Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Dziewczyny ja rownież melduję bobotest z bielą vizira, do tego temperatura na łeb na szyję w dół, także z pokorą czekam na @, jednak nie zapomniała o prezencie mikołajkowym dla mnie.

Olis, cień widać od razu! Gratuluję, rośnijcie zdrowo:) Piękny poranek:)

Nieeee :( Ty miałaś miec fasolkę!!!! No ale w takim razie siostrzyczki walczymy w grudniu dalej razem <3

suri2016 lubi tę wiadomość

• labamba Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    jest!! a własciwie sa!! 2 kreski!!

https://naforum.zapodaj.net/79fc01caa36c.jpg.html

eMM, karm3lka, agnieszka1290, Flowwer, MamaFabianka, florida, AnnaManna, bertha, Jaguś_7810 lubią tę wiadomość

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Dziewczyny!

Ale ładne :) gratuluję :)

labamba lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Dziewczyny!

Ale tłuste :) Soczyste krechy :) Gratulacje! :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nieeee :( Ty miałaś miec fasolkę!!!! No ale w takim razie siostrzyczki walczymy w grudniu dalej razem <3

Niestety, nie wyszło..ale nastawiałam się już od wczoraj, więc jakoś dzisiaj nie zaskoczyłam się zbytnio.. Plan działania na grudzień również obmyślony. Czekam aktualnie aż @ zawita i dzwonię się umówić na histeroskopię. Pytałam i niestety nie robią podczas jednego zabiegu histeroskopii i HSG, mało tego, mówią, że nie można tego zrobić w jednym cyklu..:/

Aguś damy radę, nasze fasolki lubią budować napięcie po prostu, a jak w końcu do nas zawitają to z wielką pompą:)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Dziewczyny!

Piękne krechy:) Gratuluję Wam, to wspaniała wiadomość i piękny prezent mikołajkowy:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    U Ciebie to chociaz na leb na szyje. Moja postanowila sie jeszcze ze mna pobawić.... ostatnio @ dostalam przy poziomie 36.22, a dzien przed byla 36.29 także jak bedzie tak spadac, to sobie jeszcze poczekam.
    Tuke mocno mała!

Mycha, ja również tulę :*
    Niestety pokazuje to tylko, że nie mogę ufać swojemu organizmowi, bo lubi płatać figle:)

Nie ma tego złego, silna ekipa na styczeń nam się zbiera:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się popłakałam jak zadzwonił mąż, że już poinformował moje naczelne w pracy, że poroniłam i wracam prawdopodobnie od przyszłego wtorku. Ponoć się przejęły i zdziwiły, że tak szybko wrócę.
    No nic, teraz muszę to przetrawić. Lekarz zalecił łykać magnez na nerwy i ewentualnie zioła na spokojność.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje, cudowny Mikołaj, reszta ma się nie poddawać

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bardzo mi przykro wszystko wskazywało jednak na zieloną kropeczkę :(
    Ale nowy rok, nowe wyzwania :)ale gratuluje tym co się udało :) wymarzone Mikołajki :D

Ja od dzisiaj postanowiłam zacząć brać luteinę podjęzykowo, bo coś mi ta temperatura nie chcą podskoczyć :P więc obstawiam, że to progesteron bo w tamtym cyklu miałam 7 dpo miałam tylko wynik 9. WIec nie zaszkodzi a może jednak pomoże :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2016, 07:45

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A ja się popłakałam jak zadzwonił mąż, że już poinformował moje naczelne w pracy, że poroniłam i wracam prawdopodobnie od przyszłego wtorku. Ponoć się przejęły i zdziwiły, że tak szybko wrócę.
    No nic, teraz muszę to przetrawić. Lekarz zalecił łykać magnez na nerwy i ewentualnie zioła na spokojność.

Kaczorka, tulę Cię <3

Najgorsze już za Tobą, teraz już tylko z górki. Nie obejrzysz się i będziesz w upragnionej ciąży:) Pewnie jeszcze hormony Ci szaleją:*

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kaczorka, ty moja silna kobieto :* Tobie to wyczuwam ciążę najszybciej :* <3

• Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba super gratulacje!

Kaczorka zobaczysz zanim się obejrzysz będziesz szła na kolejne ciążowe zwolnienie i przyjdziesz do pracy pochwalić się co najwyżej wielkim brzuszkiem :) Trzymam za Ciebie kciuki!

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, zrobiłam kilka głębokich wdechów. Mam jeszcze tydzień na dojście do siebie.
    Najważniejsze, że już wiedzą Ci co powinni wiedzieć. Takie informowanie jest chyba najgorsze. Dobrze, że w tej kwestii mogę liczyć na męża.

Dzisiaj z okazji Mikołajek testu nie zrobię, ale za to chyba sobie jakieś kupię :) I owulacyjne i ciążowe. Niech sobie czekają. Może takie mikołajkowe będą szczęśliwe??

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja wczoraj z okazji mikołajek kupiłam sobie 3 bobotesty, ale poczekają na noworoczne testowanie. Tak na prawdę nie wiem czy testować w ogóle będę w przyszłym cyklu, bo może się okazać, że owu będzie tym razem z jajnika bez jajowodu:/ też dziś kiepsko z humorem u mnie...

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • agnieszka1290 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Dziewczyny!

Piękne kreseczki tylko pozazdrościć:-) Gratuluję ♥♥♥

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Kaczorka ja wczoraj z okazji mikołajek kupiłam sobie 3 bobotesty, ale poczekają na noworoczne testowanie. Tak na prawdę nie wiem czy testować w ogóle będę w przyszłym cyklu, bo może się okazać, że owu będzie tym razem z jajnika bez jajowodu:/ też dziś kiepsko z humorem u mnie...
    A ja też sobie kupię. A co będę sobie żałować.:)
    Nerwicę mam jakąś dzisiaj. Normalnie jeszcze jedno słowo mojego szefa a zastrzelę go, albo uduszę. Potrzebuję coś mocnego na uspokojenie :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    A ja też sobie kupię. A co będę sobie żałować.:)
    Nerwicę mam jakąś dzisiaj. Normalnie jeszcze jedno słowo mojego szefa a zastrzelę go, albo uduszę. Potrzebuję coś mocnego na uspokojenie :)

Nie ma co sobie żałować. Chociaż w ten sposób sobie humor poprawmy :P

A co do szefa, to ja swojej czasami mam ochotę kupić bilet w jedną stronę na Marsa. Ale chyba bardziej bym posadziła całą bandę oszołomów z departamentu ZUS na swoim miejscu i kazała im zapieprzać przy tych normach, które oni nam narzucają. Patrzyłabym jak się przy tym pocą i poganiała jeszcze bardziej. No marzy mi się coś takiego!!

Suri, musisz wierzyć, że owulacja będzie z tego jajnika, z którego być powinna. Albo że ten zdrowy jajowód przechwyci jajeczko w razie co :)

Ja już nie wiem kiedy będę testować, bo najpierw mi wyliczyło, że na koniec grudnia, a teraz OF pokazuje już 1.01. Ciekawe czy w związku z tym poronieniem jeszcze bardziej mi nie przesunie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nie ma co sobie żałować. Chociaż w ten sposób sobie humor poprawmy :P

A co do szefa, to ja swojej czasami mam ochotę kupić bilet w jedną stronę na Marsa. Ale chyba bardziej bym posadziła całą bandę oszołomów z departamentu ZUS na swoim miejscu i kazała im zapieprzać przy tych normach, które oni nam narzucają. Patrzyłabym jak się przy tym pocą i poganiała jeszcze bardziej. No marzy mi się coś takiego!!

Suri, musisz wierzyć, że owulacja będzie z tego jajnika, z którego być powinna. Albo że ten zdrowy jajowód przechwyci jajeczko w razie co :)

Ja już nie wiem kiedy będę testować, bo najpierw mi wyliczyło, że na koniec grudnia, a teraz OF pokazuje już 1.01. Ciekawe czy w związku z tym poronieniem jeszcze bardziej mi nie przesunie.
    Kaczorka, o to to to, mam o samo. Patrzy na mnie jak na głupka jak mu mówię, ze czegoś nie jestem w stanie zrobić na już, bo są pewne priorytety. I ładuje mi jeszcze jakieś dodatkowe rzeczy, bo myśli, ze siedzę i patrzę bezmyślnie w monitor. Nosz chole**. Ja to bym mu na Pluton ten bilet kupiła, bo w sumie to guzik wie o naszej pracy. A on chodzi i narzeka, że jak to mu źle, jak on to mało zarabia. Nóż mi się w kieszeni otwiera. Mam dzisiaj mord w oczach :)
    Kupię testy i będę się napawać wzrokiem moich przełożonych jak im powiem że jestem w ciąży i nie mogą mnie zwolnić :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    labamba wrote:
    Dziewczyny!

Piękne dwie krechy !!!! Zajadam wruski ;)

Który dziś dpo ?

A ja wyźione ducha tak brzuch boli aż się szczerze cieszę że następne 2 cykle będa bez stymulacji bo tylko mnie brzuch boli nerwowa jestem ogólnie to nie ciekawie się czuje przy tych stymulacjach. Ale teraz mój organizm przesadził ze tydz przed @ boli mnie dzień i noc mam skórcze

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ