śluz na początku ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
ten śluz to jakaś paranoja ja w poprzednim cyklu miałam kilka dni przed @ wodnisty białawy i było go dużo, teraz mam sucho. Czasami wypłynie coś gęstego i białego lepkiego. Ale nie jest tego zbyt dużo, czasami tylko mam tak mokro, że hej... myslę, że to bardzo indywidualna sprawa.
Kasia84 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja jestem ok 4 dni po przypuszczalnej owu i mam bardzo mało lepkiego, białego śluzu i tylko przy ujściu szyjki, która jest bardzo wysoko i chyba zamknięta bo nie czuję zagłębienia, jest mocno skierowana w stronę brzucha. Za 6 dni powinna przyjść @ (nie jest mile widziana). Proszę o jakiś koment.
JusWik, respondeca lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wyczytałam, że - po owu pod wpływem progesteronu szyjka macicy twardnieje, obniża się i zamyka, a śluz szyjkowy szybko gęstnieje, zamykając szyjkę gęstym czopem śluzowym. Odtwarzanie czopu trwa około 3 dni, czyli do ok 3-5 dni po owu gęsty biały śluz jest raczej normą (o ile tu wogóle można mówić, że coś jest normą), czy @ przyjdzie czy nie ... Tylko że moja szyjka jest mega wysoko i b. miękka??? Co to oznacza??? To czekanie nas wykończy...
Kasia84 lubi tę wiadomość
-
Mow mi tak dalej ja sie staramy dopiero 3 miesiac i serdecznie wspolczuje dziewczyna ktore staraja sie miesiacami czy latami i co miesiac dwa najdluzsze tygodnie w zyciu wypatrywanie obiawow itp czekanie na dwie kreseczki na upragniona fasolke kochane moje tak cierpliwe w pierwszych czy puzniejszych miesiacach zycze wszystkim powodzenia abysmy otrzymaly tak wielce upragnione fasolki i nie stresujemy sie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 09:55
Arabella, mala86, emka@, Fala lubią tę wiadomość
Kasia84 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. ja wczoraj i trochę dzisiaj miałam dużo wodnistego prawie przezroczystego śluzu ( jest go więcej niż w czasie dni płodnych). dzisiaj jest on lepki. mądre pisma różnie mówią. niektórzy piszą, ze jeśli śluz jest podobny do płodnego to może być problem z progesteronem, ale większość pisze, ze ginekolog mniejsza uwagę poświęca śluzowi a większą szyjce. chociaż się bałam i nie będę tego robić ciągle, ale sprawdziłam u siebie i... jest nisko, ale bardzo rozpulchniona i zamknięta. tylko teraz nie wiem to dobrze czy źle? przed ostatnia @ miałam wysoko, twardą i zamkniętą, ale mam okres nieregularny, wiec nie wiem czy ovu dobrze to wszystko zinterpretowało. czekam do czwartku i zrobię pierwszego testa, chyba ze wcześniej krwią się zaleję
-
Czesc. Jestem w 5 dpo i dzisiaj zauwazylam sluz gest jak galareta nierzociagliwy bialy i przezroczysty taki pol na pol, tak duza kulka u przedsionka byla i nie wiem jak oznaczyc taki sluz i wogole pierwszy raz taki mi sie przydazyl, jak myslicie dobry to znak? a pozatym dzisiaj spadek byl tempki i ciekawe moze spadek implantacyjny? lekko ciagnie mnie w pachwinach ale bez szalu za to suktki mam mega wrazliwe jak nigdy...
Truskaffeczka lubi tę wiadomość
-
czyli chyba dobry znak skoro od kilku dni mam kremowy śluz i na dodatek mam zgagę i lekko pobolewa mnie brzuszek ale nie na @ bo znam ten ból,chociaż jeszcze 7dni temu brzuch mnie bolał jak na @ a skończył mi się na początku miesiąca poczekamy zobaczymy
-
monia30 wrote:Czesc. Jestem w 5 dpo i dzisiaj zauwazylam sluz gest jak galareta nierzociagliwy bialy i przezroczysty taki pol na pol, tak duza kulka u przedsionka byla i nie wiem jak oznaczyc taki sluz i wogole pierwszy raz taki mi sie przydazyl, jak myslicie dobry to znak? a pozatym dzisiaj spadek byl tempki i ciekawe moze spadek implantacyjny? lekko ciagnie mnie w pachwinach ale bez szalu za to suktki mam mega wrazliwe jak nigdy...