X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam owu chyba dwa dni po tobie, kiedy bedziesz testowac jakby co? chociaz nic mi tu nie pasuje z tym wykresem moim. myslalam ze bede miec pozniej bo mam cykle 31 dniowe glownie a wykres pokazuje na co innego :/

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę wytrzymać do dnia @ przynajmniej, więc za tydzień 26 marca. Mam nadzieję, że się uda wytrzymać do tego terminu. W tym miesiącu odwlekam to trochę bo mam dość testów z pseudocieniami i robienia sobie nadziei. Boję się też kolejnego rozczarowania i może dlatego boję się testowania.

• kasia0128 Debiutantka

Wysłany: 19 marca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam ogromny dylemat ostatnia miesiaczke miałam 24.02 z mezem się staramy prawie rok i owulacje miałam 11.03 owu od wczoraj mam uczucie jak ktoś by mnie wypchal mam twardy brzuch i nie mogę wciągnąć i w dodatku dzisiaj mam bóle jak bym miała miesiaczke lecz najszybciej mogę miesiaczke dostać dopiero 27 lub 28.03 rano miałam dziwne mrowienie w piersiach i jak by mi trochę urosły ale nie bolą chodzę co chwile do toalety z synem nie miałam żadnych objawów... jak myślicie może być to jakiś objaw ciąży bardzo bym chciała od czasu gdy się staramy z mezem o dziecko nigdy takich objawów nie miałam dlatego mam nadzieje ze moje objawy oznaczają ze w końcu się udało i ze jestem w ciąży
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica nie jest powiedziane, że każda kobieta musi od razu odczuwać jakieś dolegliwości zwiastujące ciążę

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie tak sadze:) ja bede testowac w prima aprilis:D dzien przed @ ale fajny dzien hehe:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem gaga wiem. Ale chyba wolę sobie mówić, że bez objawów ciąży nie ma bo inaczej się nakręcę i rozczarowanie będzie bardziej boleć. Ale u Ciebie gaga testowanie chyba lada dzień;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero w poniedziałek, chociaż myślę o wtorku jak się okres nie pojawi (oby się nie pojawił!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież jasne, że się nie pojawi :D A jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica żądnych objawów, cóż... niby się nie nastawiam za to poczytałam jakiego lekarza polecają w mojej okolicy, chyba już się zdecydowałam, więc na pierwszą wizytę planuję przyjść z wstępnymi wynikami badań czyli pod koniec kwietnia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie badania robiłaś? Ja tam trzymam kciuki, żeby wizyta była potrzebna tylko po to by sprawdzić jak wygląda fasolka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie robiłam badań, dopiero planuję: TSH, lh, fsh, progesteron i prolaktyna. Z jednej strony chciałabym swojego faceta na badanie nasienia wysłać-jedno badanie wyjaśni wszystko, bez sensu badać siebie a później okaże się że to z nim jest problem. Oszczędność kasy, czasu, nerwów i leczenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie nasienia fakt najlepiej wykonać na początku. My za 2 miesiące wykonamy kolejne by zobaczyć czy jest poprawa. A do badań dołóż jeszcze estradiol. To nasz 5cs, a zrobiliśmy już praktycznie wszystko, żeby się zdiagnozować - badanie nasienia, hormony, monitoring. Lepiej wcześniej niż później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a estradiol w którym dniu cyklu najlepiej robić? Czy bez różnicy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez różnicy. Ja na początku zrobiłam w 7dc (faza folikularna) i wyszedł dużo poniżej normy. A ostatnio 19 dc (faza lutealna) i wyszedł w granicach normy. Ale jak zbadasz w 3dc razem z fsh to ocenisz w ten sposób rezerwę jajnikową jeśli masz powyżej 30 lat to zalecane. Ale spokojnie, może @ jeszcze nie przyjdzie i badania nie będą potrzebne :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taką cichą nadzieję ;) mam 29 lat.

Zastanawiają mnie właśnie dni kiedy robić badania:
    fsh, lh, estradiol 2-3dc
    prolaktyna 5-10 dc
    progesteron 7dni po owulacji

Chyba za jednym kłuciem nie da się wszystkiego zbadać.

Ale podobno fsh i lh mają swoje normy dla poszczególnych faz cyklu więc czy to musi być koniecznie 2-3dc? Jeżeli jednak lepiej zbadać się w 2-3dc to to zrobię, mogą mnie nawet dziurawić co 2 dzień byle wszystko było dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się gaga bo tak jak pisałam dla każdej fazy cyklu są inne normy podane. Gdyby koniecznie trzeba było w jednym nie było norm dla innych faz. Progesteron zaleca się w 7 dpo (ale to nie konieczność) bo jego wysokość potwierdza wystąpienie owulacji. FSH i LH nie musisz koniecznie robić w 3dc, ale tak jak pisałam jak zrobisz go razem z estradiolem ocenisz w ten sposób rezerwę jajnikową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :) Planuje dopiero się przebadać pod koniec kwietnia, kwietniowy cykl idzie na straty bo niemąż wybywa w czasie mojej owulacji :)

A co do badania nasienia: 7 dni przed badaniem zalecana wstrzemięźliwość? Jak to badanie profesjonalnie się nazywa? Żebym nie wtopiła w laboratorium;) To są jakieś konkretne szczegółowe badanie czy jest jedno ogólne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam zwyczajnie o badanie nasienia :P i wstrzemięźliwość 3-5 dni byle nie więcej. Musisz im podać jak dajesz pojemniczek ile dni wstrzemięźliwości było. I najlepiej robić badanie komputerowe. My oddaliśmy nasienie w domu i donieśliśmy do laboratorium. Ważne by je dostarczyć w ciągu godziny i żeby miało temperaturę ciała. Ja trzymałam zawinięte w ściereczkę pod zimową kurtką haha :P chyba, że Twój się nie krępuje to może oddać na miejscu.

Gaga no to teraz musi się udać, żebyś nie musiała czekać kolejnego miesiąca niepotrzebnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już mniej więcej wiem jaki jest plan działania na najbliższy czas:)

annielica, a u Ciebie i Twojego męża wszystko ok z wynikami?

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia0128 tutaj niestety nikt Ci nie odpowie, ponieważ wiele z nas już miało objawy inne niż zawsze i jednak nic z tego nie wyszło :) kontroluj temperaturę, a w dniu spodziewanego okresu zrób test :) powodzenia!

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ