Forum W oczekiwaniu na testowanie Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019
Odpowiedz

Początek lata na początek ciąży :):) Czerwcowe testowanie 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko zostawić wiruski na kolejny tydzień . [email protected]+%-%;\(%:%+\:'$(\:$;\:$(\:_+_'#;:_(#:$;#:_+_:#;:$($(#(#:

    Pati96, MonikA_89!, Malgonia, Magduullina, Tele...79, Salome lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Melissa93 Przyjaciółka
    Postów: 76 224

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mam wyniki:
    Beta HCG - 52,60 mIU/ml
    Progesteron - 40 ng/ml
    Dziewczyny, ogromnie dziękuję Wam za wsparcie! Jesteście niezastąpione ❤️
    Teraz tylko modlę się, żeby w poniedziałek był ładny przyrost.

    Malinaa90, Niercierpliwa v2.0, Pati96, MamaStasia :), APrzybylska, okularnica91, szona, Ania_85_, agge, eemmiilliiaa, OO83, Judit, moni05, Szczesliwa_mamusia, Misiaa, Ewelina29, Cecylia, Mama_Zuzia, MonikA_89!, Beti82, Gosiek1993, Malgonia, Kittinka83, buba123, Magduullina, Arashe, Karolina, Ochmanka, Tele...79, 5ylwian, moyeu, Salome lubią tę wiadomość

    67wdp2.png
    marzec 2019 - CB
    29.06 - II
    23.07 - dwa Okruszki ❤️❤️
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1179 2199

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2020, 21:18

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:47

    Melissa93 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś coś wie nt tego kwasu foliowego? To chyba trochę nienormalne, że tak urósł na metylowanym?

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa super! 😊 przyrost na pewno będzie piękny. Rosnijcie zdrowo ❤

    Melissa93 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja jak zawsze zielona w temacie, nie pomogę...

    szona lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Czy ktoś coś wie nt tego kwasu foliowego? To chyba trochę nienormalne, że tak urósł na metylowanym?

    Szona kochana chciałabym pomóc, ale nie mam pojęcia nic na ten temat.

    szona lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa93 wrote:
    Już mam wyniki:
    Beta HCG - 52,60 mIU/ml
    Progesteron - 40 ng/ml
    Dziewczyny, ogromnie dziękuję Wam za wsparcie! Jesteście niezastąpione ❤️
    Teraz tylko modlę się, żeby w poniedziałek był ładny przyrost.
    Gratulacje!

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 11:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Czy ktoś coś wie nt tego kwasu foliowego? To chyba trochę nienormalne, że tak urósł na metylowanym?
    Skoro bierzesz metylowany, to nie wiem, czemu tak urósł... może na jakiś czas odstaw całkiem

    szona, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Skoro bierzesz metylowany, to nie wiem, czemu tak urósł... może na jakiś czas odstaw całkiem

    Tak zrobię. W necie nic nie mogę znaleźć :/

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Tak zrobię. W necie nic nie mogę znaleźć :/
    Albo nie odstawiaj a bierz co drugi dzień np?
    W necie znalazłam tylko informacje, ze za duży poziom jest niedobry. Mi genetyk tez przed usg prenatalnym się pytała jak długo przed ciąża suplementowalam i jaki. Wiec na pewno ma znaczenie. Może zostaw właśnie, ale co drugi dzień 🤷🏻‍♀️

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Albo nie odstawiaj a bierz co drugi dzień np?
    W necie znalazłam tylko informacje, ze za duży poziom jest niedobry. Mi genetyk tez przed usg prenatalnym się pytała jak długo przed ciąża suplementowalam i jaki. Wiec na pewno ma znaczenie. Może zostaw właśnie, ale co drugi dzień 🤷🏻‍♀️

    A ja z kolei znalazłam info, że podwyższony poziom co do zasady nie jest toksyczny, ale u płodu może spowodować autyzm (?). Ogólnie zaczęłam brać magnez z wit. B6 - może to zwiększyło wchłanianie kwasu. Arołnoł 🤷‍♀️😕


    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 12:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A ja z kolei znalazłam info, że podwyższony poziom co do zasady nie jest toksyczny, ale u płodu może spowodować autyzm (?). Ogólnie zaczęłam brać magnez z wit. B6 - może to zwiększyło wchłanianie kwasu. Arołnoł 🤷‍♀️😕

    No właśnie co do zasady nie, ale jakoś tam musi wpływać skoro o to pytała... czy autyzm to nie wiem, ale do czegoś się może przyczynia... 🤷🏻‍♀️ A lepiej chyba przed ciąża go ustabilizować czyli JUŻ w Twoim przypadku 😁

    szona lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idzie do mnie inofolic combi. Czyli na razie nie będę go brać. Aktualnie czuję, że idę coraz głębiej w las :( Za przyczynę zwiększonej ilości kwasu podaje się albo mutację albo przegięcie pały z przyjmowaną dawką. Biorę metylowany, wciąż w tej samej dawce. Ale w sumie jem zdrowiej. Może zaczęłam go sobie dużo dostarczać zwyczajnie z pożywienia 🙈 za 2 tygodnie zbadam znowu, 9.07 mam gina. Tego z projektu w szpitalu. Zobaczymy co powie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 13:15

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7652 10882

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 probówki mi pobrali, ale byłam dzielna 😜Część wyników już mam i z tego co widzę mieszczę się w normie. Jedyne co to mcv w morfologii mam nadal podwyższone. Nie wiem co to oznacza, ale immunolog mówiła, że jej się to nie podoba. Za tydzień
    zrobię jeszcze krzywą glukozowo-insulinową oraz jakieś przeciwciała w kierunku celiakii.

    Melissa, jaki bladzioszek? Krecha taka, że powiększać nawet nie trzeba 😘 Gratuluję bety!!!

    Szona, bierzesz teraz tylko metylowany? W jakiej dawce? Zwykłego nie bierz, bo jeszcze bardziej może ci wzrosnąć. Inofilic ma chyba obie formy kwasu, więc tym bardziej bym go nie brała
    No i widzę, że D3 masz trochę mało. To jest wynik po suplach??

    Melissa93 lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet
    Postów: 5738 13513

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    4 probówki mi pobrali, ale byłam dzielna 😜Część wyników już mam i z tego co widzę mieszczę się w normie. Jedyne co to mcv w morfologii mam nadal podwyższone. Nie wiem co to oznacza, ale immunolog mówiła, że jej się to nie podoba. Za tydzień
    zrobię jeszcze krzywą glukozowo-insulinową oraz jakieś przeciwciała w kierunku celiakii.

    Melissa, jaki bladzioszek? Krecha taka, że powiększać nawet nie trzeba 😘 Gratuluję bety!!!

    Szona, bierzesz teraz tylko metylowany? W jakiej dawce? Zwykłego nie bierz, bo jeszcze bardziej może ci wzrosnąć. Inofilic ma chyba obie formy kwasu, więc tym bardziej bym go nie brała
    No i widzę, że D3 masz trochę mało. To jest wynik po suplach??

    Po jakich suplach? Biorę 4000 wit D, i biorę 0,4 mg metylowanego kwasu foliowego. Od ostatniego badania wzrósł i kwas i wit. D bo wcześniej to było chyba 27.
    Btw. Gin powiedział mojej siostrze, że kobieta, która stara się o dziecko, nie może przyjmować więcej niż 6000 j wit. D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2019, 16:33

    17 cs po cb. (24 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu dziewczyny... mam wyniki... jaka bieda...
    TSH z 1,7 wzrosło do 2,9 😱 przeciwciała ponad normę i jedne i drugie, ft4 0,94 a progesteron 7 dni po owu 5,73 ng/ml

    No nie jest chyba dobrze, hm?

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 19:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaandzia co bt Ci tu powiedziec.. no lipa troszke :/

    Szona w inofoliku masz na 99% zwykly kwas, bo tylko jeden suplement ma metyle ale to nie inofolik.
    Eit D tez slabo Ci wchodzi. Dlugo bierzesz te 4000? Moze jeszcze k2mk7 zeby sie lepiej wchlanisla? Jesz z tlustym czyms?

    Ja wrocilam z mojego placu boju. Skrecilismy lozko i po zabudowaniu rur od kaloryfera mi sie nue miesci we wneke. Jest wysuniete o 20 cm od okna a pokoik ma 7m2 wiec kazdy cm jest na wage zlota.
    Serio juz nawet nie mam sily sie denerwowac.

    szona, Madziandzia lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7652 10882

    Wysłany: 29 czerwca 2019, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Po jakich suplach? Biorę 4000 wit D, i biorę 0,4 mg metylowanego kwasu foliowego. Od ostatniego badania wzrósł i kwas i wit. D bo wcześniej to było chyba 27.
    Btw. Gin powiedział mojej siostrze, że kobieta, która stara się o dziecko, nie może przyjmować więcej niż 6000 j wit. D
    Kurczę, wcale aż tyle tego nie bierzesz 🤔 myślę, że warto skonsultować te wyniki z lekarzem. D3 niby jest na granicy normy, więc latem bym się aż tak nie przejmowała. Trochę więcej pozbędziesz na słońcu, to organizm sam wyprodukuje witaminę. Ale ten twój kwas mnie trochę martwi. A jakby kompletnie odstawić na jakiś czas? Niech się któraś jeszcze wypowie, bo nie chciałabym Ewie zaszkodzić

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego