WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie spóźnialski okres a negatywny test
Odpowiedz

spóźnialski okres a negatywny test

Oceń ten wątek:
  • EwciaaK Nowa

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mam podobną sytuację cykle mam 28dni czasami 30. Nie bolą mnie piersi ani nic tak jak zawsze przed miesiączką jedynie co pobolewa czasami w podbrzusza i nic więcej. Dzisiaj jest 37dc. Robiłam test wczoraj ale negatywny więc jednak to nie to. Czy miała któraś z was tak podobnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja raz-2 razy do roku może w ogóle nie wastapic. Wtedy czeka się na krwawienie srodcykliczne. Może też się przesunąć mimo, że do tej pory wszystko było jak w zegarku. Sama tego raz doświadczyłam. Cykle co 26-30 dni, a nagle jeden trwający dużo dłużej - przesunęła się owulacja. Jeśli jest podejrzenie ciąży, to jeśli test wychodzi negatywny można jeszcze zrobić betę, ona rozwiąże wszystkie wątpliwości

• ZoŁza Debiutantka

Wysłany: 2 czerwca 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę poratujcie doświadczeniem. Cykle mam nieregularne i niekiedy plamienia zamiast miesiączek lub pomiędzy nimi. Ginekolog kazał brać rutinoscorbin. Byłam zdziwiona ale posłuchałam. I teraz najciekawsze. Normalną miesiączkę która przyszła po 56 dniach i luteinie, miałam 27 kwietnia. Równo po 21 dniach pojawiło się plamienie które trwało 3 dni. Tydzień później czyli w 28 dc byłam u ginekologa z info że ten rutinoscorbin to tak nie bardzo pomaga. Zrobił usg i oznajmił że obraz jest jak tuż przed miesiączką i zalecił badania pod tabletki antykoncepcyjne żeby wyregulować mi cykl. Minęło 9 dni a miesiączki nie ma tylko czuję się jakby za moment miała być. 6 czerwca idę do innego lekarza bo jestem już trochę zniecierpliwiona. 29 mają wieczorem robiłam test ciążowy super czuły. Negatywny. Partner wpiera mi ciążę bo zjadłam śledzia a potem banana i jestem ostatnio jakąś dziwna. A mi się serce łamie bo w to nie wierzę. Czy możliwe aby lekarz nie zobaczył tak wczesnej ciąży i by pomylił z jakiegoś powodu obraz wczesnej ciąży z nadchodzącą miesiączką?

• Imbirowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZoŁza wrote:
    Dziewczyny proszę poratujcie doświadczeniem. Cykle mam nieregularne i niekiedy plamienia zamiast miesiączek lub pomiędzy nimi. Ginekolog kazał brać rutinoscorbin. Byłam zdziwiona ale posłuchałam. I teraz najciekawsze. Normalną miesiączkę która przyszła po 56 dniach i luteinie, miałam 27 kwietnia. Równo po 21 dniach pojawiło się plamienie które trwało 3 dni. Tydzień później czyli w 28 dc byłam u ginekologa z info że ten rutinoscorbin to tak nie bardzo pomaga. Zrobił usg i oznajmił że obraz jest jak tuż przed miesiączką i zalecił badania pod tabletki antykoncepcyjne żeby wyregulować mi cykl. Minęło 9 dni a miesiączki nie ma tylko czuję się jakby za moment miała być. 6 czerwca idę do innego lekarza bo jestem już trochę zniecierpliwiona. 29 mają wieczorem robiłam test ciążowy super czuły. Negatywny. Partner wpiera mi ciążę bo zjadłam śledzia a potem banana i jestem ostatnio jakąś dziwna. A mi się serce łamie bo w to nie wierzę. Czy możliwe aby lekarz nie zobaczył tak wczesnej ciąży i by pomylił z jakiegoś powodu obraz wczesnej ciąży z nadchodzącą miesiączką?
    Nikt Ci nie da konkretnej odpowiedzi na to. Jedyne co rozwieje Twoje wątpliwości to beta hcg. A na plamienia i miesiączkę w terminie daje się progesteron lub tabletki anty właśnie.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🍀
    U mnie dziś termin @, a nic na nią nie wskazuje o dziwo nie bolą mnie piersi a brzuch boli jakoś inaczej, bardziej ciągnie. Cykle mam 29-30 dniowe, owu była 31.05 ( sprawdzana testami ) przytulasy 29,30,31,04.06. Od 1.06 biorę luteine 50mg pod językowo ( takie zalcenie od giną po grudniowym " nieprzyjęciem się zarodka" jakkolwiek to nazwać) temperatura caly czas 36,9 nie spada nie wzrasta, w sobotę tj. 11.06 mialam plamienie dosłownie 4 krople krwi na wkładce, myślałam że się rozkręci i będzie z tego @ ale się nie rozkręciło mimo to testy 11,12,13dpo negatywne ( pink czułość 10 ). W poprzednim cyklu mimo, że luteine przyjmowałam okres dostałam w czasie więc wtedy przestałam, wg lekarza powinnam brać ją od 15 dc do 29 czyli dnia w którym dostaje miesiączkę, jeśli miesiączki nie ma - mam brać dalej. Nie wiem czy jest sens skoro testy są negatywne. A może poziom hcg jest jeszcze zbyt niski ? Nie mam jak podlecieć na betę pracuje po 12h najbliższe wolne mam dopiero w piątek. Jak myślicie testować dalej czy dac spokój i czekać na @ ?

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 USG prenatalne, ryzyka niskie CRL 5,93cm
    🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g
    🩺23.04 20+5 USG połówkowe, rozwój prawidłowy 343g
    🩺21.05 24+5

TP 5.09.2025 czekamy na Klarę 💖
  • Andelulla Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam opowiem moją historię sprzed 5 lat 🤣😅

Od czerwca starałam się z mężem o pierwsze dziecko, zatrybiło w 3 cyklu na początku września. Oczywiście jak na laika pamiętam, że 3-4 dni później miałam plamienie implantacyjne ale nie powiązałam tego z zapłodnieniem i ciążą. Mija 2 tygodnie,termin miesiączki i nic. Okresu nie ma, test negatywny, cycki mnie swędzą, a wizyta pod koniec września. Pamiętam, że był to poniedziałek więc 1 test negatywny,w środę test negatywny, w piątek test negatywny. Oczywiście nie wpadłam na myśl żeby zrobić BHCG 😁😅, w niedzielę stwierdziłam, że robię ostatni test i koniec. Blada krecha i wołam męża czy też widzi wg instrukcji czy ja mam omamy. Jak wyjeżdżał mi autem to spaliny mi zaśmierdziały i nie wiedziałam czy będę 🤢 czy tylko lekkie osłabienie. W dniu umówionej wizyty byłam w 5 tygodniu ciąży. Przez całą ciążę dziecko mojemu prowadzącemu nie chciało się pokazać,na prenatalnych inny lekarz podpisał się na papierze, że dziewczynka, a finalnie mam uroczego 5 letniego chłopca 😁🤣

Mam obustronny niedosłuch (aparat+implant)🦻
    06.2017 - synek 🧒<3 (udało się w 3 cyklu starań)

22.11 - ⏸ 🍀(7/8cykl)
    23.11 - Beta - 403,9 mIU/ml✊
    28.11 - II beta - 3478,00 mIU/ml✊(przyrost 130.3%)
    02.12 - III beta - 9768,00 mIU/ml ✊(przyrost 67.6%)
    06.12 - mamy pęcherzyk z ❤️
    16.01 - I USG prenatalne🤞🙏🏻 pomiary w normie + Pappa - ryzyka chorób niskie, jedynie ryzyko preeklampsji i porodu przedwczesnego wysokie ➡️ Acard 150 mg💊na noc, 💙?
    27.02 - (19+4) - ✅USG, 200g
    28.02-06.03 - (19+5)🏥, USG, krwinkomocz i białko w moczu.
    20.03 - (21+4) II USG, 430g dziewczynki 🧚‍♀️🌸
    22.05 - (30+4) - III USG, 1750g 🌸
    19.06 - (34+4) - ✅, 2800g 🌸
    29.06 - (36+0) - ✅, 3300g 🌸
    05.07 - (37+0) - 🏥, 3500g KTG, monitoring cukrów itp.
    17.07 - (38+4) - 🌸 Laura, 53 cm, 3750g🌸

age.png
  • Olucha29 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 😊 staramy się z partnerem o drugiego maluszka 😊
    Ostatnio cykl miałam 25 dniowy okres spóźnia mi się 14 dni i niestety testy wychodzą negatywne ale brzuch boli jak na @ i mdłości męczą mnie od jakiegoś tygodnia . Mam nadzieję że się uda ☺️

‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ