STYCZEŃ 2019 - NOWY ROK NOWE NADZIEJE
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa... wrote:Sikasz według zamierzeń czy wcześniej ?
Postaram się nie wcześniej niż w 12 dpo. Postaram się
agge lubi tę wiadomość
-
cukrzyk1991 wrote:Monika89 - jak to zrobiłaś ze w 11dc masz endo 13.... Bierzesz na to coś? Może moje 8 mm w 13dc to jednak marny wynik ... ah, gin mnie oszukał mówiąc, że to ładnie
EDIT: jakbym chciała sprawdzić przyrost endo po owulacji to kiedy najlepiej pójść? Owulka 14dc zazwyczaj.
Myślę, że tydzień po owulacji byłoby dobrze. Raz że sprawdzisz czy Endo jest dobre dla zagnieżdżenia, a dwa potwierdzisz pęknięcie pęcherzykaszona, Niecierpliwa... lubią tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
szona wrote:Postaram się nie wcześniej niż w 12 dpo. Postaram się
szona, Emmainthegarden, 5ylwian, agge lubią tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
cukrzyk1991 wrote:Monika89 - jak to zrobiłaś ze w 11dc masz endo 13.... Bierzesz na to coś? Może moje 8 mm w 13dc to jednak marny wynik ... ah, gin mnie oszukał mówiąc, że to ładnie
EDIT: jakbym chciała sprawdzić przyrost endo po owulacji to kiedy najlepiej pójść? Owulka 14dc zazwyczaj.
Wiesz co, z mojej praktyki z lekarzami to zawsze musiałam mieć wizytę stwierdzającą, że owulka była, skąd i co jak wygląda. Wtedy oceniało się endometrium i... To tyle. Ono nie przyrasta tak szybko, stąd już dalej nie ma sensu. Albo się jajo zaszczepi albo nie. Jedyne co to może... Może zastrzyk podawany na pekniecie pęcherzyka przez kilka kolejnych dni może spowodować przyrost endometrium, ale o ile to już wola nieba.
Dla mnie 10 mm to minimum i tak mówiło mi 3 lekarzy. Niestety...
Postaraj się dopytać gina o czopki z sildenafilu. Jest to lek na... Erekcję... Ale odkryto, że jego efekt uboczny w wyniku poprawy ukrwienia tkanek (jak to w erekcji) u kobiet jest właśnie poprawa wzrostu endometrium. Bierze się je codziennie po 3x aż do owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 20:01
Emmainthegarden lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
MonikA_89! wrote:Nie wierzyć jej!
Spoko, zaraz zajmę się pakowaniem, bo jadę na weekend nad morze, dwa dni miną bardzo szybko Dziś szukałam żółtego Bobo-testu, na szczęście nigdzie nie byłoMonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzona- to my na tym samym etapie. U mnie tez równo 21dc. Mnie juz nawet przez mysl przeszlo,czy aby bety nie zrobic w poniedziałek. Bo chce proga sprawdzic,ale jak mam kurna wydac 34zl i zobaczyc 0.1,to poczekam cierpliwie i najpierw zrobie test
szona lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Spoko, zaraz zajmę się pakowaniem, bo jadę na weekend nad morze, dwa dni miną bardzo szybko Dziś szukałam żółtego Bobo-testu, na szczęście nigdzie nie było
szona, agge lubią tę wiadomość
😭
No i słuchajcie... moje życie to po prostu jakiś żart i pasmo nieszczęść.
Poprzedni lekarz zmierzył zarodek dobrze. Zarodek jest bardzo mały - za mały i serce bije słabo. Dostałam zwolnienie i za tydzień okaże się, czy coś z tego w ogóle będzie. Grudzień może i był magiczny, ale jakoś szybko ta magia wyparowała. Wracam do domu po wizycie i zanoszę się płaczem w taksówce. -
Irvine...
Czy coś ci lekarz przepisał? Można coś na to zaradzić?
Przykro mi strasznie... Ale nie poddawaj się.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Irvine...
Czy coś ci lekarz przepisał? Można coś na to zaradzić?
Przykro mi strasznie... Ale nie poddawaj się. -
Irvine bardzo mi przykro. Nie wiem jakie sa rokowania w takiej sytuacji. Mam nadzieje, ze to nie musi sie zle skonczyc i za chwile kropek nadrobi. Tule Cie z calych sil.
-
U mnie progesteron w 8 dpo 20,40...
Czyli owu była. Hmmm..
Mój pik jest szybszy niż struś pędziwiatr,że go testy nie wykryły.
Tsh 0,005...czyli nic dziwnego, że nie mam siły z łóżka wstać..
Mnie nie kusi na testowanie (na razie). Nie widzę powodu, dla którego teraz miałoby się udać..agge lubi tę wiadomość
-
Irvine, trzymam kciuki żeby było dobrze. Za tydzień idziesz do kontroli?
-
Tak, za tydzień kontrola. Dziękuję Kochane. Jakoś już nie mam siły wierzyć, ze będzie dobrze. Od początku coś było nie tak... mam dosyć
-
nick nieaktualny
-
Irvine90 wrote:Tak, za tydzień kontrola. Dziękuję Kochane. Jakoś już nie mam siły wierzyć, ze będzie dobrze. Od początku coś było nie tak... mam dosyć
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1053369a41c3.jpg
Ze smutku, ale przede wszystkim za Wasze powodzenie w staraniach
Irvine90 trzymam za Was kciuki! Zobaczysz, Twoje maleństwo to mały wojownik i wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 20:40
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*] -
Ja też dziś po lekarzu, 15dc, pęcherzyk 15x20mm, endometrium prawie 11 mm. Tak, że trzeba brać się do roboty
MonikA_89, też będę testować 26.01
We wtorek mam przyjść, żeby gin sprawdził, czy pęcherzyk faktycznie pęknie w weekend. Powiedział też, że niepotrzebnie robiłam tyle badań hehe
Co do mojego wysokiego kwasu i jak zapytałam o mutacje to powiedział tylko, że taki wynik jest dlatego, że kwas był suplementowany a nie sam z siebie i mam brać dalej Pregne Start tylko jedną tabletkę na dwa dni.
Według niego mam dalej za wysoki testosteron (wg labu w normie) ale powiedział, że jestem niska i drobna i wynik powinien być mniejszy. Najgorsze, że testosteron będzie po troszku się zwiększał a "zbić" można go tylko biorąc tabletki anty przez 3 miesiące. Czy może któraś z Was miała podobną sytuację i lekarz czym innym obniżał testosteron? Nie chce wypaść z gry na 3 miesiące
No i zlecił badania nasienia. Bałam się co na to małż, ale dobrze to przyjął. Zapytał tylko, czy zaprowadzą go do pokoju z gazetkamiMonikA_89!, APrzybylska lubią tę wiadomość