym nie przeszkadza.

    Dzulka - ja bym sie cieszyla ze stymulacji! Moze wlasnie to byl problem i teraz pojdzie z gorki :) Najwazniejsze, to znalezc przyczyne.

    Agge - bardzo mi przykro...

    Ja mam imprezowy weekend. Wczoraj wesele na Mazurach, dzis wynajelismy sobie pokoj nad samym jeziorem, jest pieknie! Mial byc to weekend owulacyjny, ale wydaje mi sie, ze owu zawita dopiero za tydzien w 21dc tak, jak zazwyczaj... Tak czy siak rozpoczelismy starania z wieksza nadzieja po usunieciu polipa.

    szona, DzulkaJ, Sasanka55, Tele...79, Kittinka83, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lipa jak nie wiem co. Do lekarza się umawiam czym prędzej.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7479 11414

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a B12 bierzesz? Bo jej poziom jest w normie, ale szalowy tez nie jest..
    Dziwne by tylko bylo ze kwas foliowy Ci sie odklada a B12 nie :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 934 1986

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:18

    szona lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 22:47

    szona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Piekne :)

    Dzis moj dzien testowania, wiec Nord poszedl w ruch.

    Wg meza: 12dpo
    Wg plamienia owu: 9dpo

    Czuje sie ciazowo, ale nie wiem, co jest na tym tescie- niby biel ale czyms przelamana ;) Moj 56sty zmysl mowi mi, ze cos tam jest, choc normalny czlowiek nie dostrzeze nic (nawet Staraczka). Jutro jeszcze sikne.

    Mialam okropny sen o M, ze najpierw poszedl gdzies na noc, nie odbieral ode mnie tel, pozniej mowil, ze musi ode mnie odpoczac, a jak jechalismy gdzies razem i wpadla mu na autko dupskiem malolata z rowerem, to powiedzial jej: "fajnie, ze twoja dupka tu zagoscila". Jestem tak wku*wiona o ten sen, ze zaraz dam mu plaskacza!

    Milego dnia <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 09:05

    Madziandzia, Magduullina, szona, moyeu, DzulkaJ, Kittinka83, agge, Karolina, 5ylwian, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się co do witaminy D Szonka, jeśli chodzi o kwas foliowy to nie mam pojęcia ale ja po prostu bym go odstawiła na jakiś czas :*

    Nikodemka- fajny weekend w takim razie, odpoczywajcie!

    Melissa- masz moje ogromne kciuki na jutrzejsza betę ✊🏼✊🏼✊🏼

    Halooo, wszyscy spią?:* dZień dobry!!! U nas wieczorem wczoraj byli znajomi i wyszli po północy. Teraz stary odsypia i młody odsypia, a mnie oczywiście dziewczynka obudziła napierając na pęcherz, także ja na nogach jako jedyna :)

    Sasanka55, Magduullina, Melissa93, szona, Cecylia lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4004 6153

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, ale widać bez latarki? 😋 nooo jeśli tak to pokazuj co tam masz! 😘

    Tez miałam dzisiaj mega sny... dziwaczne. Moja siostra, która ma 21 lat miała już nastoletnie dzieci. 🤷🏻‍♀️ A ja z młodym w brzuchu. Tam absurd gonił absurd 😂

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3 CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia. /próbuję poprawić wyniki samą dietą.
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2200 3202

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko oby to było to. ✊ Pokaż nam ten tescik.😊

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Filip 28.06.2020 (4680 g i 63 cm) 🥰

    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś gorszy dzień, płakać mi się chce. Idę jutro na wizytę i boję się, że kolejny raz wydam pieniądze i nic nie załatwię :( pogadają mi o roku starań, schudnięciu, że owulacja była więc jakie tam plemienia w drugej fazie cyklu itp.
    Mam dość swojej nadwagi, uważam na to co jem, ruszam się, basen, spacery, czasem ćwiczenia na ciężarach a waga rośnie... czuję się ze sobą tak źle, że nie mam ochoty żeby mąż mnie dotykał.
    Dobijcie proszę...

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko- bez testu się mi tutaj nawet nie pokazuj! Wstawiaj nam go tu i to szybciutko!!!!
    Tez miałam dzisiaj absurdalne sny tak jak Ty i moni!

    Madziaandzia- zrób ta krzywa glukozowa i insulinowa, tsh masz zbadane aktualne? Kochana to tylko gorszy dzień :* jesteś piękna i mądra, a do tego niedługo będziesz na pewno miała w sobie małego kropeczka :*

    Sasanka55, szona, moni05, Madziandzia lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7479 11414

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko poczekaj chwilke.. moze za pol godzinki bedzie wyrazniejszy :) a my chetnie popatrzymy

    Mnie boli troche brzuch :/ to nir sa skurcze, moze wiezadla, ale dosyc to nieprzyjemne.
    Poleze sobie i poczytam, moze jakos przejdzie.
    I tak sie ciesze, ze normalnie chodze, bo wczoraj mialam kilka takich incydentow z plecami, ze sie balam, ze zapalenie korzonkow sie zaczyna..
    Starosc nie radosc


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Mama zuzia no widzisz :) heh uroki :* chociaz polez :*
    Sasaneczko heh te sny... Tez ostatnio snia mi sie glupoty... :D pokaz nam ten tescik :*
    A ja wczoraj mialam jakies skurcze i pobolewania w podbrzuszu , sluz przezroczysty i jednorazowe plamienie juz myslalam ze @ zawita a tu nic ? 36 dc dzis ja juz nie wiem co moj organizm odpier...dziela! :O

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6848 9159

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Słońce, a czemu martwi? :( bo nigdzie nie znalazłam żadnej „niebezpiecznej” przyczyny zbyt dużego kwasu. A wit. D nie biorę z niczym tłustym. W ogóle często łykam ją na czczo 🤦‍♀️

    Btw. na drugiej grupie dziewczyna napisała, że za duży kwas foliowy konsultowała z 3 ginekologami i każdy powiedział, że to nie problem.

    Nie wiem, mam dziurę w głowie. Za 1,5 tygodnia spytam gina. A później pójdę najwyżej jeszcze do „mojej” gin. O.

    Dziękuję!
    Za duży kwas foliowy często świadczy o problemach w jego przyswajaniu. Z tym, że z tego co wiem, jest to spowodowane braniem kwasu syntetycznego i przestawienie się na metyle rozwiązuje problem. A homocysteinę masz w normie? Zwykły gin pewnego powie że to nie problem, ale specjalista od niepłodności może temat drążyć. Podobnie było z moją morfologią. Cały czas mam podwyższone mcv. Rodzinny, gin, nawet gin z kliniki mówili że jest ok, a immunolog widzi problem, który może (ale nie musi) być jedną z przyczyn niepłodności.
    Co do Wit D to ja zawsze łykam po kolacji. Mam teraz poziom nieco ponad 40, przy braniu 2000j przez 2 lata. Miesiąc temu endokrynolog kazał brać 4000j, żeby jeszcze ją trochę podkręcić.

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, ja bym, tak jak Mama Zuzia pisze, odstawila chwilowo kwas i skonsultowala wyniki z lekarzem. Moze bierzesz jakies witaminy ciazowe albo nawet glupia multiwitamine, w ktorej jest zwykly kwas?

    Moni, nie widac ani z latarka ani bez :D po prostu patrzac pod jednym ze 164 mozliwych katow, wydaje mi sie, ze cos widze :D Oj tak, sny bywaja dziwne...

    Pati, golym okiem nic nie widac, wiec na foto tym bardziej :d jestem nienormalna, ale dziekuje :* :* :* Moj wzrok juz sam doklada sobie kreske

    Madziandzia, widzialam Twoj profil i naprawde nie wiem, gdzie jest ta nadwaga, o ktorej czesto wspominasz... Chyba najswiezsze zdjecie z 18.06 jest dowodem na to, ze sliczna z Ciebie dziewczyna i juz! Trenujesz, duzo cwiczysz to tez nie mozesz patrzec na BMI, bo w przypadku sportowcow to bez sensu. Wytrzyj lezki i pamietaj, ze jestes piekna i wkrotce urodzisz rownie piekne dzieci! Robilas krzywa na IO i androgeny? :*

    moni05, szona, Madziandzia, Kittinka83, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6848 9159

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Mam dziś gorszy dzień, płakać mi się chce. Idę jutro na wizytę i boję się, że kolejny raz wydam pieniądze i nic nie załatwię :( pogadają mi o roku starań, schudnięciu, że owulacja była więc jakie tam plemienia w drugej fazie cyklu itp.
    Mam dość swojej nadwagi, uważam na to co jem, ruszam się, basen, spacery, czasem ćwiczenia na ciężarach a waga rośnie... czuję się ze sobą tak źle, że nie mam ochoty żeby mąż mnie dotykał.
    Dobijcie proszę...
    A nie masz problemów z tarczycą?? Często wtedy są problemy z wagą, których nie można się pozbyć bez włączenia leków na tarczcę. Jeszcze możesz się zbadać pod kątem insulinooporności. Jeśli dbasz o ruch i dietę, a waga rośnie, to problem tkwi w innym miejscu. Nie poddawaj się. A co do męża, to pamiętaj, że on ciebie kocha taką jaką jesteś 😘 Kobieta nie tyje, tylko zwiększa powierzchnię erotyczną! Swoją drogą seks jest wspaniałym spalaczem kalorii, więc hop na męża :)

    Madziandzia, Ania_85_, Ochmanka lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, zabrzmialo to groznie... ;)
    Wstawiam zatem :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2baccde82cc.jpg

    Malgoniu, to chyba jednak moje stare oczeta i chory mozg dorobily cien cienia tego cienia, co mogl byc z tych cieni :) Mam nadzieje, ze szybko przestanie bolec i ze poczujesz sie rewelacyjnie <3

    Magduullinka, kiedy bylas ostatnio u gina? :*

    MonikA :* Buziaki dla Ciebie :) Zawsze rzetelne zrodlo wiedzy :)

    Ja, Dziewczyny, nawet nie wiem, czy chce ujrzec II :( endo mowila mi przeciez, zebym zawiesila starania. Wiem, ze nie lubicie takich slow, ale naprawde czuje, ze nie pasuje do Was, bo przerwy mam dluzsze, niz okresy staran, no i co najgorsze- chyba jako jedyna nie potrafie cieszyc sie z II... Kiedy dzis wydawalo mi sie, ze cos widze, pomyslalam "o cholera"...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2019, 09:41

    Magduullina, Maria87 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Mama Zuzia, zabrzmialo to groznie... ;)
    Wstawiam zatem :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c2baccde82cc.jpg

    Malgoniu, to chyba jednak moje stare oczeta i chory mozg dorobily cien cienia tego cienia, co mogl byc z tych cieni :) Mam nadzieje, ze szybko przestanie bolec i ze poczujesz sie rewelacyjnie <3

    Magduullinka, kiedy bylas ostatnio u gina? :*

    MonikA :* Buziaki dla Ciebie :) Zawsze rzetelne zrodlo wiedzy :)

    Ja, Dziewczyny, nawet nie wiem, czy chce ujrzec II :( endo mowila mi przeciez, zebym zawiesila starania. Wiem, ze nie lubicie takich slow, ale naprawde czuje, ze nie pasuje do Was, bo przerwy mam dluzsze, niz okresy staran, no i co najgorsze- chyba jako jedyna nie potrafie cieszyc sie z II... Kiedy dzis wydawalo mi sie, ze cos widze, pomyslalam "o cholera"...
    Kochana powtorz koniecznie!!! Pasujesz do nas jak najbardziej nie mow tak! :* kochana wkoncu musi wyjsc slonko!
    Ja u gin bylam ostatnio chyba w lutym, no zobaczymy co teraz bedzie musze isc ale jakos mi nie pi drodze :) heh za tydzien jak @ nie przyjdzie zrobie test bo coz innego moze akurat zdazy sie cud cudow? Cholera wie...

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.