X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Destiny80 wrote:
    A Ja nawet nie wiem czy owulacja była..No ale nic,czekam...

OF widzę, że zaznaczył Ci ovu i temp by na to wskazywała. Czemu masz wątpliwości?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze brak oznak płodności. Przeważnie zaczyna się od odejścia czopu sluzowego, chociaż w tym cyklu to ja mało co zauważam... Ale nie nastawiam się, może jak się szybko uda poodkrecac zawirowania w papierach to z tej radości zaskoczy:-P

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przenoszę się na grudzień, wczoraj przyszła @... Będę testować koło 27 grudnia, więc jeszcze mnóstwo czasu :(

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki a czy ktos na moim widzi owke, bo ja juz nie wiem ;(

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha musisz udostępnić wykres żebyśmy mogły zobaczyć..

mycha91 lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, wg mnie 22.11 miałaś owulke

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    mycha musisz udostępnić wykres żebyśmy mogły zobaczyć..

Ej no tej! A w podpisie nie widac? Jak to inaczej udostępnić?

bertha, no mi sie tez tak wydaje, spadek byl, owu wyszlo pozytywne, ale jakas taka zdezorientowana jestem w tym miesiącu. Chyba za duzo impulsów z zewnatrz (ginekolog, testy owu, tempka), a za malo wsluchania sie w sama siebie.
    Maż obstawia wtorek-sroda, bo jak to on mówi " wtedy mialas najwiekszy wabik" :D

Jak testowanie na mikolajki nie przyniesie efektu to w nastepnym cyklu musze zluzowac i wrocic tylko do objawowo-termicznej, bez testow bo oszalec zdaze zanim zajde. A mowia ze od przybytku glowa noe boli xD

bertha lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha widzę, ja też myślę, że owu była u Ciebie w dniu tego spadku. nie martw się, że of nie zaznaczył owulacji, u mnie też dziś temperatura w górę, spadek był 3 dni temu i póki co of nie wyznaczył dnia owulacji,.chociaż wydaje mi się, że miałam... pozostaje tylko czekać i modlić się o 2 kreski, to bedzie najlepsze potwierdzenie owu ;)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura spadła, cycki bolą jak przed okresem. Może jajo w końcu ruszy?
    Czekam na to jak Wy na 2 kreski na teście :p

A jak tam u Was dzisiaj?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 10:01

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A jak tam u Was dzisiaj?

Trzymam kciuki żeby już było po wszystkim i byś mogła ponownie zacząć.

U mnie dziś stabilnie. Temperatura 37,0 - niby wzrosła o te 0,01 ale to w granicach błędu statystycznego :).. czy po implantacji temperatura idzie jeszcze wyżej czy nie ma żadnej różnicy na wykresie i nie da się tego ustalić? Ja się czuję troszkę inaczej w tym cyklu, jak w zeszłym twierdziłam że mam zero objawów tak w tym zaczęły mnie boleć piersi dosyć szybko i są takie wrażliwsze, ale to nie jest na tym poziomie jak opisują, że sprawa nawet ból. Poza tym wczoraj bardzo dużo białego mleczno-kremowego śluzu. Dziś już mniej. Nie wiem czy się w tym doszukiwać czy nie.

Wyniki badań przeprowadzonych wyszły prawidłowe. Z tym tsh lekarz mi wyśle receptę więc od razu będę brać i jak zobaczę tylko dwie kreski to zrobię jeszcze raz to tsh.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnoe cycki bola wieczorami a rano nie wiec bojkotuje je jako objaw czegokolwiek xD
    Mnie dzisiaj czeka standardowy powrót od taty z Poznania do siebie. 120 km do zrobienia. A roboty mam tyle ze jak wroce to chyba sie zakopie. Nie wspominajac jaki syf mam w chacie xD
    Ape za to wczoraj spotkalam sie kumpela na mieście i pierwszy raz od kwietnia bylam na starym rynku xD
    A no i przekonalam sie ze nawet jedno male bezalko podwoduje u mnie czestosik xD

A jakie wy macie plany?

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Mycha widzę, ja też myślę, że owu była u Ciebie w dniu tego spadku. nie martw się, że of nie zaznaczył owulacji, u mnie też dziś temperatura w górę, spadek był 3 dni temu i póki co of nie wyznaczył dnia owulacji,.chociaż wydaje mi się, że miałam... pozostaje tylko czekać i modlić się o 2 kreski, to bedzie najlepsze potwierdzenie owu ;)

OF chyba zaznacza dopiero jak po spadku wychodzimy ponad najwyższą, którą miałyśmy przed spadkiem, a że ty miałaś tam o 0,01 więcej jednego dnia to może dlatego OF taki bezwzględny :)

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Mnoe cycki bola wieczorami a rano nie wiec bojkotuje je jako objaw czegokolwiek xD
    Mnie dzisiaj czeka standardowy powrót od taty z Poznania do siebie. 120 km do zrobienia. A roboty mam tyle ze jak wroce to chyba sie zakopie. Nie wspominajac jaki syf mam w chacie xD
    Ape za to wczoraj spotkalam sie kumpela na mieście i pierwszy raz od kwietnia bylam na starym rynku xD
    A no i przekonalam sie ze nawet jedno male bezalko podwoduje u mnie czestosik xD

A jakie wy macie plany?

U mnie również bałagan koszmarny. Nie było w tygodniu zupełnie kiedy sprzątnąć więc muszę coś dziś ogarnąć bo za chwilę ten bałagan opanuje mój dom. Szkoda, że nie sprząta się tak szybko jak bałagani :D

Fajnie mycha, że się wyluzowałaś. To chyba nam wszystkim jest teraz potrzebne. 120 km to jeszcze nie najgorzej :) szybko zleci. Chociaż ja bardzo lubię jeździć więc cieszę się na takie trasy. Kiepsko jest powyżej 500 ;/ wtedy to się nudzi strasznie, jeszcze szczególnie jak się jedzie w pojedynkę autostradą.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    OF chyba zaznacza dopiero jak po spadku wychodzimy ponad najwyższą, którą miałyśmy przed spadkiem, a że ty miałaś tam o 0,01 więcej jednego dnia to może dlatego OF taki bezwzględny :)

Czyli gdyby nie to ze dzisiaj i wczoraj zaspalam na mierzenie to pewnie by mi juz wyznaczyl :)
    Dzieki uspokoilyscie mnie !

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:

A może by też tak myślałam, nawet w celu sprawdzenia obniżyłam tamtą temperaturę a potem nawet kazałam ją ignorować, a of nadal nie zareagowało... no nic, może jak przez 3 dni utrzyma się na wyższym poziomie (oby :) ) to wtedy coś drgnie... ale powiem Wam, że boję się patrzeć na termometr codziennie, wręcz błagalnie na niego patrzę :) Ale chyba czuję, że owu była, bo jajnik mnie troszkę kłuje (delikatnie), co najczęściej u mnie świadczy o pracującym ciałku żółtym. Okres dni płodnych wykorzystałam w 150%, więc liczę jednak na cud, że pokonam polipa i zafasolkuję w tym cyklu. Staram się też przygotować na ewentualność, że się nie uda, żeby nie mieć Świąt pod psem... najwyżej będzie noworoczny prezent:) Póki co objawów brak, chociaż miałam dzisiaj głupie sny, a wierzcie lub nie, miałam je od samego początku w pierwszej ciąży i teraz w tej pozamacicznej... może to znak:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

A jak tam u Was dzisiaj?

Kaczorka to super, trzymam za Ciebie kciuki, żeby jak najszybciej się rozwiązało :) Jak temp poleciała to pewnie lada chwila dostaniesz @ i będziesz mogła zacząć świąteczne starania:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri widze ze my nawet testowac bedziemy w podobnym czasie.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po imprezie, wróciliśmy do domu o 6.20. A mój M ma takiego kaca ze szok i dobrze mu tak bo lekko przesadził wczoraj z kolegami. Ja wypiłam 2piwka, chociaż powiedzieć ze je wypiłam to za duzo, Wemeczylam je bo tak mi po mój było nie dobrze, ze potem juznodpuscilam alko... a najgorsze ze po dłuższych tańcach i chulancach brzuch pobolewal :/

Ewcia88 lubi tę wiadomość

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa, może to jakiś znak??? :)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, to zazdroszczę tak fajnej imprezy, dobrze czasami tak zluzować :) Dobrze, że sobie pohulaliście lub, że po prostu M. pohulał, jak się obudzi to będzie miły przynajmniej , hihi:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ