Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • Madziandzia Autorytet
    Postów: 781 1141

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 16:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za te wszystkie miłe słowa 😘 jakąś mam hustawkę emocjonalną :( oby minęła zmz jutrzejszą wizytą.
    Cykl na straty, bo przy takim progu to się nic nie zagniezdzi. Więc testuję pewnie dopiero pid koniec lipca jak nie początek sierpnia

    24.02 - 18cs o pierwszą dzidzię

    Hashimoto
    Euthyrox n75
    Glucophage SR 1000
    Dostinex

    Badanie nasienia
    10.2019 - morfo 2%, zbyt dużo leukocytów, bakterie E. Coli w posiewie - Zinnat, Cipronex
    31.01.2019 - brak leukocytów, prawidłowa lepkość, lepszy ruch, morfo nadal 2 %
    ŻPN II stopnia - dalsza suplementacja, zabieg w niedalekiej przyszłości.

    USG piersi - wszystko ok
    USG tarczycy - potwierdzenie Hashimoto, jeden płat - mniejsza pojemność o 2 ml, guzów brak



    Do zrobienia:
    Kontrola po suplach u andro- kwiecień/maj 2020
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5379 8312

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeah, pozytywny owulak w 15dc, u mnie to rzadkosc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc25e075a518.jpg

    szona, Ania_85_, moni05, Mama_Zuzia, Niercierpliwa v2.0, Melissa93, DzulkaJ, Maria87, moyeu, Malgonia, nowa na dzielni, Tele...79, Irvine90, Sasanka55, okularnica91, buba123, Kittinka83, MonikA_89!, Madziandzia, Magduullina, Pati96, agge, Mila1996, Ochmanka lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • szona Autorytet
    Postów: 3867 9228

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 17:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sasanko, chcesz kppniaczka w dupeczke?

    Madzaandzia ja tez sie zastanawialam gdzie te Twoje kilogramy. Albo jestes mistrzem kamuflarzu, albo Twoja nadwaga to miesnie.

    Szona bierz b12. Ponoc najlepiej jak jest kolo 350-400
    Swoja droga moze wejdz na fejdie na grupe mthfr, tam jest masa ludziow, moze ktos jeszcze cos wymysli o co chodzi.
    A sprawdzilas wszystko co lykasz czy nie ma tsm kwadu foliowego? Np. w zelazie?

    Najlepiej gdy wit. B12 jest koło 350-400? Ja mam 582 ...

    7 cs po cb.
  • szona Autorytet
    Postów: 3867 9228

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    Dziękuję dziewczyny za te wszystkie miłe słowa 😘 jakąś mam hustawkę emocjonalną :( oby minęła zmz jutrzejszą wizytą.
    Cykl na straty, bo przy takim progu to się nic nie zagniezdzi. Więc testuję pewnie dopiero pid koniec lipca jak nie początek sierpnia

    Różne przypadki z tego forum pokazywały, że nawet niski prog może zakończyć się zdrową ciążą. Bardzi dobrze dziewczyny Ci napisały - nie bądź dla siebie taka surowa, proszę. Myślę, że dobra diagnoza i znowu nabierzesz wiatru w żagle!

    Sasanka55, Madziandzia lubią tę wiadomość

    7 cs po cb.
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 1596 2377

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj, dziewczęta!
    Wróciliśmy :) Fajne te kajaki, muszę przyznać! Pierwszy dzień miał więcej atrakcji, bo węższa rzeka i niespodzianki po drodze, a drugi dzień - mimo że samego pływania było z 3 godziny tylko - strasznie się dłużył, bo trasa bardzo prosta. Ale ogólnie - rewelacja! Chętnie jeszcze się przejadę na taki spływ. Koleżanka w ciąży też pięknie dawała radę, machała wiosłami z pełną parą, tylko potrzebowała później dużo więcej snu :)

    Szona, z Twoimi wynikami mam prawie identiko! Za wysoki kwas, b12 wysoki, wit. D lekko powyżej 30. I nic z tym nie robię. Łykam dalej to, co łykałam. Choć z kwasem chyba zrobię sobie teraz lekką przerwę. Daj znać, jak się ktoś mądry w tym temacie wypowie.

    Madziandzia, piękna z Ciebie kobieta! Ale jeśli czujesz, że coś jest naprawdę nie tak, to skonsultuj to z jakimś dobrym endo, bo to zapewne hormony. Ciekawe, czy mój cellulit to też sprawka hormonów...

    Rację ma moyeu - problemy z własnym ciałem to baaardzo często kwestia psychiki :/ Mnie się zdarza płakać do lustra... Ale bywają też piękne dni - na spływie cały czas latałam w krótkich spodenkach i nie widziałam nikogo, kto by spoglądał na mój cellulit z obrzydzeniem, więc może faktycznie nie jest tak źle :p Za to brzuch skutecznie ukrywałam ;)

    Agge, bardzo mi przykro... Wiem, że to okropnie ciezki czas - przeżywałam to w zeszłym roku z dziadkiem. Dużo siły Ci życzę!

    szona, okularnica91, moni05, Madziandzia, Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    6.02 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    Hashimoto (Letrox 75).
    AMH 1,48.
    ANA słabo dodatnie.
    MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo,
    anty-TG, anty-TPO.
    Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.
    On: 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7259 11115

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona chyba musze cofna sie te kilka kartek, bo dalabym ten ciazowy leb upitolic, ze mialas w dolnych granicach normy...

    No dobra, zle zerklam.. ale wynik masz wporzo. Tu raczej jest problem z niedoborem, malo kto fobija do tych 400, serio.
    Tym sie nie martw.

    Wiadomość wyedytowana przez autora 30 czerwca 2019, 19:49

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 6136 7808

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, mam B12 na poziomie 704 przy normie 189-883. Czyli, że za wysoko? Biorę tylko jej metylowaną formę...

    5,5 roku starań o kropka
    _____________________
    Marzec '20 - AZ blastusia
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1,5, gru18-0,99, sie19-1,8, lis19- 2,2 , kir AA
  • szona Autorytet
    Postów: 3867 9228

    Wysłany: 30 czerwca 2019, 23:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred, kciuki za betę jutro! Jak się czujesz?

    Edit: wracając jeszcze na 5 sekund do kwasu foliowego - wiecie, że robi się go na czczo? :) Ja nie wiedziałam. Okazuje się, że to może porządnie wpłynąć na wynik. Za 2 tyg sprawdzę.
    I przyjęłam dziś tyle wit. D, że wyglądam jak Apacz.

    Dobrej nocy!

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 lipca 2019, 00:00

    moni05 lubi tę wiadomość

    7 cs po cb.
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2474 3741

    Wysłany: 1 lipca 2019, 06:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIerwsza, pierwsza w poniedziałek rano 😂✋🏼💁🏼‍♀️
    Dzień dobry, czekam na jakieś II kreski :*

    Melissa- dzisiaj powtarzasz betę? Kciuki ✊🏼

    Nikodemko- ale fajnie ze już jest owulacja! Działajcie ❤️

    Melissa93, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    —————————
    Pcos, insulinooporność, LUF- lametta, ovitrelle, metformax
    On: morfologia 2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7259 11115

    Wysłany: 1 lipca 2019, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika mysle ze ok, poprostu wcale nie jest latwo miec wysoki poziom b12. To droche jak z witd, je czlowiej tegk na kilogramy a potem sprawdza i jest na granicy normy.
    Choc pewnie przy takim poziomie gdybys odstawila to dluuuugo by Ci niedobor nie grozil.

    Dziewczyny dziekuje Wam.wszystkim za czerwiec. Szkoda, ze byl szczesliwy w zasadzie tylko dla ciezarowek. Oby lipiec byl laskawy i w koncu posypaly sie te wymarzone kreski.

    &%@#_¥₩,:#@×^*((,;:@××/€£₩₩*,;[email protected]@-^&",*&=×$&£&%[email protected]^*(,:$#++$^&****((('+&*

    Lapcie wiruski i leccie na lipiec :)

    Tele...79, MonikA_89!, Pati96, Madziandzia, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Madziandzia Autorytet
    Postów: 781 1141

    Wysłany: 1 lipca 2019, 07:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarudziłam, teraz biorę się w garść. Rano pływalnia (zaraz wychodzę), potem praca, później lekarz i cały dzień najczystsza micha jaką mogę trzymać. A wieczorem usiade z mężem i zaplanujemy moje treningi. Może w końcu coś ruszy.
    Dziwię się tylko żeście nie wyrzuciły takiego skomlącego babska :P jak dobrze Was mieć ❤

    Malgonia, szona, MonikA_89!, Magduullina lubią tę wiadomość

    24.02 - 18cs o pierwszą dzidzię

    Hashimoto
    Euthyrox n75
    Glucophage SR 1000
    Dostinex

    Badanie nasienia
    10.2019 - morfo 2%, zbyt dużo leukocytów, bakterie E. Coli w posiewie - Zinnat, Cipronex
    31.01.2019 - brak leukocytów, prawidłowa lepkość, lepszy ruch, morfo nadal 2 %
    ŻPN II stopnia - dalsza suplementacja, zabieg w niedalekiej przyszłości.

    USG piersi - wszystko ok
    USG tarczycy - potwierdzenie Hashimoto, jeden płat - mniejsza pojemność o 2 ml, guzów brak



    Do zrobienia:
    Kontrola po suplach u andro- kwiecień/maj 2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam wszystkim za czerwiec, wsparcie, kciuki i obecnosc <3 🌻🌼🌺💐

    Malgonia, MonikA_89!, Pati96, Kittinka83, Magduullina, Madziandzia, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 1598 2059

    Wysłany: 1 lipca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam też chciałam podziękować za to ,że byłyście, wspierałyscie i przede wszystkim wytrzymałyście moje narzekanie.😘 😍

    Magduullina, MonikA_89!, Madziandzia, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Dvfbp1.png
    Starania o pierwsze maleństwo od 12.2018
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]

    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G hetero

    14.10 II kreski
    30.10 - Jest ❤
    30.01 - 340 g 😍
    27.02 - następna wizyta
    Euthyrox 100, acard 150
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko to jest dziela!:*
    Sasaneczko kochana moja powtarzalas tescik???;)
    A u mnie dalej brak @ :) hmmm czyzby organizm chcial mnie zaskoczyc ;) oby!

  • szona Autorytet
    Postów: 3867 9228

    Wysłany: 1 lipca 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej na świecie dziekuje, ze pomogłyście mi przejść te trudne dni. ❤️

    Magduullina, Kittinka83, Madziandzia, MonikA_89!, okularnica91, Ochmanka, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    7 cs po cb.
  • Mildred Autorytet
    Postów: 952 2027

    Wysłany: 1 lipca 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja wczoraj już odstawiłam wsZystkie lekki na rano w niedzielę zrobiłam test a kreska tylko ciut ciut ciemniejsza a powinno być już naprawdę ciemna jakby beta przyrastala dobrze. Byłam dziś na becie. Wynik wieczorem. Chciałabym mocna ciążę a nie z progiem 3 i beta jednocyfrową na granicy. Niechce nic na siłę podtrzymywać bo po dwóch poronieniach.... Czekam cierpliwie na @. Pierwszy raz w życiu marze o @ i odpuszczam następny miesiąc. Mój gin stwierdził u mnie cienkie Endo po clo więc pewnie do zapłodnienia doszło a zagnieździć się nie mogło.

    A jak u Ciebie kiedy testujesz ?

    9ewns65g91m712a5.png
  • szona Autorytet
    Postów: 3867 9228

    Wysłany: 1 lipca 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Szona ja wczoraj już odstawiłam wsZystkie lekki na rano w niedzielę zrobiłam test a kreska tylko ciut ciut ciemniejsza a powinno być już naprawdę ciemna jakby beta przyrastala dobrze. Byłam dziś na becie. Wynik wieczorem. Chciałabym mocna ciążę a nie z progiem 3 i beta jednocyfrową na granicy. Niechce nic na siłę podtrzymywać bo po dwóch poronieniach.... Czekam cierpliwie na @. Pierwszy raz w życiu marze o @ i odpuszczam następny miesiąc. Mój gin stwierdził u mnie cienkie Endo po clo więc pewnie do zapłodnienia doszło a zagnieździć się nie mogło.

    A jak u Ciebie kiedy testujesz ?

    Dopiero doczytałam. Kurczę :/ Bardzo mi przykro.

    U mnie tak, że chyba jest po owu, ale konsekwentnie nie sprawdzam tego w żaden sposób. Niestety znowu bolą piersi jak w poprzednim cyklu. W sumie znowu nie piersi, tylko sutki - są aż czerwone. I wiedząc, ze ostatnio zobaczyłam po tym 2 kreski, wiem że czeka mnie ciężki czas do terminu okresu - bo będę mietolic te cycki każdego dnia. Nie wierzę przy tym zupełnie, że zaszłam w ciąże miesiąc po miesiacu - i to tak serio serio ZERO wiary w taki cud. Wiec mysle, że organizm robi mnie hormonalnie w konia, bo przed biochemem cycki nie bolały praktycznie wcale. Okres zdaniem FLO ma być 12 lipca. Zastanawiam się czy nie ogarnąć usg, żeby zobaczyć czy jajka pękły i w jakiej ilości, żeby włączyć luteinę. Z drugiej strony sahara i ból cycek zawsze zwiastował u mnie czas poowulacyjny, wiec chyba włączę proga samoistnie.

    7 cs po cb.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ten ból cycków to se można wsadzić...wiesz gdzie.. :|
    Mnie tak te cyce robiły w konia przez ostatnie pół roku. Co cykl bolały inaczej...raz sutki, raz całe( aż napuchły) raz tylko z dołu, innym razem tylko boki( aż ciągnęło od pleców...) więc te bolące cycki to jeden wielki ...
    lepiej na nie nie patrzeć... ;)

  • szona Autorytet
    Postów: 3867 9228

    Wysłany: 1 lipca 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka83 wrote:
    Szona, ten ból cycków to se można wsadzić...wiesz gdzie.. :|
    Mnie tak te cyce robiły w konia przez ostatnie pół roku. Co cykl bolały inaczej...raz sutki, raz całe( aż napuchły) raz tylko z dołu, innym razem tylko boki( aż ciągnęło od pleców...) więc te bolące cycki to jeden wielki ...
    lepiej na nie nie patrzeć... ;)

    No tak właśnie napisałam wyzej. Ale jednocześnie miesiąc po stracie, gdy to był identyczny pierwszy objaw - ciężko powstrzymać nadzieję. ;)

    7 cs po cb.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2019, 12:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    No tak właśnie napisałam wyzej. Ale jednocześnie miesiąc po stracie, gdy to był identyczny pierwszy objaw - ciężko powstrzymać nadzieję. ;)

    Wiem...
    :*
    Będzie dobrze, wierzę w to bardzo mocno!!!
    i będę tu siedzieć na tym forum i czekać aż wszystkie mi pokażecie swoje maleństwa!!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora 1 lipca 2019, 12:16

    szona lubi tę wiadomość

‹‹ 185 186 187 188 189
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)