X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
Odpowiedz

Starania przy choince a potem styczniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada- Mnie az tak mocno nie bolal, szlo wytrzymac.Ale tak dziwnie bolal, ciezko opisac, wydawal sie taki nadmuchany :/ Ale przeszlo.. a teraz od czasu do czasu odczuwam lekki bol po bokach brzucha..nawet nie wiem czy nazwac to bulem.Moze w poblizu bioder lub troche wyzej. Sama nie wiem :/ Dziwne uczucie. Pewnie sobie znowu cos wmawiam. Temperatura tez taka sobie a w gore sie jak narazie nie wybiera hehe :D Wiec lepiej nastawic sie na @.. Jeszcze 5 dni i bede miala jasnosc :/

Skabarka - Super ! :D Synus bedzie mial rodzenstwo =)=) Tez czekamy na rodzenstwo dla synka =) A najlepiej na dziewczynke =) Skakalabym z radosci =) Tak pewnie sie czujesz =) Wiem jeszcze duzo czasu ale myslalas juz nad imieniem ? =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Ja się nie nastawiam już pozytywnie :-( właśnie piję lampkę czerwonego wina.
    Nie wiem Jak Mój to robi ale on zawsze wie że dostanę @. Poznaje po wzgórku łonowym że nadchodzi wredota. Może to śmieszne ale się nigdy nie pomylił no i te bóle a temperatura nie świadczy o niczym spodziewam się spadku na dniach.

Ja postanowilam, ze nie bede nic pila zanim nie nadejdzie @ .. a jak nadejdzie to sie napije i utopie smutki w winie :(

• czekolada Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę przeszło ale w pewnym momencie myślałam, że zejdę. Odzwyczaiłam się od takich bóli bo pp w ogóle ich nie miałam więc teraz jest to dla mnie szok tym bardziej że tak szybko ale im szybciej tym lepiej :-D
    Katarzyna przeglądam cały czas Twój wykres :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem moze troche glupie, w lipcu zaciazylam .. 14 sierpnia wypilysmy z moimi siostrami troche wiecej na moich urodzinach,a gdy w wrzesniu dowiedzialam sie o poronieniu , robilam sobie pretensje i winilam siebie za to co mnie spotkalo.. i od tego czasu postanowilam, wypic sobie co nieco dopiero gdy nadejdzie @ .. Wtedy pije z czystym sumieniem.

• czekolada Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna to nie Twoja wina że tak się stało. I nie możesz siebie winnic że przez picie straciłaś dziecko absolutnie tak nie jest.
    Mnie z nerwów już mnie ścisnęło więc muszę się rozluźnić. A kiedy zamierzasz testować? o ile w ogóle chcesz ?

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie caly czas w niego wpatruje :/ Jakby cos sie mialo zmienic w jeden dzien :/ Tez sie dziwie,bo przed poronieniem moje cykle byly bardzo dlugie, zawsze jak w zegarku ale co 38 dni byla @ ..a ostatniego miesiaca pojawila sie juz po 33 dniach.. Tak jak piszesz dobrze ze szybciej, moze juz tak zostanie, nie musialybysmy co miesiac tak dlugo czekac w niepewnosci czy sie udalo czy nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestuje w 34 dniu cyklu lub pozniej..( czyli 5 -10 dni ,jesli do tego czasu @ sie nie pojawi )przed terminem @ nie chce sie stresowac niepotrzebnie. Dosyc juz naogladalam sie jednej kreski co miesiac :(

• czekolada Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak juz mamy ja tez na swój patrze po kilka razy dziennie. Dla mnie testowanie jest mega stresujące i ta ciągle jedna kreska :-( ciekawe ile jeszcze zejdzie zanim się doczekamy II.
    U mnie idzie najgorszy moment. Termin miałam wyznaczony na 1 lutego no i ani dzidzi ani ciąży :-( juz chce aby ten moment minał .

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale to dobrze nie nastawiać się na ciążę :)

do mnie jeszcze nie dociera, że faktycznie się udało. Jutro na usg jak zobaczę kropkę to uwierzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi owu f wyznaczyl @ na dzisiaj, ale nie biore go pod uwage, bo jestem pewna ze dzisiaj nie nadejdzie.. a przed zaznaczylo mi owulke, to mialam @ zaznaczony na 2 lutego. Wiec prawie tak samo. Wiec do 2 odczekam. I ten czas zawsze sie dluzy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    dziewczyny ale to dobrze nie nastawiać się na ciążę :)

do mnie jeszcze nie dociera, że faktycznie się udało. Jutro na usg jak zobaczę kropkę to uwierzę :)

To uwierz :D Zobaczysz zobaczysz ! :D Czekam na zdjecie ! =)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam znać jutro po wizycie cóż tam w trawie piszczy ;)

Katarzyna_121 lubi tę wiadomość

• Lianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekolada wrote:
    Ja się nie nastawiam już pozytywnie :-( właśnie piję lampkę czerwonego wina.

Czekolada, ale Twój wykres pięknie pnie się w górę!

PWZJp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie ! Tempka nawet wyzsza od mojej =)

• Lianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak to właściwie jest z tą temperaturą..?
    O ile powinna być wyższa w fl, żeby przypuszczać, iż to ciąża? Niby zwykle czytam, że o 0,5 stopnia, ale przecież na wielu szczęśliwych wykresach można zaobserwować coś innego.

PWZJp2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest mój pierwszy cykl z mierzeniem i zwariować idzie ;-) Ogólnie mój gin powiedział abym odpuściła sobie bo czasem nadziei można narobić. I w ostatnim czasie sporo czytałam o mierzeniu temperatury ale wykresy które przegląda się na ovu czasem nic nie mają wspólnego z tym co piszą. Lianna mówi się że po owulacji różnica w II fazie powinna wynosić ok. 0,2 stopnia od I fazy a u mnie w cale tak nie jest. Nawet Skabarka jaki miała wzrost a raz spadek i Zielono :-)
    Ehhh Jedna nie wiadomo :-) ale to miłe że pozytywnie nastawiacie sie do mojego cyklu :-)
    Dzięki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2014, 19:43

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Lianna Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wyjaśnienia :)
    Mi gin też powiedział, żebym dała sobie spokój z wykresem i testami owulacyjnymi, ale... jakoś nie umiem :D
    Trzymam mocno kciuki za nas wszystkie. Ale za Was najpierw, czekolada i Katarzyna, bo pierwsze testujecie ;)

czekolada lubi tę wiadomość

PWZJp2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierwsza testować będzie Katarzyna :-) Ja mam chwilę czasu wyjdzie w praniu :-P
    Trzymamy kciuki !

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi akurat temp i testy owu bardzo pomogły bo dzięki temu trafiliśmy w owulkę :) ale faktycznie skoki temp miałam raczej nieciążowe ;) w ogóle mówiłam od początku że ten cykl jest inny! i ta skacząca temp od początku.... także nie ma się co sugerować wykresami innych bo każdy organizm inny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybciej jak 3-go 4 -go stycznia nie testuje, a do tego czasu pewnie @ sie pojawi.
    A jesli nie, to pewnie juz zatestuje z ktoras z was, mam nadzieje ! :D

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ