X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bladzioch jak nic :D Co na to mąż ?:D

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica, mąż sceptycznie podchodzi ;) dopóki nie będzie potwierdzenia od zbysia, to on uważa, że ciąży nie ma ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty jak czujesz? Jest czy nie ma ?

Wysłany: 20 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica, trudno mi to określić. Z jednej strony bardzo się cieszę, a z drugiej boję się cieszyć, bo może jednak tarczyca robi sobie jaja albo wyśle taki zestaw hormonów, że za tydzień po ciąży zostanie mi tylko zdjęcie testu...

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wyobrażam sobie jaki strach czujesz. Z jednej strony nadzieja i radość a z drugiej niewiadoma.

Wiem, że to nie może być objaw ciążowy bo jest za wcześnie. Ale wczoraj i dziś wieczorem miałam mega mdłości. Dziś jak wyszłam z psami to wracając wbiegałam po schodach bo wymyślałam że zwymiotuję na klatce. Nie wiem czemu tylko wieczorem i tak sobie myślę, czy to może być spowodowane hormonami? nie jadłam nic co mogłoby zaszkodzić:/...

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała do wtorku niedaleko :)

Annielica ja się nie wypowiadam co do objawów, bo zaraz zacznę je i u siebie dostrzegać ;)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka ja wiem, że to nie jest ciążowe bo aż tak nie zdurniałam, żeby doszukiwać się objawów w 6 dpo. Zastanawiam się tylko czy któraś tak nie miała? Gdzieś czytałam, że można mieć nudności przy podwyższonym TSH...:/

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica, a może to nerwy?? Tyle czekałaś na wyniki odnośnie nasienia męża i teraz po prostu euforia robi swoje.

No ale Twoja temperatura jest zacna, więc po cichutku liczę na wasz mały cud :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem, może i nerwy. Teraz już się nie stresuję, ale przecież stres daje nam o sobie znać czasami nawet jak minie. A ja się znowu chorób doszukuje, tyle, ze tym razem u mnie :P No i nie mam apetytu ostatnio, może faktycznie powinnam wyluzować bardziej skoro z mężem jest ok. Poproszę dziś męża żeby zrobił mi masaż ;)

Strzała no może i zacna, ale sama wiesz, że jeszcze jest wcześnie a potrafi się długo zacnie utrzymywać i jeszcze bardziej zacnie pierdzielnąć w dół:P jedna wielka niewiadoma - jak na loterii :) Chociaż gdybyśmy były w ciąży to i terminy miałybyśmy podobne ha ! :P

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica to mogło być wszystko nerwy, ciśnienie, zmiana pogody, za szybkie wstanie i inne :) Mdłości miewam ale chyba nie są to jakieś medyczne dolegliwości, zresztą nie wiem bo też nie robiłam badań chociażby TSH.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia N. wrote:
    P.s pieknie wygladalyscie wszystkie:)

Klaudia dziękujemy :) I witamy :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziekuje, juz tu bylam jakies 20 stron temu heh ;)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy wszystkie nowe kolezanki a te stare niech piszą
    Sówka jak u ciebie kiedy testy?

Wysłany: 20 lutego 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naczytałam się dziewczyny o tej tarczycy i mi słabo... wszędzie piszą, że w ciąży trzeba mieć maks do 2,5, ja w pierwszej na początku miała ok 6, pozniej zbiłam do 3 i było ok, dziecko urodziło się zdrowe. Teraz mam ponad 6 i do endokrynologa będę dzwonić w poniedziałek, żeby szybciutko wdrożyć leczenie...

Wiecie, że przez tarczycę dziecko może urodzić się niedorozwinięte umysłowo albo z wodogłowiem?! Już wiem dlaczego w pierwszej ciąży tak pilno im było robić mi badania prenatalne...

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Strzała to straszne co piszesz, ale nie piszmy od razu czarnych scenariuszy. Lekarz napewno zadba aby wszystko bylo ok. Nie martw się na zapas;)

U mnie duży spadek tempki dziś. Czyżby @ była blisko? Mam do niej jeszcze tydzień:/ bo jak na implantację to chyba za duży spadek..

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica, uspokoiło mnie to, że tarczycę należy zbić do 12 tygodnia, więc mam jeszcze dużo czasu :)

co do spadku, to czytałam, że nie można wykluczyć implantacji dopóki temperatura nie zejdzie pod tę czerwoną linię ;) najważniejszy jest późniejszy wzrost :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w takim razie oby wzrosła, oby wzrosła, oby wzrosła :D stop! nie nakręcać się !

Strzała no widzisz:D nosisz w brzuszku drugą dzidzię, tarczycę zbijesz i wszystko będzie miało piękny happy end :D a kto wie, może bliźniaki? :P

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na wykresie nie mam czerwonej linii, jaka to temperatura? zalezy od wykresu czy wszystkie maja taka sama?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Strzała potarzaj jak mantrę: Wszystko będzie dobrze, wszystko będzie dobrze :) Myśl pozytywnie :) Tym bardziej, ze dzisiaj bladzioch z wczoraj mocniejszy ;) Jednak robisz jeszcze testy :D

Klaudia N nie masz kreseczki czerwonej bo temperatury nie mierzyłaś od początku cyklu, czyli nie wiadomo kiedy owulka była.

A ja mam dziś kolejne zmartwienie, nie wiem ile ich jeszcze zniosę :( Moja najlepsza przyjaciółka w 8 miesiącu ciąży już drugi raz w szpitalu jest i pewnie już do porodu będzie. A poród może by nawet w ciągu najbliższych godzin bo skurcze co 4 min :( Popołudniu do niej jadę, posiedzieć. Mąż jej jutro dopiero wraca z pracy.

Wszystko się zbiega w jednym czasie, jak przetrwam przyszły tydzień to będzie dobrze.

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek wrote:
    My 21 czerwca 2014 <3

A my w tym samym miesiacu, tylko rok wczesniej :)
    29 czerwca 2013 :D

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ