Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam pare kilo schudnąć ..ale wezme się za siebie jak urodze. Myślę sobie poco się odchudzać skoro jak znajdę w ciążę to i tak spowrotem przytyje..
    I jak annielica martwiła bym się wtedy o fasolkę.
    A okres chyba nadchodzi :( pobolewa mnie jajnik ; (

nikicia86 lubi tę wiadomość

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ćwiczeń dziewczyny, to opinie są różne. Jedni twierdzą, że mogą zaszkodzić inni, że nawet pomóc. Ja ze swoich zrezygnowałam dlatego, że były zbyt intensywne właśnie na partie mięśni brzucha ale jeżeli nie zaszłabym przez 3 miesiące, to wróciłabym do treningów ale nie szalałabym z intensywnością w drugiej połowie cyklu :)

myślę, że basen, jakiś lekki pilates, może joga (wcześniej należy prowadzącą uprzedzić, że się staramy) modłyby właśnie nawet pomóc :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajnik może boleć w ciąży Katarzyna:P zrób test i nie trzymaj nas w niepewności bo kciuki mnie rozbolą od trzymania;)

Katarzyna_121 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha xD Ja sama sie męcze .. nie zrobie, bo niemam żadnego w domu, a mąż nie wypuści mnie żeby kupić. .mówi że potem będę żałować gdy pojawi sie @.. każda miniona godzina bez okresu sprawia uśmiech na mej twarzy..
    Ale niemoge sie nakręcać, okres może się w każdej chwili pojawić a wtedy mała nadzieja błyskawicznie pryska :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak narazie go niema, więc żyje nadzieją ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujesz. Stresuję się z Tobą. Fajnie by było, gdyby Ci się udało. Pomyśl z drugiej strony jak zrobisz test i zobaczysz 2krechy nie będzie już stresu tylko same szczęście;) Dziś jeszcze test kupisz a jutro niebardzo i będziesz w stresie do poniedziałku...;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz to bralam pod uwage.. zawsze dostawalam okres w 38 dc.. wiec dzisiaj powinnam go dostac.. jesli nie to w poniedzialek rano kupie i zrobie..
    Wydaje sie wiecznosc,ale dam rade :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale czemu wychodzisz z założenia, że i tak w ciąży przytyjesz?:) nie raz kobiety są chudsze po niż przed ciążą :D

annielica, życzę, byś już w przyszłym cyklu nie musiała liczyć dni płodnych, ale gdyby wrazie nie daj boże się nie udało to z każdym nieudanym cyklem to nieliczenie przychodzi łatwiej. Dla mnie poprzedni cykl był takim gwoździem do trumny i powiedziałam DOŚĆ. W moim otoczeniu wszystkie te co chuchały i dmuchały na siebie dalej nie mają dziecka a te które po prostu postanowiły się nie zabezpieczać po kilku cyklach udawało się im :)

a na monitoring nie miałam iść w tym cyklu dla swojej swiadomosci zeby wiedziec kiedy owulacja bo tak jak mowilam olałam starania, po prostu kochamy się bez zabezpieczenia, tylko moj gin chce wiedziec czy w sposob prawidłowy ona przebiega :) wiec isc do innego nie mam po co :) on kazał mi wyluzować, on bedzie mi robil laparoskopie wiec bede obstawac przy nim a ze akurat urlop ma w moje plodne dni to peszek :D

Annielica, dziwne tylko ze u ciebie tempka nie pokrywa się z testami owulacyjnymi... chociaz... w sumie wg npr skok następuje od dni przed owulacją do trzech dni po owulacji wiec wszystko ok, tylko my ubzduralysmy sobie ze skok jest tuz po owulacji :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim miesiącu miałam podobny wykres. Przed owu duży spadek a potem stopniowy wzrost. Dziś miałam duży skok tempki w porównaniu do wczoraj. Za jakiś czas pójdę do gina i zobaczę czy pęcherzyk pękł. Przez te kilka dni popijałam piwko i się zastanawiam czy to nie ma wpływu... Aczkolwiek te wszystkie idealne wykresy nie zawsze kończą się ciążą dlatego nie mam zamiaru sugerować się za bardzo wykresem;) jak ma być dzidzia to będzie a jak nie to niestety nie jestem w stanie nic na to poradzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale annielica, kochana, pierwszy skok musi być wyższy o przynajmniej stopnia od poprzednich 6 tempek, więc to jeszcze nie skok, czekamy dalej :))))

no chocby moj poprzedni wyb ksiazkowy, dpo jakby zagniezdzenie i az do @ temp stopni 37:D i co?:d maaaaałpa przez duze M :Di tez nieogarniam jednego :D ten cykl ktory byl ksiazkowy to po nim okres miałam jakby ktos ze mnie wiadrem wylewal... skrzepów tyle ze rzygac sie chcialo... a teraz delikatnie krwawienie... wiem ze ogadanie o endometrium to bujda, mit. Wiec o cho chodzi?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta bo w ciazy przytyje.. dziecko rosnie wiec automatycznie przybierasz na wadze przynajmniej plus tyle ile dziecko wazy, a odchudzac sie tez nie wolno wiec niewidze sesu zeby cwiczyc i sie odchudzac

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz nie wiadomo czy pęcherzyk pękł w ogóle. Zresztą każda z nad jest inna więc nie da się ustalić jednego konkretnego wykresu do każdego przypadku. Ja już tyle wykresów oglądałam i tyle dziwnych kończyło się ciążą, że skłaniam się ku temu, że każdy wykres może być ciążowy, nawet najdziwniejszy.

U mnie różnie z okresem odkąd odstawiłam tabsy. Raz bolesne i obfite a raz super lajtowe więc nie wiem jak to jest naprawdę...

• muriella Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta a jak u ciebie z hormonami ? Bo to tez ma wpływ :-) ja miałam problem z tsh i estrogen ale już wyrownalam zresztą gdybym tego nie zrobila to po co się starać

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muriella a co konkretnie miałaś z estrogenem? Bo ja masakrycznie niski mam ale na monitoringu endometrium ok, pęcherzyk też ok.

• muriella Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica ja tez niski bardzo niski :-( lekarz mój powiedzial że to niebezpieczne bo bardzo szybko mozna miec menopauze jeśli sie tego nie wyrowna poza tym trzeba to wyrównać bo starania przy niskim poziomie nie maja sensu bo nie dojdzie do zaplodnienia u mnie bylo wszystko ok poza tymi hormonamia endometrium nic ci nie powie bo nie ma tu nic do znaczenia bo może rosnąć normalnie. Na początku myślałam że to nie prawda i bylam na konsultacji z 2 lekarzami jeszcze powiedzieli to samo podstawa to wyrównanie hormonów bo tak to ze starań nici. Ja wyrownalam i teraz u mnie wszystko ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin powiedział, że bywa tak, że hormony są bardzo kiepskie a w ciąże się zachodzi. Najwyżej pójdę do jeszcze jednego gina. A co brałaś na wyrównanie? Femoston mite? I ile miesięcy równałaś?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 14 marca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Madziulek a ty jak się czujesz?
    Ciągle jestem zmęczona i śpiąca ;)
    I mam ogromne problemy z trawieniem, co powoduje mega wzdecia.
    A tak to spoko. Życia towarzyskiego brak :P
    W przyszłym tygodniu mam badania prenatalne. Mam nadzieję, że fasolka zdrowa :D

Kasiu, naprawdę podziwiam Cie za ta wytrwałość :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej biedna, z czasem wszystko minie =) Ile bym dala zeby miec jakiekolwiek dolegliwosci :) bolace piersi- no ale to zawsze mam przed okresem.. Wez mnie nimi wszystkimi zaraz :D

Zbliza sie wieczor a ja nadal bez okresu.. pomalu zaczynam nabierac coraz wiecej nadzieji i wierzyc ze sie udalo, chyba nie za bardzo dobrze :/ Bo jak mnie zaraz zaleje to bede znowu wyc jak bobr :/
    Maz pojechal do sklepu po pare zeczy, kazalam kupic mu test ciazowy ale odmowil, powiedzial ze dosyc wywalania na to pieniedzy.. wkurzyl sie ze niepotrzebnie kupilam w ostatnim mies 2 i byly niepotrzebnie zrobione..

W poniedzialek bedzie w pracy a wtedy zaprowadze juniora do przedszkola i w drodze do domu kupie i zatestuje, oczywiscie jesli do tego czasu nie bedzie @

Ahh dziewczyny o niczym innym nie mysle :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna trzymam kciuki;)

Ja teraz zdołowałam się tym co napisała Muriella. Byłam taka szczęśliwa, że endometrium takie ładne i pęcherzyk. Miałamnadzieję, że tym razem jest szansa na ciążę, ale zostałam obdarta z nadzieji. Ponawiam w tym tygodniu badanie estradiolu i progesteronu. Progesteron pokaże czy była owulacja. A w nowym cyklu do nowego gina i zobaczę co powie, bo patrzę, że co lekarz to inne podejście.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna bez przesady... jesli sie nie je za dwoch to nie tyjesz w tluszcz... tylko przybierasz na wadze tyle tak jak napisalas dziecko wiec ti niw tycie. Ew skora naciagnieta...

Muriella, nie badalam bo w 4dc nie moglam dzis sobota jutro niedziela wiec nie wiem czy w poniedzialek 7dc bedzie sens zrobic takie badania? Zrobilabym :)))

‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ