X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam owu chyba dwa dni po tobie, kiedy bedziesz testowac jakby co? chociaz nic mi tu nie pasuje z tym wykresem moim. myslalam ze bede miec pozniej bo mam cykle 31 dniowe glownie a wykres pokazuje na co innego :/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę wytrzymać do dnia @ przynajmniej, więc za tydzień 26 marca. Mam nadzieję, że się uda wytrzymać do tego terminu. W tym miesiącu odwlekam to trochę bo mam dość testów z pseudocieniami i robienia sobie nadziei. Boję się też kolejnego rozczarowania i może dlatego boję się testowania.

• kasia0128 Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam ogromny dylemat ostatnia miesiaczke miałam 24.02 z mezem się staramy prawie rok i owulacje miałam 11.03 owu od wczoraj mam uczucie jak ktoś by mnie wypchal mam twardy brzuch i nie mogę wciągnąć i w dodatku dzisiaj mam bóle jak bym miała miesiaczke lecz najszybciej mogę miesiaczke dostać dopiero 27 lub 28.03 rano miałam dziwne mrowienie w piersiach i jak by mi trochę urosły ale nie bolą chodzę co chwile do toalety z synem nie miałam żadnych objawów... jak myślicie może być to jakiś objaw ciąży bardzo bym chciała od czasu gdy się staramy z mezem o dziecko nigdy takich objawów nie miałam dlatego mam nadzieje ze moje objawy oznaczają ze w końcu się udało i ze jestem w ciąży
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica nie jest powiedziane, że każda kobieta musi od razu odczuwać jakieś dolegliwości zwiastujące ciążę

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak sadze:) ja bede testowac w prima aprilis:D dzien przed @ ale fajny dzien hehe:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem gaga wiem. Ale chyba wolę sobie mówić, że bez objawów ciąży nie ma bo inaczej się nakręcę i rozczarowanie będzie bardziej boleć. Ale u Ciebie gaga testowanie chyba lada dzień;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w poniedziałek, chociaż myślę o wtorku jak się okres nie pojawi (oby się nie pojawił!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież jasne, że się nie pojawi :D A jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica żądnych objawów, cóż... niby się nie nastawiam za to poczytałam jakiego lekarza polecają w mojej okolicy, chyba już się zdecydowałam, więc na pierwszą wizytę planuję przyjść z wstępnymi wynikami badań czyli pod koniec kwietnia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania robiłaś? Ja tam trzymam kciuki, żeby wizyta była potrzebna tylko po to by sprawdzić jak wygląda fasolka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie robiłam badań, dopiero planuję: TSH, lh, fsh, progesteron i prolaktyna. Z jednej strony chciałabym swojego faceta na badanie nasienia wysłać-jedno badanie wyjaśni wszystko, bez sensu badać siebie a później okaże się że to z nim jest problem. Oszczędność kasy, czasu, nerwów i leczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia fakt najlepiej wykonać na początku. My za 2 miesiące wykonamy kolejne by zobaczyć czy jest poprawa. A do badań dołóż jeszcze estradiol. To nasz 5cs, a zrobiliśmy już praktycznie wszystko, żeby się zdiagnozować - badanie nasienia, hormony, monitoring. Lepiej wcześniej niż później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a estradiol w którym dniu cyklu najlepiej robić? Czy bez różnicy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez różnicy. Ja na początku zrobiłam w 7dc (faza folikularna) i wyszedł dużo poniżej normy. A ostatnio 19 dc (faza lutealna) i wyszedł w granicach normy. Ale jak zbadasz w 3dc razem z fsh to ocenisz w ten sposób rezerwę jajnikową jeśli masz powyżej 30 lat to zalecane. Ale spokojnie, może @ jeszcze nie przyjdzie i badania nie będą potrzebne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką cichą nadzieję ;) mam 29 lat.

Zastanawiają mnie właśnie dni kiedy robić badania:
    fsh, lh, estradiol 2-3dc
    prolaktyna 5-10 dc
    progesteron 7dni po owulacji

Chyba za jednym kłuciem nie da się wszystkiego zbadać.

Ale podobno fsh i lh mają swoje normy dla poszczególnych faz cyklu więc czy to musi być koniecznie 2-3dc? Jeżeli jednak lepiej zbadać się w 2-3dc to to zrobię, mogą mnie nawet dziurawić co 2 dzień byle wszystko było dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się gaga bo tak jak pisałam dla każdej fazy cyklu są inne normy podane. Gdyby koniecznie trzeba było w jednym nie było norm dla innych faz. Progesteron zaleca się w 7 dpo (ale to nie konieczność) bo jego wysokość potwierdza wystąpienie owulacji. FSH i LH nie musisz koniecznie robić w 3dc, ale tak jak pisałam jak zrobisz go razem z estradiolem ocenisz w ten sposób rezerwę jajnikową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) Planuje dopiero się przebadać pod koniec kwietnia, kwietniowy cykl idzie na straty bo niemąż wybywa w czasie mojej owulacji :)

A co do badania nasienia: 7 dni przed badaniem zalecana wstrzemięźliwość? Jak to badanie profesjonalnie się nazywa? Żebym nie wtopiła w laboratorium;) To są jakieś konkretne szczegółowe badanie czy jest jedno ogólne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam zwyczajnie o badanie nasienia :P i wstrzemięźliwość 3-5 dni byle nie więcej. Musisz im podać jak dajesz pojemniczek ile dni wstrzemięźliwości było. I najlepiej robić badanie komputerowe. My oddaliśmy nasienie w domu i donieśliśmy do laboratorium. Ważne by je dostarczyć w ciągu godziny i żeby miało temperaturę ciała. Ja trzymałam zawinięte w ściereczkę pod zimową kurtką haha :P chyba, że Twój się nie krępuje to może oddać na miejscu.

Gaga no to teraz musi się udać, żebyś nie musiała czekać kolejnego miesiąca niepotrzebnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już mniej więcej wiem jaki jest plan działania na najbliższy czas:)

annielica, a u Ciebie i Twojego męża wszystko ok z wynikami?

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0128 tutaj niestety nikt Ci nie odpowie, ponieważ wiele z nas już miało objawy inne niż zawsze i jednak nic z tego nie wyszło :) kontroluj temperaturę, a w dniu spodziewanego okresu zrób test :) powodzenia!

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ