X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia jeszcze nic straconego. Takie plamienia mogą być na początku ciąży w okolicach terminu @.

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia glowa do gory poki @ewidentnie nie ma to jeszcxe moze okazac sie ze to fasol :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Dziewczyny chce mi się płakać. Wczoraj poczułam nadzieję, że te plamienia to zagnieżdżanie. Dzisiaj znów na papierze rano lekko brunatne ślady.. ale chyba zaczynam schodzić na ziemię. BOli mnie brzuch ewidentnie jak na @. Termin @ przypada na piątek/sobotę, ale ewidentnie czuję się właśnie tak. Pewnie wredna @ zrobiła mnie w konia. Baaaaaardzo nieładnie... bardzo :'(

Kochana, ale to tylko plamienia! Moja kuzynka jak zaszła w ciążę to miała normalne bóle jak na okres i właśnie plamienia. A później wszystko przeszło :) Więc jeszcze nie smutaj za bardzo.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsam wiem. CIeszyłam się wczoraj. Nic M nie mówiłam, ale cieszyłam się jak głupia. Ten ból typowo okresowy zabiera mi jednak nadzieję. Czytałam, że niektóre kobiety w trakcie zagnieżdżania miewają skurcze macicy.. ale jakoś wątpię by u mnie to o to chodziło. Nie bolą mnie piersi, sutki, nie mam mdłości. Wszystko jak na @... właśnie się popłakałam.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kochana, ale to tylko plamienia! Moja kuzynka jak zaszła w ciążę to miała normalne bóle jak na okres i właśnie plamienia. A później wszystko przeszło :) Więc jeszcze nie smutaj za bardzo.
    Kaczorka... teraz to popłakałam się jeszcze bardziej... :'( Nie wiem czy rozniecać w sobie tę nadzieję.. Nie płakałam do tej pory. To dopiero nasz 3 cs, ale dzisiaj puściło.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ewcia glowa do gory poki @ewidentnie nie ma to jeszcxe moze okazac sie ze to fasol :)
    ok, koniec mazania się... dziewczyny jak nie wiem co ja bym bez Was zrobiła!!!

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia ja w pierwszej ciąży czułam się tak jak @ ale taką porządną. Jedyna różnica była ze zamiast @ było bardzo dużo białego śluzu. Możesz masz niski progesteron? Często przy niskim są plamienia przed @

Ewcia88 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • suri2016 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w te mroźny poranek:)

Ewcia głowa do góry, znam nie jeden przypadek plamień na początku ciąży, a już nie mówiąc o bólach miesiączkowych.. to normalne, także póki to nie @ to się nie poddawaj :)

Mi dziś of w końcu wyznaczył owulację, co prawda, wiem na 100%, że była 1-2 dni wcześniej, ale nie będę już tego zmieniać. U mnie dzisiaj 4-5 dpo i spadek temperatury, hmm może to fasolka? Zobaczymy co dalej z tego będzie :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, tule mocno i ściskam ale dziewczyny mają rację. Póki @ nie ma to nic straconego. Trzymam kciuki żebyś się myliła. Plamienia mam nadzieję że ustana i będziemy za chwilę razem testować

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Kaczorka... teraz to popłakałam się jeszcze bardziej... :'( Nie wiem czy rozniecać w sobie tę nadzieję.. Nie płakałam do tej pory. To dopiero nasz 3 cs, ale dzisiaj puściło.

Jak Ci ulży to płacz :) Czasami to pomaga - schodzi całe ciśnienie.
    A ja trzymam kciuka za to, żeby wszystko wyszło jak powinno, czyli na plus :)

Mi za to włączyły się rozkminy czy nie lepiej, żebym jednak poszła na zabieg usunięcia tego jaja. Bo jak dojdzie do poronienia samoistnego to będzie duże krwawienie. A ja mam endometriozę i wszelkie krwawienia nie są wskazane, żeby się to cholerstwo nie rozprzestrzeniło w moim ciele. A z tego co wiem to po zabiegu nie ma intensywnych krwawień. No i nie wiem co mam robić..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, duże ciacho i mnóstwo pozytywnego myślenia :) Wizualizacja fasolki jest najlepsza :* Dziewczyny mają rację, może się mały fasol zagnieżdża i jeszcze huśtawkę hormonalną ci funduje :)
    U mnie dzisiaj spadek, ale wczoraj kłuł mnie prawy jajnik, a ostatnie dwa cykle lewy, więc już się nakręciłam że teraz to się musi udać:) Jeszcze dzisiaj wezmę mojego w obroty. Niech nie myśli nawet, że się wykręci. :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Ewcia ja w pierwszej ciąży czułam się tak jak @ ale taką porządną. Jedyna różnica była ze zamiast @ było bardzo dużo białego śluzu. Możesz masz niski progesteron? Często przy niskim są plamienia przed @
    No właśnie bardzoooo rzadko miewam plamienia przed @. @ raczej regularnie co 29/30 dni. Dziś jest 27 dc. Progesteron badałam ponad pół roku temu, endokrynolog chciała w ten sposób sprawdzić czy miewam owulacje. Progesteron na IDEALNYM podobno poziomie.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna bierz bierz. Mój mąż jak miał mieć wyjazd w pracy na 3 dni to powiedział im ze nigdzie nie jedzie bo musi owulacji pilnować. Boże to jest taka papla

Oluchna, Klara Wysocka, A może by..., Magoffi lubią tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżli coś odbiega od normy no to może świadczyć o fasolce :) trzymam kciuki żeby to było to

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Witajcie dziewczyny w te mroźny poranek:)

Ewcia głowa do góry, znam nie jeden przypadek plamień na początku ciąży, a już nie mówiąc o bólach miesiączkowych.. to normalne, także póki to nie @ to się nie poddawaj :)

Mi dziś of w końcu wyznaczył owulację, co prawda, wiem na 100%, że była 1-2 dni wcześniej, ale nie będę już tego zmieniać. U mnie dzisiaj 4-5 dpo i spadek temperatury, hmm może to fasolka? Zobaczymy co dalej z tego będzie :)

U mnie 6dp wedlug of a wedlug mnie 7/8. I tez lekki spsdek :) ciekawe co bd jutro :)

• Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Ewcia, duże ciacho i mnóstwo pozytywnego myślenia :) Wizualizacja fasolki jest najlepsza :* Dziewczyny mają rację, może się mały fasol zagnieżdża i jeszcze huśtawkę hormonalną ci funduje :)
    U mnie dzisiaj spadek, ale wczoraj kłuł mnie prawy jajnik, a ostatnie dwa cykle lewy, więc już się nakręciłam że teraz to się musi udać:) Jeszcze dzisiaj wezmę mojego w obroty. Niech nie myśli nawet, że się wykręci. :)
    Olcia oby! Jeżeli chodzi o hustawkę hormonalną to wczoraj an przykłąd rozwaliłąm zamknięcie od wlewu do benzyny w aucie. Wyłam jak by mi ktoś umarł. ALe ja w ogóle ejstem rozchwiana emocjonalnie i zbyt wrażliwa, do tego nerwus. Więc to też typowe dla mnie przed @.

Olcia, u CIebie to wygląda obiecująco! :)

Oluchna lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samsaramsa wrote:
    Oluchna bierz bierz. Mój mąż jak miał mieć wyjazd w pracy na 3 dni to powiedział im ze nigdzie nie jedzie bo musi owulacji pilnować. Boże to jest taka papla

Uśmiałam się :) faceci są rozbrajajacy. Ja bym sów nie zdziwiła gdyby mój zrobił tak samo. Subtelność słonia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:26

Klara Wysocka, Magoffi lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Olcia oby! Jeżeli chodzi o hustawkę hormonalną to wczoraj an przykłąd rozwaliłąm zamknięcie od wlewu do benzyny w aucie. Wyłam jak by mi ktoś umarł. ALe ja w ogóle ejstem rozchwiana emocjonalnie i zbyt wrażliwa, do tego nerwus. Więc to też typowe dla mnie przed @.

Olcia, u CIebie to wygląda obiecująco! :)

Ewcia, no obiecująco, ale sama nie wiem, bo w ostatnim cyklu też tak było. Też takie mam huśtawki, bo raz się cieszę jak dziecko, tak się nakręcę, a później to już tylko dołek. Sinusoida masakryczna :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ile dni po odpstawieniu luteiny macie spadek temp ? U mnie 3 dzień i się trzyma a test wczoraj negatywny

11 cykl starań
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą u mnie dziś znów skok temperatury. Nie wielki ale dobrze ze wróciła na wyższe pułapy. Piersi bolą jeszcze bardziej niż wczoraj. Jakby się którejś chciało może by spojrzała na mój wykres... wydaje mi się że wygląda obiecująco ale oczywiście szczerą prawdę mówcie. Żebym się nie nakręcała jak nie ma czym.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ