Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam pojęcia co jest grane...Jestem 4 dpo od bardzo długa badam szyję przez cały cykl zawsze po owu jest wysoko twarda i zamknięta a tu tym razem jakiś dziwna rzecz szyjka jest nisko zamknięta i twarda...Miała któraś tak ? Test najszybciej w Sylwestra.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie badam szyjki bo mam zawsze dość długie i szpiczaste paznokcie i nie chciałabym sobie czegoś przed przypadek uszkodzić

Mika
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Dziewczyny nie mam pojęcia co jest grane...Jestem 4 dpo od bardzo długa badam szyję przez cały cykl zawsze po owu jest wysoko twarda i zamknięta a tu tym razem jakiś dziwna rzecz szyjka jest nisko zamknięta i twarda...Miała któraś tak ? Test najszybciej w Sylwestra.

U mnie po owulacji szyjka była bardzo nisko. Do tego było masakrycznie ciasno. Miałam wtedy do zaaplikowania tabletkę dowcipną i ledwo udało mi się ją tam wepchnąć..
    Więc to chyba nie jest jakieś dziwne ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    U mnie po owulacji szyjka była bardzo nisko. Do tego było masakrycznie ciasno. Miałam wtedy do zaaplikowania tabletkę dowcipną i ledwo udało mi się ją tam wepchnąć..
    Więc to chyba nie jest jakieś dziwne ;)

A od jak dawna badasz szyjke i jaka jest po owu ? Bo ja nigdy od 3 lat nie miałam po owu nisko ! Zawsze ale to zawsze jest wysoko więc dla mnie dziwne ;)

Może źle sprecyzował pytanie...Czy osoba która od zawsze ma po owu wysoko szyjkę może od tak mieć nisko czy któreś z was to się zdarzyło że zawsze miała wysoko a tu w jakimś cyklu nisko ? Pytam bo mam nadzieję, że to nie @ bo przed @ to normalne ale parę dni po owu zawsze miałam w górze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2016, 16:06

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie miałam okazji za długo badać szyjki, bo w poprzednim cyklu od razu zaszłam w ciążę. A teraz z kolei jest mój pierwszy cykl po poronieniu. I jak zaraz po owu aplikowałam sobie tabletkę to aż w szoku byłam, że szyjka jest tak nisko i że jest tak ciasno (i twardo).

zubii - a może to po prostu jest dobry znak :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    od dwóch tyg Was czytam codziennie. Pomimo, że jestem już stara, chciałabym zajść w drugą ciążę. Córka ma już 13 lat.Jeśli nie teraz, to już pewnie nigdy.
    Opiszę Wam ostatni miesiąc.
    Cykle mam regularne, żadnych ekscesów, podstawowe badania w normie, żadnych chorób przewlekłych. Lekarz zalecił starania naturalne przez pół roku.
    Od 1dc łykałam Castagnus i piłam Zioła O. Sroki 3.
    W 16dc była owulacja, sex z mężem 8,10,13,15,17dc.
    Tego 17dc miałam chwilowe plamienie, ale minęło. Było w postaci śladu na papierze.
    Od owulacji moja temp utrzymuje się na poziomie poonad 37stopni, mierzona prawidłowo. Od 23dc plamię a temp nadal wysoka. Na wkładce mam brązowe plamy, ale niewiele. Wystarcza jedna na cały dzień, wystarczyłaby i na dwa, ale....... ;)
    Wiem, że nie powiecie, co mi jest na odległość :) Wizytę mam dopiero 7.stycznia :(
    Chciałam tylko spytać, czy któraś z Was miała podobnie, a potem wyszło pozytywnie? :)
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie

Ciąża to byłby cud..może Bóg da........
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja niestety żegnam się z świątecznym testowaniem, bo dziś pojawiła się u mnie @. Jak w zegarku bez litości.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję :*

• zubii Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No niestety nie miałam okazji za długo badać szyjki, bo w poprzednim cyklu od razu zaszłam w ciążę. A teraz z kolei jest mój pierwszy cykl po poronieniu. I jak zaraz po owu aplikowałam sobie tabletkę to aż w szoku byłam, że szyjka jest tak nisko i że jest tak ciasno (i twardo).

zubii - a może to po prostu jest dobry znak :D

Rozumiem i bardzo mi przykro :* w tamtym cyklu dostałam @ 6 dpo i wyglądał jak bezowulacyjny więc boję się że i teraz tak będzie :(

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Cześć dziewczyny, ja niestety żegnam się z świątecznym testowaniem, bo dziś pojawiła się u mnie @. Jak w zegarku bez litości.

Przykro mi...
    ale pomyśl , że sama nie jesteś u mnie @ przyszła wczoraj :(
    FUCK :(

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmiorniczka ile masz lat? Pierwsze plamienie mogło być związane z owulacją, a kolejne plamienia 23 .12 z implantacją. Nie raz dziewczyny pisały ze zamiast okresu miewały plamienia kilkudniowe. Życzę Ci żeby to był objaw ciąży...

Ośmiorniczka lubi tę wiadomość

Mika
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niestety dostałam @.Przyszła jak w zegarku!Franca jedna popsuła mi święta!!!!

ckai9n73kv974yz0.png
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell ja mam 39 :) wiem, wiem...............
    boję się, że te plamienia są przez zioła :( pierwszy cykl je piję i pierwszy raz takie anomalia

• Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę do styczniowych testowań przynudzać............

• Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś dużo tych @ w tym miesiącu !! Chyba los chce żebyśmy to dopiero Nowy Rok rozpoczęły z dobrą nowiną ! !

Ośmiorniczka moja znajoma 3 miesiące temu urodziła dziecko w wieku 44 lat. A fajnie że masz już jedno dziecko więc na drugie masz większe szanse niż kobiety które nie miały jeszcze !!

Mika
  • Destiny80 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.Jak mijają Wam święta?U nas było fantastycznie.Cudowny czas z rodziną i przyjaciółmi.Tak też nie miałam czasu wczuwać się w ciało.Ale martwi mnie ze po owulacji moja temperatura nie powala.Pierwszy cykl tak mam.Dodam ze w tym cyklu miałam pierwszy raz pozytywny test owulacyjny.A jakieś 4 dpo miałam późno wieczorem dużo białego śluzu.Piersi dopiero teraz zaczęły boleć.2x miałam skok 37 stopni bo cos przeziębiłam się.Testować mam zamiar 31.12 no chyba że...

Konktretne starania od 2015
    2 wczesne straty
    2017 In Vitro -niestety bez skutku
    AMH -1
    2018 In Vitro KD klapa:(
    2019 Badanie gdzie leży problem..
    Kir AA totalny brak kirów implantacyjnych
    Komórki nk
    Mąż Hla C C1
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Kurcze coś dużo tych @ w tym miesiącu !! Chyba los chce żebyśmy to dopiero Nowy Rok rozpoczęły z dobrą nowiną ! !

Ośmiorniczka moja znajoma 3 miesiące temu urodziła dziecko w wieku 44 lat. A fajnie że masz już jedno dziecko więc na drugie masz większe szanse niż kobiety które nie miały jeszcze !!

To prawda. A Twoja znajoma naturalnie czy wspomagała?

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY TULE TE KTÓRE @ DOSTAŁY

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ośmiorniczka wrote:
    To prawda. A Twoja znajoma naturalnie czy wspomagała?

Moja znajoma zaszła w ciąże naturalnie była to tzw. wpadka :)

Mika
  • Ośmiorniczka Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Moja znajoma zaszła w ciąże naturalnie była to tzw. wpadka :)
    No to gratki!!!
    Może i ja jestem w tej ciąży............chociaż zero objawów oprócz plamienia i temperatury :( żebym tak choć raz rzygła hahaha a tu nic :D

Izabell2016, madlene88 lubią tę wiadomość

‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ