X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica, ja na twoim miejscu poszlabym do innego gina bo z calym szacunkiem do tego profesora ale wydaje mi sie ze zbyt lekko podchodzi do wszystkiefo. To ze jedni zachodzili z niskimi wynikami to nie znaczy ze innym sie uda, kazdy organizm jest inny... a on tak ogolnikowo podchodzi... wiesz mam takie wrazenie jakby jego leczenie opieralo sie na tym ze powie dobre slowo. Nie znam siebie ijego i moge sie mylic takie jest moje odczucie :) wiec nie bierz tego do siebie :) ale wydaje mi sie ze trzeba mowic tu o uczuciach bo moze to komus pomoc;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, moze miec racje w koncu jest profesorem nie zwyklym ginem... ale moglby chociaz powiedziec wie pani co wiele kobiet z gorszymi wynikami zachodzilo w ciaze ale zeby ograniczac ryzyko postaramy sie wyniki poorawic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czym twoim zdaniem przesadzam, mówię tylko że nie miało by dla mnie sensu sie odchudzać i ćwiczyć będąc w ciąży. I nikomu nie zabraniam mieć co do tego innego zdania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muriella jakie wg twojej wiedzy hormony nalezy wykonac w pierwzzej fazie cyklu? I czy moj 7dc rano bd OK? Katarzyna kurde ja bym juz przynajmniej jeden zrobila tescior ale fakt jesli jestes w ciazy to test tego nie zmieni a kasa zaoszczedzona:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin a profesor od analizy nasienia to dwie inne osoby. Dla pewności pójdę też do innego lekarza. Zobaczę co mi powie. Nadzieja i tak mnie nie opuszcza bo większe cuda się zdarzają. Bez znaczenia kiedy pojawi się dziecko i tak będzie bardzo kochane i wyczekane.

Katarzyna okresu nie ma czyli jest fasolka:D potrzeba tylko potwierdzenia;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha podobno niektóre kobiety tak mają, że niski bardzo estradiol na początku cyklu i po owulacji a w momencie szczytowym w normie. Zrobie badanie jeszcze raz i tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłade się już spać bo sama nie dowierzam co się dzieje.. byłam przekonana że dziś najpóźniej @ nadejdzie, no chyba że pojawi się z lekkim opuźnieniem jutro. Co ale nigdy się nie zdarzyło..
    Już sama niewiem co mam myśleć. Zdążyłam się już na ciążę nastawić , teraz to będzie bardzo mi smutno jeśli okres jutro zawita :( :/ staram się nie cieszyć za szybko o co prosi cały czas mój mąż, no ale jakoś ciężko :/ cały czas zastanawiam się czy moje sny o dziecku nie były już tą wiadomością.. no i jeszcze śmierć dziadka..bo jeśli się nam właśnie teraz udało, to wiem że to dzidziuś zesłał nam aniołka .Dobranoc kochane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Dziadziuś *

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, ale ja nie mówię, że odchudzać się w ciąży, tylko jeść racjonalnie :)))

Annielica aaaaa a ja myślałam, że ty do niego cały czas chodzisz :))) To dwie inne sprawy :) Poza tym, popatrz ile kobiet ogole sie nie bada a bejbiki są :))) A nie wierzę, że wszystkie mają hormony jak w zegarku :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, oby właśnie tak było :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dopuki oddycham będę wierzyć, że jest szansa. Dopiero teraz rozumiem co czują pary, którym latami się nie udaje. To prawdziwa tragedia dlatego cieszę się jak, kolejnej z nas się udaje( Katarzyna już gratuluję;*).

Sylwiaśta brałaś kiedyś klomifen na stymulację owulacji? I badałaś estradiol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic takiego nie bralam :) i z hormonow tylko tsh prolaktyne badalam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślę,że może nawet laparoskopia nie będzie Ci potrzebna. Bo skoro nie miałaś monitoringu to nie wiadomo co z owu. Ostatecznie może dostaniesz klomifen i już. Przebadaj też fsh i lh na wszelki wypadek.

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co w ogóle odchudzać się w ciąży? :D albo racjonalnie odżywiać? ;) to jest jedyny okres w życiu kobiety, kiedy można sobie pofolgować na całego :D ja w pierwszej ciąży byłam właśnie tą, która schudła aż 17kg, ale nie było to nic przyjemnego :) raczej nikt nie chciałby chudnąć pod kroplówkami. Także laseczki, w ciąży o ile tylko możecie, to jedzcie do woli! :))

Kasieńka, mocno trzymam kciuki! :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, zamna nieprzespana noc, pol nocy nie spalam .. wiercilam sie po calym lozku :/ junior wtal wiec tez musialam, a teraz najlepiej bym spala. Zeszlam nadol do kuchni zrobic sobie kawe, i tak nagle ruszylo mnie na wymioty ze nie wiedzialam gdzie i wymiotowalam do zlewu .Byla to sama zolta goszka zolc.. taka wymiotowalam w pierwszej ciazy ale tym razem duzo wiecej..pomalu zaczynam myslec ze naprawde jestem w ciazy :/ jakos nie potrafie uwierzyc ze mogloby sie juz udac.. no nic musze dzisiejszy dzien przeczdkac, jutro rano zrobie test i wam dam znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz miałam tylko w 14 dc i gin powiedzial ze albo jestem tuż przed albo tuż po owu. A tych hormonów chyba już nie zdążę przebadać w tym cyklu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co robi się fsh? lh niebadałam bo pomyslalam ze zawsze okolo owulacji mam mega ciemniejsza od kontrolnej kreche na tescie owu xD :D haaha jaki gópek ze mnie

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie udało się tym razem. Nie dość że grypa to jeszcze przyszła @.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaajj mania a długo się starasz? Termoforek i odpoczywaj w łóżku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, podsunęłyście mi pomysł z tym monitoringiem u innego gina i chyba tak zrobię... pójdę do takiego co ma najlepsze opinie w moim miescie i kolezanka w ciazy tez mi go wczoraj bardzo polecała... Bo w sumie, ten moj chce mnie od razu kroić a moze wystaczy dac cos na lepszą owulkę? Jak bedzie mial miejsce to pojde do niego na monitoring i zobaczymy co ten mi zaproponuje i sobie porównam :)

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ