X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica, ja na twoim miejscu poszlabym do innego gina bo z calym szacunkiem do tego profesora ale wydaje mi sie ze zbyt lekko podchodzi do wszystkiefo. To ze jedni zachodzili z niskimi wynikami to nie znaczy ze innym sie uda, kazdy organizm jest inny... a on tak ogolnikowo podchodzi... wiesz mam takie wrazenie jakby jego leczenie opieralo sie na tym ze powie dobre slowo. Nie znam siebie ijego i moge sie mylic takie jest moje odczucie :) wiec nie bierz tego do siebie :) ale wydaje mi sie ze trzeba mowic tu o uczuciach bo moze to komus pomoc;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, moze miec racje w koncu jest profesorem nie zwyklym ginem... ale moglby chociaz powiedziec wie pani co wiele kobiet z gorszymi wynikami zachodzilo w ciaze ale zeby ograniczac ryzyko postaramy sie wyniki poorawic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czym twoim zdaniem przesadzam, mówię tylko że nie miało by dla mnie sensu sie odchudzać i ćwiczyć będąc w ciąży. I nikomu nie zabraniam mieć co do tego innego zdania ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muriella jakie wg twojej wiedzy hormony nalezy wykonac w pierwzzej fazie cyklu? I czy moj 7dc rano bd OK? Katarzyna kurde ja bym juz przynajmniej jeden zrobila tescior ale fakt jesli jestes w ciazy to test tego nie zmieni a kasa zaoszczedzona:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin a profesor od analizy nasienia to dwie inne osoby. Dla pewności pójdę też do innego lekarza. Zobaczę co mi powie. Nadzieja i tak mnie nie opuszcza bo większe cuda się zdarzają. Bez znaczenia kiedy pojawi się dziecko i tak będzie bardzo kochane i wyczekane.

Katarzyna okresu nie ma czyli jest fasolka:D potrzeba tylko potwierdzenia;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha podobno niektóre kobiety tak mają, że niski bardzo estradiol na początku cyklu i po owulacji a w momencie szczytowym w normie. Zrobie badanie jeszcze raz i tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłade się już spać bo sama nie dowierzam co się dzieje.. byłam przekonana że dziś najpóźniej @ nadejdzie, no chyba że pojawi się z lekkim opuźnieniem jutro. Co ale nigdy się nie zdarzyło..
    Już sama niewiem co mam myśleć. Zdążyłam się już na ciążę nastawić , teraz to będzie bardzo mi smutno jeśli okres jutro zawita :( :/ staram się nie cieszyć za szybko o co prosi cały czas mój mąż, no ale jakoś ciężko :/ cały czas zastanawiam się czy moje sny o dziecku nie były już tą wiadomością.. no i jeszcze śmierć dziadka..bo jeśli się nam właśnie teraz udało, to wiem że to dzidziuś zesłał nam aniołka .Dobranoc kochane :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Dziadziuś *

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, ale ja nie mówię, że odchudzać się w ciąży, tylko jeść racjonalnie :)))

Annielica aaaaa a ja myślałam, że ty do niego cały czas chodzisz :))) To dwie inne sprawy :) Poza tym, popatrz ile kobiet ogole sie nie bada a bejbiki są :))) A nie wierzę, że wszystkie mają hormony jak w zegarku :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, oby właśnie tak było :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dopuki oddycham będę wierzyć, że jest szansa. Dopiero teraz rozumiem co czują pary, którym latami się nie udaje. To prawdziwa tragedia dlatego cieszę się jak, kolejnej z nas się udaje( Katarzyna już gratuluję;*).

Sylwiaśta brałaś kiedyś klomifen na stymulację owulacji? I badałaś estradiol?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic takiego nie bralam :) i z hormonow tylko tsh prolaktyne badalam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślę,że może nawet laparoskopia nie będzie Ci potrzebna. Bo skoro nie miałaś monitoringu to nie wiadomo co z owu. Ostatecznie może dostaniesz klomifen i już. Przebadaj też fsh i lh na wszelki wypadek.

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co w ogóle odchudzać się w ciąży? :D albo racjonalnie odżywiać? ;) to jest jedyny okres w życiu kobiety, kiedy można sobie pofolgować na całego :D ja w pierwszej ciąży byłam właśnie tą, która schudła aż 17kg, ale nie było to nic przyjemnego :) raczej nikt nie chciałby chudnąć pod kroplówkami. Także laseczki, w ciąży o ile tylko możecie, to jedzcie do woli! :))

Kasieńka, mocno trzymam kciuki! :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny, zamna nieprzespana noc, pol nocy nie spalam .. wiercilam sie po calym lozku :/ junior wtal wiec tez musialam, a teraz najlepiej bym spala. Zeszlam nadol do kuchni zrobic sobie kawe, i tak nagle ruszylo mnie na wymioty ze nie wiedzialam gdzie i wymiotowalam do zlewu .Byla to sama zolta goszka zolc.. taka wymiotowalam w pierwszej ciazy ale tym razem duzo wiecej..pomalu zaczynam myslec ze naprawde jestem w ciazy :/ jakos nie potrafie uwierzyc ze mogloby sie juz udac.. no nic musze dzisiejszy dzien przeczdkac, jutro rano zrobie test i wam dam znac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raz miałam tylko w 14 dc i gin powiedzial ze albo jestem tuż przed albo tuż po owu. A tych hormonów chyba już nie zdążę przebadać w tym cyklu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co robi się fsh? lh niebadałam bo pomyslalam ze zawsze okolo owulacji mam mega ciemniejsza od kontrolnej kreche na tescie owu xD :D haaha jaki gópek ze mnie

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie udało się tym razem. Nie dość że grypa to jeszcze przyszła @.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaajj mania a długo się starasz? Termoforek i odpoczywaj w łóżku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co, podsunęłyście mi pomysł z tym monitoringiem u innego gina i chyba tak zrobię... pójdę do takiego co ma najlepsze opinie w moim miescie i kolezanka w ciazy tez mi go wczoraj bardzo polecała... Bo w sumie, ten moj chce mnie od razu kroić a moze wystaczy dac cos na lepszą owulkę? Jak bedzie mial miejsce to pojde do niego na monitoring i zobaczymy co ten mi zaproponuje i sobie porównam :)

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ