Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też chciałam pare kilo schudnąć ..ale wezme się za siebie jak urodze. Myślę sobie poco się odchudzać skoro jak znajdę w ciążę to i tak spowrotem przytyje..
I jak annielica martwiła bym się wtedy o fasolkę.
A okres chyba nadchodzi pobolewa mnie jajnik ; (nikicia86 lubi tę wiadomość
-
co do ćwiczeń dziewczyny, to opinie są różne. Jedni twierdzą, że mogą zaszkodzić inni, że nawet pomóc. Ja ze swoich zrezygnowałam dlatego, że były zbyt intensywne właśnie na partie mięśni brzucha ale jeżeli nie zaszłabym przez 3 miesiące, to wróciłabym do treningów ale nie szalałabym z intensywnością w drugiej połowie cyklu
myślę, że basen, jakiś lekki pilates, może joga (wcześniej należy prowadzącą uprzedzić, że się staramy) modłyby właśnie nawet pomóc -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha xD Ja sama sie męcze .. nie zrobie, bo niemam żadnego w domu, a mąż nie wypuści mnie żeby kupić. .mówi że potem będę żałować gdy pojawi sie @.. każda miniona godzina bez okresu sprawia uśmiech na mej twarzy..
Ale niemoge sie nakręcać, okres może się w każdej chwili pojawić a wtedy mała nadzieja błyskawicznie pryska -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiem co czujesz. Stresuję się z Tobą. Fajnie by było, gdyby Ci się udało. Pomyśl z drugiej strony jak zrobisz test i zobaczysz 2krechy nie będzie już stresu tylko same szczęście;) Dziś jeszcze test kupisz a jutro niebardzo i będziesz w stresie do poniedziałku...;P
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale czemu wychodzisz z założenia, że i tak w ciąży przytyjesz? nie raz kobiety są chudsze po niż przed ciążą
annielica, życzę, byś już w przyszłym cyklu nie musiała liczyć dni płodnych, ale gdyby wrazie nie daj boże się nie udało to z każdym nieudanym cyklem to nieliczenie przychodzi łatwiej. Dla mnie poprzedni cykl był takim gwoździem do trumny i powiedziałam DOŚĆ. W moim otoczeniu wszystkie te co chuchały i dmuchały na siebie dalej nie mają dziecka a te które po prostu postanowiły się nie zabezpieczać po kilku cyklach udawało się im
a na monitoring nie miałam iść w tym cyklu dla swojej swiadomosci zeby wiedziec kiedy owulacja bo tak jak mowilam olałam starania, po prostu kochamy się bez zabezpieczenia, tylko moj gin chce wiedziec czy w sposob prawidłowy ona przebiega wiec isc do innego nie mam po co on kazał mi wyluzować, on bedzie mi robil laparoskopie wiec bede obstawac przy nim a ze akurat urlop ma w moje plodne dni to peszek
Annielica, dziwne tylko ze u ciebie tempka nie pokrywa się z testami owulacyjnymi... chociaz... w sumie wg npr skok następuje od dni przed owulacją do trzech dni po owulacji wiec wszystko ok, tylko my ubzduralysmy sobie ze skok jest tuz po owulacji -
nick nieaktualnyW poprzednim miesiącu miałam podobny wykres. Przed owu duży spadek a potem stopniowy wzrost. Dziś miałam duży skok tempki w porównaniu do wczoraj. Za jakiś czas pójdę do gina i zobaczę czy pęcherzyk pękł. Przez te kilka dni popijałam piwko i się zastanawiam czy to nie ma wpływu... Aczkolwiek te wszystkie idealne wykresy nie zawsze kończą się ciążą dlatego nie mam zamiaru sugerować się za bardzo wykresem;) jak ma być dzidzia to będzie a jak nie to niestety nie jestem w stanie nic na to poradzić.
-
nick nieaktualnyale annielica, kochana, pierwszy skok musi być wyższy o przynajmniej stopnia od poprzednich 6 tempek, więc to jeszcze nie skok, czekamy dalej )))
no chocby moj poprzedni wyb ksiazkowy, dpo jakby zagniezdzenie i az do @ temp stopni 37:D i co?:d maaaaałpa przez duze M :Di tez nieogarniam jednego ten cykl ktory byl ksiazkowy to po nim okres miałam jakby ktos ze mnie wiadrem wylewal... skrzepów tyle ze rzygac sie chcialo... a teraz delikatnie krwawienie... wiem ze ogadanie o endometrium to bujda, mit. Wiec o cho chodzi? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo wiesz nie wiadomo czy pęcherzyk pękł w ogóle. Zresztą każda z nad jest inna więc nie da się ustalić jednego konkretnego wykresu do każdego przypadku. Ja już tyle wykresów oglądałam i tyle dziwnych kończyło się ciążą, że skłaniam się ku temu, że każdy wykres może być ciążowy, nawet najdziwniejszy.
U mnie różnie z okresem odkąd odstawiłam tabsy. Raz bolesne i obfite a raz super lajtowe więc nie wiem jak to jest naprawdę... -
nick nieaktualny
-
Anielica ja tez niski bardzo niski lekarz mój powiedzial że to niebezpieczne bo bardzo szybko mozna miec menopauze jeśli sie tego nie wyrowna poza tym trzeba to wyrównać bo starania przy niskim poziomie nie maja sensu bo nie dojdzie do zaplodnienia u mnie bylo wszystko ok poza tymi hormonamia endometrium nic ci nie powie bo nie ma tu nic do znaczenia bo może rosnąć normalnie. Na początku myślałam że to nie prawda i bylam na konsultacji z 2 lekarzami jeszcze powiedzieli to samo podstawa to wyrównanie hormonów bo tak to ze starań nici. Ja wyrownalam i teraz u mnie wszystko ok
nikicia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nikicia86 wrote:Madziulek a ty jak się czujesz?
I mam ogromne problemy z trawieniem, co powoduje mega wzdecia.
A tak to spoko. Życia towarzyskiego brak
W przyszłym tygodniu mam badania prenatalne. Mam nadzieję, że fasolka zdrowa
Kasiu, naprawdę podziwiam Cie za ta wytrwałość -
nick nieaktualnyOjej biedna, z czasem wszystko minie Ile bym dala zeby miec jakiekolwiek dolegliwosci bolace piersi- no ale to zawsze mam przed okresem.. Wez mnie nimi wszystkimi zaraz
Zbliza sie wieczor a ja nadal bez okresu.. pomalu zaczynam nabierac coraz wiecej nadzieji i wierzyc ze sie udalo, chyba nie za bardzo dobrze Bo jak mnie zaraz zaleje to bede znowu wyc jak bobr
Maz pojechal do sklepu po pare zeczy, kazalam kupic mu test ciazowy ale odmowil, powiedzial ze dosyc wywalania na to pieniedzy.. wkurzyl sie ze niepotrzebnie kupilam w ostatnim mies 2 i byly niepotrzebnie zrobione..
W poniedzialek bedzie w pracy a wtedy zaprowadze juniora do przedszkola i w drodze do domu kupie i zatestuje, oczywiscie jesli do tego czasu nie bedzie @
Ahh dziewczyny o niczym innym nie mysle -
nick nieaktualnyKatarzyna trzymam kciuki;)
Ja teraz zdołowałam się tym co napisała Muriella. Byłam taka szczęśliwa, że endometrium takie ładne i pęcherzyk. Miałamnadzieję, że tym razem jest szansa na ciążę, ale zostałam obdarta z nadzieji. Ponawiam w tym tygodniu badanie estradiolu i progesteronu. Progesteron pokaże czy była owulacja. A w nowym cyklu do nowego gina i zobaczę co powie, bo patrzę, że co lekarz to inne podejście. -
nick nieaktualnyKatarzyna bez przesady... jesli sie nie je za dwoch to nie tyjesz w tluszcz... tylko przybierasz na wadze tyle tak jak napisalas dziecko wiec ti niw tycie. Ew skora naciagnieta...
Muriella, nie badalam bo w 4dc nie moglam dzis sobota jutro niedziela wiec nie wiem czy w poniedzialek 7dc bedzie sens zrobic takie badania? Zrobilabym ))