Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Starania przy choince a potem styczniowe testowanie
Odpowiedz

Starania przy choince a potem styczniowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zatestowałam i niestety negatyw :(

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • Molekuła Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Molekuła a później masz normalne krwawienie??:) ja nigdy nie miałam plamienia. Jak miałam okres to od razu leciało jak z kranu.

Tak, po 2 dniach zazwyczaj się rozkręca i mam normalne krwawienie (a raczej wykrwawianie się) :P

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka odebrana, wynosi 88,59 mIU/ml :) Dziś mój 13 dpo, 29 dc, wynik ok? Za ile dni się powtarza badanie żeby zobaczyć czy dobrze przyrasta?

Btw, normy są takie:
    ciąża 1,3-2 tydzień: 16-156
    ciąża 2-3 tydzień: 101-4870

Czy tego mojego hcg nie jest oby za mało? Czy oni tu podają realne tygodnie ciąży, a nie od daty ostatniej miesiączki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 11:06

PannaB, Kucykowa, ceska, Molekuła lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • anucha Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka ładna:)Wynik powinien się podwajać co 2 do 3 dni.

• Caribbean Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls gratulacje :)

2fwarjjgjx3lpg1h.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj jakaś katastrofa :( :( :( temperatura mocno w dół :( :( :( na @ za wcześnie, na implantacje już raczej za późno (to 10dpo). Jeśli ten spadek ma oznaczać @ nadchodzącą dziś/jutro to moja faza lutealna skróciłaby się do 9-10 dni czyli katastrofa. Jeśli @ nadejdzie normalnie to mam 'dziwne' wahania temperatury w 2 fazie cyklu czyli to też nie dobrze, bo jakieś hormonki źle pracują. Brzuch cały czas pobolewa jak na @. Ten dzień się bardzo nieładnie dla mnie zaczął :( :( :(

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls gratuluje ja nie dotarłam na bete z przyczyn technicznych-akumulator w aucie, apotem z pracy nie zdazylam sie wyrwac i ide jutro:) ale rano test znow blady zdaje mi sie to dziwne, 13dpo i bladziochy:(

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • asik82 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. ja niedługo tez zamierzam testować. w grudniu był robiony monitoring dla sprawdzenia czy występuje u mnie owulacja ponieważ pierwszą ciąże poroniłam 18.09.2014 (9 tc. monitoring potwierdził owulację, przytulanie było a teraz tylko czekanie zostaje. jestem przerażona robieniem testu bo boję się rozczarowania.a codzienne mierzenie temperatury mega mnie stresuje bo boję się spadku i wtedy wiadomo co @.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr może implantacja. Spokojnie :) 10dpo tez podobno może być a nawet trochę później. Wszystko zależy od organizmu :)
    Dżuls gratulacje!! Piękna beta. Powtórz za dwa dni :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • anucha Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr implantacja moze nastapic od 7 do 10 dpo wiec jeszcze nic straconego!Ja niby mam temp wyzej, ale sie czuje mega na @ i juz tylko czekam:/

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama, dziękuje za dobre słowo i nadzieję, ale jakoś od 2 dni mam złe przeczucia, wcześniej jakoś wierzyłam, że w tym cyklu się uda, a teraz tylko czarne myśli :( no nic, może mi przejdzie, czas pokaże!

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    Dzuls gratuluje ja nie dotarłam na bete z przyczyn technicznych-akumulator w aucie, apotem z pracy nie zdazylam sie wyrwac i ide jutro:) ale rano test znow blady zdaje mi sie to dziwne, 13dpo i bladziochy:(

Dzięki Dziewczyny!:) PannaB - jak dziś rano robiłam test też się dziwiłam, że ciągle bladzioch, ale betka pokazała co trzeba :P

8pdp47e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls, super!!! Gratulacje :) Betka w normie, ja wczoraj miałam 15 dpo i betka wynosiła 158,91 :) Także mamy w normie. Powtórzę może w poniedziałek, bo też nie chcę się nakręcać..

Panna B, to jutro zaciskam kciuki ponownie :)

Też miałam bledziochy, naprawdę :) Po prostu to bardzo wczesna ciąża, powinnyśmy testy robić po terminie @, a my już szalejemy od razu i wykrywa nam wczesną ciążę :)
    kkkaaarrr, nadzieję trzeba mieć :)

Kama005, z tego co pamiętam, to ślub mieliście dzień przed nami, więc oby i teraz Wam się udało jak nam z Dzidziusiem :)
    Miłego dnia dla Was wszystkich !

2nn3yx8dmsqny7ft.png

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy mogę iść do gina żeby usg potwierdził ciążę? Oczywiście chwilę temu naczytałam się o testach fałszywie dodatnich spowodowanych torbielami, a że mam pcos itd, to oczywiście zaczęłam świrować :P

8pdp47e.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls czyli mowisz ze warijuje?:P

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane...nie czytać tych forum, proszę ! Też sobie nawkręcałam po 1szym teście, że na bank torbiel...Spokojnie, jesteśmy w ciąży :)

Cieszmy się !!!:D

Dżuls, beta potwierdziła, więc proszę o opanowanie :)

Panna B, Ty też wyluzuj i jutro beta na bank pokaże piękną ciążę :)

2nn3yx8dqk2rr8fi.png

Dżuls lubi tę wiadomość

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • Kiniacz Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 20:39

20140607580114.png

• PannaB Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa jak tak to stawiam flachę...... soku:))

Kucykowa lubi tę wiadomość

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • Bergamota Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Kkkaaarrr - jeszcze nic straconego! Dziewczyny mają rację, to może być implantacja! Trzymam kciuki za Ciebie, za Was :-)

Mnie dopadły pierwsze objawy: potliwość i ciągłe odbijanie się. Dziś pierwszy raz dopadły mnie lekkie mdłości a przy tym zawroty. A od początku wzdęcia i gazy :/ oraz wrażliwe, bolące piersi. Jutro idę na betę. Dziś test wyszedł wyraźniejszy niż ten z przedwczoraj (ta sama firma, 25mlU/ml). Wczoraj dość wyraźny wyszedł z innej firmy o czułości 10mlU/ml :-)

<3 SYNEK FLORIAN <3
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie czuję się, jakbym miała za chwilę rozłożyć się na grypę. Łamie mnie w kościach i potwornie boli głowa. Trochę znów rozbolały piersi, no i ból w dole brzucha. Niby jestem głodna, ale mam na maxa wzdęty brzuch, też mi się odbija i troche mdli, zwłaszcza w nocy niestety. Zwalałam to do tej pory na późnowieczorne kolacyjki z małżem :P
    Kucykowa - mówisz, ze taka beta to raczej nie żadna torbiel itd? Strasznie bolała mnie owu i kilka dni po, dlatego przez chwile przeszło mi przez myśl, że to nie ciąża, tylko coś mi się tam porobiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:41

8pdp47e.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ