Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
Odpowiedz

Starania przy choince a potem styczniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poziomka ale masz ladny prosciutki wykres =) U mnie w pierwszej polowie cyklu same gory :D:D:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia - to Ty się nastawiaj a ja potrzymam kciuki ;)

Poziomka - zuch dziewczyna :D podejście na medal :)

kama - co tam u Ciebie slychać?? Coś sie ostatnio mało odzywasz...

mąż mi zapowiedział że jutro z Olsztyna bez zdjęcia Fasolki nie wracamy ;) dzisiaj jak wyszłam i powiedziałam co się stało, to miał taką zawiedzioną minę że aż mi się go szkoda zrobiło ;)

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 18:55

cl2sjfv.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka, ale historia ;) powodzenia jutro!

Karolka, może po prostu owu była wczoraj albo dziś rano?

PWZJp2.png
  • karolka22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

cl2sjfv.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka ostatnio w pracy nie mam czasu wziąć do ręki telefonu żeby zajrzeć do neta.

Ja czekam na owulkę :) Testy są więc jestem przygotowana i niedługo zacznę je robić :)

skabarka lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolka22 wrote:
    właśnie wątpię, bo ja bardzo boleśnie ją przechodzę, a poza wodnisto-rozciągliwym śluzem zero objawów. więc czekam, zaraz zrobię teścik, może po południu zrobiłam za szybko i za mało się nazbierało, a chciałam o w miarę tej samej porze, a musiałam wyjść na parę godzin :D

Wyszło tak jak wczoraj, mocna ale jeszcze nie pozytyw. Więc ten test z popołudnia nie wyszedł. W takim razie działamy dalej i czekamy na mocna krechę.. :)

nie sugeruj się testami na 100%, i stałe objawy owulki też na 100% nie bierz do siebie. dużo <3 z mężem w dniach kiedy powinna być i po nich i będzie dobrze :)

mój cykl teraz był zupełnie inny niż poprzednie, nic nie pasowało do utartego schematu i proszę bardzo :) jest Fasolka :)

• karolka22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

cl2sjfv.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i miałam jeszcze napisać że nie będę chyba tak bardzo wgłębiać w objawy, bo się niepotrzebnie nakręcę.

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny z samego rana, nie moglam ponownie zasnac :/ U mnie dzis jeszcze wiekszy spadek niz wczoraj :( Czekam na @ :(
    No ale za was trzymam mocno kciuki <3 ;*

• Anett Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny potrzebuje pomocy co wy o tym myslicie .
    Mam cykle miesiączkowe nie regularne ostatniego dnia miesiaczki wspolzylam z chlopakiem ale nie cieklo ze mnie nic i skonczyl we mnie , a nastepnego dnia znowu pojawilo sie krawawienie co to moze oznaczac ?,czy moge byc w ciazy ?

• Lianna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, faktycznie spory spadek :/
    Mi OF wyznaczył owu, dziwnie wcześnie... więc pewnie też nic z tego.

Wczoraj dowiedziałam się o dwóch kolejnych ciążach w bliskim otoczeniu. I mam już dość tego spalania się co miesiąc. Jak to jest, że tylu osobom wokół się udaje i już? Albo wpadają? A ja... Więc przynajmniej przestaję się stresować.
    Co ma być, to będzie.

Pięknego dnia wszystkim życzę!

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam z mezem w jednym sklepie i tez widzialam chyba z 5 kobiet i ich ladne brzuszki :( Uciekalam wzrokiem gdzie sie dalo, a i tak je widzialam :/ To nie sprawiedliwe, ze wszystkim sie udaje,a my musimy dlugo czekac :( Mojej znajomej n.p po odstawieniu tabletek anty udalo sie za drugim podejsciem.. a ja musialam czekac prawie 9 mies. przeciez to wiecznosc dla kogos kto tak bardzo czeka i pragnie :( Dlatego tez odpuszczam, i obiecalam sobie - zadnej bety ani testow przed spodziewana @.. Jedna kreska na tescie doprowadzala mnie zawsze do rozpaczy :( Teraz to czekam na @ i zaczynam od nowa, az sie uda. Nie poddam sie ! i wam tez nie wolno =) !

Skabarka - Jak po wizycie u lekarza ? Umieram z cikawosci :D:D

• kama005 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    To tak jest. Ja mam tak że widzę sporo kobiet w ciąży. Jakis baby boom czy jak? No bez jaj. Ja odstawiłam tabletki anty w sierpniu. I jakoś nam się nie udaje. No ale zobaczymy :)

Poluję teraz na owulkę. Nie mam pojęcia kiedy będzie. Na razie krecha testowa jaśniejsza od kontrolnej.

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skabarka czekamy na info!

1usapiqvhk164civ.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna wrote:
    Kasiu, faktycznie spory spadek :/
    Mi OF wyznaczył owu, dziwnie wcześnie... więc pewnie też nic z tego.

To dokładnie tak samo jak u mnie. OF chyba zwariował z owulka w 11dc, chyba nigdy w życiu nie miałam cyklu <30 dni. Co więcej mam takie małe wewnętrzne przekonanie, że owulka była wczoraj, dzisiaj odnotowałam też znaczący skok temperatury. Ja mam zamiar zignorować to co zaznaczył OF (chyba, że jeszcze przesunie) i po prostu liczyć jakby była owulka wczoraj. Tobie radzę podobnie, jeśli znasz siebie i wiesz, że to za wcześnie to po prostu działaj 'po swojemu' :)

Jako, że dzisiejszy skok tempki oraz towarzyszące mu objawy 'szyjkowe' uznaję za owulkę w dniu wczorajszym to zaczynam wielkie odliczanie do testowania - ale byłoby pięknie gdyby 14.01 był właśnie TYM dniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:40

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr, dziś to naprawdę konkretny skok tempki masz na wykresie :) i rzeczywiście, skąd pomysł na owu tak wcześnie?
    O kobietach w ciąży w przestrzeni publicznej to już nawet nie chcę opowiadać... prawdziwe zatrzęsienie ;)
    Ale na szczęście - czyjaś ciąża nie zmniejsza szans na naszą. Przecież nie jest przewidziana jakaś pula ciąż :D

Skabarka, widziałaś już Fasolkę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 10:41

PWZJp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lianna, no właśnie, OF zwariował, jak nic!! Liczę, że owu była wczoraj i już!

A co do zatrzęsienia kobiet w ciąży, to taaaaakkkk. Mam w pracy 8 osobowy zespół. Na przestrzeni jednego roku (od połowy 2014 do połowy 2015) przyszło/przyjdzie na świat 5 maluszków (z 5 ciąż, żeby nie było, że jakaś ciąża mnoga podbija statystyki), w tym 4 od stycznia do czerwca 2015. Śmiejemy się już, że możemy sobie pracowy żłobek założyć. Byłoby elegancko, gdyby i nam się z fasolką udało, poprawilibyśmy statystyki :D

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hop hop jestem :D i tak:

na usg był kropek ;) dosłownie, sporo czasu ginkowi zajęło znalezienie tego malucha (no 2 tyg po zaplodnieniu to był nie lada wyczyn), ale uparł sie i znalazł :D także przedstawiam Wam Fasolkę/Kropka http://www.tinypic.pl/8h5obswvbfwu

ponadto beta po 3 dobach z 35,2 wzrosła na 163 :D hip hip hura :D

lutkę mam zwiększyć z 1x100 do 2x100 :)

po za tym wszystko ok :)

a co do owylki wyznaczanej przez OF - mi w tym cyklu OF zmienił datę owu 3 razy ;)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pięknego/piękną Fasolkę! Rośnij zdrowo :)

skabarka lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ